Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Maj 2026, 15:37:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 432 433 435 436 ... 457
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dveri postaju stranka?  (Pročitano 655059 puta)
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Motorola 
zanimljiv izraz za agresiju. popunjavanje sastava.

Ja ti sve vreme govorim - nije bilo bilo kakve agresije,JNA je bila veoma suzdržana kako je trebalo da se ponaša.Vodile su je komunjare odgajane na jebenom bratstvu i sjebanom jedinstvu,a ne neke krvožedne srbo-četničke zveri,kako to ustašoidi vole da predstavljaju.
  Bio sam tamo u sastavu 1. Gardijske (na samoj prvoj liniji),valjda ponešto znam iz prve ruke.
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.106
As Yugoslavia began to break up, Serbia's President Slobodan Milošević and Croatia's President Franjo Tuđman began pursuing nationalist politics. In 1990, an armed insurrection was started by Croatian Serb militias, supported by the Serbian government and paramilitary groups, who seized control of Serb-populated areas of Croatia. The JNA began to intervene in favour of the rebellion, and conflict broke out in the eastern Croatian region of Slavonia in May 1991. In August, the JNA launched a full-scale attack against Croatian-held territory in eastern Slavonia, including Vukovar.

izmena: otvoreni napad nije poceo odmah. vojska se dugo izdavala za jugoslovensku, da stiti red itd. i postojale su stalne kalkulacije sa time sta svet kaze i hoce li reagovati. naravno bilo je i problema sa kadrovima. i dezertiranja obicnih vojnika i regruta koje sam spomenuo.

jedan od razloga za koriscenje paravojnih formacija je i veliki procenat dezertera
« Poslednja izmena: 04. Avg 2016, 20:43:19 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Motorola 
  Izvor ? No,nebitan je,jer ne govori istinu.Akcije su bile defanzivnog karaktera - utvrditi se i čekati.Vukovar je namerom ustašoidnog režima pretvoren u ono što je postao.Mogli su izaći da su hteli,kao što su u njega dopremali crnokošuljaše kad god su hteli.
  Čekanje,nedelanje i odsustvo jasne političke odluke su JNA i SFRJ i doveli u ćorsokak u ratovima devedesetih.

P.S.

Vojska se nije "izdavala" za jugoslovensku,već je to još uvek (barem ideološki) bila.Meni je Turčin bio komandir čete.Pogledaj malo arhive vezane za plavce u zemunskom Domu vazduhoplovstva,videćeš da se JNA tada još zaluđivala budalaštinama,dopuštajući ´rvatskim činovima da vršljaju.
« Poslednja izmena: 04. Avg 2016, 20:54:36 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.106
cekanje na tudjoj teritoriji. to je u vreme opsade vukovara bila drzava kojoj je na referendumu izglasana nezavisnost od jugoslavije. i uz cinjenicu da su srpski pobunjenici vec otcepili cetvrtinu teritorije i pravili na njoj republiku srpsku krajinu. ta jugoslovenska vojska je dala podrsku srbima iz hrvatske. sve naredbe su stizale od srbije i onoga ko je tada bio svemocan tamo.
jna je napala vukovar, dubrovnik.... i prvo granatirala. samo da mi je znati zasto su gadjali dubrovnik. vrlo los marketinski potez.

tebi najvise smeta oklevanje. pa ceo rat je slobodan trgovao i kalkulisao. odmah na pocetku pregovara sa tudjmanom o podeli bosne.

sloba i tudjman su rasturili drzavu, samo sto je jedan bio jaci na pocetku rata pa je tad izvrseno jedno etnicko ciscenje, a drugi na kraju rata pa je izvrseno drugo etnicko ciscenje koje se obelezava sutra
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Motorola 
  Referendum nije po Ustavu SFRJ bio validan,jer pravo na otcepljenje bez saglasnosti ostalih nije imala ni jedna od republika.Bila je to obična secesija izvršena oružanom pobunom,kakva ne bi prošla bilo gde na teritorijama koje "Zapad" smatra svojima.Za uspeh secesije su kriva generalštabna govna štancovana pedeset godina i potpuno beskorisna.Da su zveknuli Miloševića i SKJ-ovsku mu bratiju iz "ostalih baklji" na vreme,moglo se sa minimumom ljudskih žrtava stabilizovati stanje,dok se paranje zemlje ne obavi pregovorima.
  Poseban (lavovski deo) priče otpada na strani uticaj,ali sveeemu ovome nije mesto na temi o Dverima.Otvori zasebnu temu (jer vidim da te žulja što ljudi oplakuju svoje mrtve) ,pa da se natežemo tamo sledećih par godina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.106
tema je o dverima a dveri su izgubljene u vremenu i prostoru.

