Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Mar 2026, 14:47:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 457
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dveri postaju stranka?  (Pročitano 645439 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
Ma šta pričaju pametno?

Mlate praznu slamu o Srebrenici, caru Lazaru, ćirilici, Ratku Mladiću..nacionalistička verzija Titovih skojevaca "drugovi mi trebamo", "drugovi mi moramo" i ispraznim frazama o "domaćinskoj ekonomiji". Gomila nacionalnih mitova i, naklapanja i naravno uopšte se ne bave konkretnim problemima ovog društva.

Sve je to jedna velika palamuđevina, nema u Srbiji na vidiku partije ni pokreta koji nudi istinske promene.
Ne daju komunjare da se takva stranka ili ideologija ni primirise.
Dveri ako hoce stvarno nesto, mogu da naprave veoma kratak program: postovanje deset Bozjih zaposvesti.
I sve je u redu.

Nama ne treba jos neko ko ce da siri nacionalizam i da se busa u grudi! treba nam neko ko ce da ojaca ekonomiju ucvrsti stavove, dovede zemlju do prosperiteta i razvoja e tad moze da pregovara i o mladicu i o srebrenicei! istina je da su oni nama pobili sve sto su stigli ali i mi njima bogami da se ne lazemo. jedan naser oric je naslobodi koji nije nista manji zlocinac od mladica. Najvece vojskovodje srpskog naroda stepanovic, misic, bojovic..... i jos hiljade i hiljade vojnika, kaplara, majora su bili casni vojnici koji su branili svoju zemlju! a taj mladic ako je castan general nebi se kao zadnje jaje krio! ja nisam za hag jer je to farsa ja bi njemu sudio u srbiji nek dokaze da je nevin i svi cemo stati uz njega! a isto tako i onog orica da osude. pa kom obojci kom opanci! Glupo je hvatati se iza neceg sto ni vi ni ja ne znamo sem onih ljudi koji su bili tamo i koji su bili uz nase zlocince a i uz druge zlocinse koji su ubijali nase! da imas stabilnu drzavu da neko zavisi od tebe nebi samo nama sudili nego i njima. Dakle prvo da se drzava podigne jer mi ovakvi nemozemo nikome da pretimo niti imamo kakv ugled zato nas j **** ko kao stigne!
Jacanje ekonomije znaci rad i to tezak,sa pemanentnim usavrsavanjem i zajedno sa permanentnom borbom protiv politicke oligarhije.
Najzdraviji element, gde je jos ostalo morala, srpstva, rada su seljaci.Njih jebu mongoli koji su se pokrstili u Velike Srbe do daske. Obere mu letinu pre nego sto je zasejao.Oni su podeljeni u dve grupe. Jedni se deru: ce vi vodimo u jeuropu da berete evrichi, a druga, ce gi dodje kurati Rus na tenk da vi oslobodimo od Papu.
I dvolicna stoka, koja je urbanizovana, nepismena, neradna, bez perspektive valja to, pa sta ucari.
Neko Boga mi ucari da bude chata u opstini, pa zvera tamo, uzima platu, ceka druge izbore da pobedi opozicija i da ga otera uz otpremninu.
Imam jednog zajebava narod, u elektrodistribuciji, ne cita brojila. Obican balvan, sto je nekad bio zemljak iz sela Lickog komesara, kad ga doveli 45-e iz 'baze'. Pise kolko hoce iz kafane. Zovemo direktorku ED i kazemo joj: oteraj to govedo. Kaze ona: e ne moze, ima kuratog u opstini, ako ga diramo, pada opstinska vlada.
Pa ti vodi posao tako.
To je bre drustvo Mobutu Sese Seko ili mozhda Chombe iz opozicije. Vidi Kongo Kinshasa.
Ako mi ovi mali ne menjamo pojedose nam dzigericu.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.16
Ma šta pričaju pametno?

Mlate praznu slamu o Srebrenici, caru Lazaru, ćirilici, Ratku Mladiću..nacionalistička verzija Titovih skojevaca "drugovi mi trebamo", "drugovi mi moramo" i ispraznim frazama o "domaćinskoj ekonomiji". Gomila nacionalnih mitova i, naklapanja i naravno uopšte se ne bave konkretnim problemima ovog društva.

Sve je to jedna velika palamuđevina, nema u Srbiji na vidiku partije ni pokreta koji nudi istinske promene.

frustracije demokratije   Smile

Vidim poznavanje srpskog jezika ti nije jača strana. Proveri kod Vujaklije terminološku razliku između "frustracija" i "konstatacija".

