Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto se u Srbiji isplati biti dezerter, ratni profiter i vucibatina...  (Pročitano 946 puta)
23. Dec 2013, 12:31:46
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Zato sto drzava nece ni prstom da mrdne za vas...

HAG: Hrvati potrošili 28 miliona evra na svoje optuženike, Srbi tek 1,7 miliona evra!

Bivše jugoslovenske države potrošile 40 miliona evra na optužene za ratne zločine. Najviše dali Hrvati, pa Makedonci - 9,5 miliona evra. Na trećem mestu Srbija, dok su BiH i Kosovo izdvojili po 640.000, odnosno 16.750 evra za svoje

Foto: Profimedia, AP/Tanjug

Zemlje bivše Jugoslavije potrošile su skoro 40 miliona evra državnog novca na podršku optuženima za ratne zločine pred Haškim tribunalom, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja Balkanske istraživačke mreže.

Prema zvaničnim podacima u koje je BIRN imao uvid, Hrvatska je potrošila više od 28 miliona evra samo na troškove odbrane trojice generala, Ante Gotovine, Mladena Markača i Ivana Čermaka u Hagu.

Procenjuje se da je Makedonija od 2006. do 2013. godine potrošila 9,5 miliona evra na odbranu, podršku i lobiranje za bivšeg ministra unutrašnjih poslova Ljubeta Boškoskog i policajca Johana Tarčulovskog, utvrdio je BIRN.

Foto: Profimedia
Srbija je od 2004. do 2013. godine potrošila 1,7 miliona evra državnog novca na privatne troškove i doktorske račune optuženih, kao i putne troškove njihovih porodica, umesto na njihovu odbranu.

BIRN je u svom istraživanju otkrio i da su od dvadeset šest optuženika, koliko trenutno plaća Beograd, njih 18 bosanski Srbi s državljanstvom Srbije, uključujući generala Ratka Mladića.

U Bosni i Hercegovini je za pomoć optuženima izdvojeno 640.000 evra, ali se čitav iznos odnosi na pomoć Republike Srpske okrivljenim bosanskim Srbima. Novac je dodeljen srpskim optuženicima i preko Fondacije “Pomoć”, iako javno nije obelodanjeno koliko je sredstava sakupljeno i kako su ona potrošena.

Foto: Wikipedia/ICTY staff
Drugi politički entitet u BiH, Federacija BiH, nije izdvojila ništa za pomoć bošnjačkim ili hrvatskim optuženicima, tvrde zvaničnici.

Kosovo nije pružila nikakvu novčanu pomoć šestorici svojih optuženika za ratne zločine, saopštili su zvaničnici BIRN-u, s izuzetkom 16.750 evra, koliko je koštao svečani doček optuženih koji su pušteni na slobodu.

Međutim, sakupljeno je više od 1,5 miliona evra za pomoć dvojici istaknutih bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), danas političara, Ramuša Haradinaja i Fatmira Ljimaja, sakupljenih preko javnog poziva za uplaćivanje fondovima sumnjivog porekla.

Foto: AP/Tanjug
Ovi fondovi nikada nisu javno položili račun donatorima za ono što su dobili ili potrošili. BIRN je uspeo da dođe do delimičnog iznosa pomoću dokumenata iz Haškog tribunala i suđenja za korupciju u Prištini u vezi sa navodnim neregularnim vođenjem fonda za Haradinaja.

U BiH, na Kosovu i u Srbiji, BIRN je do podataka za ovo istraživanje došao preko zahteva za informacijama od javnog značaja.

Makedonija je odbila da pruži bilo kakvu informaciju o tome koliko je platila za pomoć svojim haškim optuženicima, a BIRN-ova procena koliko je potrošeno zasniva se na intervjuima i anonimnim susretima sa širokim dijapazonom službenih i legalnih izvora u zemlji.

Foto: Profimedia

Hrvatska nije želela da otkriva ništa više od već poznate svote od 28 miliona evra potrošenih na odbranu generala, uprkos tome što je obavezna da to učini prema Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja.

Zadužbina za istinu o Domovinskom ratu, netransparentni privatni fond osnovan da pomogne generalima i opravda njihova dela počinjena tokom rata, takođe nije objavio svoje finansije, iako je jedan od njegovih zagovarača izjavio da je samo tokom prve godine rada sakupljeno 1,1 milion evra.

Lista tačnih iznosa koje su bivše jugoslovenske države dale na svoje haške optuženike izgleda ovako: Bosna i Hercegovina: 640.000 evra, Hrvatska: 28.145.610 evra, Kosovo: 16.750 evra, Makedonija: 9.480.000 evra, Srbija: 1.700.000 evra.

