Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 16:44:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dva pasoša za dve domovine  (Pročitano 17463 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 249
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14;

Nemoj da manipulises i vredjas, Srbi iz juzne Srbije su mnogo dali u svakom smislu za ovu zemlju i njeno uzdizanje, nemoj to da mi podmeces, nije u redu... za razliku od tebe koji ne postujes druge ja volim svoj narod na svim prostorima gde god da zive!
Srbe ne treba tako striktno deliti po teritorijalnoj odrednici kao sto ti to radis, a ti si se nametnuo kao pojedinac-bugaras sa takvim razmisljanjem u kome tako pljujes po Srbima koji nisu rodjeni u Srbiji (zato si i zasluzio taj epitet), onda bi morao da se odreknes dobrog dela nase srpske istorije i velikog broja ljudi koji su ovu nasu Srbiju naseljavali u zadnjih stotinak godina i svoj zivot ulozili u njen temelj kao i svi Srbi, jer Samo Sloga Srbina Spasava, a nesloga...znas vec!

Ko to sme Srbima da zabrane da se osecaju kao Srbi , je*em li mu sve po spisku :-) !

Ali ....  ovde se radi o tome da pojedinci , koji ne zive u Srbiji i koji nikada nisu videli Srbiju , zele srpski pasosh , kao i jednaka prava koji imaju gradjani Srbije .... e , pa to ne moze !

IP sačuvana
social share
Nisu krivci depresivci , lude i psihopate
sto su rusili pa sada nama nude lopate .

Krivi smo mi !

Nisu krivi sedativi sto ih nisu sputali ,
sorry , matori , krivi smo mi koji smo cutali !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Dobro, preterao sam sa ovim terminom vlašina i izvinjavam se svakom ko se našao uvređen. Ali me ovaj Sparta iznervirao sa svojim uvredama, a ja sam samo pokušao da objasnim da po meni nije normalno da neko ko ne živi u Srbiji dobije državljanstvo iste, samo zato što je Srbin. Isto kao što je meni nepojmljivo da meni lično neko da državljanstvo CG ili BiH.

Da se vratim na početak teme, naš zakon o državljanstvu je idiotski, ljudi moji, pa svi znate da Mađari iz Vojvodine (i Rumunije) nemaju pravo na državljanstvo države Mađarske. Pre par godina je bio referendum o tome u Mađarskoj i nije prošao predlog da svi Mađari gde god da žive imaju državljanstvo Republike Mađarske samo zato što su Mađari po nacionalnosti.

IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1017
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Samsung GALXY S3

Takođe, mora da ispuni sve obaveze kao i mi ostali državljani tj. da služi vojsku, da plaća poreze, zdravstveno i socijalno osiguranje itd. A ne da neko plaća socijalno u Podgorici, a da se leči o mom trošku na VMA. Ili da ja školujem na BU nekog crnogorca, a da moja rođaka iz okoline Vranja ne može da dobije mesto u Studenjaku jer za nas srbijance nema mesta u rođenoj državi.

Prema tome, Srbija nije i ne može biti svratište svih balkanskih separatista koji ne priznaju svoje države u kojima žive stotinama godina i žele da se odcepljuju i stvaraju probleme dole bez razloga. Pogotovo to važi za tzv. "Srbe" u CG.

Na šta to liči, neki rođeni crnogorci bi palili i rušili sopstvenu zemlju i još traže da ih mi iz Srbije pomažemo, kao da je nama srbijancima malo sopstvenih muka pa još da podržavamo iredentiste i separatiste iz kojekakvih crnogorskih vukojebina.

Na fakultetima u RS studira mnogo ljudi iz Srbije. Studiraju pod istim uslovima kao i studenti iz RS. Na mom fakultetu pola jedne klase čine momci i djevojke iz Srbije. Oni su moje buduće kolegi i jako mi je drago kad mogu da im pomognem. Jedan broj i ostaje ovdje  zapošljavaju se i osnivaju porodice. Nikad nikoga nisam čuo da ih je optuživao da im uzimaju mjesta na fakultetu, domu, firmi... Hvala Bogu!
Plaćam zdravstveno osiguranje koje redovno izmiruje obaveze kad se neko liječi u Srbiji. Služio sam u Srpsku vojsku, služio sam je u rovu na prvoj liniji. Mnogo ljudi je izginuli za ideale koji se, između ostalog, kose i sa idejom Zemun u Hrvatskoj. Možda je to tvoj cilj  Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16

Mnogo ljudi je izginuli za ideale koji se, između ostalog, kose i sa idejom Zemun u Hrvatskoj. Možda je to tvoj cilj  Smile Smile Smile

Ti ne pratiš temu. Moj cilj je Zemun u Bugarskoj.  Smile  Smile  Smile

Druga stvar, mnogo me nervira teza da si se ti borio za Srbiju. Jel to po onoj da se Niš brani u Kninu, a Kragujevac na Romaniji. Žao mi je, ali vi se niste borili za Srbiju, već za sopstvenu slobodu i sopstvene ideale.

Da li je neko nas u Srbiji pitao da li se mi slažemo sa tim idealom o kojem ti pričaš. Nas srbijance su kroz istoriju vazda uvaljivali u razne državne ili velikodržavne projekte, a niko nas ništa nije pitao. Pa i kad se Jugoslavija raspadala, svuda su bili referendumi, narod se izjašnjavao, i vi bosanski Srbi ste imali svoj referendum, samo nas u Srbiji niko ništa nije pitao ni šta hoćemo ni šta nećemo.

