Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ekoloska katastrofa u najavi - Teški metali stigli do Drine  (Pročitano 986 puta)
22. Sep 2014, 13:01:26
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 37.0.2062.120
mob
Apple 15
Teški metali stigli do Drine

S. Pajić   | 22. 09. 2014. - 10:53h | Foto: S. Pajić   
Jalovina iz nekadašnjeg rudnika antimona „Stolice“ u Kostajniku, koja je krenula dalje rekom Korenitom prema Jadru, stigla je i do Drine. Ovo je potvrđeno u Gradskom veću Loznice, koje je za danas zakazalo vanrednu sednicu.

Sivi mulj pun otrova: Jalovina u Kostajniku

- Na osnovu najnovije analize uzoraka vode sa četiri merne stanice, u Kostajniku, na samom izlivanju jalovine, u reci Koreniti pre ulivanja u Jadar, u selu Bradić u reci Jadar, i u Jelavu na samom ulivanju Jadra u Drinu, nalazi su više nego poražavajući. Gvožđe, olovo, kadmijum, cink, bakar, arsen, živa, antimon i mangan, koji se nalaze u kategoriji od 1 do 4, u većini uzoraka ovde su van te klase. Praktično, znatno više od količina koje se uopšte i mere. Prisustvo teških metala koji teku i Drinom su toliko evidentni da je dovoljno da se u celom kraju proglasi ekološka katastrofa - potvrdio je Janko Aleksić, član Gradskog veća.
On objašnjava da grad ne želi da upire prst u bilo koga pojedinačno, već da se problem što pre počne rešavati.

Na vanrednu sednicu Gradskog veća pozvani su predstavnici resornih ministarstava, načelnik Mačvanskog okruga, načelnik Sektora za vanredne situacije, udruženja ekologa, ribolovaca i lovaca, a pre početka biće prikazan i kratak film o dešavanjima izazvanim curenjem jalovišta od sredine maja.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Jako lepo.

Siguran sam da će naši izvući neku pouku iz toga i promeniti nešto. Kao što su promenili nakon majskih poplava.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 37.0.2062.120
A ovo je potpuno nezanimljivo.

Zanimljivi su teski metali samo ako su u chemtrailsima i slicnim skrivenim radnjama.

Javne objave o zagadjenju prirode i zivotne sredine su smor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.120
A ovo je potpuno nezanimljivo.

Zanimljivi su teski metali samo ako su u chemtrailsima i slicnim skrivenim radnjama.

Javne objave o zagadjenju prirode i zivotne sredine su smor.
Da mogu, sakrili bi ; ) Koliko je Cernobilj bio sakriven?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 37.0.2062.120
Sta razlikuje teske metale u vodi od teskih metala od avionskog aerosola?  Smile

Zasto mislis da se jedno moze sakriti, drugo ne????  Smile Sa naucne osnove?

--
Postoji aparat koji se zove Atomski Apsorpcioni Spektrometar.. njime se odredjuje sastav materije.. u bilo kojoj fazi - tecne, cvrste, gasovite.. .

I kao sto to znam ja, prosjecan student.. takodje zna i 10000 boljih od mene, laboranata, hemicara..
...privatnih, drzavnih, freelancera, zajebanata.. i tako dalje.

Ne postoji monopol na takve analizatorske aparate kao sto ne postoji monopol na pegle.

Ovi aparati su (umjereno) skupi. Ko god ima para, neki cova srednjeg bogatstva koji sumnja na skrivanje zagadjenja moze da ga kupi.
Ko sto moze ginekolog privatnik, veterinar nebitno da iskesira hiljade ultrazvuk, tako moze i ovo. Neka privatna laboratorija i sl.

--
Imas u BGu institute za Javno zdravlje  Institute za Higijenu koje rade sve te analize.

I pristup nije dozvoljen samo "rokfelerima" nego i svima koje imaju neke veze s tim, pa i studentima, volonterima.

Mislis da smo mi potpisivali neki ugovor o tajnosti kad smo ucili o prirodnom zagadnjenju i metodama otkrivanja.  Smile
Koje su najcesce prilicno jednostavn i jeftinii hemijski setovi.
--

Konkretno bunarsku vodu mozes da odneses na kompletnu analizu.. kaze ti koliko ima svega (bakterije su najvaznije a onda i sastav elemenata..nemetala, metala - svega ).
Nosio sam vodu iz bunara na svojoj vikendici. Cijena je negdje oko 20km.
Bio veoma povisen Fosfor, i blago povisen Mangan (u okviru dozvoljenog).
Kaze na papiru: Zbog Fosfora (fosfati) nije za pice, al moze za pranje. Ponekad sezonski bude bakterija.

