Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Економска криза у Србији - без посла 120 000 људи ?!?  (Pročitano 7971 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Google Chrome 0.3.154.9
Posao sa "astrom" npr... I dise i mirise... Smile   A nije jedini!  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Каква астра??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Google Chrome 0.3.154.9
Opel astra ?
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Galaxy IIs
judeo-liberali nemaju drugu prichu ... osim one ofucane o "stranim investicijama "  Smile ...

niko od njih ne shvate da mi moramo sami da organizujemo proizvodnju u nashoj zemlji inache smo propali ...

Nacionalizacija bankarskog sektora je jedino resenje !  .bez toga ne samo da nece doci nov ,nego ce i postojeci kapital iz zemlje biti iznesen da bi se popunile finansijske rupe sveteke jevrejske mafije  Smile strane banke u srbiji su samo serviz za ispumpavanje novca - one gotovo da ne daju kredite privredi ,narochito maloj

Izvini, a sta ako nam posle tvoje "revolucije" i nacionalizacije firmi koje su u stranom vlasništvu,
recimo zabrane uvoz nafte ili uvedu neke slične sankcije ?
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50137
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24

2. upotreba novchanih rezervi - proaktivan stav drzave . kad je hitler doshao na vlast ,nezaposlenost u nemachkoj je bila oko 30 % . to je resheno javnim radovima i stvaranjem drzavnih potreba -odnosno novac koji je drzava skupljala kroz poreze je odmah ulagan u 1000 stvari u samoj nemachkoj ,a nije drzan po stranim bankama i bogatio bankare.

ovo ima efekta samo ako odvrnete zvučnike do daske  Smile

« Poslednja izmena: 17. Nov 2008, 13:57:03 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Чујем да приватници "правдају" отказе актуелном глобалном кризом, па ћу том приликом нешто рећи.

Овде у Србији, за сада, имамо капитализам. А капитализам је део умируће културе која је још пре неких 1000 година на северу Европе дефинисала своје постулате. Наравно да ће време донети неке нове, али они сада нису ни на видику, барем што се тиче сфере економије и имовинских односа.
Који су то постулати:
1. Неповредивост приватне својине
2. Неповредивост обавеза - законских и уговорних.
Лако је видети да "оправдање" за отпуштање а) није ни потребно, б) ништа не значи.

Дакле, ако послодавац има законско право да отпусти радника, тачније ако га ништа не спречава у томе - живот је суров, шта се ту може... Да ли ће рећи да је то због глобалне кризе, технолошког вишка или мелиоризационих реформи у Индији и Пакистану, свеједно је.
Међутим, ако постоји ограничење Законом о раду, колективним уговором или можда социјалним програмом који преузет као обавеза приватизацијом - опет: живот је суров... Нека послодавац има мањи профит, или чак губитак. Он не сме кршити закон.
Наравно, закони се могу мењати, влада може и деловати интервентно уредбама (мада то треба избегавати). Све остало је кршење и рад по закону.
Уговори се, међутим, не могу једнострано мењати. Зато радници и раднице, пазите шта потписујете. Има много примера подвала...

Е сад, код нас имамо кршења закона за које нису предвиђене санкције. Имамо и да се закони једноставно не спроводе. Онда је све могуће. Па што онда неки ваћатор и полу-криминалац једноставно кад најури радника мимо договореног не каже: Може ми се... Поштеније него да се вади на бифуркацију дивергентних рута Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50137
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
život jeste i treba da bude surov, ali čovjek treba da se nauči kako da se odnosi prema takvom životu.

čuo si bf-a, radnik nema šansu. i u pravu je čovjek. Smile engleska ekonomija je bila u tome da pokradu pola svijeta, i prirodno je onda da su živjeli bolje... mi danas učimo tu ekonomiju u školama i fakultetima i prirodno je da živimo sve gore i gore...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Први корак свега је поштовање закона. Економска политика може ићи тек после. И акценат стављам на обавезе послодаваца. Наравно да могу отпустити раднике, осим ако није спречено неким ограничењима. Па често људи и нису запослени на неодређено, дакле треба размишљати о флуктуацијама у том смислу. Наравно да је крај света некоме са 50 кад добије отказ, и треба размислити о лабављењу превремених одлазака у пензију и откупа стажа - то је некад могло.

