Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 18:11:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 176 177 179 180 ... 457
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dveri postaju stranka?  (Pročitano 615870 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 89
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Како зауставити економско пропадање Србије
18. 02. 2012 22:46 | Геополитика
36
Branko Dragas Како зауставити економско пропадање Србије

Бранко Драгаш (Фото: Вести)

Поштовани г. Драгаш,како оцењујете тренутно стање у Србији,посебно стање у економији?

- Бројке најбоље говоре о трагичном стању наше економије.Званично стање се ,наравно, фалсификује како би неспособна и корумпирана власт показала неке своје успехе. Реална ситуација је следећа : БДП реално износи 15 милијарди евра,док се он званично приказује 32 милијарде евра.Ради се намерно погрешан обрачун у текућим ценама,које су надуване услед инфлације, тако да добијамо такав нереалан БДП. То сви економисти знају,али нико,осим нас неколико, не сме о томе да говори.Тај лажан податак битно мења читаву економску слику наше пропасти.Укупни дугови у Србији су нарасли на 41,2 милијарди евра.Грађани су дужни 6,2 милијарде евра,привреда 20 милијарди евра и држава 15 милијарди евра.Дуг од 41,2 милијарди евра уништава Србију и пропала привреда и осиромашени и незапослени грађани  то не могу да врате.У 2012 доспева на наплату 5,1 милијарди евра.Србија тај новац нема.Ми смо, дакле,банкротирали и ја сам једини економиста који се залаже још од 2008,када је званично избила финансијска криза у развијеном свету, да Србија прогласи банкрот,да се подвуче црта и уведу привремене мере на годину дана у привреду и државну управу.Званични подаци да Србија није упала у дужничко ропство и да смо задужени свега 45% БДП суи лажни, државни дуг је 100% БДП и то је довољно да се прогласи банкрот.Налазимо се у дужничком ропству и то неко мора коначно да отворено саопшти грађанима Србије.Број незапослених је један милион, заједно са 150.000 радника који се воде као да раде,али не примају плату годинама.Број људи који примају плату на буџету се попео на 600.000 и наша привреда не може више да издржи толику паразитску бирократију.Преко 69.377 фирми  је у блокади,неликвидност је потпуно уништила привреду,број запослених,који се воде да су запослени, и број пензионера се изједначио,85% пензионера једва преживљава, 150.000 деце гладује,док је још 150.000 деце неухрањено,700.000 инвалида живе као грађани шестог реда,социјални криминал је достигао неиздрживе размере и сваке године преко 1.000 људи изврши самоубиство,очајни ситуацијом у којој живе.Буџет је у минусу 1,5 милијарди евра и сваке године се увећава.Према мојим проценама само 500.000 људи нешто конкретно производи на тржишту и они не могу више да издржавају све остале у држави. Имамо велику срећу што наши људи из расејања ,упркос кризи, и дље шаљу новац у отаџбину.Прошле године су послали 5,5 милијарди долара,али наши грађани тај новац троше за куповину увозне робе на монополизованом тржишту, тако да је у периоду 2001-2011 спољнотрговински дефицит достигао скоро 60 милијарди евра.Према мојој процени, преко 110 милијарди евра је изгубљено у том истом периоду.Тај опрани новац отишао је на рачуне политичког олоша који је владао у том времену,тајкуна,криминалних групација и рачуне мултинационалних компанија и представника корумпиране бриселске бирократије.Да закључим, никада се Србија није у својој историји налазила у тежем тренутку,јер смо окупирани изнутра.Преко 73% грађана Србије сматра да Србија иде у погрешном правцу, тачно толико грађана је и сиромашно.Завладала је у друштву општа апатија,безнађе,разочарење и потпуно неповерење у режим и режимску опозицију, јер су они главни кривци за нашу државну,националну и економску пропаст.Србија је данас  пред социјалном револуцијом.

Шта је узрок овако лошег економског стања у нашој земљи?Примена лошег економског модела/ неолибералног- ММФ-сасовског концепта-на чије су последице неки стручњаци упозоравали,укључујући и Вас/ некомпетентна и корумпирана постоктобарска политичка структура или нешто друго?