A što se tiče ovih što studiraju u RS i obrnuto, nemam ja ništa protiv ali pod uslovom da se prvo namire i zadovolje potrebe domaćeg stanovništva, pa onda mogu i ostali. Ali da moja sestričina ostane bez mesta u Studenjaku koji je pun crnogoraca i bosanaca, e to ne može.

Što je najgore, pola tih "studenata" su ilegalci koji su napustili studije i gluvare po Beogradu. Em lažu svoje roditelje koji im šalju pare odande, em zauzimaju mesto deci koja stvarno žele da uče i da se obrazuju.

IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 249
OS
Windows XP
Browser

Na fakultetima u RS studira mnogo ljudi iz Srbije. Studiraju pod istim uslovima kao i studenti iz RS. Na mom fakultetu pola jedne klase čine momci i djevojke iz Srbije. Oni su moje buduće kolegi i jako mi je drago kad mogu da im pomognem. Jedan broj i ostaje ovdje  zapošljavaju se i osnivaju porodice. Nikad nikoga nisam čuo da ih je optuživao da im uzimaju mjesta na fakultetu, domu, firmi... Hvala Bogu!
Plaćam zdravstveno osiguranje koje redovno izmiruje obaveze kad se neko liječi u Srbiji. Služio sam u Srpsku vojsku, služio sam je u rovu na prvoj liniji. Mnogo ljudi je izginuli za ideale koji se, između ostalog, kose i sa idejom Zemun u Hrvatskoj. Možda je to tvoj cilj  Smile Smile Smile

Glupo je shto im to dozvoljavate .  Primera radi , tvoj mladji brat bi mogao biti prvi " ispod crte "  zbog nekoga ko je doshao iz Nisha ili Zrenjanina , a RS nikad nije video u zivotu , a rachun njihovog studiranja placaju tvoji roditelji ... To pravo biste trebali da im ukinete ....  

Isto i ovde  ...
IP sačuvana
social share

Krivi smo mi !

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
LG Frizider
Daj bre ne mlatite, ispod crte i te gluposti.......ja ne vidim da Madjarska i Bugarska imaju na svojim granicama entitete njihove nacionalnosti sa tendencijom potpuno odvojenih institucija od Hrsanaca a posebno to sto smo sa tim ljudima ziveli do pre 20 godina ziveli u istoj drzavi. U Vojvodini zive Madjari kao sto u Bugarskoj zive Srbi, i u Engleskoj Indijci. Blage veze nema paralela izmedju Madjarskog odnosa sa susednim sunarodnicima i nasa sa RS. Ko je pre dosao, i kojoj seobi pripada apsolutno je irelevantno, Srbi u Bosni ce uvek teziti da budu blizi sa nama nego sa bogumilima i Hrvatima i jebo ti taj zakon koji to osporava.....

Druga drzava, u jeee ajde da kazemo da je Bosna drzava posto sam je gledao na olimpijadi..........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Nokia 
Наравно сви који се изјашњавају као Срби,а живе у Америци, Кини, Немачкој, Швајцарској,Македонији,свим Србским земљама требају да добију Србско држављанство,ако то желе!
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 252
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
Svejedno, srpski pasos vec dvadesetak godina nema nikakvu vrednost. ako se pogleda crno trziste, za svaki pasos neke okolne zemlje se uzima manja ili veca cifra, za srpski (srbski za one koji nisu ucili glasovne promene) ne bi dobili ni za kutiju cigara.

Dogod budemo idioti kojima niko ne treba, ovu temu ne treba ni nacinjati!

Nadam se da jednog dana nece biti bruka u svetu reci da smo Srbi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
LG Frizider
Citat
Наравно сви који се изјашњавају као Срби,а живе у Америци, Кини, Немачкој, Швајцарској,Македонији,свим Србским земљама требају да добију Србско држављанство,ако то желе!
E ne moze svi! Nekom dune da je Srbin pa dobije pasos, setio se da ne bi bilo lose da pored japanske ustaje i na srpsku himnu pa kao ajd' da se ozvanicim kao Srbin. Koji cemu moj srpski pasos. Mi sa susedima imamo komplikovane situacije (bisom bracom), dosta mesovih brakova, izbeglih porodica koje od tolikog seljenja vise ni sami ne znaju u kojoj su drzavi, a ovi pecalbari cija deca jedva da znaju Evropu da nadju na kartama a ne Srbiju hvala dovidjenja uvek ste dobrodosli al' za pasos cete morati da ostanete!
Citat
Nadam se da jednog dana nece biti bruka u svetu reci da smo Srbi
Mene nije bruka da kazem da sam Srbin, kakve bruke i krize identiteta ti imas u to ne ulazim....
« Poslednja izmena: 14. Sep 2008, 23:48:09 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 249
OS
Windows XP
Browser

Svakako , treba im dati pravo glasa da iz pi*de materine odluchuju o sudbini nas , koji moramo ovde da zivimo , hteli - ne hteli ...
IP sačuvana
social share

Krivi smo mi !

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 16:44:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.