Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 19:43:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dva pasoša za dve domovine  (Pročitano 17483 puta)
Zvezda u usponu

´Ω ξεíν´, ´αγγέλλειν Λακεδαιμονíοις

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1049
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson p910i
Druga stvar, što reče aleksa, zašto mi iz Srbije nemamo pravo na dvojno državljanstvo,
Ко ти брани да тражиш нечије?!  Smile

Na osnovu čega? Šta, da dođem u Bosnu kao turista i da tražim državljanstvo, kao što oni i crnogorci dobijaju naše.

Zna se kako se stiče državljanstvo neke države. Rođenjem ili poreklom. Niti sam rođen u Bosni (ili CG) niti iko moj ni po očevoj ni po majčinoj liniji ima poreklo van uže Srbije.

...vi ste... tamo ste... govoriš kao da nismo isti narod jbte...
Porezi i doprinosi se po pravili plaćaju tamo gdje živiš... čak i ako si na Bahamima. Oni nemaju nikakve veze sa ovim što govorimo, ako živim u Bijeljini plaćam tu, ako sam u Šapcu plaćam tamo.

Pa šta ako smo isti narod? Kakve to veze ima sa državljanstvom? Državljanstvo je pravno-političko pitanje, a ne etničko pitanje.

Nemci i austrijanci su isti narod, pa se zna ko u kojoj državi živi vekovima i čiji je državljanin.

Dođeš lijepo u Bijeljinu: dobar dan - dobar dan, želim da prijavim boravak...
Popuniš formulare i kad prođe određeni period podneseš zahtijev za upis u listu državljana. Pošto imamo ugovor sa Srbijom, ne moraš da se odričeš državljanstva. Platiš fino 47 maraka za pasoš i ukratko to je to...
Možda tebi jesu svi iz uže Srbije, al' jbga sine, ja imam rodbine u svih 6 republika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16

Koji su ovo kompleksi...sta rece!?  Gi gu ga Sormaz, Torlak, Bugaras, a be batke be!

A be batke, ako smo bugaraši nesmo Vlasi. Imamo si nekoj identitet, vlašine nemaju identitet, osim prcanja koza po vukojebinama širom Balkana.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Inzistiram na gluposti

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3429
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia n80
dobro što ste zemunca razapeli.......čovjek normalno reko da gdje plaćaš porez možeš imati pravo na izabiranje izvšne vlasti.
Ili Srbin koji živi u usa and i bolje zna kakve su prilike kod vas....  Smile

Citat
osim prcanja koza po vukojebinama širom Balkana.

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 14. Sep 2008, 17:41:24 od mad_max_21 »
IP sačuvana
social share

geopolitička konoba http://forum.burek.com/bistri-osvrt-i-jos-puno-toga-iz-geopolitickog-foruma-t422565.html

Boljkot Slovenki do ulaska Hr u Eu ....Smile
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Koji su ovo kompleksi...sta rece!? Gi gu ga Sormaz, Torlak, Bugaras, a be batke be!

A be batke, ako smo bugaraši nesmo Vlasi. Imamo si nekoj identitet, vlašine nemaju identitet, osim prcanja koza po vukojebinama širom Balkana.
O kom ti identitetu pricas, pod Obrenovicem ste dodali nastavak ic na ona kara-vlaska i bugaraska prezimena (ja sam to lepo apsolvirao na faksu o migracijama i etno-inzenjeringu na tim tvojim prostorima) i sad mi ovde prosipas da si ti neki "Srbijanac" sa ekskluzivom na povlascena institucionalna prava i slicne gluposti, o kozama ne bih trosio reci...ti to bolje znas, pricas k'o da krvi srpske nemas u sebi, zato i zaobilazis tu etnicku pripadnost, a pozivas se na administrativnu i drzavnu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Citat
Najžalosnije je što ti nemaš pojma, pa mešaš Solanu u velikosrpsku ideologiju. Nije Solana kriv što Srbija svakom klošaru daje državljanstvo, samo ako se izjasni da je Srbin. Nije Solana kriv što Srbijom upravo vladaju stranci, Crnogorci, Ličani, Hercegovci i njima ne ide u prilog da država Srbija profunkcioniše na način kako funkcionišu sve normalne države.

Po meni, onaj ko traži srpsko državljanstvo bi prvo morao da živi u Srbiji, zatim bi morao da se odrekne državljanstva druge države i da polaže test iz srpskog jezika i poznavanja ćiriličnog pisma. Obavezno. Onda se ne bi dešavalo meni da u zemunskoj opštini moram da nosim rečnik hrvatskog jezika da bi se sporazumeo sa ličanima koji čine 90% zaposlenih u opštini.

Takođe, mora da ispuni sve obaveze kao i mi ostali državljani tj. da služi vojsku, da plaća poreze, zdravstveno i socijalno osiguranje itd. A ne da neko plaća socijalno u Podgorici, a da se leči o mom trošku na VMA. Ili da ja školujem na BU nekog crnogorca, a da moja rođaka iz okoline Vranja ne može da dobije mesto u Studenjaku jer za nas srbijance nema mesta u rođenoj državi.

Слажем се у потпуности...

Citat
Prema tome, Srbija nije i ne može biti svratište svih balkanskih separatista koji ne priznaju svoje države u kojima žive stotinama godina i žele da se odcepljuju i stvaraju probleme dole bez razloga. Pogotovo to važi za tzv. "Srbe" u CG.