- О томе сам много писао у последњих дванаест година.Након зликовачког НАТО бомбардовања,када сам изашао са ратишта, окупио сам велики тим стручњака из земље и расејања и направили смо крајем те 1999 Програм за спас Србије.Мислим да је то био најбољи државотворни,национални економски програм у XX веку,програм који је нудио визију и стратегију развоја државе у XXИ веку,програм који је нудио конкретна и оперативна решења,програм који би извршио структуралну промену система у Србији и који би довео до модернизације Србије и темељне промене нашега друштва.Тај програм смо понудили тадашњој опозицији, лично сам књигу дао у руке мом пријатељу Зорану Ђинђићу,очекујући да ће то бити,када се преузме власт, програм за спас државе и нације.Нажалост, нови властодршци су тај програм одбацили.Главни кривац за то је био – Зоран Ђинђић.Он је дозволио да се примени неолиберални концепт и наметне шок-терапија,да се изврши операција без анастезије,која је била примењена у многим земљама од стране чикашких момака,задужених за економско убијање националне привреде, док су за извршиоце доведени  медиокритети који су,без дана радног искуства на тржишту и у привреди,због властитих интереса,спроводили штетан и наметнути концепт.Тако смо поново начинили велику историјску грешку, као што је то било 1989 године када се срушио берлински зид,политичари нису имали визију  куда Србија треба да иде и ми смо доживели трагедију.Проблем Слободана Милошевића и Зорана Ђинђића, наводим њих двојицу, јер су они имали јединствену историјску прилику да изврше преображај Србије , био је у томе што они нису разумели историјске токове,што су били историјски незрели ,политички неозбиљни, потпуни дилетанти,егоцентрични,ташти,безосећајни,нису били државници,него политички шпекуланти који су оставили за собом у наслеђе данашњи политички олош.Српски политичари,нажалост,  ни данас не разумеју како функционише савремени свет и нама је хитно потребна нова политичка идеја и нови људи.Треба још рећи и то да је петооктобарска контрареволуција била изрежирана од стране администрације Империје у растројству,која је дала 72 милиона долара подршке опозицији, велики део тог новца је остао у рукама те лажне опозиције,као дугогодишњи опозиционар и један од највећих финансијера опозиције од 1990 био сам сведок свега,а све је било смишљено да се новој власти наметне неолибераслни концепт.Зашто? Намера администрације Империје  је била да се коначно казни Србија као реметилачки фактор на Балкану,да се сломи кичма Србије,да Србија више никада не буде независна и слободна,а то је најбоље урађено спровођењем неолибералног концепта од стране тржишних талибана без радног искуства.Мени је тај план за уништавање Србије био јасан још у јесен 1999, када сам био позван од стране високих чиновника администрације Империје на Св.Стефан на разговор,срео  сам са браћом Хил,који су сматрали да мој углед,знање и искуство је велика препорука за место премијера Србије.Разговор је био врло срдачан и отворен , али договор никакав нисмо могли да постигнемо јер су наши концепти развоја Србије  били дијаметрално супротни .Неолиберални концепт је био заокружен 1988 вашингтонским консезузом и наметнут је осталим државама, мада се он,када погледамо пажљивије исорију после Другог великог клања,примењивао још од раних шесдесетих година,а његова суштина је била у томе – да они који су богати постану још богатији, а они који су сиромашни постану још сиромашнији.Тај неолиберални концепт се спроводио применом следећих мера : нагла спољнотрговинска либерализација,дивља и бандитска приватизација,насилна стабилизација девизног курса,уништавање домаћег банкарства,независност Народне банке која је радила под директивом ММФ-а,контрола медија и дебилизација јавног мњења,подстицање корупције заштитом политичког олоша на власти који је служио интересима мултинационалних компанија и подршка одабраним плаћеним слугама у невладиним организацијама, који су паразитирали на уништавању националног идентитета,на културној контаминацији традиционалних вредности и разарању свих слободарских идеја које треба да омогуће развој демократије и победу републиканских начела.Тако смо добили нови тоталитаризам Великог брата.Све ово је до савршенства примењено у Србији и данас смо сведоци да је тај концепт коначно банкротирао.Међутим, режим то не жели да призна.Напомињем ,земље које су одбациле неолиберални концепт и туторство ММФ-а, рецимо,Аргентина и Бразил, данас немају кризу и бележе велике стопе привредног раста.Поред такозваних земаља БРИКС – Бразил, Русија,Индија,Кина и Јужна африка, последњих шест месеци бележи велики привредни раст и група ТИМИ –Турска,Индија,Мексико и Индонезија..Нажалост, Ђинђић је прихватио наметнути концепт и ми смо се коначно разишли у фебруару 2001 године.Напустио сам тај погрешан концепт и отпочео његову принципијелну критику.Србија је данас доживела банкрот и упала је у дужничко ропство.Рачун за наплату долази у наредне две године.

Како оцењујете улогуглавног извођача економских радова после 5.октобра-странке Г17 и њеног лидера Млађана Динкића? Они су све учинили да ускрате подршку и униште домаће банке и привреду,да бисмо данас дочекали да се од наших пара субвенционише и финансира производња страног капитала у Србији..