(Telegraf.rs)
« Poslednja izmena: 23. Dec 2013, 12:32:15 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Cuda nad cudima
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
ne znam sta bi rekao..o samoj temi....
vecina tih oficira koji su trazeni i kojima je sudjenio i kojima se sudi...
nisu sebi trebali da dopuste tu sramotu....postoji nesto sto se zove oficirska cast...iznad toga oficiru nema nista...ljudsko....
iznad  toga je samo bog....

najpre mislim na ratka mladica....nije trebao ziv ...ovo sebi da dopusti....
da mu sude najveci svjetski zlocinci koje je svet ikada vidjeo..hitler i staljin su  male bebe..za njih...
ja sam bio siguran...smio bih ruku lijevu da stavim na panj....on kakav je bio oficir...i kakav je to castan
i posten covjek...da ce kad vrijeme dodje za to...okrenuti cijev...na sebe...
i siguran sam da bi to uradio..da ga bolest nije sjebala...

i to je sve sto znam...tj...sem jos jednog..a to je...
da se dezerter ne isplati biti....iako tako izgleda..da je to zaboravljeno....i da se to nikoga ne tice....kad se sranje zavrsi...
ali to nedjelo ..taj cin..gdje ti drzava ..tvoj narod...ukaze cast..da im sluzis....
a ti uzvratis najgorim mogucim kukaviclukom.....to nikad ne zastarjeva....
s tim obiljezis x koljena unapred...

a u mirnodobskim uslovima je to jos gore....

evo ti ovaj nas bih policajac... iz sudanske price...sto se uvalio u avion njemacke diplomatije...i pobjegao...
on je citavu naciju s tim popljuvao....obiljezio....razapet ce ga....

to je jedna od najtezih povreda sluzbe
koju moze da napravi jedno sluzbeno lice......

cak ce ispastati svi oni koji su i verbalno podrzali taj njegov cin kukavicluka.....

nema goreg smrada od smrada dezerterskog..,.. Smile glupo je praviti bilo kakve paralele..
s nekim drugim kukaviclucima....ali ja to vidim kao kad oni pijani idioti..ygaze nekoga kolima i pobjegnu...
e tako nesto samo jos 1000 x gore...

sve bi ja to pofatao...prebio...i poslao na duge i teske robije...uz prisilan rad..i naravno istetovoirao na celu dezerter...ma sta istetovirao..usijanim gvozdjem utisnuo.... Smile
« Poslednja izmena: 28. Dec 2013, 09:38:42 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
Nokia 6300
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

MAJA

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3310
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
cccc
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung XYZ1004
Ova drzava je dva puta izvrsila amnestiju dezertera (politicki korektno - onih koji se nisu odazvali vojnom pozivu) i na taj nacin dodelila pravno obavezujuci sertifikat svakom coveku koji je uzeo pusku u ruke da brani drzavu i narod da je kompletan idiot!

Zasto se isplati biti dezerter? Zato sto nema nikakvih sankcija za one koji to jesu i nema nikakve satisfakcije za one koji to nisu (osim ako ne racunamo besplatan smestaj i hranu u Hagu)
« Poslednja izmena: 30. Dec 2013, 02:12:44 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
LG Nexus 5
najpre mislim na ratka mladica....nije trebao ziv ...ovo sebi da dopusti....
da mu sude najveci svjetski zlocinci koje je svet ikada vidjeo..hitler i staljin su  male bebe..za njih...
ja sam bio siguran...smio bih ruku lijevu da stavim na panj....on kakav je bio oficir...i kakav je to castan
i posten covjek...da ce kad vrijeme dodje za to...okrenuti cijev...na sebe...
i siguran sam da bi to uradio..da ga bolest nije sjebala...

Eh, sada ce deca dezertera reci da to nije tacno, jer oni znaju svaku njegovu manu od sluzbovanja u Makedoniji pa do sela gde je uhapsen. Wink

nema goreg smrada od smrada dezerterskog

Mozda oni koji ih brane, mada je mrtva trka.

Ova drzava je dva puta izvrsila amnestiju dezertera (politicki korektno - onih koji se nisu odazvali vojnom pozivu) i na taj nacin dodelila pravno obavezujuci sertifikat svakom coveku koji je uzeo pusku u ruke da brani drzavu i narod da je kompletan idiot!

Zasto se isplati biti dezerter? Zato sto nema nikakvih sankcija za one koji to jesu i nema nikakve satisfakcije za one koji to nisu (osim ako ne racunamo besplatan smestaj i hranu u Hagu)

Sve to stoji. I zato je ova banana drzava takva kakva jeste. Pljunuli su u lice svima koji su nosili uniformu, obezvredili sve sto se moglo obezvrediti, od sada ce se Srbija braniti diplomatijom, to je najbolje oruzje. Samo sto se izgleda zaboravilo da do rada obicno dolazi kada diplomatija ne uspe da se nosi sa problemom koji je ispred nje. Srecom pa zivimo u mirnom delu Evrope.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.