Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 03:49:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EASEUS spašavanje podataka  (Pročitano 2913 puta)
08. Feb 2011, 14:35:11
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 68
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Particija na disku sa važnim podacima je u toku procesa resize particije ostala bez napajanja te su podaci nestali sa diska.

Ima li ikakva šansa da se podaci vrate tj spase.
Ovo je veoma važno pa Vas molim za pomoć!
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.84
Particija na disku sa važnim podacima je u toku procesa resize particije ostala bez napajanja te su podaci nestali sa diska.

Na koji nacin je HDD ostao bez napajanja...?  Smile

Probaj za pocetak ovim free programom Recuva
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 68
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Znači radio je resize (proširenje) particije na disku i onda je ugašen nasilno računar!
Nakon toga ta particija na kojoj je bilo 200 giga podataka je prazna totalnoi nema ničega
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.84
Znači radio je resize (proširenje) particije na disku i onda je ugašen nasilno računar!
Nakon toga ta particija na kojoj je bilo 200 giga podataka je prazna totalnoi nema ničega
Da li si siguran da si radio resize? I sa kojim programom si to radio...
  Nikada mi se nije desilo da u toku tog procesa ugasim racunar ali zna mda svakako ne bi smeli svi podaci da nestanu... u toku tog procesa, podaci su se prebacivali... premestali na drugu lokaciju HDD-a...
 Ovo je jako cudno...   Smile
pazi, ako ti Recuva ne nedje bar deo tih podataka, slobodno se oprosti od njih... (u sta sumnjam)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22017
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Apple iPhone 12, S21

Sa obzirom da je u tom momentu radjen resize particije, zaista nikakve garancije nema...
Mogu i ne moraju da ti pomognu alati za vadjenje podataka.

Recuva je ok, ali mislim da u ovom slucaju vecu sansu imas sa Stellar Phoenix Data Recovery-jem
Placa se, ali vredi svaki dinar.

Ako ne budes mogao sam, imas opciju da odnese u servis da ti oni probaju izvaditi, ali nece te izaci jeftino...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 68
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Radio sam resize sa softveropm Eeaseus on je bas namjenski za te stvari oko particija.
Uglavnom nehotice, slucano se racunar ugasio iz rada i eto ga nevolje

Evo nasao sam softver isto od Easeus Data Recovery pa mozda bude nesto.
Hvala i za ovaj Stellar Phoenix Data Recovery, nasao sam ga na internetu pa cu probati i s njim

Nije mi jasno da u toku resize-a tj prebacivanja podataak dodje do gubitka svih podata od cak 200 gb
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung SGH-E630
Resize particije nije samo prosto "prebacivanje" podataka, može da se desi nesrećan slučaj i bez nasilnog gašenja u pola posla  Smile
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2991
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Resize particije nije samo prosto "prebacivanje" podataka, može da se desi nesrećan slučaj i bez nasilnog gašenja u pola posla  Smile

Tacno 100%.Ja iskreno nikad ne bi radio recize "zive" particije ma koji program bio.Znam 1000 slucaja da su ljudi particije sa podacima pokusavali da prosire ili skrate i da su ih skupo kostale takve stvari.Moj savet je da se uradi back up svih podataka i onda brisanje svih particija ,format harda i novo particionisanje.Nama se desilo jednom da su bile 4 particije na hardu.2 windows i 2 linux.Hteli smo da obrisemo 2 linux i 1 windows particiju i da napravimo 1 a ovu 4-tvrtu sa podacima da ostavimo.Desilo se to da prilikom toga je ta windows particija koju nismo hteli da diramo presla u linux i bukvalno nestala u windowsu.  Smile Podaci su bili tu i dalje ali windows nije vise video tu partciju.Onda smo je mount pa prebacivali podatke.Uglavnom resiili smo problem ali smo imali jako puno muke.Da smo lepo odradili back podataka i napravili 2 partcije sve bi proslo glatko.Doduse ovo se ne bi desilo da nisu bile 2 linux partcije ali samo dajem primer da cak i bezazleno igranje sa particijama moze da bude opasno.Sto se tice ovog problema probaj jos 2 stvari.Ucitaj mini XP sa hiren CD-a(moze npr 12) i tamo vidi dal ti ikako vidi particiju u my compyter.Trebalo bi da ti vidi particiju ali da ne mozes da udjes.Probaj za pocetak da ti slucajno nije samo izgubio mbr.U programs tamo imas check disk.Kad otvoris imaces kao comand promt.Onda ukucas samo slovo diska i enter.To ne verujem da ce ti pomoci ali probaj.Onda ako to nece probaj da mount disk.Mislim da ti se to nalazi u hiren boot menu pod recovery.Ne znam sad napamet ali ako ne nadjes sutra javi mi pa cu ti pogledati.Tamo imas da mount partciju.To mount ti je u slucaju da ti je bas nikako ne vidi u my compyter.Uglavnom imas u hiren boot CD-u dosta tih stvari pa probaj.Ja ove 2 opcije ne znam dal ce ti pomoci jer nisam do sad imao taj slucaj medjutim ukoliko podaci nisu sjebani da ih nema onda ih povratiti mozes.U dosta takvih slucaja podaci su tu ali se partcija jednostavno izgubi.
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b12pre
mob
Nokia C5-00
Ја сам више пута мењао величине, припајао другим партицијама, и никад нисам имао проблема... срећа  Smiley
Додуше све је рађено преко лајв дикса Убунту-а, преко апликације gparted..
Ниједна партиција никад није била у функцији док се то ради, трајало је дуго, али никад ми ни један бајт није страдао, припајао сам партицији од ИксПе-а, одузимао од ње и додавао другим линукс партицијама, распоређивао међу линукс партицијама итд... Smiley
Додуше, ризик увек постоји, и није уопште занемарљив, и зато сам ја прво све резао, за сваки случај Smiley

Иначе, слажем се, Recuva...
GetdataBack исто кажу да није лош, али највише људи нагине ка програму под именом Recuva, срећно  Smile
« Poslednja izmena: 09. Feb 2011, 02:20:00 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
Stellar Phoenix Data Recovery

прсо ми хард, нестале обе партиције остао неформатиран простор ... правио нове партиције форматирао их и овај Стелар Феникс је ишчупао 90% података који су ми требали. Рецува их није ни видела.

Стелар је кева  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 03:49:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.