-Неолиберални концепт је тражио, како кажете, и своје извођаче радова. За администрацију  Империје у растројству идеалне слуге су билу лажни медијски експери из Г17.Њима су требали послушни и похлепни дилетанти који ће да спроводе оно што им је наређено.Кандидата је било на претек и читава булумента циркусаната,незналица,малограђана,паланачких јапијеваца, фолираната и лоших људи је дошло да управља државом.Многи од њиих су били уцењени,имали су психијатријске досије,учествовали су у пљачкању донаторског новца,били су људи без карактера и имена,што је најважније да будете одабрани и послушни.Комична је сцена ,која се наводи у Викиликсу,када један од тих инстант експерата,министар у влади,после повратка са службеног пута из ЕУ,зове са аеродрома америчког амбасадора да се најави да одмах долази у амбасаду да поднесе извештај, а амерички амбасадор му каже да није ништа хитно, да прво оде кући ,да се одмори  и да сутра дође.То је сјајна метафора наше поданичке политичке квазиелите.Суштина проблема је,дакле, била у томе, што је након петооктобарског преврата дошло до кобног савеза између тајкуна,криминалних босова,државне безбедности и врха ДОС-а. Тај паклени савез је цементирао тоталитарни систем у Србији, обесмислио демократију,уништио републиканску идеју,опљачкао грађане Србије и довео нас,после дванест година, до социјалне револуције. Ти ликови наше пропасти су извели на стрељање Ђинђића,јер је он хтео, схвативши каквав је историјски промашај учинио, да направи заокрет,да се ослободи тих сатрапа транзиције и да Србију усмери у другом правцу.Они су га у томе спречили, јер је директо угрозио њихове личне интересе.Нема спаса Србије,развоја демократије,победе слободе и одбране грађанске републике док се тај криминални савез не уклони.  У догађајима који су пред нама, то треба да ураде нове политичке снаге.Политичке снаге које нису упрљане досадашњом политиком.Један од главних промотера неолибералног концепта је управо Млађан Динкић, вечити асистент,експерт за све и свашта,незналица без иједног дана радног искуства на тржишту,гувернер који никада није радио у банкама,министар финансија који никада није радио у финансијама,министар економије који никада није учествовао у производњи,извозу и наплати робе,један нушићевски лик наше пропасти,потпуни политички дилетант, који живи на манипулацијама,који је обесмислио све што је радио,неиживљени клинац,похлепан,бахат,безобразан,надмен, који је уништио по задатку економију Србије и који се данас бори за свој политички опстанак ,јер зна да ће без заштите политике одговарати пред домаћим судовима за све што је урадио нашој привреди и друштву.Али, неће бити сам у том процесу,јер не смемо заборавити оне који су га створили, који су се данас повукли,као  и оне који све време раде из сенке.То је катарза која нам треба.Када сам предложио Ђинђићу да се одмах после петооктобарског пуча похапсе Милошевић и неколико десетина његових блиских сарадника,као и сви тајкуни и криминалци и да им се јавно,пред телевизијским камерама, суди за велеиздају државе, да им се конфискује сва имовина,да буду осуђени на дугогодишњу робију као пример осталим политичарима који буду управљали државом, Ђинђић  није разумео да мора то да уради путем закона, већ је почео лично да преговара и да се нагађа са тим сатрапима.Тако су реформе на старту пропале.Динкићево субвенционирање страних компанија спада у антологију економске глупости,јер сиромашни порески обвезници Србије финансирају моћне мултинационалне компаније да са нашим новцем отворе радна места,где људи раде за афричке плате и уз кинеско радно време,да би,након завршетка финасијске инфузије, затварали те новоотворене компаније и одлазили из Србије.Срамота ме је пред мојим пословним партнерима из света,који се смеју оваквим аранжманима и који не могу да схвате да ми немамо паметне људе за министре.Динкићев завршни ударац је план око регионализације и он је добио задатак да то баш сада покрене.Србији треба децентрализација,али не таква какву је Динкић замислио.Пуних двадесет година имам стручан предлог како да се изврши модерна децентрализација у Србији ,али  како да држава постане  снажна,ефикасна и успешна.Дубоко се надам да су политичари  типа Динкића,ипак, болна  прошлост и да ће на новим изборима такви несувисли ликови бити бачени на сметиште историје,у заборав,где им је увек и било место.

Поред ових ,недвосмислено лоших показатеља, питамо вас од чега ова земља живи?Да ли је истина да се сви ти негативни економски биланси покривају новим задуживањима земље, и докле ћемо тако стићи?Да ли Србија срља у дужничко ропство?

- Већ сам рекао да је Србија банкротирала и да се налази у дужничком ропству.Грађани то осећају на свом стандарду, јер већина грађана Србије данас не може да преживи.Никада овако тешка ситуација није била у привреди.Никада нико овако погано није уништио домаћу производњу.Пуних 28 година сам свакога дана на светском и домаћем тржишту и никада нисмо имали овакву пропаст коју данас имамо.Рачун за наплату долази у ове две године.Криза ће трајати још дест година.Ово је најозбилнија и најсложенија криза капитализма.Главни удар долази ове и следеће године.Средња класа је потпуно пропала.Сви преживљавамо дан за дан.Социјални криминал је у драстичном порасту.Грађани троше последње залихе девиза које имају.Велику помоћ им шаљу њихови  чланови породице и рођаци из расејања.Преко 50% економије је сива економија. И даље се врши исцрпљивање села.Али, не задуго.Села нам умиру.Нација нам умире.Сваке године 35.000 људи више умре него што се роди. За владавине тржишних фундаменталиста мање нас је за 400.000 људи.То су катастрофални губици за једну малу нацију.Али, власт то не занима.Они гурају даље .Наркоман тражи последњу дозу наркотика да му дају.Тако доживљавам предлог владе да се у 2012 задужи држава нових 4,2 милијарде евра.Једноставно, они немају решења. Или ће продати преостала нацинална богатства или ће нас задужити новим кредитима. На које плаћамо највеће могуће камате од 7,25%.Поред тога, само на курсним разликама губимо стотине милиона евра.Стање је алармантно.Поставља се питање –како даље? Имали нам спаса? Ко ће нас спасити? Шта да радимо? Имамо ли људе? Мој одговор је једноставан – имамо решења. Треба нам нови државни,национални и економски концепт и нови људи.Имамо и програм и људе.Те људе требамо да  доведемо на власт.То је једини начин да се спасимо.

Ви сте,поред тога сте без длаке на језику,увек давали неке конкретне економске предлоге.Шта по Вама Србија треба да учини да се заустави овај дуг пут пропадања?Шта је суштина и централна идеја Вашег економског програма који,претпостављам,има као такав и елементе националног програма?

