Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Feb 2026, 23:02:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 209 210 212 213 ... 457
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dveri postaju stranka?  (Pročitano 643485 puta)
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.168
mob
Nokia 6220
1) Nisam clan nikakvog tima. Jednostavno, oni koji jesu clanovi njihovog tima su mnogo puta ponovili u svojim izjavama ovo sto sam ja sad rekao, veoma jasno i nedvosmisleno, tako da nije bilo tesko razumeti i zapamtiti.
Ja bih zamolio nekog ko jeste clan Dveri!
Uopste to nije tesko zapamtiti, ali jeste tesko razumeti! : ) Jer, to sto si rekao je odraz nepoznavanja ekonomije (odnosno ovoga sto podsprdno tako zovu). Dobro, politicari su tu da lazu i mazu, da igraju na kartu neobrazovanosti objekta vladanja, ali ne mogu svakom da prodaju te dosadne price, koje veze sa mozgom nemaju!

Citat
2) Nije tacno da je to deo programa svih partija. Sta vise, sadasnja vlast se otvoreno hvali kad uspe da se zaduzi ("Celnici vlade Srbije uspesno su zavrsili pregovore o dobijanju kredita od ... ")  Smile
Sta je program partija, a sta ne, iskreno ne znam, niti me zanima. Politicke partije, koje podrzavaju kreditni novac imaju u sustini iste programe i svodi se na isto. I, ako neko spominje "vracanje dugova" i nekim cudom to uradi, postavlja se pitanje "sta posle?"

Citat
3) Nije svima najvaznije vratiti dug. Neki se jednostavno odluce da  taj novac ulazu dalje, jer im je ocekivani profit  veci nego kamata duga.
Znaci, bazirati zivot na kamatama? Na lutriji?

Ja sam ti lepo napisao za slucaj Nemacke i Japana. Nemoguce je da profit bude veci od kamate duga!! ; ) Kako sad to? Naravno, ovo eskpertski tim Dveri verovatno vec zna!

To koliko je nesto tesko razumeti zavisi i od onog ko pokusava da razume. Konkretno ja nemam nekih problema.
Tacno je da se zaduzujemo. Tacno je i da se Nemacka zaduzuje. Razlika je u tome sto oni taj novac investiraju, a mi tim novcem kupujemo glasove. Tako dolazimo u situaciju da Nemci duguju odredjenu svotu, ali postoje i oni koji njima duguju mnogo vise, tako da njihov bilans odlican. Ili od tog novca naprave projekat koji posle mogu da prodaju, vrate dug i da im ostane, sta tome fali ?
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.168
To koliko je nesto tesko razumeti zavisi i od onog ko pokusava da razume.
Tacno.

Citat
Konkretno ja nemam nekih problema.
Dobro, ali to ne znaci da je tvoje razmisljanje dobro i perspektivno!

Citat
Tacno je da se zaduzujemo. Tacno je i da se Nemacka zaduzuje. Razlika je u tome sto oni taj novac investiraju, a mi tim novcem kupujemo glasove. Tako dolazimo u situaciju da Nemci duguju odredjenu svotu, ali postoje i oni koji njima duguju mnogo vise, tako da njihov bilans odlican. Ili od tog novca naprave projekat koji posle mogu da prodaju, vrate dug i da im ostane, sta tome fali ?
Pa dobro...konacno si rekao da podrzavas pljacku! U cemu je onda problem?

E vidis, to je ono sto veeeliki broj ljudi misli! Ali to je velika greska i zabluda! Zasto je to zabluda i greska!?

Da bi jedna drzava bila u suficitu, neko mora biti u deficitu! Ne mozemo svi biti pozitivni.
Spoljnotrgovinska nula nikako nije dovoljna. To bi bilo dobro za sve drzave jer se ne bi stvarao dug, ali u ovakvom sistemu (kreditnog novca) to bi kocilo "napredak".

Vidi ovako: Nemac svoj spoljni suficit ulozi u banke, medjutim potraznja za kreditima "pojede" taj suficit, jer su dugovanja u kamatam uvek veca od suficita deponovanog u banke!! Zato sam ti rekao da je nemoguce da suficit pokriva dug na kamate!

Ako se Nemacka drzava zaduzuje po niskoj kamati i taj novac trosi u Nemackoj, tada se takav novac moze izdati drugim drzavama po 5-6%, i sve deluje izvanredno! Ali, ima jedno veliko A L I !! Takav biznis ce jednom propasti, nema svetlu buducnost, sta posle? Da li je moguce doveka "ubijati " konkurenciju velikim kamatama? Plus, stvara se visoka inflacija usled troskova!

Ne znam kako jos da objansim...jedni imaju novac, jedni imaju dugove, s tim sto su dugovi uvek veci od novca, najbanalnije receno!

Nemacki suficit drzava stavi u banke, banke izdaju kredite, odnosno kamate, koje moraju uvek biti vece od deponovanog suficita !! Dakle, dug se stvara i stvara i stvara!

ps. To sto si ti rekao, moze da funkcionise samo u teoriji i nikako drugacije!
« Poslednja izmena: 08. Maj 2012, 19:14:56 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.168
mob
Nokia 6220
Da, ali ako si konkurentan, zabole te za konkretnu vrednost duga. Ako ja tebi dugujem evro, a ti meni evro, mi smo na nuli. Ako ja tebi dugujem milijardu evra, i ti meni milijardu evra opet smo na nuli, nema veze sto je konkretna vredost duga porasla.
Jedino neprirodno stvaranje duga uzrokuju kamate, ali kao sto rekoh, ako lepo ulozis novac to nije tvoj problem. I da, naravno da neko mora da izvisi, ne zbog neke nepravde, nego zbog svog neznanja, nezainteresovanosti i lopovluka, kao sto je slucaj u ovoj drzavi.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.168
Da, ali ako si konkurentan, zabole te za konkretnu vrednost duga. Ako ja tebi dugujem evro, a ti meni evro, mi smo na nuli. Ako ja tebi dugujem milijardu evra, i ti meni milijardu evra opet smo na nuli, nema veze sto je konkretna vredost duga porasla.