Mene suštinski ne dotiče ko će biti na vlasti jer sam svestan u kakvoj državi živim i kakvu "elitu" imamo. Zato ne čekam da mi ni Dveri ni Tadić ni ruski gasovod daju platu, skidaju zvezde sa neba, zaposle sina i ćerku.

Ali ovde očigledno ima sveta koji više voli da mu skojevci pričaju palamuđevine o patriotizmu, nebeskom narodu i "domaćinskim vrednostima" nego da zasuku rukave i rade. Kad dete pita "tata šta je danas ručak", a ti mu lepo daš novi broj primerka "Dveri" i epske pesme o caru Lazaru  i kako je autonomija Vojvodine loša po Srbiju..nema šta državni i nacionalni program preporoda do mojega Smile Smile

drago mi je da je tebi poznavanje srpskog jezika jača strana,i da si se našao prozvan u tom meni nepoznatom terminu,ili sebe svsrtavaš u proroke,vidovnjake,gatare... pa konstatuješ da nešto što niko nezna ti okarakterišeš sa punim pravom,kao mlaćenje prazne slame   Smile

ali dobro,ti imaš pravo jer bože moj,ako ništa drugo kao dobar skojevac poznaješ srpski jezik  Smile
« Poslednja izmena: 21. Jan 2011, 13:24:35 od Gale10 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

не не пријатељу мој, ја сам се те напасти решио

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Ovi iz Dveri, nisu glupi ljudi, niti govore gluposti, ali bez ekonomskog programa, koji je prava katastrofa u svim strankama, nemaju nikakvu sansu. Ljudima treba posao, treba da rade i zarade.

http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=7475:alternativa&catid=104:komentari&Itemid=69

Драгаш им нуди већ припремљен економски програм

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Nokia 

Ovi iz Dveri, nisu glupi ljudi, niti govore gluposti, ali bez ekonomskog programa, koji je prava katastrofa u svim strankama, nemaju nikakvu sansu. Ljudima treba posao, treba da rade i zarade.

http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=7475:alternativa&catid=104:komentari&Itemid=69

Драгаш им нуди већ припремљен економски програм
Шта ће им економски програм?  Smile
Драгаш је написао и економски програм ДОС-у тзв СЦРИБД:Program za spas Srbije 1999,који је благо речену ужасан- приватизација банака, продаја великих фабрика странцима, развијање малих предузећа, развој (не)легалне конкуренције страних фирми,инвестициони фондови,берза...
После се вадио,да је екипа лоша (мислећи на Геј17)...А он сарађивао са њима. Smile Лузер!!!  Smile
« Poslednja izmena: 22. Jan 2011, 19:25:02 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

не не пријатељу мој, ја сам се те напасти решио

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Он тврди супротно. Да се није слагао са таквом политиком и да је због тога напустио ДОС.

Било како било, ми са овима на власти пуцамо као друштво. Гледам по себи и бројним другарима
приватницима. Никад није било горе !!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Nokia 
6. CENTRALNA BANKA I MONETARNA POLITIKA
Reforma CB podrazumeva da se u čitavom ekonomskom sistemu dođe do izgradnje liberalne privrede koja je zasnovana na privatnoj svojini i vladavini zakona.
...
7.2. DIREKTNE INVESTICIJE Vlada stručnjaka će stvoriti povoljne uslove za strane investitore i pomoćiće kompanijama iz zemlje da što pre pronađu partnere u inostranstvu. Novi zakon o stranim ulaganjima biće praktičan i jednostavan i omogućiće investitorima da: • unesu kapital i tehnologije u zemlju; • iznesu celokupno ostvareni profit iz zemlje; • plate poreze koji su stimulativni; • otvore off-shore kompanije u slobodnim carinskim zonama; • budu pravno zaštićeni; Zadatak Vlade je da: • privuče strane investitore dobrim marketingom u svetu; • napravi dobre zakone; • garantuje bezbednost uloženog kapitala; • napravi kampanju u zemlji tražeći kompanije koje će povezati sa stranim investitorom; • bude vodič stranim kompanijama. Zašto će doći strani investitori? • zato što svuda u svetu ima mnogo neplasiranog kapitala; • zato što će imati sigurnost vraćanja kapitala; • zato što strano lice može sticati pravo svojine u Srbiji u skladu sa zakonom i standardima EU; • zato što će imati veće profite nego u drugim zemljama; • zato što je radna snaga stručna i jeftina; • zato što su porezi veoma stimulativni; • zato što naša privreda ima iskustva u tržišnom poslovanju

Vlada stručnjaka će angažovati ugledne konsultantske firme iz sveta da posreduju u dovođenju moćnih svetskih korporacija

7.3. KONCESIJE Nadstranačka vlada stručnjaka predložiće Zakon o koncesijama kojim će se omogućiti dolazak stranog kapitala radi obnove saobraćajne infrastrukture kako bi se glavni komunikacioni pravci u što kraćem roku osposobili za transport. U drugoj fazi započela bi se izgradnja trajne infrastrukture uz pomoć kapitala koji bi se obezbedio davanjem koncesije.