- Преко две деценије,колико сам јавна личност,износим конкретан и оперативан економски програм.Нико није хтео то да слуша.Никоме то није било у интересу.Сви су били убеђени да има нека пречица којом ћемо се прошверцовати у бољи живот.Сада су све маске пале.Нема никакве пречице.Нема никога да нас спаси.Морамо да се окренемо себи и нашим националним интересима.Група стручњака коју предводим,окупљена око Економског покрета, понудила је државни,национални економски програм српској јавности.Једини који су разумели шта ми хоћемо су момци из политичког покрета ДВЕРИ,који су преломили,захваљујући нашим притисцима, и излазе на предстојеће изборе.Постигли смо договор са њима да их подржимо у освајању власти у Србији и примени нашег стручног програма.Програм мора бити државотворан, националан и економски прихватљив.Програм је модеран,ефикасн,рационалан,развојни и социјално утемељен.Кратко ћу изнети суштину нашег програма. Ми сматрамо да у овом тренутку,када се разбуктава криза у ЕУ и када следи распад ЕУ,Србија нема интереса да уђе у ЕУ.Србија јесте европска држава и припадамо европском културном простору,али економска рачиница показује да немамо интерес сад да постанемо чланица ЕУ.Дакле, треба прекинути одмах све даље преговоре и условања.Србија треба да примени наш економски програм убрзаног развоја и да након неколико година, мислим да нам треба читава деценија,када нам просечна плата буде 2000 евра и просечна пензија 1200 евра,када буде привреда правила БДП 150 милијарди евра,када не буде незапосленести, када нам се врате стручњаци из света,када свака њива буде обрађена, када извоз будемо имали преко 80 милијарди евра,када ниједно дете у Србији не буде гладно и неухрањено,када искоренимо сиромаштво и просјачење,када возови буду ишли 320 КМ/х,када аутопутеви буду пресецали Србију,када сваки грађаним буде имао бесплатну основну здравствену заштиту и услугу,када се у једном дану буду прегледали сви болесни пацијенти,када образовање буде бесплатно,када будемо вишкове новца пласирали на светским финансијским тржиштима,када динар буде конвертибилан, када култура буде ослобођена партијских медиокритета и слобода медија развије демократију, тек тада ми треба да приступимо ЕУ. Односно, поред приступања ЕУ, Србија ће приступати и свим осталим светским удружењима и асоцијацијама где будемо имали интереса.То је мудра државотворна политика. Ми смо мала држава и не можемо да променимо свет, али можемо да му се вешто прилагодимо и да направимо од Србије угодну кућу за живљење свих грађана Србије.То треба да нам свима буде циљ, без обзира ко којој партији припада,ко је које вере или нације,јер смо сви грађани наше Србије. То је моје виђење модерне Србије.Себе доживљавам као српског космополиту.Велики Гете је за себе рекао да је немачки космополита. Даље, Косово никада не треба да признамо.Треба одмах прекинути све преговоре и преговарати искључиво у УН. Имамо подршку Русије и Кине да никада неће признати Косово и то је довољно да Косово никада не постане чланица УН.Али Србија мора да развије економију на северу Косова и тамо где живе Срби.Српска предузећа ће отварати нова радна места за Србе на Косову и Метхији и биће ослобођени плаћања пореза за свако отворено радно место.Тако се наш народ интегрише са Србијом.Богата Србија имаће довољно новца да лобира у светским центрима моћи и моћићемо да заштитимо сваког припадника наше нације и сваког грађанина Србије без обзира где он у свету живео.Предлажем да се после избора формира Влада националног спаса.Влада би имала председника,два потпредседника и девет министара.Предлажем да се Народна скупштина подели у два дома.Доњи дом- Веће грађана – састављено од 72 посланика и 6 посланика из расејања и Горњи дом-Сенат –састављен од 24 сенатора из Србије и 6 из расејања.Предлажем да Влада националног спаса прогласи банкрот и да уведе привремене мере на годину дана у привреду и државну управу.То значи да ће се увести драстична штедња у држави.Уместо 32.000 чиновника који опслужују Владу, добром организацијом,свеобухватном компјутеризацијом радиће свега 1200 запослених.Уместо 112.000 чиновника у Србији на свим ннивоима власти имаћемо око 4.000 добро плаћених и образованих администратора.Сви чииновници ће ићи по посебном програму на обуку за стицање нових вештина за рад у привреди.Тако ћемо добити радну снагу која,уместо да троши паре из буџета,својим радом пуни буџет.У време ванредних мера плате у државним службама чиновника ће бити срезане на просечну плату у привреди и увешће се драстична штедња у државним службама.Посланици ће радити за просечну плату привреде, док сенатори неће имати никакву плату.Премијер и његов тим ће радити за плату од једног евра годишње,пописаће им се сва имовина и ставити под хипотеку,како би се спречило пљачкање народне имовине,али ће премијер и његова екипа радити на проценат од оствареног повећања БДП. То је најпоштеније.