2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 11:23:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dres Srbije  (Pročitano 35401 puta)
Svakodnevni prolaznik

zapamtićete vi mene..´oćete!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 213
Zastava albukerki
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Dejo Genije je zastupnik Loto oreme za Srbiju i C.Goru,pa neka njemu tih crvenih,a nama radi NIKE,samo ko zna u kojoj boji,bićemo kao Čile.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2208
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Samsung Note 4
Ma najbolje je da budu sto sareniji.... Smile
IP sačuvana
social share
PRODAJ BRZO, KUPI LAKO!

Amazonka.rs
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
A mogli bi da igramo i u providnim dresovima... Smile
taktika "zbuniti protivnika i sudiju"... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 213
Zastava albukerki
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
jednodelni ,,supermen,, triko,bez plašta!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
i slemovi od viteza Koje... Smile
« Poslednja izmena: 03. Jul 2006, 22:23:15 od nssale »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Sve je ovo avantura!!!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5258
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Apple 
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

"Dobar deo svojih para potrošio sam na piće, žene i brza kola.Ostalo sam proćerdao. Džordž Best"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Pomoz` bog, crveni!
M. KRALJ, 3. jul 2006

U FUDBAL i u politiku se u Srbiji razumeju - svi. Zato će i pitanje izbora boje dresova u kojima će, posle osamostaljenja Srbije, nastupati naši reprezenativni sportisti, kao sportsko i političko, pratiti mnogobrojne polemike. Jer, naravno, svaki Srbin o tome ima svoje mišljenje.
Prve reakcije počele su izjavom predsednika FS Srbije Zvezdana Terzića, koji je najavio da će državni tim ubuduće "verovatno nositi crvene majice, plave šortseve i bele štucne, ali da se razmišlja i o drugim varijantama". Da je pokrenuo osetljivu i svima blisku temu govore i komentari na internet-forumima.
"Bilo je krajnje vreme da dresovi budu u bojama srpske trobojke. Ja sam Srbin i hoću da nekog sa strane ti dresovi asociraju na našu zastavu", kaže jedan navijač i dodaje da bi i nadimak "plavi" trebalo promeniti u "orlovi" ili "ratnici".
Dok jedan politički "obojeni" ljubitelj sporta kaže:
"Ne mogu da sastave državu kako treba, a sada hoće i dresove nove da izmišljaju. Samo dok narod gladuje daj mu igara ako već nema hleba. A kada nema ni igara, jer se na 'tekmama' gubi onda daj narodu bar dresove u 'srpskim' bojama da ga smiruju, dok se nervira što se igrači ne trude, što ih boli ... za ovu zemlju i reprezentaciju."
Ima i duhovitih predloga:
"Ja sam za to da budu u duginim bojama."
"Zeleni za žućkastim kockicama u predelu rebara."
"Predlažem da nosimo ljubičaste majice, roze šortseve i metalikcrvene čarape."
Boje za dresove reprezentacija se najčešće određuju po prvoj boji koja se nalazi na zastavi, objašnjava nam docent Bojan Žikić, etnolog čija je uža specijalnost antropologija sporta. Nacionalni dres, ipak može da ima boju, koja sledi neku drugu logiku, a naš sagovornik navodi primer holandskih sportista koji iz poštovanja prema kući "Oranž" nose narandžaste dresove, ili Italijana koji igraju u plavim dresovima, mada ta boja ne postoji na njihovoj zastavi.
- U narodnoj kulturi ne postoje boje koje se mogu smatrati nacionalnim, pa se za nacionalne boje biraju one koje dominiraju zastavom i grbom - kaže nam Žikić. - Budući da crvena boja dominira našim grbom, a to je i prva boja na srpskoj zastavi, najlogičnije je da naši nacionalni dresovi budu u toj boji.
Najbolji znalac heraldike kod nas Dragoljub Acović, priznajući da je laik za sport, naglašava da su tradicionalne boje na srpskim grbovima crvena i bela, a da je prva poznata srpska zastava bila crveno-plava, pa zato nacionalne dresove treba birati između te tri boje.
- Vojni pitomci su nekada nosili crvene oznake koje su asocirale na nešto mlado i zeleno, a s obzirom na to da nas u sport sve više i sve češće tretiraju kao malu decu, možda je vreme da pređemo na "mlado zeleno" - rekao nam je kroz šalu Dragoljub Acović.
Tokom srpske istorije, boje koje su posebno bile visoko rangirane kao kraljevske i velikaške, od srednjeg veka, preko turske vladavine, bile su crvena i zelena, kaže nam dr Miroslav Niškanović iz Etnološkog instituta SANU. Plava je bila boja za raju, za široke narodne mase. Ali, kako naglašava naš sagovornik, boje i njihova simbolika su se menjale i menjaju se u raznim vremenima, pa mnoge danas crvena boja asocira na komunizam.
VIZANTIJSKO NASLEĐE
AUTOR knjige "Srednjovekovna Srbija", slikar Nebojša Đuranović, smatra da boja naših dresova obavezno mora biti crvena, jer je to boja koja je na srpskoj srednjovekovnoj zastavi, a nalazi se i na štitu srpskog grba.
- I svi naši vladari, od Stefana Nemanje, su nosili crvene odore i to zagasito crvene boje - objašnjava Đuranović. - Crvena boja u srednjem veku bila je deo vizantijskog nasleđa. Boja koja se nalazi na štitu srpskog grba, a koja bi trebalo da se nalazi i na dresovima, je duboko crvena, koja prelazi u nešto svetliju crvenu, takozvana kadmijum crvena.

