Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 22:21:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 109 110 112 113 ... 122
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Draza Mihailovic-izdajnik ili patriota?  (Pročitano 121596 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Citat
Nauceni smo da svakog ko saradjuj sa okupatorom smatramo izdajnikom.
Hm...A kako bi trebali da ga nazovemo!??! Smile Smile Smile Smile

Vodjom srpskog naccionalnog antifasistickog pokreta- odnosno isto onako kako ga krakterisu i strani istoricari, zapravo svi sa izuzetkom hrvatskih "povjesnicara" i jugo-komunistickih partijskih istoricara.

Nije bez razloga dobio odlikovanja i od Amerikanaca i od Francuza a to me podseti da koliko se secam, vodja sumarskog pokreta Josip...nije dobio druga odlikovanja osim od SSSR-a, Kine i plemena Njam Njam iz centralne Afrike ( iako ih je bilo preko 100- sto je zapravoi smesno i bezvredno).

Uostalom, uskoro ce na History kanalu biti emitovan film o Drazinoj borbi i montiranom sudjenju nakon kojeg je  ubijen. Tada ces najlakse moci da shvatis sta svet misli o Drazi  i koliko od sveta odskacu hrvati i jugo-komunisti ( u losem smislu naravno)
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
history kanal je velika stvar Smile Smile Smile Smile Smile,da imam kintu sad bih otisao kod njih da spremimo film o mom dedi milutinu jedinom borcu protiv okupatora tokom DSR  Smile

Citat

Vodjom srpskog naccionalnog antifasistickog pokreta

vodja srpskog nacionalnog pokreta i ajde sa neke strane gledano  moze biti.....i bas me cudi kako to antifasista pa saradjivao sa fasistima ?Smile Smile  aj mi pojasni to 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Sheikh Don PaXon The Greatest !!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2736
Zastava Ispred kompa!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat
Nije bez razloga dobio odlikovanja i od Amerikanaca i od Francuza

Pa dobio je bas zbog toga da ne bi komunisti vladali na Balkanu. To ti je geo-strateska taktika.  Pa i Britanci su pomagali Antu Pavelica jer su mislili da ce on da zaustavi Tita, ali malo su se zajebali.
IP sačuvana
social share
Востани Сербије,
давно си заспала,
у мраку лежала,
сада се пробуди!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
history kanal je velika stvar Smile Smile Smile Smile Smile,da imam kintu sad bih otisao kod njih da spremimo film o mom dedi milutinu jedinom borcu protiv okupatora tokom DSR  Smile

Citat

Zanmljivo, ali u pitanju je kanal priznat na celoj planeti . Nije to tv Bastilja sa urednikom iz KPJ
Vodjom srpskog naccionalnog antifasistickog pokreta

vodja srpskog nacionalnog pokreta i ajde sa neke strane gledano  moze biti.....i bas me cudi kako to antifasista pa saradjivao sa fasistima ?Smile Smile  aj mi pojasni to  

Ne mogu ja da krpim rupe u tvom obrazovanju i komunistickoj zadojenosti

Mozemo eventualno da krenemo od toga sta ti navodis pod "saradnjom sa fasistima" ali i da das svoje vidjenje cinjenice da je Draza bio na nemackoj poternici, da je odlikovan od strane saveznika, da je od strane saveznika vrsen pritisak na josipa da se Draza oslobodi, da je Draza  bio vodja legalnog pokreta otpora ( a ne paravojnog i partijskog ) i naravno... komentar na cinjenicu da  istorijska nauka celog sveta Drazu vidi kao antifasistu a suprotno misle samo hrvatski "povjesnicari" i komunisticki istoricari po kojima je Draza kriv za sve a partizani nikakvo nedelo nisu pocinili ( pogotovo ne otimacine i ubistva 80 000 Srba nakon 'oslobodjenja" )

Zar ne mislis da o antifasizmu vise znaju USA i Francuska od nekog  hrvatskog bravara u austrougarskoj uniformi?
Zar ti se ne cini da Hrvati i komunisti imaju licnog interesa da se ono sto je svetu poznato, ne prizna i kod nas?
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Citat
Nije bez razloga dobio odlikovanja i od Amerikanaca i od Francuza

Pa dobio je bas zbog toga da ne bi komunisti vladali na Balkanu. To ti je geo-strateska taktika.  Pa i Britanci su pomagali Antu Pavelica jer su mislili da ce on da zaustavi Tita, ali malo su se zajebali.

