Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Jun 2025, 16:29:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Drvo spasilo 52 života  (Pročitano 1012 puta)
09. Mar 2009, 05:39:13
Veteran foruma
Legenda foruma

i sirom otvorenih ociju ne vidim nista...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia N95 8gb

SOKOLAC - Božica Pejović (17) iz Nikšića je poginula, a još 25 putnika je povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče oko sedam časova dogodila u mestu Žljebovi, na magistralnom putu Sokolac
- Han Pijesak. Da kojim slučajem drvo u provaliji nije zaustavilo autobus koji se survao s magistralnog puta Zvornik - Sarajevo, teško bi iko od putnika uspeo da preživi!
Autobus prevoznika "Borovnik" prevozio je 52 dece iz Nikšića, Podgorice i Danilovgrada, članove plesnih grupa koji su se vraćala kući s međunarodnog takmičenja u Bijeljini.
Danka Tešić, portparol Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo, izjavila je za "Novosti" da je jedna učenica poginula. Prema policijskim saznanjima, dvoje povređenih učenika smešteno je na odeljenju intenzivne nege Kliničko-bolničkog centra "Kasindol" u Istočnom Sarajevu.
- Posle udesa, brzo su reagovale sve dežurne ekipe iz opštine Istočnog Sarajeva, od policije do hitne službe, vatrogasaca i drugih koji su pohrlili da pomognu povređenoj i uplašenoj deci - priča Danka Tešić. - Od 34 dece, koliko ih je prebačeno u bolnicu "Kasindol", 27 ih je posle zbrinjavanja pušteno kućama. Sva deca, osim povređenih, smeštena su u hotelu "Beograd" u Istočnom Sarajevu, a zatim su tokom dana vraćeni u Crnu Goru.
Prema policijskim podacima, niko od učenika, pa ni oni koji su na intenzivnoj nezi, nije u životnoj opasnosti. Nikšićki đaci vraćali su se sa festivala folklora u Bijeljini, mnogi su bili pospani, pa su juče bili u šoku koji će teško zaboraviti.
Ekipa tužilaštva iz Istočnog Sarajeva, koja je nešto pre 13 časova uradila uviđaj, potvrdila je za "Novosti" da je vozač autobusa zadržan u policijskoj stanici u Sokocu. Istraga će, kako saznajemo, utvrditi i da li je vozač imao alkohola u krvi u trenutku udesa.
Valentina Starčević (12) iz Nikšića sa svojim drugarima iz Podgorice, Nikšića i Danilovgrada vraćala se kući iz Bijeljine gde su učestvovali na plesnom šampionatu.
- Skoro svi smo spavali i sve je bilo normalno - priča Valentina. - Odjednom smo naleteli na neku rupu pokrivenu snegom, autobus je odskočio i sleteo s puta. Nekako smo se snašli i većinom izašli kroz prednji deo autobusa.
Valentina kaže da su se na mestu nesreće odmah stvorili meštani iz okolnih kuća i pomogli im, a zaustavljali su se i automobili koji su prolazili. Brzo su prebačeni u Klinički centar Istočno Sarajevo gde im je ukazana prva pomoć, a potom je njih dvadeset sedmoro smešteno u hotel "Beograd" u Istočnoj Ilidži. Uz Valentinu je bila i Jelena Šćekić koja je u trenutku nesreće spavala.
- Kada sam se probudila
videla sam krv suda oko sebe. Bila sam zbunjena i samo sam plakala - kaže Jelena koja je iz nesreće izašla sa lakšim povredama ramena i ogrebotinama na licu.
Prema rečima primarijusa Slavka Ždrala, načelnika Hirurškog odeljenja bolnice u Kasindolu, sva povređena deca su van životne opasnosti i u intenzivnoj nezi Klinike zadržano je njih sedmoro.
- Uglavnom se radi o lakšim telesnim povredama i to glave, ramena i kolena. Četvoro dece je na intenzivnoj nezi, svi su zbrinuti i verovatno neće biti potrebe za komplikovanijim hirurškim zahvatima - ističe Ždrale.
U Istočno Sarajevo odmah je doputovao Nebojša Radojičić, gradonačelnik Nikšića. Vidno potresen uspeo je samo da se zahavali svima u Istočnom Sarajevu koji su odmah pritekli u pomoć i zbrinuli povređenu decu.

PRITVOR
VOZAČ autobusa je po nalogu tužioca zadržan u pritvoru Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu gde će biti ispitan. Prema podacima Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo, u trenutku nesreće u autobusu je bilo 46 dece, troje roditelja, dva vodiča i vozač.

NIJE VIDEO UPOZORENJA
NA izlasku iz Han Pijeska prema Sokocu i u suprotnom smeru postavljeni su znakovi koji upozoravaju vozače da je na šest kilometara dugom putu veliki rizik i da, kako se to službeno kaže, prilagode vožnju uslovima puta.
Vozač autobusa iz Nikšića, koji se survao u provaliju kod Žljebova, očigledno nije imao u vidu to upozorenje.

NA VEST O NESREĆI NIKŠIĆANI ZANEMELI
NIKŠIĆ - Vest o teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u nedelju pre podne dogodila na putu Han Pijesak - Sokolac šokirala je Nikšićane i unela strah i zebnju u mnoge domove. Jer, autobus ovdašnjeg prevoznika "Borovnik" prevozio je decu, članove plesne grupe "Matriks", koji su se s međunarodnog takmičenja u Bijeljini vraćali kući.
Kako saznajemo na odeljenju intenzivne nege bolnice "Kasindol" u istočnom Sarajevu, na lečenju su zadržani Ivana Žugić, Maša Delić i Ana Jokić, a na hirurgiji Alma Kočar, Jovana Popović, Ana Raončević, instruktorka plesa, kao i Sanja Jokić, roditelj, i svi su van životne opasnosti.
Roditelji i rodbina, odmah po dobijanju informacije o udesu, uputili su se ka mestu nesreće, kao i gradonačelnik Nikšića Nebojša Radojičić sa saradnicima Momčilom Mićunovićem i Mladenom Perišićem.
- Pošla sam da vidim kako mi je Ivana. Iako sam čula da joj povrede nisu opasne po život, nisam imala mira, morala sam na put - rekla nam je u telefonskom razgovoru Miluša - Cica Žugić, majka povređene trinaestogodišnje devojčice. - Svi smo u šoku i svaka sekunda mi je duga kao večnost.
V. K.

ZAHVALNOST GRADONAČELNIKA NIKŠIĆA
U ISTOČNO Sarajevo odmah je doputovao Nebojša Radojičić, gradonačelnik Nikšića. Vidno potresen, uspeo je samo da se zahavali svima u Istočnom Sarajevu koji su odmah pritekli u pomoć i zbrinuli povređenu decu.
- Nemojte mi zameriti, ali ne mogu davati nikakve izjave u ovom trenutku. Mogu samo da se zahvalim svima što su nam pomogli, kao što bismo i mi učinili - jedva suzdržavajući suze izustio je prvi čovek Nikšića.
Osim njega, povređenu decu u Istočnom Sarajevu posetili su i Ramiz Bašić, ambasador Crne Gore u BiH, i nekoliko ministara iz crnogorske Vlade. Ambasada Crne Gore u Bosni i Hercegovini, odmah posle saznanja za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali građani Crne Gore, preduzela je sve mere da pruži neophodnu pomoć deci i njihovim roditeljima, saopštila je crnogorska vlada.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
 Smile

Zalosno .. sta reci osim .. nedaj Boze nikome
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Jun 2025, 16:29:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.