Нама требају искусни менаџери у влади који зању да праве паре за државу и себе.Народна банка ће смањити број запослених са 2200 на само 100.Гувернер ће седети на састанцима владе.НБС ће укунути девизну клаузулу.Банке ће моћи да дају кредите само у динарима.Привреда и грађани могу да слободно плаћају у динарима или било којој светској валути.Девизни курс ће бити слободан и неће га нико лажно бранити..НБС ће есконтну стопу одредити на 1%.Средства за подршку извозу и супституција увоза кредитираће се из НБС са каматом од 3% годишње.Формираће се Развојна банка, Инвестициона банка и Државна штедионица.Већински власник ће бити држава.Ниједан страни саветник неће бити плаћен од Владе.Нова Влада ће имати 5.000 саветника искусних привредника из Србије, 5.000 сватника искусних и угледних Срба из расејања и 5.000 саветника пословних људи и угледних странаца по свету.Сви саветници ће радити на проценат од реализације.У првој години ће се покрити буџетски дефицит из уштеда.У следећим годинама буџет ће бити у плусу.Укинуће се свих 130 агенција и 830 милиона евра,њиховог трошка,пласираће се за покретање привреде.Тим средтвима може да се одмах запосли 207.000 незапослених.Порези ће се сви смањивати.Прво ПДВ са 18% на 15%, а касније на 12% са циљем да ПДВ буде само 8%. Порез на добит компанија ће се смањити на 3%.Укинуће се порез на капиталну добит грађана.Наши грађани из расејања добиће све пореске олакшице и ослобођење од пореза за отварање компанија у Србији.Увешће се синтетички порез за све грађане.Идеја је да малим порезима и јефтином државном управом покренемо привреду.Порези и доприноси на плате ће се смањити  са садашњих 73% на : за произвођаче 25%, за трговце на 35% и за финансијске компаније и банке на 50%.Укинуће се у првој години све фирмарине и таксе које отимају паре од привредних субјеката. У оквиру закона, предлажем да нови парламент за шест месеци донесе 200 нових закона. Предлажем да се донесе Закон о пореклу имовине политичара и тајкуна од 1989 до 2012 и Закон о конфискацији имовине која је стечена на привилегијама.Конфискована имовина ће се пребацити у власништво Пензионог фонд и Социјалног фонда.Донеће се закон о ревизији приватизације,стечајева,докапитализације и реструктурирања.Ту су највеће пљачке направљење у транзицији.Мањински акционарима који су изгубили своје акције у процесу приватизације држава ће надокнадити губитке издавањем акција других државних прдузећа.Војна лица и грађанска лица на раду у војсци добиће акција на целокупној војној имовини која је била у власништву војске пре приватизације.Направиће се ревизија свих завршних рачуна државе и јавних предузећа, свих тендера,јавних радова,изградње ауто-путева,мостова и уређења градова од 2001 до 2011.Све ове послове радиће специјална одељења тужилаштва,полиције и судова.Влада ће ангажовати и међународне стручњаке за борбу против организованог криминала и корупције да учествује у овим пословима. То је нужно да се уради да би се казнили они који су профитирали на народној несрећи и на пљачкању државе и грађана.Највећа казна за њих је да им се имовина конфискује.Грађани Србије траже правду и нова политичка елита Србије мора да донесе правду у Србију.Читава економска политика ће се усмерити на покретање производње ,повећање извоза и супституцију увоза.Пошто немамо довољно простора да све детаљно објасним, наводим секторе који ће бити приоритети за улагање и који треба да донесу велике стопе привредног раста : прво, знање, треба извршити комплетну едукацију грађана Србије за нову економију у држави,друго, пољопривреда може да нам донесе,применом израелске технологије рада и организације, преко 50 милијарди евра прихода, Србија има 4,86 милиона ха обрадиве површине и то је највећи капитал за брзи излазак из кризе, треће, енергија – улагања у све изворе енергије:сунчана,ветропаркови,биомаса,минихидроелектране,угаљ,гас и нафта,као и рационализација и уштеда енергије у домаћинствима и привреди, четврто- здравство,здравствени туризам и бањско лечење,пето,реиндустријлизација – преко 4,5 милиона квадратних метара празног пословног простора има у Србији, треба довести стране партнере да донесу опрему,запосле наше раднике и производе робу за извоз,шесто,реекспортни послови – послови из развијеног тржишта преко Србије за земље у развојју и седмо, финансијске трансакције, створити повољне услове за стварање међународног финансијског тржишта за пласман капитала. На која тржишта треба ићи? На сва тржишта где имамо профит.Ипак, предност имају земље БРИКС,ТИМИ и читава Африка. Мишљења сам да је Африка најбоље тржиште XXИ века.То је суштина мог економског програма.Сигуран сам у успех.Уместо безнађа и кукања, покрећемо Србију.Подиже се нова енергија у народу и излазимо из ове програмиране катастрофе.ДВЕРИ су ово препознали, остаје само да то грађани потврде на изборима. Битно је да грађани данас схвате да има решења и да подрже овај економски програм