7.5. KREDITI Vlada će zaključivati ugovore sa stranim investitorima o visini kredita, kamatnoj stopi, rokovima vraćanja i garancijama i usaglašavaće zahteve za kreditima sa ukupnim obavezama prema inostranstvu. Novo zaduživanje biće moguće samo sa precizno izrađenim bilansima iz kojih će se videti na koji način će se uzeti krediti, pored već postojećih obaveza, realno vraćati. Vlada će zajedno sa CB voditi računa o ukupnoj zaduženosti zemlje i usaglašavaće visinu traženih kredita sa projektovanim privrednim rastom i porastom deviznih rezervi zemlje. Kompanije iz zemlje moći će se zaduživati kod stranih kreditora, ali država neće stranim poveriocima garantovati vraćanje tih sredstava
...
Vlada će u cilju što bržeg otvaranja novih radnih mesta, preduzeti sledeće: • privućiće strane investitore stvaranjem povoljnih uslova za dolazak stranog kapitala; • privućiće kapital Srba iz dijaspore posebnim pogodnostima za investiranje; • vratiće poverenje građana u banke i tako aktivirati štednju, koja će se koristiti za finansiranje uspešnih preduzeća; • otvoriće javne radove za obnovu zemlje uz pomoć stranog kapitala; • razviće mala i srednja preduzeća u kojima će se za pet godina zaposliti preko 1.000.000 ljudi; • pomoćiće izvozna preduzeća u njihovom proširivanju tržišta u drugim zemljama; • podsticaće preduzetnički duh građana i pomoći će onima koji se samostalno odlučuju na neku proizvodnju

SPOLJNA POLITIKA Srbija je mala država i nije u mogućnosti da značajnije utiče na globalna politička kretanja na svetskoj pozornici. Zbog toga će se srpska diplomatija prilagođavati svetskim tendencijama i podržavaće sve one velike sile koje joj omoguće suverenost, teritorijalnu celovitost i prosperitet. Da bi se izbegao tragičan nesporazum sa razvijenim svetom, Nadstranačka vlada stručnjaka će izgraditi potpuno novu spoljnu politiku, koja neće dovoditi državu Srbiju u međunarodnu izolaciju. Ta nova spoljna politika zasnivaće se na: • jasnom određivanju dugoročnih nacionalnih interesa; • strategiji razvoja Srbije u narednih nekoliko decenija; • lobiranju onih političkih snaga koje upravljaju svetom; • uspostavljanju razgranate mreže ljudi koji će u svetskim centrima moći lobirati za srpske interese; • izboru novih ljudi koji će proći domaće i strane diplomatske škole i koji će svojim znanjem, radom, izgledom, stilom i nastupom na potpuno nov način predstaviti srpsku diplomatiju; Програм за спас Србије 56

• racionalizaciji čitave diplomatske mreže tako da se ona učini praktičnijom, efikasnijom i mnogo prodornijom od sadašnje; • vezivanju za Evropsku uniju; • uspostavljanju čvršćih ekonomskih veza sa privredama razvijenih zemalja; • mogućnosti da se svim viđenijim javnim ličnostima u svetu koje zastupaju i brane srpske interese obezbedi državljanstvo;