I ko koga onda moze da slaze.
---
Mozda tokom krize i evakuacije, ne vidim da je bio skriven. Jednostavno i za to postoje mjeraci radijacije u vazduhu u ogromnom regionalnom okruzenju.

Inace sto samo Cernobilj, to nije prva velika nuklearna katastrofa.  Smile

Imas Three Mile Island.. u SAD i neki Britanski - prije Cernobilja.

To sto prvo navodis Cernobilj je prilicno zapadnjacki uticaj Smiley sto kazes propaganda.. ispao si podlozniji od mene. (Mada je sitnica, nebitno. Ali et..)

« Poslednja izmena: 22. Sep 2014, 15:39:13 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
Slagvort
Citat
Sta razlikuje teske metale u vodi od teskih metala od avionskog aerosola?  Smile

Zasto mislis da se jedno moze sakriti, drugo ne????  Smile Sa naucne osnove?
Razlikuje ih poreklo. Da li hoces da mi kazes da su kemtrejlsi obicna pojava na nebu?
Ja mogu da ti kazem kako ja to vidim. Stvar je na psiholoskoj ravni. Ljudi u Cernobilju (da se opet vratimo) su danima gledali kako na 200m od njih gori nuklearni reaktor i niko nista nije preduzeo. Zar mislis da nisu znali da su izlozeni radijaciji? Jesu, naravno. Ali, cekali su reakciju autoriteta, koje ne bi ni bilo, i pitanje je sta bi bilo od svega da "zapadni blok" nije obelodanio i to samo zbog toga da nasteti SSSR-u.
Citat
I kao sto to znam ja, prosjecan student.. takodje zna i 10000 boljih od mene, laboranata, hemicara..
...privatnih, drzavnih, freelancera, zajebanata.. i tako dalje.

Ne postoji monopol na takve analizatorske aparate kao sto ne postoji monopol na pegle.

Ovi aparati su (umjereno) skupi. Ko god ima para, neki cova srednjeg bogatstva koji sumnja na skrivanje zagadjenja moze da ga kupi.
Ko sto moze ginekolog privatnik, veterinar nebitno da iskesira hiljade ultrazvuk, tako moze i ovo. Neka privatna laboratorija i sl.
Evo ti "ziv" primer: Na ovom forumu sam izneo matemaitku, koja najednostavnije dokazuje da je citav ekonomski sistem danas nista do obicna prevara, to studenti ekonomije ne uce kao takvo, slao sam mejlove "odgovornima" i...nista. Znaci, cak i kad ljudima izneses dokaze, najjasnije, vrlo je mali broj onih ce nesto preduzeti. Ja ti garantujem da se sad u Srbiji otkrije povecana radijacija, iznad dozvoljene, opet bi se malo komesali i nikom nista...Sta se desava u Pancevu sve ove godine? Ljudi bikvalno umiru od bolesti koje ranije nisu bile toliko zastupljene, malo se strasti uzburkaju i ...nikom nista.
Citat
Imas u BGu institute za Javno zdravlje  Institute za Higijenu koje rade sve te analize.

I pristup nije dozvoljen samo "rokfelerima" nego i svima koje imaju neke veze s tim, pa i studentima, volonterima.

Mislis da smo mi potpisivali neki ugovor o tajnosti kad smo ucili o prirodnom zagadnjenju i metodama otkrivanja.  Smile
Koje su najcesce prilicno jednostavn i jeftinii hemijski setovi.
Licno, tim "institutima" ne verujem bas preterano, no dobro. Nigde ja nisam rekao da pristup imaju samo "rokfeleri" (mada pristup jeftinom novcu, porodice svakako imaju, sto povlaci za sobom mnoooogo toga ; ) ), pogledaj internet, bukvalno svega i svacega. Ali ljudi nece reagovati, ako to od njih ne traze "autoriteti". To je psiholoski momenat. Pavlovljev refleks.

Ono sto mogu da ti garantujem je da postoje strukture, koje poznaju coveka i njegovu psihu mnogo bolje nego sto je to dostupno javnosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.120
Pricam o objektivnim mjerljivim stvarima.

Ko sto imas termometar imas i ove aparate.

Tu psiholoski momenti (koje ne iskljucujem) nemaju sta da traze.
==

Konkretno radijacija u Srbiji je skocila posle bombardovanja osiromasenim uranijumom.
I skocila je incidencija malignih oboljenja narocito oko zarista bombardovanja.

I to nam stalno ponavljaju profesori a i ponekad i mediji.

A sto se tice "chemtrailsa" - kondenzovana vodena para. Kolko dugo ostanu zavisi od vlage, temperatore, vjetrova..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.