На крају још да Вас питамо шта је суштина постојеће економске кризе која потзреса свет? Пад берзе,финансијски деривати,штампање долара?

- Једноставно речено,криза је изрежирана.У кризи увек неко добија, а неко губи.Али, постоји неко који стотинама година уназад стално добија. То је Фамилија, тако је зовем, јер су то 13 породица које управљају светом већ стотинама година уназад.Они праве кризе,изазивају светске ратове, финансирају све зараћене стране,шаљу десетине милиона људи у смрт и страдања, само да би оставрили своје паклене планове.Који су то планови? Увек исти- постати господар планете.Никоме то у историји људког рода није успело.Али психопате из Фамилије су данас спремне све да учине да потпуно овладају планетом.Из тог разлога су измишљени интернет,компјутери,мобилни телефони фејсбук и све друштвене мреже које су настале,одлуком Фамилије, као помоћна средства за роботизацију читаве планете.Велики брат са врха пирамиде хоће својим киклопским оком све да посматра и контролише.Они су перверзне психопате који су зацртали да на планети остане да  живи свега једна милијарда људи и њихова намера је да овом изазваном кризом преузму власништва држава. Грћка је прва банкротирала и дужна је 360 милијарди евра,Шпанија 950 милијарди евра,Италија 1920 милијарди евра,Француска 2.300 милијарди евра,Немачка 7.000 милијарди евра ,Велика Британија  9.000 милијарди евра и САД 220.000 милијарди долара.То су астрономски дугови који не могу да се врате.Али,питају неуки људи,коме се дугује? Јасно је да грађани,привреда и држава дугују банкама.Међутим, и банке су у дугу.Коме дугују банке? Банке дугују евре ЕЦБ –европска централна банка, а доларе ФЕД – федералне америчке резерве.Проблем је што је ФЕД,организованом преваром Вудра Вилсона од 23.12.1913, постала приватна банка Фамилије.Односно, учињена је највећа превара века када је приватној банци Фамилије ,намерно названом ФЕД да би се превара сакрила, дозвољено да штампа новац. Сви који су се томе супроставили били су убијени. Од председника Линколна,раније,јер није пристајао да Фамилија штампа новац, па,касније, до председника Кенедија.Иста рука Фамилије убија све оне који се супроставе овој превари.Године 1971 председник Никсон добија налог да штампа долар без златног покрића.Тако смо ушли у виртуални свет штампања долара без покрића и надувања финасијског балона.Фамилија данас поседује дугове читавог света и те дугове,који су настали лажним штампањем пара, они хоће да претворе у конкретну имовину.Сада су државе на удару да постану власништво Фамилије.Пример Грчке је фантастичан.Грчка ће банкротирати,имовина државе ће постати власништво Фамилије и грађани Грчке ће постати први савремени робови у новом светском поретку.Пример Грчке се припрема и за остале државе. Од избијања финансијске кризе 2008 до данас штампано је 24.000 милијарди долара и 10.000 милијарди евра да би се сачувао тај пропали систем.Купљено је само време и одложено сучељавање са реалношћу.Излаз из експоненцијалне функције штампања долара и евра без покрића су или велики светски рат или револуција у Империји.Арапско пролеће, припрема напада на Иран и немири који се спремају у Русији и Кини су најбољи доказ да је Фамилија потпуно полудела и да иде на изазивање неког новог великог клања.Боље решење би било да додје до класне револуције у Империји,јер слободарски и републикански амерички народ треба да смогне снаге да се ослободи ропства Фамилије.Последњих неколико месеци трају интезивне расправе у САД да ли долази до неминовног класног рата, јер је постојеће стање неиздрживо.Последњи подаци показују да 400 милијардера у САД имају капитал као 155 милиона опљачканих америчких грађана.Сви услови су створени за избијање социјалне револуције.Фамилија ће бити далеко изван тих дешавања, она ће само жртвовати своје извршиоце..Зато је медиокритет Обама потписао закон о  интервенцији војске у земљи  и закон о стварању логора за све оне који буду оптужени за субверзивно деловање,а покушава и да ограничи или чак забрани интернет,јер је противан интересима олигархије.Оно што је потпуно јасно,писао сам већ о томе, развијени свет улази у вишу фату корпоративног тоталитаризма-неофашизам и сада човечанство мора поново да устаје у одбрану демократије,слободе и републиканске идеје. И сада долази Ваше кључно питање – шта ми Срби да радимо.? Историја нам мора бити учитељица живота.Не смемо да поновимо трагичне грешке из прошлости.Зато предлажем да – ништа не радимо.Требамо да гледамо наш државни и национални интерес.Треба да се склонимо са свих светских дешавања.Треба да применимо државни,национални економски програм који сам представио у кратким цртама. Треба да будемо мудри и прорачунати.Треба да се посветимо себи.Много смо  страдали за интересе великих сила.Не требају нам нова велика страдања.Морамо да добијемо просвећену националну елиту која ће да разуме историјске токове,која ће да ради за добробит Србије и која ће да се жртвује за добробит грађана Србије.Треба нам модерна политичка елита,која је окретна,вешта,прагматична,која зна да тргује и да се нагађа,која ће вратити морал у политику а рад у економију,која ће избавити Србију из садашње трагедије и која ће остварити визије државе о којој сам овде говорио.Да ли ми данас имамо такву политичку елиту ? На власти и у опозицији је нема. Та нова елита нараста из утробе самога народа. Дубоко верујем да има спаса за нашу државу и наш народ, али морамо сви да учествујемо у свеопштем преображају.Парафразираћу мисли мудрог Конфучија,поуке које државници Кине спроводе данас у пракси, није важно ко ће да влада Србијом, важно је да се држава Србија сачува своју независност , да нација сачува свој национални идентитет и да грађани буду слободни и богати у сопственој држави.
Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
Бошко Обрадовић прича већ неко време на другом, касно се укључих Smile
ем прича брзо, ем паметно, још са овим чачанским акцентом  Smile
Kako to moze biti dobro Smile