Na šta to liči, neki rođeni crnogorci bi palili i rušili sopstvenu zemlju i još traže da ih mi iz Srbije pomažemo, kao da je nama srbijancima malo sopstvenih muka pa još da podržavamo iredentiste i separatiste iz kojekakvih crnogorskih vukojebina.

Ово је класично антисрпско просеравање...
Тешко ми је да поверујем да се Алекса слаже са овим...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ја мислим да ту Земунац греши нико неће да се отцепљује од Црне Горе нити да пали сопствену земљу.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16

Koji su ovo kompleksi...sta rece!? Gi gu ga Sormaz, Torlak, Bugaras, a be batke be!

O kom ti identitetu pricas, pod Obrenovicem ste dodali nastavak ic na ona kara-vlaska i bugaraska prezimena (ja sam to lepo apsolvirao na faksu o migracijama i etno-inzenjeringu na tim tvojim prostorima) i sad mi ovde prosipas da si ti neki "Srbijanac" sa ekskluzivom na povlascena institucionalna prava i slicne gluposti, o kozama ne bih trosio reci...ti to bolje znas, pricas k'o da krvi srpske nemas u sebi, zato i zaobilazis tu etnicku pripadnost, a pozivas se na administrativnu i drzavnu!

Zanimljivo. A kada će ličke i bosanske vlašine uopšte da dodaju ić na svoja prezimena? Mamula, Tesla, Dančuo, Sanader, Šerbedžija, Gugleta, Mirčeta, Kokeza i slična tipično vlaška prezimena. Kad će oni da dodaju ić pa da bar spolja liče na srpska imena. Jel te to nisu učili na fakultetu?

Čak i da smo bugaraši i karavlasi  Smile, opet živimo na svojoj teritoriji stotinama godina i ne tražimo državljanstva drugih država. Molim lepo, mi smo prihvatili Srbiju u kojoj smo svoji na svome, neka vlašine prihvate BiH i RH gde žive vekovima i gde su oni svoji na svome.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

´Ω ξεíν´, ´αγγέλλειν Λακεδαιμονíοις

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1049
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson p910i

Zanimljivo. A kada će ličke i bosanske vlašine uopšte da dodaju ić na svoja prezimena? Mamula, Tesla, Dančuo, Sanader, Šerbedžija, Gugleta, Mirčeta, Kokeza i slična tipično vlaška prezimena. Kad će oni da dodaju ić pa da bar spolja liče na srpska imena. Jel te to nisu učili na fakultetu?

Čak i da smo bugaraši i karavlasi  Smile, opet živimo na svojoj teritoriji stotinama godina i ne tražimo državljanstva drugih država. Molim lepo, mi smo prihvatili Srbiju u kojoj smo svoji na svome, neka vlašine prihvate BiH i RH gde žive vekovima i gde su oni svoji na svome.
"Vlašine" žive u BiH vijekovima, samo što je to njihova, srpska zemlja... Brkaš stvari zemunac
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Čak i da smo bugaraši i karavlasi Smile, opet živimo na svojoj teritoriji stotinama godina i ne tražimo državljanstva drugih država. Molim lepo, mi smo prihvatili Srbiju u kojoj smo svoji na svome, neka vlašine prihvate BiH i RH gde žive vekovima i gde su oni svoji na svome.
Nemoj meni o Licanima, mamulanju i teslanju i ako nemam nista protiv njih za razliku od tebe i takodje nemam taj problem drzavljanstva i ostalih stvari (nisi me razumeo nije nastavak ic u prezimenima rezervisan samo za Srbe, ima Srba u svim krajevima bez tog nastavka, nego sam aludirao na ono bugarsko ov, pa je knez Milos na popisima posle hatiserifa naredio da se svi posrbe sa tim ic)... odrastao sam u Beogradu koji je sirina u svakom pogledu kakvu ne poseduje ni jedan urbani centar u okruzenju, pa me cudi da jedan Bugaras bude toliki lokal-patriota i trazi ekskluzivna prava za Bugare, Rumune, Sormaze, Torlake i Karakacane i ostale nesrbe, a smetaju mu Srbi van matice, samo sam na to hteo da ti skrenem paznju, mada nije dovoljno biti Srbin, treba biti i dobar covek!
I jos nesto, apsolutno da Srbi iz Srbije trebaju da imaju pravo prvenstva u Srbiji, pa tek onda ostali, samo ne na taj tvoj sovinisticki i uskogrudi nacin, jasno je meni da su tebi blizi Bugari rodjeni u Srbiji nego Srbi van Srbije, toliko si tesan kao da si neki provincijalac, a ne Zemunac!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Svi Srbi moraju biti podjednako važni ovoj državi s tim da prioritet,na primer,pri zapošljavanju bi morali imati ljudi koji su autohtoni na određenom području jer to nalaže prosta logika a ne bilo kakva vrsta animoziteta prema našim sunarodnicima iz drugih krajeva ili prema ljudima koji nisu Srbi! Ako je neko Bugarin,Rumun i živi ovde vekovima,a pritom se možda oseća kao Srbin,trebalo bi to poštovati a ne negodovati zbog izbora koji je samo njegov i koji,naprotiv,ide na korist ovoj državi i narodu! Naravno da ta osoba(stranac ili Srbin iz drugih krajeva) mora ujedno ceniti i poštovati zemlju koja joj je omogućila normalan i nesmetan život,tako što će poštovati ne samo državne zakone već i pokazivati zahvalnost prema ljudima u čijoj zemlji živi!
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 19:43:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.