Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 10:39:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Džon R.R.Tolkin - Gospodar prstenova  (Pročitano 3743 puta)
15. Jan 2014, 23:23:46
Zodijak
Pol
Poruke 3
Browser
Chrome 31.0.1650.63
MOLBA

Da li neko od vas prodaje baš ovu štampanu verziju trilogije ili zna već gde se može kupiti?
To je drugo izdanje kod nas, izdato je osamdesetih godina prošlog veka, a izdavač je "Stylos".
Unapred hvala!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Ništa ne traži.

Zodijak
Pol Žena
Poruke 229
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Ja imam to izdanje. Da mi kuća počne goret, to je jedino što bih spasla iz vatre. Tako da, ne, nije na prodaju, izvini.

Izvinjavam se svima zbog skroz bekorisnog odgovora. Ali to je Tolkien, pa nisam mogla odolet makar ispala idi(j)ot. U to ime, neka se obriše.  Smile

Puno sreće!
IP sačuvana
social share
"Don't be afraid."
"I'm not afraid."
"Then come out."
"Then you'll be afraid."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Ја такође имам безначајан коментар за аутора, али врло користан за мене: у чему је ствар са толиком фамом око одређених издања? Smile Моја трилогија је исто Стајлосова али из 2010, свеједно и да је чика Перина из 1995. исто би ми било, садржај је потпуно исти. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Ništa ne traži.

Zodijak
Pol Žena
Poruke 229
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
U principu si u pravu. Skroz je nebitno da li je knjiga pozlaćenih korica ili uvezana u ljudsku kožu ili stara 600 godina. Priča je ono što je važno, ne format, kvalitet papira ili poveza.

Međutim, postoji i nešto što se zove emocionalno vezivanje.

Naprimer, meni je Tolkien pisac br. 1. Posedujem sva njegova dela prevedena na srpski, i imam ih na kompu na engleskom sve što nikad (još) nije izašlo ovde. I, mada je off, možda ćeš me bolje razumet kad kažem da sam - kad su se pojavili filmovi - a bivajući takav nerd kao što jesam - imala svaku filmsku verziju koja se uopšte mogla naći, najverovatnije, u celoj zemlji Srbiji. Kad kažem "verzija", mislim na... Razumemo se.  Smile

Bili su to strašni snimci, sa sve nakrivom slikom i potiljcima gledatelja koji zakrčuju pola platna; i s prevodima iz kućne radinosti ljudi kojima skoro da ni srpski nije bio maternji, a da ne govorimo o elementarnom znanju engleskog. Ali ja sam bila sretna ko kuče.

Međutim, kad se pojavilo kolekcionarsko izdanje - na diskovima onomad - dala sam blesavo velike pare da bih ga se dočepala. Opet kažem, i slažem se, to je samo prokleti film. Nije čak ni knjiga. Ali ja svejedno nisam imala mira dok nisam nabavila tu i danas meni prekrasnu i vrednu stvar, u njenim luxuznim kutijama za svaki film ponaosob, s dodatnim diskovima s  komentarima PJ-a i mapama Srednje zemlje.

Uopšte se ne radi o tome  koliko sam te diskove platila. Pominjem da su bili skupi samo  zato  što hoću  da objasnim  koliko sam blesava kad se tiče LOTR-a. Međutim, vrednost tih filmova - u tom obliku, tako upakovanih - za mene nije tržišna. Niti sam toliko glupa pa da ne shvatam da su to samo - prokleti filmovi, čak ni knjige.

Meni je izdanje koje postavljač gore pominje drago zato što je to prvi Tolkien kojeg sam ikad pročitala, i diskovi su mi dragi jer su - ekranizacija Tolkiena.  Samo se o tome radi. To je emocionalno vezivanje za stvar, objekt.

Ne umem bolje da objasnim. Morao bi bit u mojoj glavi.  Smile

IP sačuvana
social share
"Don't be afraid."
"I'm not afraid."
"Then come out."
"Then you'll be afraid."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 10:39:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.