Такође, мислим да "мало" већу тежину има представник странке која је друга по величини у Србији. Па ево шта каже (ако је већ било, извињавам):

Плашим се хаоса у Србији, отпуштања радника, мањка инвестиција, недозвољавања рефинансирања кредита, наплате хипотекарних кредита и довођење Србије до ивице глади
Неопходно је да банке усмере средства ка стратешки битним секторима привреде, али и да се повећају привилегије домаћих произвођача

Влади бих саветовао и да уводи додатне царине на увозне производе и одлагање једностране примене ССП
Највише ме боли кад кажу да сам хрватски агент, а знају да су ми Хрвати побили целу фамилију
Ванредни избори су једино решење за кризу у којој се Србија налази, очекујем да ћемо на гласање већ у мају наредне године
Не мислим да сам на било чијој мети у овом тренутку. Ја се не бојим, а за породицу бринем, али не мислим да им прети опасност

Народу је доста беде и муке у коју га је угурао режим Бориса Тадића. Морамо на изборе што пре, како би земљу коначно извукли из кризе, истиче на почетку разговора за „Правду" Александар Вучић, заменик председника Српске напредне странке.
Иако је део опозиције, Вучић каже да они не желе само да критикују власт већ и да им предлозима укажу на решења животних проблема грађана Србије.
Поред пројекта државне развојне банке, СНС је овога пута предложила низ мера за решавање тренутне кризе проузроковане лошим потезима НБС:
- Смањење обавезне резерве Банака код НБС, смањење референтне каматне стопе, гаранције НБС за међубанкарске кредите, забрана продаје потраживања Банака трећим лицима. Поред тога, неопходно је да банке усмере средства ка стратешки битним секторима привреде, али и да се повећају привилегије домаћих произвођача у поступцима јавних набавки. Влади бих саветовао и да уводи додатне царине на увозне производе и одлагање једностране примене ССП.

Држава у хаосу

Зашто верујете да ће власт прихватити ове ваше предлоге?
- Не верујем ни сада да ће их прихватити. СНС не жели само да напада власт, да о некоме говоримо све најгоре, већ желимо да предлажемо решења. Нудимо конкретне одговоре шта је то што бисмо ми урадили. Мислим да је то озбиљно, а они нека кажу зашто је било која од тих мера лоша. Посебно покушај заштите привреде.

остатак на:

Извор: Правда
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Такође, мислим да "мало" већу тежину има представник странке која је друга по величини у Србији.
Ах, нису више највећа?

Citat
Плашим се хаоса у Србији, мањка инвестиција и довођење Србије до ивице глади
Речју, човек се плаши повратка у време кад је Александар Вучић био министар.
"Шизела и смирела," nuff said.

Citat
Не мислим да сам на било чијој мети у овом тренутку. Ја се не бојим, а за породицу бринем, али не мислим да им прети опасност
"Нисам обавештен о атентату."
- Зоран Ђинђић, фебруар 2003.

Citat
Влади бих саветовао и да уводи додатне царине на увозне производе
Треба да штитите некад и потрошаче, јесте ли некада размишљали о томе.
Ви кажете да сувише распојасан увоз доводи до тога да страни производи који су квалитетнији и јефтинији уништавају скупље и лошије домаће производе.
Али, не помињете да такође омогућује нашим потрошачима да се домогну бољих артикала по нижим ценама; док би их протекционистички царински режим присиљавао да користе голи бофл, а који је још скуп одозго
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
А колики нам је оно беше дефицит?!
Мада сам ја скептичан и по питању додатних царина. Наводно је у рецесионим временима у Америци 1931. донет неки закон о додатним царинама на већину производа, и онда је тек отишло све у П.М.
Сутра можда ја изађем са неким синтетизованим идејама, само да видим шта је ко излагао.
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.352 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.