Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dve decenije od odluke NDR o priključenju SR Nemačkoj  (Pročitano 25711 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.127
Shkorpi a zar nisu svabice prale rusko rublje ? Zar nisu Svabice pusile ruske kurceve 50 godina? Zar nisu? Koliko god ti mrzeo te Ruse i koliko su god oni tehnoloski nazadni kad dodje do sudnjeg dana na njih ce zadnje da se zalete! Aj pa tako.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

ти у суштини говориш да нико не купује кинеску робу...па како онда имају толики извоз? Smile Smile

а ти мерцедеси,голфови,славине и остала срања...све ће то бити кинеско...за пар година највише....баш да видим коју ћеш онда плочу да вртиш Smile
волво је кинески...мислила ли си да је то немогуће? Smile Smile

Volvo, a sta je to? Ti imas Volvo?

To je bio neki auto iz Svedske, jako ruzan,ali je mu je najveci atribut bio sigurnost jer
je napravljen od svedskog celika/limova?

Ja Volvo vec godinama vise ne vidjam. Zar postoji?
Smile Smile Smile
Страшно.... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
шкорпи је у фазону оптике...споменуо ју је у задњих 20 постова Smile

мислим...кога боли курац за факинг оптику? да је био дизел,соларна или енергија ветра па ајде....али оптика... Smile

Pa vidi, ta optika je jako zayebana tema,Mislim, i za mene besmilena, ali kad odem kod opticara, a volim
razni cvikeri, onda svaki put nude neka nova stakla,neke novitete iz Jene,ali i Japana (mislim da
su ova japanaska sada hit), a cena za dva komada (mislim na oba oka) 700 evra.

Salju sateliti u orbitu nekakva ogledala, a i ta su iz Jene. To su neki detalji,ne znam ni zasto
Skorpi to uopste i pominje, jer smo mi ovde laici za te nanotehnologije.

Nemacka je decenijama svetski prvak u izvozu, prosle godine je bila mrtva trka izmedju Kine
i Nemacke, ali svako treba sebe ,u prvoj  liniji, da priupita, sta je to sto Kinezi izvoze,
ili proizvode. Da li on licno pazari neke kineske proizvode,ako ne mora.

Mi svi pazarimo lekove,farbe,slavine za kupatila,svecice za automobile uglavnom
od nemackih proizvodjaca. Svi hoteli sveta koriste ( to je standard) slavine,pribor za jelo,
keramiku iskljucivo proizvedenu u Villeroy i Boch i WMF, a ove slavine Grohe.

U celom je svetu tako. To je uzor, bio i ostao.

Uvek kada se kaze Nemacka pomisli se na nekakve Mercedese,Golfove,ali je to promil
koji cini nemacku silu. Usput, sve masine ovog sveta na kojima se proizvodi i u Kini
i u USA masine su iz Nemacke.
Nanotehnologije su nezamislive bez optike. Nije optika samo naocare.
Cuveni porculan iz Dresdena se sada pravi sa daleko naprednijim tehnologijama gde je optika najbitnija.
Principi digitalnig citaca imaju u osnovu optiku.
To je bilo nekada, ako dete nosi naocare, poslaji ga u internat jer je kulacko dete.
Ili ako covek nosi naocare, ubi ga jer nosi modu i kvari drustvo oko sebe.A uz to mozes i spomenicu da dobijes.
Ne zameram ljudima sto ne poznaju tehnologije, ali i sama znas da svi u svtu koriste prasak za rublje. Pa kaze: Merix pravi Merima. Ili sta je znam
E pa mirisi, enzimi koji se koriste u prasku pravi samo jedna ili dve firme u svetu: IG Farben Industrie i neke Japanske i Americke kompanije.
Jedan odlican primer integracije ti je Fudzjicu-Jena Siemens.
Ali vidis kako Ghost pise: Bundes onaj neki Weber, napravio plan Wernachta da napadne Rusiju. Pijesce ih ruska zima, pa ce opet ruske gusenice po jeuropi da uvale Srbe u ciste carsave.
Ima Svabice da peru i peglaju srpsko ruske kosulje majke im ga imperijalisticke.
Zaboravio za ugovor od 10 milijardi eura izmedju Merkelove i Putina za zeleznice Rusije.
Mora da ce Nemack da ulaze, jer im treba ruska strnika, da je ne plae vise.
Ili mozda za naftu i gas, koji se posle vraca Rusiji u 1000 naftnih derivata?
Sto si ne pravi sam ajziban, majke mu ga komsomolske?

