Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mladići povređeni u Subotici: Kolima nam lomili kosti  (Pročitano 593 puta)
19. Avg 2013, 23:48:42
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
LG Nexus 5
Aleksej Bogojević: Još uvek osećam kako su točkovi prešli preko mene. Valentin Seleza: Izbacili me bezočno napolje i autom mi smrskali nogu.

DA Subotica nije više miran i tih ravničarski grad, odavno je jasno, samo je pitanje šta treba još da se desi nedužnim građanima da bi nadležne bezbednosne službe i pravosudni organi nešto preduzeli. Još uvek se nisu smirile strasti zbog napada na nedužne mladiće tokom vikenda. Građani traže da se najoštrije kazne maloletnici koji su u noći između petka i subote divljali gradom u zelenom „pasatu“, i bez ikakvog povoda napadali, pljačkali i gazili prolaznike.

ovosti“ pričaju:

- Zaustavili su se prvo da me pitaju koliko je sati, onda mi tražili torbicu, ali kad sam video da vozilo nastavlja da ide pored mene, naslutio sam da neće izaći na dobro i skrenuo u ulicu u nameri da preskočim neku ogradu i spasem se - seća se Aleksej.

- Međutim, stigli su me. Još uvek osećam kako su me vukli po betonu i kako su točkovi prešli preko mene. Bespomoćno sam ležao i molio za pomoć dok jedna žena nije izašla i pomogla mi.

Aleksej je zadobio brojne pvrede - polomljena mu je karlična kost, deo noge...

Na sličan način napadnut je i Valentin Seleza, kome je noga slomljena na deset mesta, ima povrede na glavi, udarce na telu od batinanja...

- Nisam hteo da im kažem gde živim, bojao sam se da mi ne opljačkaju porodicu, pa su me ugurali u kola, maltretirali, a onda izbacili napolje i prešli autom preko mene - sa knedlom u grlu priča Valentin. - Pola sata sam se mučio, puzao i lupao na kapije ne bi li mi neko pomogao.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i Marija Kern Šolja, predsednica Skupštine grada, posetili su u ponedeljak povređene mladiće i najoštrije osudili nemili događaj.

- Ne možemo ostati nemi na vandalsko, drsko, neljudsko ponašanje koje je dovelo u opasnost dva ljudska života, ali je važno i da se ne generalizuje kriminogeno ponašanje pojedinaca, jer ono nema nacionalno obeležje i identitet već se radi o društvenim anomalijama sa kojima se moramo izboriti - izjavio je gradonačelnik Dulić.

TRAŽE POMOĆ OD DAČIĆA

GRADONAČELNIK Dulić zatražiće od Ivice Dačića, ministra unutrašnjih poslova, pomoć da se odobri povećanje broja policijskih službenika u gradu.

- Civilne straže su nešto što želimo da izbegnemo jer bi to značilo poraz države i pokazatelj nemoći u borbi sa ovim bezbednosnim problemima - smatra Dulić.

Sistem javne bezbednosti kroz video-nadzor je u završnoj fazi i do kraja godine će kamere biti postavljene na devet najfrekvetnijih lokacija.

Izvor: Novosti

Modest Dulić traži od Dačića više policajaca u Subotici

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić najavio je danas da će od ministra unutrašnjh poslova Srbije tražiti da u tom gradu bude povećan broj policajaca kako bi bili sprečeni incidenti poput nasilja nad dvojicom mladića koji su prebijeni i pregaženi automobilom.

Policija je uhapsila jednog osumnjičenog, dok se traga za drugim, a čiji je identitet poznat policiji.

"U ovom slučaju posebno brine činjenica da su počinioci dobro poznati policiji i da se radi o povratnicima u izvršenju krivičnih dela, a koji i pored toga slobodno šetaju gradom", rekao je Dulić tokom posete povređenima u opštoj bolnici u Subotici.

On je kazao da će, osim povećanja broja policajaca, predložiti i alternativno rešenje, odnosno osnivanje civilne straže.

Gradonačelnik Subotice će od ministra pravde Nikole Selakovića tražiti sankcionisanje svih sudija koje za takve slučajeve ugrožavanja bezbednosti imovine i ljudi izriču kazne manje od zakonskog minimuma.

On je najavio da je u cilju povećanja nivoa bezbednosti u toku postavljanje sistema javnog obezbeđenja na ulicama Subotice, čiji se završetak radova očekuje krajem godine.

"Na devet lokacija u gradu biće postavljene kamere, a u drugoj fazi radova obezbedićemo još oko 50 lokacija. Radovi druge faze očekuju se sledeće godine, nakon čega će sistem javnog nadzora biti proširen i na vrtiće i škole", rekao je Dulić.

Ocenio je da posle svih navoda o borbi protiv kriminala i korupcije "Subotičani jedino mogu da zaključe da je u proteklih godinu dana nivo bezbednosti značajno snižen, a broj krivičnih dela povećan".

"Borba protiv kriminala se ne vodi kroz tabloide, nego tamo gde problem nastaje, gde eskalira, a to je ulica, kao i dobrim sistemom pravosuđa", objasnio je Modest Dulić.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Ми имамо ретко неспособну полицију...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.16
mob
Nokia 6220
Pa ako skoro svi likovi koji se bahato ponasaju, imaju tonu prijava, a nisu proveli ni dan u zatvoru, zna se do koga je  Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Citat
Gradonačelnik Subotice Modest Dulić
rolleyes  Smile

Imaš dozvolu da se samoubiješ Smile  Smile
« Poslednja izmena: 20. Avg 2013, 08:03:46 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X (iPhone)
Browser
Safari 8536.25
mob
I-mate 30 Pro
Da su dobili kazne ne bi bili ja ulici
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.