KOMENTARI O NOVIM DRESOVIMA REPREZENTACIJE SRBIJE

SLOBODAN SANTRAČ (bivši selektor)
JASNO je - crveno-plavo-bela oprema, jer je takva i naša trobojka. Igrači će konačno osetiti patriotski zanos.

RADMILO IVANČEVIĆ (nekadašnji golman Partizana)
CRVENO, plavo, belo - srce je srpsko celo. Zašto onda da nam dresovi reprezentacije ne budu crveni?

MILOVAN ĐORIĆ ( bivši selektor)
MORAMO da nosimo crvene dresove. Plavi su bili za reprezentaciju Jugoslavije i Srbije i Crne Gore. Neće biti problema. Publika neće da bodri crvene ili plave, već Srbiju.

BRANKO BABIĆ (trener Čukaričkog)
BOJA dresova ili himna neće promeniti loše navike nekih igrača.

SLOBODAN VUKSANOVIĆ (ministar prosvete i sporta)
MALI grb Republike Srbije, crveno-plavo-bela zastava i dresovi u skladu sa njom.

MILORAD KOSANOVIĆ (trener)
PLAVA boja je bila simbol država koje više ne postoje, ali je sada na snazi novi momenat. Ako neko misli da crvena boja govori nešto o nama, onda nemam šta da dodam. Najvažnije je da ima logike u toj priči.

SINIŠA MIHAILOVIĆ (fudbaler)
IMAM samo jednu želju. Da, makar na pet minuta odigram za reprezentaciju Srbije, u novim dresovima, sa srpskim grbom, sa dva dvoglava bela orla, otpevam himnu i mirna srca kažem zbogom fudbalu.

VLADA SRBIJE
STAV Vlade je da oprema bude u bojama srpske trobojke. Rezervna varijanta nije predviđena.

DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI (predsednik Crvene zvezde)
BOJA ne igra, iako bi dres trebalo da predstavlja našu zastavu. Meni bi odgovaralo da budu crveno-beli.

ZVEZDAN TERZIĆ (predsednik Fudbalskog saveza Srbije)
POSTOJI mogućnost da tim nosi crvene dresove ili kombinaciju - crveni dresovi, plavi šorcevi i bele štucne. Ali, sigurno sa grbom Srbije sa dvoglavim orlom.

ZVONKO MARKOVIĆ (kreator)
MNOGO je različitih faktora koji utiču kako će izgledati dres i tu će se sigurno umešati politika.

DARKO KOSTIĆ (kreator)
NA majicama moraju da dominiraju crvena boja i grb Nemanjića.

IRENA GRAHOVAC (kreator)
DRES treba da bude crven i obavezno da ima grb.
S. S. R.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

----- Whiro -----

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1848
Zastava Šabac, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Creno -plavo-bela kombinacija za dresove je OK, mada ne moraju dresovi po svaku cenu da budu u bojama zastave.Nedavno sam u prodavnici video dres Srbije koji je u osnovi plave boje, sa crvenim rukavima na kojima je grb sa 4 C tj. ocilima. Meni je i ta kombinacija prilično zanimljiva. Što se tiče Holandjana jedan od komentatora RTS-a je rekao da su im dresovi narandžasti zatom što je to nekad bila prva boja na njihovoj zastavi (sada je crvena).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Nije narančasta nikad bila prva boja na nizozemskoj zastavi.

Narančasta je boja kuće Oranje, vladarske kuće u Nizozemskoj, u narančastoj boji je i obiteljski grb, pa zato nizozemske sportske momčadi nose narančaste dresove. Nizozemska zastava uvijek je bila crvena-bijela-plava.
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 213
Zastava albukerki
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne zanima me ni Nizozemska,ni oranje,ni plemićska obitelj !
Bude li  dizajnirao dres onaj peder od kreatora Darko Kostić,neće ga Mile obući makar bili prvaci sveta!Ma šta koji kurac pa njega i pitaju za dres,a mi danima krivimo kičme nad tastaturama,ma boli me dupe nek bude crven,rumen šta ja tu serem.Darko Kostić!Pa ne mogu bre,da verijem,joooj zemljo Indijo! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 11:23:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.