Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Džamija zatvorena, imam deportovan zbog vehabizma  (Pročitano 2385 puta)
04. Mar 2010, 14:15:01
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
 PRIŠTINA  04. 03. 2010

SRNA

Džamija zatvorena, imam deportovan zbog vehabizma

Džamija u selu Marine, u opštini Srbica na Kosovu je zatvorena, a imam Džemailj Duka je deportovan jer je istragom utvrđeno da su se u džamiji, pod rukovodstvom imama, odvijale aktivnosti radikalnog islamskog pokreta vehabija, rekao je Srni portparol Kosovske policijske službe /KPS/ Besim Hoti

On je naveo da je nalog o zatvaranju džamije i deportaciji imama izdao Glavni štab KPS-a, na predlog istražitelja Euleksa, te da su Duku do granice sa susednom Albanijom sproveli pripadnici specijalne jedinice KPS-a.
"Duka je predat pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Albanije i na njima je da provedu dalju istragu", rekao je Hoti, navodeći da je zatvaranju džamije i deportovanju imama prethodila peticija meštana sela Marine.
Meštani, koje je podržalo nekoliko nevladinih organizacija, prijavili su policiji da imam Duka posredstvom humanitarne organizacije "Rahma - Mersy", registrovane u Londonu, propagira aktivnosti vehabija i da se tokom obreda "neguju" i šire aktivnosti vehabista, "što nije opredeljenje muslimana Kosova".
Osim meštana Marine, kako navodi Hoti, inicijatori zatvaranja džamije i deportacije imama Duke bili su aktivisti nekoliko nevladinih organizacija za ljudska prava.
"Situacija je alarmantna, ne samo u Srbici, već i na celom Kosovu.. Nakon rata pojavila se sekta koja vodi građane Kosova u verski ekstremizam i preti da preraste u islamski fundamentalizam", napisala je u prijavi Ajnišahe Haljimi, inicijator peticije koju je prema podacima KPS-a potpisalo više od 6 000 građana, uglavnom sa područja opštine Srbica.
Prema saznanjima policije, Duka je došao na Kosovo početkom 2001. godine kao Kastriot Duka i ubrzo u novosagrađenoj džamiji u Marinama preuzeo dužnost imama. Njegove sumnjive aktivnosti postale su predmet istrage tek nakon što je Skupština opštine Srbica dobila zahtev da se Duki zabrani manipulisanje porodicama kojima je za poslušnost mesečno plaćao po 20 evra.
Potpisnici peticije naveli su da je Duka okupio oko 550 porodica, da je u džamiji prihvatao sumnjiva lica i da su njegovi štićenici uglavnom đeca bez roditeljskog staranja i žene udovice.
Imam Kosova Sabri Bajgora izjavio je novinarima da je saradnja sa imamom džamije u selu Marine prekinuta 2003. godine i da je Duka "na svoju ruku" obavljao dužnosti imama.
"Sa njim nema pregovora, niti islamska zajednica podržava aktivnosti koje je propagirao samozvani imam Duka", rekao je Bajgora.
Prema zvaničnim podacima KPS-a, na Kosovu postoji desetak ogranaka vehabija.
Njihova uporišta su područja južne Mitrovice, Vučitrna I Prištine u kojoj, prema izvještaju KPS-a iz 2007. godine, vehabije imaju više nevladinih organizacija koje koriste za političke, umesto humanitarnih aktivnosti.

Извор: Press
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kosmet je Srbija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3631
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Bosch pumpa
neka se govna pokolju međusobno! Smile
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8

cuj njea, pa i popovi se dole za brade pocupase tj srpske vexabije
IP sačuvana
social share
Ah, kad se Bosnom sevdah zaori...Pa procvijeta behar i sve podijeli...kahva zamirise po mahali.
Sve bi ti srce stalo od radosti...Ja ljepote Boze dragi!
Ko da Bosnu Bog sam za sebe stvori.
Pa u tren , vidis svaki sokak i carsiju, sviju volis ko da su ti rodjeni.
I nedas je. Jer te tu mati rodi,jer s...e za nju rijeke krvi proli!
Branise Bosnu ,ljepoticu,junaci brane je i danas dani.
Zatvoris oci i zahvali Bogu sto si Bosanac i sto te takvom ljepotom nadari!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Sony 
što ih manje bude bilo na našim prostorima i što manje budu ekstremni biće nam bolje... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
što ih manje bude bilo na našim prostorima i što manje budu ekstremni biće nam bolje... Smile

budi fer i priznaj da najvise ekstrma ima medju srbima i ljudi sa okrvavljenim rukama Smile
IP sačuvana
social share
Ah, kad se Bosnom sevdah zaori...Pa procvijeta behar i sve podijeli...kahva zamirise po mahali.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6

budi fer i priznaj da najvise ekstrma ima medju srbima i ljudi sa okrvavljenim rukama Smile

Ево признајем ја. Smile
Међу србо-муслиманима су кољачи навећи и колико су њихове руке крваве ни за 100 година се
не може намирити. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kosmet je Srbija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3631
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Bosch pumpa
cuj njea, pa i popovi se dole za brade pocupase tj srpske vexabije
mislim na šiptare, ne muslimane! Seti se mog kapetana! Smile

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8
Мада су примили Ислам, нису се албанизовали, тако да су веома страдали од суседних Албанаца, Љумљана. Љумљани су од 1878. године учестали са пљачкањем стоке Горанаца са летовалишта на Шари. Због ових насиља, Горанци су све до ослобођења ишли на рад, чак и у Аустрију, Румунију и Малу Азију. Ни до 1927. године нису престали упади албанских пљачкаша из Љуме преко границе.

Samo da vidiš da boli k... šiptare za muslimane. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
pa ja sam blizi po svemu nekom srbinu ili xrvatu iz bosne, neo siptaru, ali ovaj moram imat sluxa i osjecaja za muslimane sirom svijeta, poso sam musliman po vjerispovjesti...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
pa ja sam blizi po svemu nekom srbinu ili xrvatu iz bosne, neo siptaru, ali ovaj moram imat sluxa i osjecaja za muslimane sirom svijeta, poso sam musliman po vjerispovjesti...

Ако не клањаш сваки дан муслиман си као и Обама.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8

Ако не клањаш сваки дан муслиман си као и Обама.

pa ne klanjam svaki dan, i ti ides crkvi sam kad pocinis kakav tezi rijex, ubijes covjeka ili opljackas staru penzionerku  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.