referendum je validan po ustavu sfrj iz 1974. a narocito moramo spomenuti i medjunarodno priznanje
ako nije, kako se slovenija pre toga odcepila i zasto je iznenada hrvatska problem?
ah da u sloveniji nema srba.

nije moglo bez zrtava, zato sto milosevic i bratija nisu priznavali avnojevske granice, ali nisu smeli ni otvoreno nego su isli ispod zita sa balvan revolucijama i slicno.

obe strane su pumpale nacionalizam. ni hrvati nisu bas priznavali avnojevske granice, izvrsili su agresiju na BiH, ali su to radili pametnije i sa boljim saveznicima.
srbija ustvari nije imala saveznike. imala je jednog ustvari. crnu goru
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 468
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Да би нешто могао да коментаришеш мораш да знаш хронологију и шта се дешавало.
Хрватска после референдума није прогласиала независност, референдум се десио у првој половини 1991, који су Срби бојотовали јер су их једнсотрано хрвати избацили из Устава, као конститутивног народа, тако да тешко можеш да се позиваш на легалност истог, јер су Срби део авнојевске хрватске, пошто су хрвати били поражена, кољачка страна у том рату 1941-45. Хрватске је у октобру једнсотрано прогласила независност у сабору, али је далеко била од међународног признања.
Даље, операције у Вуковару су кренуле у септембру због напада паравојних, про-усташких, формација на ЈНА у Вуковару. Али пре тога је хдз извршио државни удар на нивоу општине када је из Загреба послат кољач Томислва Мерчеп да скине левичарску сдп власт у граду. Тада су почели напади на локалне Србе, када се ЈНА није мешала и није штитила Србе у Вуковару. Наравном ти о томе везе немаш, али ћу ти радо објаснити ако инсистираш.
Даље, пре него што је хрватска, сама прогласила независност, не међународно, то је посеба прича, хрвати су преко знг и других формација почели нападе на касарне ЈНА, септембар, они то славе као "Битка за војарнe". Тада су се неке касарне предале и предале сву технику и оружје бојовницима, што је био разлог напада на касарне. Најпознатији такав случај је у Вараждину, гдеу си хрвати узели гомиле тешке технике.
Супротан пример је случај мајора Милана Тепића, који није хтео да се преда и да преда технику у касарни у Бјеловару, када је минирао складиште и са собом повукао још доста бојовника, за шта је одликован као херој.

Што се тиче признанања, Стипе Месић је у децембру 1991 још обаваљао функцију председника Председништва СФРЈ у Београду, као хрватски кадар. Операције око Вуковара су завршене у новембру 1991. Мислим даје и МКС у Хагу пресудио да у то време то није међународни сукоб, а тек прва признања хрватске из света су долазила, тек ће 1992 хрватске добити озбиљнија признања, мислим да је УН везна за БиХ, средина 1992.

« Poslednja izmena: 07. Avg 2016, 03:03:20 od rezist »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
A kad su krenuli balvani?

To sto su srbi bojkotovali je njihov problem. Ocigledno

A II svetski I referendum....
Obostrana nacionalisticka tenzija
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 468
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
А, када је било хрватско пролеће? Када су постављене бомбе у биоскопу "20. октобар" у Београду? Када је победио хдз, са којом реториком и шта је почео одмах да ради? Зашто Срби у хрватској нису добили аутономију по уставу из 1974?
Али оно што си написао изнад, око независности, Вуковара-није тачно! Сада покушаваш да се извучеш али неће ићи.
« Poslednja izmena: 07. Avg 2016, 03:18:27 od rezist »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
Zasto bi srbi dobijali bilo kakvu autonomiju?

Sta nije tacno sta pricas?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 432 433 435 436 ... 457
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Maj 2026, 15:37:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.