Pa i Kinezi su nekada ( aj,bilo poodavno) uvezli ,pazarili jednu lokomotivu od Kraus Mafaj
(cuvenog proizvodjaca tenkova i tako tih stvari),ne znam dal je jos bila parna il elektricna,
razlozili je na sitne delove,slikali sve uredno,pravili,pravili,pokusavali,ali
na kraju ispalo nista. Od govana se pita ne pravi. Ni u Rusiji,ni u Kini, s tim sto su Rusi
pametni pa znaju sta,kako ,gde.
IP sačuvana
social share
Srbi  pripovedaju da tice na Cirilovdan traze druga svaka sebi da
gradi gnijezdo i da nose jaja;pa koja koja ga ne nadje,ona se obijesi.

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Kol je ukrao minimum 125 milijardi maraka - dal ce skoro  u bajbok ?  Smile

Evo do cega sve te greske i taj lopovluk politicara dovede na kraju :

Nemačka ostaje bez trećine vojnika Smile

Karl Teodor Gutenberg predstavio je u ponedeljak (23.08.) plan reforme Oružanih snaga
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Karl Teodor Gutenberg predstavio je u ponedeljak (23.08.) plan reforme Oružanih snaga
Bundesver se nalazi pred najvećom reformom u svojoj istoriji. Ministar odbrane Gutenberg mora do 2014. godine da uštedi 8,3 milijarde evra i istovremeno održi trupe u formi kako bi mogle da izvršavaju svoje zadatke.

Zato su i potpisali onaj ugovor o saradnji sa Rusima - mora neko da brani drzavu bez vojske . Smile

U Nemackoj su vojnici ljudi,zahtevni,mnogo love kostaju. U Rusiji  su vojnici stoka,koju oficiri
yebu kako stignu, pa je zato najjednostavnije stedeti lovu na racun te ruske neduzne dece.

Nego, ovo je topik o Nemackoj,prestani vise da Ruse i ovde uvodis u pricu.
Vi što radite i nemačkoj ste veći nemci od samih Nemaca.

Jok bre, ja am prevodilac,free lancer,radim kad ocu,kad necu,necu.Citam,slusam,mislim
da sam zdrave pameti( doduse vidim da je to opasna boljka u Srbalja) pa tako i pisem.
IP sačuvana
social share

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
Aj se vratimo na temu, ali i na jako bolnu za gradjane bivseg DDR-a,ali bolnu i za nas.

Veliku kolicinu besa ( a za mene i razumljivu jer je tako bila prepotentna) izazvala
je bas ova lustricaija gde su se Oberlereri iz Zapade Nemacke okomili i na najsitnije
zbirove dokazujuci da su oni bili ljudska gamad i da za njih nema mesta u modernoj
Nemackoj.

Mene je licno zanimalo(pa sam malkice citala,pitala,pratila) kako je tekla denacifikacija
1945 u modernoj Nemackoj pa sam dosla do zakljucka ( naravno ne ja, nego citajuci
i slusajuci) da je to silo po nekom jako pojednostavljenom principu, pri cemu,kako znamo
bila su dva procesa u Nirnbergu,povesani neki glavni likovi,ovi sitniji zlocinci dobili su godinu,
dve apse, oslobodjeni i pravili svoje karijere.