3.1. INDUSTRIJA 3.1. INDUSTRIJA Delatnost Vlade u oblasti industrijske proizvodnje biće usmerena na sledeće pravce: • težište razvoja se prebacuje na mala i srednja industrijska preduzeća, na specijalizovane maloserijske proizvodnje za potrebe svetskih kompanija; • industrijska prerada sirovina (obojena i crna metalurgija, prerada industrijskog bilja, proizvodnja hemijskih vlakana itd.) prilagođava se standardima, obimu proizvodnje i vrstama proizvoda, tržišnim uslovima ili se gasi; • industrije u metalskom kompleksu se prilagođavaju novim tržišnim uslovima: izdvajanjem manjih tehnoloških celina, izmenama i dopunama proizvodnog programa, primenom novih tehnologija i nalaženjem stranog partnera koji je zainteresovan za vlasničku transformaciju; • industrija putničkih vozila se oživljava ulaskom stranih ulagača, osvajanjem tehnologije i montažom vozila koje bude razvio strani partner. Razvoj prateće proizvodnje delova omogućiće velikom broju malih proizvođača da revitalizuju metalski kompleks; • industrije u hemijskom kompleksu (prerada nafte i petrohemija u Pančevu, “Prva iskra” iz Bariča itd.) imaju razvojne perspektive samo ako ih preuzme strateški inostrani ulagači; • proizvodnja građevinskog materijala, prerada drveta, proizvodnja nameštaja, prerada voća i povrća, prerada mesa, prerada metala u sofisticirane proizvode, biće najdinamičniji segment industrije pod uslovom da se ta preduzeća oslobode viškova radnika i da se organizaciono, tehnološki i proizvodno modernizuju; • industrija tekstila (proizvodnja tekstila i trikotaže) i prerada kože su prilagođene tržišnim uslovima poslovanja; potrebno je preduzeća osloboditi viška radnika da bi ih strane kompanije uključile u svoju proizvodnju;Vlada će voditi izrazito antitrustovsku politiku i omogućiti snažnu konkurenciju svih preduzeća bez obzira na tip vlasništva; • ukidaju se sva spoljnotrgovinska ograničenja; • donosi se i javno objavljuje program spoljnotrgovinske liberalizacije. Uspešnom realizacijom ovih promena, Srbija bi ušla u krug srednje razvijenih industrijskih zemalja.
itd
http://www.scribd.com/doc/29625220/Program-Za-Spas-Srbije
--------------
Све то имамо
-либерализацију
-офшор компаније
-масовно задуживање (наравно све транспарентно,ниједан кредит није закључен без скупштинске дозволе)
-распарчавање великих холдинга
-Везивање за мрца
- помоћ ''извозницима''
-концесије (пилон- може,пут до Пожеге-не)...
« Poslednja izmena: 22. Jan 2011, 19:48:03 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
@Nkamj
Pogledaj na ovaj tvoj link, stavka: krediti.
Kredit se ne dobija vise kao nekada. Hocu da pravim kvake, pa mi daj kredit. Opasuljili su se ljudi koji imaju pare.
Bez projekata nista, a projekti se rade u jednog hronologiji stvari: naucni institut, inzenjering, projektni biro, projekat, i konacno isplativost projekta.
Od toga nemas nista. Ova drzava je po prirodi komunisticke ideologije stvorile Komesarijate. Tepaju im Agencije. Bolje da im kaze Agenture. Tamo je loglo partijskih poslusnika, oni rade tako sto nude neki bedan projekat u zavisnosti od sefa stranke. Ideja je: gde cu da presecm vrpcu da me vide na tv-u.
Dakle od same glave gore smrdi sve.
To je razlog sto nemas strane investicije.
Pogledaj kako vise 800 ruskih miliona. Ljudi nece da ti daju bez projekta, a ti ga nemas posle 30 godina zestokih investicija u zeleznicu, nisi stigao ni da prepises projekat.(Negde ga vec ima, samo treba strucan tim da to razradi).E sada zasto ga nema? Pa zato sto bi para isla strucnjacima koji bi to razradili, a ne Velji(karikiram), gde ce on da obezbedi svojim partijcima milion, a njegova je briga ko ce da mu jebe ovce, ko ce da pushi marihuanu i kome ce da se tresu ruke. Karikirao sam Velju, ali je SPS taj koji je zeleznicu vodio i vodi.
I onda gde smo? Ljudi hoce da ti daju, dosao cak i njihov predsednik i kaze: dacemo vam, makar trebalo u Dumi da se glasa, ali ti kuci imas ljude koji kazu: jebi se  bre, ako ne mogu da ja zvacem te pare i zamajavam javnost.
Projekti, planiranje, izvedba sve su to kompleksne stvari koje zahtevaju ljude od struke, pa shodno tome i nova radna mesta ali onda para ide na plate, na dobra, na kosrisne stvari a politicar pushi qrac.
« Poslednja izmena: 23. Jan 2011, 06:51:24 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Banda koja vuce Srbiju u propast u svakom slucaju nece dozvoliti pojavu novog politickog pokreta jer to sasvim prirodno ugrozava funkcionisanje bande koja dise i zdere unutar drzavnog aparata Republike Srbije. Tu gnusobu mozemo istrebiti koristeci njihove nedostatke. Nepristajanje mladih ljudi da ucestvuju u vec postojecim politickim formacijama i prepustanje njih samih samim sebi jer oni sami nemaju entuzijazam iz jednostavnog razloga. Sav njihov entuzijazam zavrsava u ustima gutacica pazljivo rasporedjenih na izmisljenim radnim mestima.
« Poslednja izmena: 23. Jan 2011, 11:41:25 od Lane/ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Nokia 
Citat
Nepristajanje mladih ljudi da ucestvuju u vec postojecim politickim formacijama
Како непристајање?
Види га млади Селаковић,асистент од Симе...