A zasto i danas podrzavaju Drazu ? Smiley Nedavno su americki gardisti i predstavnici USA ambasade otkrili spomen plocu Ravnogorcima. Nisi cuo za to ?
Ili je to mozda takodje u cilju borbe protiv nekog Josipa? Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2736
Zastava Ispred kompa!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat
da je Draza  bio vodja legalnog  pokreta otpora

Au jbt. sta sve covek nece procitati. Pa ako je sam kralj priznao Tita i partizane za legalnu i legitimnu vojsku i pozvao narod da se bori na njihovoj strani odakle sad ideja da to vazi za Drazu???

Citat
Zar ne mislis da o antifasizmu vise znaju USA

A sta to zna Amerika o fasizmu??? Koliko ja znam na njihovoj teritoriji se nisu vodile bitke i rat sem Havaja i napada na brodove.

Citat
A zasto i danas podrzavaju Drazu ? Smiley Nedavno su americki gardisti i predstavnici USA ambasade otkrili spomen plocu Ravnogorcima. Nisi cuo za to ?
Ili je to mozda takodje u cilju borbe protiv nekog Josipa? Smiley

Izvini garda koja??? Jel to ista ona garda koja nas je bombardovala??? Jel to ista ona ambasada koju su gradjani iste ove Srbije zapalili???
« Poslednja izmena: 16. Nov 2009, 13:41:10 od PaXon »
IP sačuvana
social share
Востани Сербије,
давно си заспала,
у мраку лежала,
сада се пробуди!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
PAXON:
Au jbt. sta sve covek nece procitati. Pa ako je sam kralj priznao Tita i partizane za legalnu i legitimnu vojsku i pozvao narod da se bori na njihovoj strani odakle sad ideja da to vazi za Drazu???
----------------------------------------------------

Kada je usledio taj poziv ? Smiley
Da nije mozda pred kraj rata  u trenutku kada je Britanija ( iz sopstvenih interesa) vec izdala Ravnogorski pokret?
S druge strane, USA i Francuska nikada nisu okrenule ledja Drazi i Ravnogorcima

PAXON:
A sta to zna Amerika o fasizmu??? Koliko ja znam na njivoj teritoriji se nisu vodile bitke i rat sem Havaja i napada na brodove.
-----------------------------------------------
Ma da, osim sto bez njih nikada ne bi ni bilo pobede nad fasizmom, sto su Sovjetsku vojsku podigli iz blata i u presudnim  godinama ih snabdevali oruzjem, hranom i strucnjacima.  Ako hoces diskusiju, ne lupetaj takve najcrnje /najcrvenije komunisticke  gluposti.

Ti i dalje verujes u price da su Josip i njegovi sumari osvojili Berlin ? Smiley
Pa oni nisu Nemce izbacili cak ni iz Jugoslavije. Da nije  bilo napada na Zapadnom frontu i Crvene Armije u Jugoslaviji - Nemci bi odavde otisli tek kad im dosadi Smiley
Vermaht sam tvrdi da je u toku WW2 zabelezono 25 000 poginulih Nemaca na celom Balkanu ( komunisti kazu cak 500 000 samo u  YU iako je ukupno poginulo 4,5 mln Nemaca na svim frontovima Smiley )