Onda ti isti ljudi 40 godina kasnije objasnjavaju ovima sa Istoka d su oni zlocinci i
da su ziveli u zlocinackom rezimu.

Mislim da je to bio najveci kamen spoticanja oko ujedinjenja.
Pa onda si malo citala. Ko mislis da je pokorio Istocne Nemce i uveo boljsevicki sistem?
Pa Rusi su vrbovali najzesce naciste da to uvedu. Bili su cuveni SS oficiri koji su dogurali do najvisih polozaja u establishmentu DDR-a.
Denacifikacija je proces.Kada su se ponovo digli, opet se probudio osecaj vise rase kod njih, vec 60-ih i 70-ih.
Ipak su Nemci bili pametni i videli cemu to vodi, pa su mudrom politikom napravili danasnje multikonfesionalno drutvo. I to veoma uspesno.
Ja kada sam radio u Nigeriji u lagosu sam video neke nemacke skole, gde mali Nigerijci uce Nemacki.
Gledaju na Anglikanske skole ko na smetliste. San mu je da posle studira u Nemackoj a ako se dokaze, vec zna se sta postaje. pa tako par generacija i evo ti crne naciste?
Koliko nasih ima da su druga treca generacija Nemaca?
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61

ти у суштини говориш да нико не купује кинеску робу...па како онда имају толики извоз? Smile Smile

а ти мерцедеси,голфови,славине и остала срања...све ће то бити кинеско...за пар година највише....баш да видим коју ћеш онда плочу да вртиш Smile
волво је кинески...мислила ли си да је то немогуће? Smile Smile

Volvo, a sta je to? Ti imas Volvo?

To je bio neki auto iz Svedske, jako ruzan,ali je mu je najveci atribut bio sigurnost jer
je napravljen od svedskog celika/limova?

Ja Volvo vec godinama vise ne vidjam. Zar postoji?

ахам...ти као да живиш у некој запиздини...франкфурт јесте смрдљива запиздина али не баш толика па да не знаш за волво

иначе баш ружни аутомобили

немаш ти појма... Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Aj se vratimo na temu, ali i na jako bolnu za gradjane bivseg DDR-a,ali bolnu i za nas.

Veliku kolicinu besa ( a za mene i razumljivu jer je tako bila prepotentna) izazvala
je bas ova lustricaija gde su se Oberlereri iz Zapade Nemacke okomili i na najsitnije
zbirove dokazujuci da su oni bili ljudska gamad i da za njih nema mesta u modernoj
Nemackoj.

Mene je licno zanimalo(pa sam malkice citala,pitala,pratila) kako je tekla denacifikacija
1945 u modernoj Nemackoj pa sam dosla do zakljucka ( naravno ne ja, nego citajuci
i slusajuci) da je to silo po nekom jako pojednostavljenom principu, pri cemu,kako znamo
bila su dva procesa u Nirnbergu,povesani neki glavni likovi,ovi sitniji zlocinci dobili su godinu,

Onda ti isti ljudi 40 godina kasnije objasnjavaju ovima sa Istoka d su oni zlocinci i

Pa onda si malo citala. Ko mislis da je pokorio Istocne Nemce i uveo boljsevicki sistem?
Pa Rusi su vrbovali najzesce naciste da to uvedu. Bili su cuveni SS oficiri koji su dogurali do najvisih polozaja u establishmentu DDR-a.
Denacifikacija je proces.Kada su se ponovo digli, opet se probudio osecaj vise rase kod njih, vec 60-ih i 70-ih.
Ipak su Nemci bili pametni i videli cemu to vodi, pa su mudrom politikom napravili danasnje multikonfesionalno drutvo. I to veoma uspesno.
Ja kada sam radio u Nigeriji u lagosu sam video neke nemacke skole, gde mali Nigerijci uce Nemacki.
Gledaju na Anglikanske skole ko na smetliste. San mu je da posle studira u Nemackoj a ako se dokaze, vec zna se sta postaje. pa tako par generacija i evo ti crne naciste?