на шта тачно мислиш?
Boldovao sam Smile Al ako ne vidis dobro, kako moze biti dobro to sto prica cacanskim naglaskom ? Smile
To ne zna ni on,sam. Smile
Veruj mi.
Ako smem da govorim u Orfanilenovo ime,on je samo anti-protivan.
NIsam uvek, al imam svoje momente Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

kimi, from d rezistens

Zodijak
Pol
Poruke 2559
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.168
jes boldovano, al mi bio sitan vju  Smile
dobro to sad malo navodiš na svoju vodenicu, pošto je čačanski sličan užičkom, al neka te Smile
IP sačuvana
social share
не вреди будали објашњавати да је будала
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
Nisu uzicani i cacani slicni po bilo cemu osim po tome sto umeju da biju  Smile U svemu ostalom se razlikuju, debelo Smile

PS:
‎"Menjamo godinu,menjamo snove,menjamo olovke,menjamo oruzije,menjamo misljenje,menjamo uslove reketa,menjamo devojke,menjamo kola,menjamo lovu,ali nikada prijatelje svoje !!! " Al Capone 1936
« Poslednja izmena: 01. Maj 2012, 20:53:41 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia N80
Nemojte da rasipate glasove na SNS, glasajte za Dveri.

Da li ste Vas nekoliko  što ste se registrovali pred izbore na ovaj forum to uradili po partijskom zadatku? Smile

A da nisi ti sa dugogodisnjem članstvom na ovom forumu po partijskom zadatku
IP sačuvana
social share
Кроз ватру и воду дигнуте главе, стазама Победе, Части и Славе!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Duboko u šumama Amazonije

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9116
Zastava Duboko u sumama Amazona
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Nokia 2610
Sta im je Dragas
IP sačuvana
social share
zummba zlo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Alcatel 
Šutanovac: Dveri su strani plaćenici - Dveri: Ti si uništio srpsku vojsku

Politika,
06:00, 02.05.2012.

Autor: Ekipa Kurira,Foto: Dado Đilas

Vi ste ekspozitura onih stranih interesa koji ne vide Srbiju u EU, poručio ministar odbrane na Tviteru, pošto su ga iz Dveri prozvali da je uništio vojsku

Prepiska ministra sa članovima dveri

BEOGRAD - Obračun!
Ministar odbrane i potpredsednik DS Dragan Šutanovac žestoko je juče napao Dveri, stranku koja će, po svim prognozama, biti senzacija izbora.

„Vi ste ekspozitura direktnih stranih interesa koji ne vide Srbiju kao moderno razvijenu zemlju u EU!“, napisao je Šutanovac na Tviteru, aludirajući na privrženost Dveri Rusiji. Šutanovac je reagovao pošto su ga Dveri prozvale da je uništio Vojsku Srbije.

Prozivke
„Šutanovac je uništio srpsku vojsku! On ne radi u interesu Srbije, već isključivo u interesu NATO! Stop Šutanovcu!“, poručili su iz Dveri, takođe na Tviteru.

Ministar je, uz poruku da su strani plaćenici, Dverima sasuo sve što misli o njima.

„Vojska Srbije je ponos Srbije, a vi ste štetočine koje ne razumeju ni vreme ni mesto u kome žive! Poštovanje prema Srbiji ne znači mržnju prema drugima, veličanje samo svojih vrednosti je put bez povratka!“, piše Šutanovac.

- Ne čude nas ovakvi napadi. Šutanovac je jedan od najvećih NATO lobista, a Dveri su protiv učlanjenja Srbije u ovu zločinačku vojnu alijansu. Dveri su uzdrmale celokupan tajkunsko-stranački sistem, a pod tim sistemom podrazumevam i vlast i takozvanu opoziciju, kojima upravljaju EU i SAD. I DS i SNS najviše se plaše Dveri, odnosno onoga što će se desiti kada uđemo u parlament. Tražićemo odmah da se ispita imovina svih političara i tajkuna. To ne odgovara ni DS ni SNS, pošto i jedne i druge finansiraju tajkuni, a naređenja primaju od NATO i Brisela - kaže Vladan Glišić, predsednički kandidat Dveri.

Prema Glišiću, glavni zadatak i vlasti i opozicije u finišu kampanje je da lažima i podmetačinama diskredituju Dveri, pošto je postalo evidentno da ne mogu da spreče njihov ulazak u parlament.

Podsetimo, stranka Dveri je tokom predizborne kampanje bila i na žestokom udaru SNS. Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić optužio ih je da ih finansira DS kako bi oteli glasove naprednjacima.

