Žene uglavnom imaju afere u ranim tridesetim, kada njihova plodnost počinje slabjeti, i u tome vide mogućnost da maksimalno iskoriste svoje šanse kako bi zatrudnjele.
Istraživanje je pokazalo da žene instinktivno preferiraju monogamnu vezu, uglavnom zato jer im treba pomoć oko djece.
Ali ako švrljaju, to je uglavnom kada uđu u tridesete, a njihov biološki sat počne otkucavati.
Tada su na seksualnom vrhuncu i imaju najbolje šanse za aferu.
Do zaključka je došao dr. David Schmitt sa Sveučilišta Bradley nakon što je sakupio podatke o seksualnim navikama žena iz 48 zemalja diljem svijeta.
I dok su muškarci najpromiskuitetniji i najvjerojatnije će biti nevjerni u kasnim dvadesetim, žene se uglavnom upuštaju u afere i nevjerne su u ranim tridesetim.
Dr. Schmitt rekao je da žene uglavnom imaju afere kada njihova plodnost počne slabjeti.
"To je točka kada je vjerojatnost začeća u opadanju i kada se povećava mogućnost da će dijete imati neke genetske probleme", kaže doktor.
Istraživanje je pokazalo i da se žene u tim godinama češće rastaju od svojih muževa, uglavnom zbog nevjere.
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom. I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...