Cekaj bre, neprestano drvis o nekakvom multikonfesionalnom drustvu. Na sta zapravo msilis?

Pa Nemci su izmislili protestante,al bate ima tome i skoro 500 godina.

Zaista ne shvatam o cemu pricas kada pominjes razne religije.
Zana se da na zapadu,jugu zive katolici, na severu i istoku protestanti.I tako je to
vec vekovima. Nema to nikakve veze ni sa uspehom ni sa padom.

@Mrgec,jesu jako "izgledni " ti automobili,medjutim, a to i sam znas boje do mene,
jedan proizvod( pa neka je i avion,lokomotiva ili helikopter) zivi i pada sa servisom
i rezervnim delovima. Folksvagen buba,ali i Golf zato je sveCki majstor jer i 40(ili i 50)
godina mozes bez problema da nadjes delove, ali i servis za auto.

Zato japanski ili americki automobili nemaju po Evrpi bas veliku prodju.

I sad zamisli tog koji se upusta u avanturu i kupuje Volvo made in China.
I posle dva meseca syebe se neki deo, elektronika otkaze. Kome bre da se obrati?
Da ide 1000 km iz Hambura u Minhen jer je tamo generalni zastupnik?
« Poslednja izmena: 24. Avg 2010, 12:55:05 od Rayela »
IP sačuvana
social share

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

Nemackoj.

Cekaj bre, nepresatno drvis o nekakvom multikonfesionalnom drustvu. Na sta zapravo msilis?

Pa Nemci su izmislili protestante,al bate ima tome i skoro 500 godina.

Zaista ne shvatam o cemu pricas kada pominjes razne religije.
Zana se da na zapadu,jugu zive katolici, na severu i istoku protestanti.I tako je to vec vekovima. Nema to nikakve veze ni sa uspehom ni sa padom
Алоооо преводилац,можел' превод за оно горе подвучено... Smile
Доп... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Kol je ukrao minimum 125 milijardi maraka - dal ce skoro  u bajbok ?  Smile

Evo do cega sve te greske i taj lopovluk politicara dovede na kraju :

Nemačka ostaje bez trećine vojnika Smile

Karl Teodor Gutenberg predstavio je u ponedeljak (23.08.) plan reforme Oružanih snaga
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Karl Teodor Gutenberg predstavio je u ponedeljak (23.08.) plan reforme Oružanih snaga
Bundesver se nalazi pred najvećom reformom u svojoj istoriji. Ministar odbrane Gutenberg mora do 2014. godine da uštedi 8,3 milijarde evra i istovremeno održi trupe u formi kako bi mogle da izvršavaju svoje zadatke.

Zato su i potpisali onaj ugovor o saradnji sa Rusima - mora neko da brani drzavu bez vojske . Smile

U Nemackoj su vojnici ljudi,zahtevni,mnogo love kostaju. U Rusiji  su vojnici stoka,koju oficiri
yebu kako stignu, pa je zato najjednostavnije stedeti lovu na racun te ruske neduzne dece.

Nego, ovo je topik o Nemackoj,prestani vise da Ruse i ovde uvodis u pricu.
Vi što radite i nemačkoj ste veći nemci od samih Nemaca.

Ovoj naivnoj slikarki ni Fridrih Veliki nije do haltera .  Smile

Pazi samo kako se primila da je opljackase Nemci sa istoka drzave i otese joj dedovinu  .. Smile

Ovolike nemacke patriJote nisu ni oni koji vode poreklo od Nibelunga .  Smile
« Poslednja izmena: 24. Avg 2010, 12:55:29 od G-H-O-S-T »
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Citat
Na sta zapravo msilis?

Па вероватно не мисли на протестанте и католике ... него на то што за Берлин од милоште говоре највећи муслимански град у Европи  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.