Pitanje konkurencije i takmicenja je druga stvar. Pisao sam o negativnostima ovih pojava!
Kako mislis "zabole te"? Moze malo jasnije?
Ne moze se zaboraviti profit, ako se radi o novcu!

Citat
Jedino neprirodno stvaranje duga uzrokuju kamate, ali kao sto rekoh, ako lepo ulozis novac to nije tvoj problem.
A sta rade kamate? Stvaraju inflaciju i nenadoknadiv dug i beskrajan dug! Ne mozes vratiti dug iz prihoda! Dug raste od (3 do 5)x suficit!
Sta ako ja hocu da imam 10% prinosa svake godine? I to mi uspeva. Jasno se vidi da zarada raste brze od roba koje su u ponudi.

Citat
I da, naravno da neko mora da izvisi, ne zbog neke nepravde, nego zbog svog neznanja, nezainteresovanosti i lopovluka, kao sto je slucaj u ovoj drzavi.
Kriminal i lopovluk, uopste nema veze sa tim sto je sistem truo! Kriminal i lopovluk su samo simptomi, a ne uzroci!
Niti jedna proizvodnja, koja je realna, ne moze da prati dug koji se stvara!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Mac OS X v: 10.7.3
Browser
Safari 534.55.3
Двери ушле у парламент у Сремским Карловцима!

Још једна победа Двери - Покрета ЗА живот Србије!

Сремски Карловци, 08.05.2012

Локално повереништво Двери у Сремским Карловцима успело је да пређе цензус.

Грађани Сремских Карловаца, којима се смучила и власт и опозиција, имаће своје одборнике у локалном парламенту!

Ово је још једна победа нашег покрета којим се потврђује да је наша снага много већа него што показују намештени изборни резултати!

Борба тек предстоји!

Tako je govorio i Boško Buha kada je jurišao goloruk na neprijateljske bunkere.

Nego šta bi sa pričom koju su objavile novine da vam je bivša uprava Kolubare poklonila preko četiri miliona dinara? Da li je to tačno i ako jeste, po kom osnovu ste dobijali državne pare?

http://www.naslovi.net/2011-02-15/b92/kolubara-dveri-i-glineni-golubovi/2336682

« Poslednja izmena: 08. Maj 2012, 20:02:21 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Država se stvara potiskivanjem Crkve i verskih organizacija. Ko je stvorio državu pomažući Crkvu  Smile
Kako može grupacija bliska Crkvi da priča o državi tj Srbiji?
Od kad su "države" na Balkanu počele da se približavaju religioznim organizacijama, narod je počeo opasno da bataljuje humanost, što je jedna od 2 esencijalne osobine države, da čuva red i čoveka. Od kad su popovi/hodže/fratri postali bliski državama, ovde nema ni reda ni humanosti. Ono što se dešavalo u poslednjim ratovima sve govori na tu temu. Ubijanje nenaoružanih, nemoćnih, mučenja su postali normalna stvar, samo što svako strana ima "naše" i "njihove". A video sam kako DSS, inače takođe blizak SPC-u, u mom kraju leši i državnu imovinu i radnike. Zato me manite partije koja je bliska religijskim organizacijama koja rafo brine za državu.
To nit je bilo, nit će biti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 3720c
Ko je stvorio državu pomažući Crkvu  Smile

Hrvatska. Prva asocijacija.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Ko je stvorio državu pomažući Crkvu  Smile

Hrvatska. Prva asocijacija.
Obrnuto, Hrvatima je pomogao Vatikan da stvore državu. I nama SPC treba da pomaže da stvorimo državu, a ne obrnuto, da država pomaže Crkvu. To ti je bato civilizacijski red stvari. Država potiskuje Crkvu, a Crkva joj je svejedno pomaže. I ne samo SPC, nego i druge religijske organizacije kojima pripadaju Srbi, znači i RKC i IVZ. Nekada niko živ muslimane iz Bosne nije zvao Bošnjaci, nego Srbi muhamedanske vere. Crkva ne sme da deli narod, nego da ga ujedinjuje, a SPC je sa Vatikanom i hodžama uspeo da podeli Srbe na još 2 naroda. Koja je to nacionalna i državna politika, i kako neko ko je blizak SPC-u može da priča o politici, potrebama društva i države Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
Generalizacije gotovo uvek sadrže logičku grešku, ili više njih.U tome je i veliko zlo politike, zahvaljujući delimičnim istinama, stvarnost postaje podložna interpretacijama. Ništa nije baš onako kako nam mediji i društvo prikazuju, niti je onako kako kažu teoretičari raznih zavera, istina je negde na sredini, odn. negde sa strane, tj. između redova.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 459
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
Ужице: Режим покушава да обори Двери испод цензуса!

ГИК Ужица покушава наводним поновним пребројавањем да спусти Двери испод цензуса!

Ужице, 08.05.2012

После бројања гласова на изборима за локални парламент града Ужица, градска изборна комисија прогласила је резултате према којима Двери улазе у Парламент.

После наводног накнадног пребројавања, ГИК је позвао представнике Двери да им саопшти да су испод цензуса.

На делу је још једна превара и изборна крађа којуи ћемо спречити!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 209 210 212 213 ... 457
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Feb 2026, 23:02:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.363 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.