Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 19:41:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ubićemo se  (Pročitano 1376 puta)
27. Maj 2006, 16:01:53
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Stravično
Trojica radnika GP "Novogradnja" iz Vranja - Boban Nedeljković (37), Dragan Stošić (39) i Hristivoje Cvetković (53) pokušali su samoubistvo, a četvrti - Milovan Tončić (58) sprema se da učini isto

VRANJE - Trojica radnika GP "Novogradnja" iz Vranja - Boban Nedeljković (37), Hristivoje Cvetković (53), Dragan Stošić (39) pokušali su samoubistvo, a četvrti - Milovan Tončić (58), sprema se da učini isto. Radnici nisu primili plate dve godine, pritom su svi bolesni i nesposobni za privređivanje, zbog čega im porodice gladuju.

Na konferenciji za štampu pojavili su se Stošić i Cvetković i javno saopštili da će se ubiti, ako se ne iznađe način da njihove porodice mogu da prežive. Dragan Stošić je, vidno uzbuđen, kroz suze izjavio da ni on ni žena ne rade i da ima četvoro dece koja gladuju.

- Dvadeset godina radim u pustoj "Novogradnji". Počeo sam kao običan radnik i stigao do mesta šofera. Pre dva meseca pokušao sam da se otrujem i prekratim muke. Popio sam 49 tableta, ali su me, nažalost, spasli. Bolestan sam, lečim se na neuropsihijatriji i nemam načina da zaradim novac i prehranim decu. Od početka 2004. godine nisam video ni dinara. Vozio sam svakodnevno tri godine, a nisu mi platili ništa - kaže Stošić.

On ističe da od 18. maja štrajkuju glađu, traži da ga saslušaju predsednik opštine Miroljub Stojčić i predsednik SO Vranje Nenad Stošić, ali od toga nema vajde. Ne žele da s njim razgovaraju.
- Nemam ni dečji dodatak. Kažu zbog četvrtog deteta. Pa, da zakoljem četvrto, šta da radim, pobogu?! Stanujem u šupi koju mi je dala "Novogradnja". Pacovi se razmileli i šetaju po sobi. Deca su preplašena. Plačljiva, razdražljiva. Kad vide hleb i salamu, podaviće se ko će pre da pojede - priča i plače Stošić.

Kaže da će ići do kraja i ubiti i sebe i porodicu.
- Javno kažem: Izgubio sam poverenje u sve. Tražim azil! Neću da sam Srbin, bre! Turčin, Arapin, bilo šta, samo da mogu decu da prehranim. Ukoliko ne dobijem azil, ubiću Danijela, Ivana, Dalibora i Ljiljanu, potom ženu, a na kraju i sebe. Spremao sam trojicu vojnika za Srbiju, a ne sirotinju koja nema danas ni za hleb. Ubiću sve da se ne muče ko ja - tvrdi Stošić.

Hristivoje Cvetković je 29 godina radio u "Novogradnji". Uglavnom kao zidar tesar u inostranstvu. Bio je na tri ratišta, i od 1999. godine se razboleo. Leči se na neuropsihijatriji. U poslednje vreme radio je kao čuvar na gradilištu "Ledena stena".

- Kada sam čuo da je opština prodala gradilište i kran koji sam pazio kao oči u glavi, rešio sam da se ubijem. Popeo sam se na kran, ali me je brat ubedio da siđem. Niko od nadležnih neće ni da me sasluša. Žena ne radi, ćerka takođe. Sanjamo parče hleba! Hoću da živim, ali kako. Nemam pravo na socijalno, niti na penziju, u opštini beže od mene. Za koga sam ratovao, u državi se ne našlo!

- Samo za rad u Libiji duguju mi 4.500 dolara. Ej, bre, tri godine sam crnčio na suncu kao tesar bez dinara. Ako ne nađu rešenje za firmu, za mene, spaliću se pred prodatim gradilištem. Čujem prodali ga nekom Albancu - kaže kroz suze Cvetkovića.

Izvor: Kurir / D. ĐORĐEVIĆ
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Spain
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
strašno brale ne mogu da vjerujem  Smile
IP sačuvana
social share
"Lud je samo onaj cija se ludost ne poklapa sa ludoscu vecine." - Beket
"Uz velikog coveka cesto idu i velike greske." - Man
"Prava pravda je savest." - Igo

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
Ma foliranti da su stvarno hteli da se ubiju ubili bi se,licemerje
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

ne gledaj u moje oci

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 242
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Siemens s60
zalosno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
tragedija,pitam se dali clanovi vlade i skupstine obracaju paznju na takve ljude ,ili su zainteresovani samo za plate i putovanja?!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 571
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Odgovorni faktori u svakoj državi zapitali bi se šta da rade u ovakvoj situaciji. Kakav je to sistem u kome čovjek radi, a dvije godine nema platu? To je eksploatatorski robovski sistem. Pita li se iko kako ti radnici hrane svoje porodice? Ovo što se događa na donjoj je granici snošljivosti. Ljudi će početi najprije da se ubijaju, a onda i da ubijaju. Vodi li iko računa o socijalnom kolapsu, o tome dokle nas je dovela tzv. ''demokratija''? Ne postoji demokratija tamo gdje ljudi gladuju i kad pošteno rade svoj posao.
IP sačuvana
social share
Sve što nije napisano nije ni postojalo, a i ono što je napiano nije u svemu postojalo onako kako je napisano.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 19:41:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.106 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.