такви стручањаци ће,бре,да владају СрПијом за десетак година...

O зеленашењу Протокол 20.

Svaki zajam dokazuje državnu nemoć i neshvatanje državnih prava. Zajmovi kao
Demoklov mač vise nad glavama vladara koji, umjesto da uzimaju od svojih
podanika putem privremenih poreza, idu ispruženom rukom da prose milostinju
od naših bankara. Spoljašnji su zajmovi pijavice, koje se nikako ne moguotkinuti
od državnog tijela dokle god one same ne otpadnu ili ih dražava sama ne zbaci.
Ali gojske države ih ne otkidaju, nego ih sve više puštaju na sebe, tako da one
moraju neizbježno propasti od dobrovoljnog puštanja krvi.

U samoj stvari, šta drugo može predstavljati jedan zajam, uz to i spoljašnji?!...
Zajam - to je emisija državnih mjenica koje sadrže procentnu obavezu srazmjerno
sumi pozajmljenog kapitala. Ako je zajam 5%, onda će država kroz dvadest
godina uludo platiti procentnu sumu koja će biti ravna uzetom zajmu; za četrdest
godina plaća dvostruku sumu, a za šezdeset godina trostruku, a dug uvijek ostaje
isti, neplaćeni dug.

Iz ovog računa jasno se vidi da, kod oblika sveopšteg prireza, država crpe
poljednje parice siromašnih poreskih obveznika da bi isplatila inostrane bogataše
od kojih je uzela novac na zajam, umjesto

da te perice prikupi za svoje potrebe bez procentnih doplata.

Dok su zajmovi bili unutrašnji, Goji su samo premještali novac iz đepa sirotana u
đepove bogataša, ali kada smo mi podmitili koga je trebalo, da bismo prenijeli
zajmove na spoljašnji teren, onda su sva državna bogatstva potekla u naše kase
i svi su Goji počeli da nam plaćaju svoj podanički danak.

Kad je lakomislenost gojskih vladara u pogledu državnih poslova i
podmitljivost ministara ili nerazumijevanje u finansijskim poslovima drugih
upravnih lica uspjelo da zaduži svoje zemlje kod naših kasa neisplativim
dugovima, onda treba znati koliko nas je sve to stalo truda i novca.

Zastoj novca mi nećemo dopustiti, te zato neće biti ni državnih procentnih hartija,
sem jednoprocentne serije, da ne bi plaćanje procenata predavala državnu moć
pijavicama na isisavanje. Pravo emisije procentnih hartija biće isključivo
prepušteno industrijskim društvima, kojima neće biti teško da isplaćuju
procente od svojih dobiti, koje države ne zarađuju na pozajmljeni novac, kao
što to čine ova društva, jer ona zajmi da potroši, a ne da vodi privredne
operacije.
« Poslednja izmena: 23. Jan 2011, 12:12:28 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
Banda koja vuce Srbiju u propast u svakom slucaju nece dozvoliti pojavu novog politickog pokreta jer to sasvim prirodno ugrozava funkcionisanje bande koja dise i zdere unutar drzavnog aparata Republike Srbije. Tu gnusobu mozemo istrebiti koristeci njihove nedostatke. Nepristajanje mladih ljudi da ucestvuju u vec postojecim politickim formacijama i prepustanje njih samih samim sebi jer oni sami nemaju entuzijazam iz jednostavnog razloga. Sav njihov entuzijazam zavrsava u ustima gutacica pazljivo rasporedjenih na izmisljenim radnim mestima.
Pa evo, covek od 85 godina, pravi stranku. Svaka cast Zahariju Trnavcevicu. Preko 50 godina na rad sa selom. Ali u celom Blicu ni jedne vesti.Ova druga stampa, samo ovlas dotacinje da je pokupio seljake oko sebe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 457
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Mar 2026, 14:47:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.