Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Droga najveća muka Srbije  (Pročitano 2258 puta)
27. Dec 2005, 15:50:46
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.0
mob
Apple iPhone SE 2020
MUP podneo izveštaj skupštinskom Odboru za bezbednost o šestomesečnom radu

Droga najveća muka Srbije

Krijumčarenje narkotika je najzastupljeniji oblik organizovanog kriminala, s obzirom na to da je Srbija "najkraći put balkanske rute". Jočić: Ne znam ko finansira Ratka Mladića

Droga je na prvom mestu društvene opasnosti i sve više predstavlja problem, protiv kojeg osim policije, treba da se uključe i sve društvene strukture - izjavio je juče u Skupštini Srbije ministar policije Dragan Jočić, podnoseći izveštaj Odboru za bezbednost. On je istakao i da zabrinjava povećano učešće narkomana u vršenju krivičnih dela, posebno u Beogradu. Iako policija, kako je naglasio, to vrlo efikasno rešava, skoro da nema dana da se ne desi jedno razbojništvo ili neko takvo krivično delo. Najviše se napadaju banke i menjačnice, koje nemaju adekvatno obezbeđenje, koje ne retko "tipuje", odnosno učestvuje u pljačkama. Jočić je naveo da je krijumčarenje narkotika godinama najzastupljeniji oblik organizovanog kriminala, s obzirom na to da je Srbija "najkraći put balkanske rute".

Od maja do novembra 2005. godine, u saradnji s policijama drugih zemalja, ukupno je presečeno 11 kanala za krijumčarenje opojnih droga, uhapšeno 28 osoba i oduzeto 134 kilograma heroina, 91 kilogram marihuane, 4,2 kilograma kokaina i 27 kilograma paracetamola, precizirao je on.

Govoreći o optuženima za ratne zločine, Jočić je rekao da MUP, BIA i vojne službe bezbednosti intenzivno rade na njihovom pronalaženju, ali da do sada nisu otkrivene lokacije na kojima se kriju. Istakao je i da policija preduzima sve kako bi otkrila ko finansira begunce, a na pitanje poslanika SRS Petra Jojića ima li on i policija nekih podataka o tome, rekao:

- Meni nisu poznati finansijeri Ratka Mladića, a da li policija ima nekih podataka, ima, ali oni nisu dovoljni da se neko locira. Sve podatke do kojih policija dođe, prosleđuje tužilaštvu, a podatke koje tužilaštvo ima ne mora da prosledi policiji.
   
      

SRS: A, gde je naš džip

Radikali su tražili od ministra da im država vrati džip, koji im je oduzet, navodeći kako je to za njih "krucijalno pitanje" i da je Vrhovni sud tri puta uzalud presuđivao u njihovu korist. Jočić je rekao da bi on to rado učinio, ali da ne može, pošto je džip već vratio Oebsu prethodni ministar policije.Predstavljajući šestomesečni izveštaj o radu MUP-a Srbije od maja do novembra, ministar je ocenio da je očuvano stabilno stanje bezbednosti u Srbiji, kao i lična imovinska sigurnost svih građana.
      
      
      
   

U vezi izjave specijalnog tužioca Vladimira Vukčevića, ministar je naveo da je, po njegovom mišljenju, ona data da bi se "pospešilo otkrivanje optuženih i izvršio dodatni pritisak na njih", dodajući da njemu "nisu poznati finansijeri generala Mladića". On je rekao i da "postoji mogućnost da se u Srbiji neko krije, a da ne bude otkriven, jer je reč o iskusnim ratnicima i ljudima koji su vešti u tome. Povodom izjava nekih bivših ministara da se zna gde se optuženi kriju, Jočić je rekao da ih bivša vlast nije hapsila, mada su bili dostupni tokom 2001 i 2002. godine.

- U to vreme oni su se slobodno šetali po Beogradu, obilazili kafane i odlazili na svadbe po Srbiji - rekao je Jočić, dodajući kako je sada teško do njih može doći.

Povodom istrage o mogućoj korupciji poslanika u srpskom parlamentu, ministar je rekao da je svoje izjave u MUP-u dalo šestoro poslanika, da je na redu Tužilaštvo, ali i da će po svemu sudeći, biti još prijava, "s obzirom na neke napise u štampi od pre 3-4 dana".

Ministar je negirao i da je policija prisluškivala poslanike u Skupštini, odnosno da tako nešto nije tražila od BIA, niti od pravosuđa.- Policija nema opremu za samostalni nadzor preko telekomunikacija, i nemoguće je da to policija radi, a da ne bude otkriveno - rekao je on.



Izvor: Glas Javnosti \ M. Dapčević
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.