Dveri bez savetnika
- Vučić bi trebalo da zna da su glasovi svojina građana, a ne stranaka. Za razliku od Vučića, Dveri svoju politiku ne menjaju 13 godina. Za razliku od Vučića, Dveri nemaju američke savetnike. Za razliku od Vučića, Dveri ne troše milione evra u kampanji. Svi znaju da je SNS stranka koja je napravljena uz pomoć i po nalogu ljudi iz DS! Oni su zajedno i organizovali napade SNS na nas. DS nije reagovao na te napade! Ti ljudi su zajedno doveli Srbiju do ivice ponora. Blokirali su ceo medijski prostor samo da se ne bi saznala istina! Jeste li znali da vodeće demokrate i naprednjaci imaju zajednička preduzeća, koja im, naravno, donose ogromne profite? Oni dobro znaju da ulazak Dveri u parlament znači i kraj lova u mutnom i života na grbači naroda. Zato ih je strah, zato ovako reaguju! Poručujem im - s razlogom se plašite! U zatvoru će završiti i korumpirani političari i tajkuni koji ih finansiraju - rekao je Branimir Nešić, jedan od lidera Dveri.
------------------------------

Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 677
OS
Linux
Browser
Opera 11.52
http://www.kurir-info.rs/sutanovac-dveri-su-strani-placenici-clanak-205488

Žestoke optužbe
Šutanovac: Dveri su strani plaćenici - Dveri: Ti si uništio srpsku vojsku

Vi ste ekspozitura onih stranih interesa koji ne vide Srbiju u EU, poručio ministar odbrane na Tviteru, pošto su ga iz Dveri prozvali da je uništio vojsku

BEOGRAD - Obračun!
Ministar odbrane i potpredsednik DS Dragan Šutanovac žestoko je juče napao Dveri, stranku koja će, po svim prognozama, biti senzacija izbora.

„Vi ste ekspozitura direktnih stranih interesa koji ne vide Srbiju kao moderno razvijenu zemlju u EU!“, napisao je Šutanovac na Tviteru, aludirajući na privrženost Dveri Rusiji. Šutanovac je reagovao pošto su ga Dveri prozvale da je uništio Vojsku Srbije.

Prozivke
„Šutanovac je uništio srpsku vojsku! On ne radi u interesu Srbije, već isključivo u interesu NATO! Stop Šutanovcu!“, poručili su iz Dveri, takođe na Tviteru.

Ministar je, uz poruku da su strani plaćenici, Dverima sasuo sve što misli o njima.

„Vojska Srbije je ponos Srbije, a vi ste štetočine koje ne razumeju ni vreme ni mesto u kome žive! Poštovanje prema Srbiji ne znači mržnju prema drugima, veličanje samo svojih vrednosti je put bez povratka!“, piše Šutanovac.

- Ne čude nas ovakvi napadi. Šutanovac je jedan od najvećih NATO lobista, a Dveri su protiv učlanjenja Srbije u ovu zločinačku vojnu alijansu. Dveri su uzdrmale celokupan tajkunsko-stranački sistem, a pod tim sistemom podrazumevam i vlast i takozvanu opoziciju, kojima upravljaju EU i SAD. I DS i SNS najviše se plaše Dveri, odnosno onoga što će se desiti kada uđemo u parlament. Tražićemo odmah da se ispita imovina svih političara i tajkuna. To ne odgovara ni DS ni SNS, pošto i jedne i druge finansiraju tajkuni, a naređenja primaju od NATO i Brisela - kaže Vladan Glišić, predsednički kandidat Dveri.

Prema Glišiću, glavni zadatak i vlasti i opozicije u finišu kampanje je da lažima i podmetačinama diskredituju Dveri, pošto je postalo evidentno da ne mogu da spreče njihov ulazak u parlament.

Podsetimo, stranka Dveri je tokom predizborne kampanje bila i na žestokom udaru SNS. Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić optužio ih je da ih finansira DS kako bi oteli glasove naprednjacima.

Dveri bez savetnika
- Vučić bi trebalo da zna da su glasovi svojina građana, a ne stranaka. Za razliku od Vučića, Dveri svoju politiku ne menjaju 13 godina. Za razliku od Vučića, Dveri nemaju američke savetnike. Za razliku od Vučića, Dveri ne troše milione evra u kampanji. Svi znaju da je SNS stranka koja je napravljena uz pomoć i po nalogu ljudi iz DS! Oni su zajedno i organizovali napade SNS na nas. DS nije reagovao na te napade! Ti ljudi su zajedno doveli Srbiju do ivice ponora. Blokirali su ceo medijski prostor samo da se ne bi saznala istina! Jeste li znali da vodeće demokrate i naprednjaci imaju zajednička preduzeća, koja im, naravno, donose ogromne profite? Oni dobro znaju da ulazak Dveri u parlament znači i kraj lova u mutnom i života na grbači naroda. Zato ih je strah, zato ovako reaguju! Poručujem im - s razlogom se plašite! U zatvoru će završiti i korumpirani političari i tajkuni koji ih finansiraju - rekao je Branimir Nešić, jedan od lidera Dveri.

--------------------------------------------------------

Hehe, ne mogu da verujem da suNATOvac nekog optuzuje da je strani placenik.  Smile
« Poslednja izmena: 02. Maj 2012, 10:59:51 od erik81 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 459
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
Био сам без компа пар дана,и видим ништа посебно нисам пропустио,јер поједининци нису саслушали мој другарски савет и отишли до чика лазе лазаревића,већ су и даље шизофрено оптерећени Дверима. Што нас више пљујете и нападате ја сам срећнији,јер нам то говори да се опасно плашите!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Qtek 小米
Па бољу рекламу нису могли да добију.  Smile
Што је најгоре Двери нису против ЕУ, јесу благи евроскептици, али далеко од тога да су непријатељи ЕУ попут ДСС и СРС.
Имају и доста чланова који се залажу са сарадњу или неки вид сарадње са ЕУ, али стоји да су против НАТО-а ... мада ко није.  Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 176 177 179 180 ... 457
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 18:11:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.