Dakle i u Srbiji, i u Grckoj i kasnije u Rumuniji i Bugarskoj i to od svih protivnika - od Kraljevske vojske, Ravnogorskog pokreta, komunista, Grcke vojske..kasnije i od  bugarske itd- ukupno 25 000 za 4 godine.
Otrpilike kao sto bi bili gubici NATo u recimo, okupaciji Iraka ili Afganistana nakon duze opsdae.
Ono sto je NATO danas, to je bila Nemacka 40-ih pa je poredjenje potpunona mestu a racunica jasna
« Poslednja izmena: 16. Nov 2009, 13:47:22 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
PAXON:
"Izvini garda koja??? Jel to ista ona garda koja nas je bombardovala??? "

Ne, nego ona garda koja vuce korene jos iz vremena dok je  USA bila simbol mira i demokratije.
A nisi se zapitao zasto nas je USA bombardovala?
Da nema veze s tim sto smo jedini nakon sloma komunizma, imali zadriglog komunistu na celu drzave?
Milosevic nije bio srpski patriota nego je bio komunista a citav SPS je nastao prevodjenjem clanova KPJ u SPS "dres" . Komunisti i danas vladaju Srbijom pa se ova zemlja samo uslovno moze nazvati "Srbijom"

Seti se da je jediono USA cutala na pocetku ratova 90-ih dok su Nemacka i Vatikan zdusno zagovarali nezvisnu hrvatsku. Da sa suprotne strane nije bio mali Staljin koji ne shvata da mu je vreme za mauzolej- stvari bi izgledalo znatno drugacije
Ali to su komunisti- bas ih briga za Srbiju a casti nemaju nimalo
« Poslednja izmena: 16. Nov 2009, 13:44:38 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2736
Zastava Ispred kompa!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat
Kada je usledio taj poziv ? Smiley
Da nije mozda pred kraj rata  u trenutku kada je Britanija ( iz sopstvenih interesa) vec izdala Ravnogorski pokret?

Kakve veze ima. Ti si rekao da je to bila legalna vojska a ja ti kazem da nije. Legalna je vojska koju ovlasti tvoj narod i vlast a ne Francuzi ili Britanci. Pojma nemas.

Ja ne osporavam americko ucesce u ratu, ali osporavam to da su pretrpeli velike gubitke i da su zrtve. Mnogo vise smo izgubili mi Srbi od njih. Zato u Americi i njihovim zatvorima ima mnogo anti-fasista a bas malo skinera i nacista  Smile

Citat
Ti i dalje verujes u price da su Josip i njegovi sumari osvojili Berlin ? Smiley
Pa oni nisu Nemce izbacili cak ni iz Jugoslavije. Da nije  bilo napada na Zapadnom frontu i Crvene Armije u Jugoslaviji - Nemci bi odavde otisli tek kad im dosadi Smiley
Vermaht sam tvrdi da je u toku WW2 zabelezono 25 000 poginulih Nemaca na celom Balkanu

Naravno da ne verujem, samo sam realan. Da nije bilo njih ne bi ti sad bio tu gde jesi. Da li si ti normalan??? Da je na celom Balkanu tokom celog rata poginulo 25k nacista. Svaka dalja prepiska sa tobom kod ovog komentara se zavrsava.
« Poslednja izmena: 16. Nov 2009, 13:51:32 od PaXon »
IP sačuvana
social share
Востани Сербије,
давно си заспала,
у мраку лежала,
сада се пробуди!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
PAKSON:

"Kakve veze ima. Ti si rekao da je to bila legalna vojska a ja ti kazem da nije. Legalna je vojska koju ovlasti tvoj narod i vlast a ne Francuzi ili Britanci. Pojma nemas"
-------------------------
Paksone, ..skini pionirsku maramu sa ociju jer ti zaklanja vidike Smiley
Vrlo je bitno kada je usledio taj poziv.
Vidis, postoji nesto sto se zove  plan R-41 koji je donesen jos 1940 a doneo je detaljna uputstva o nacinu borbe ukoliko ddje do sloma vojske kraljevine Jugoslavije. Predvidjeno je organizovanje gerilskog ( cetnickog) pokreta i to pod vojdstvom generala Dragoljuba Mihajlovica kao ucesnika Prvog rata i iskusnog gerilca.
Komunisti nigde nisu spomenuti jer nijedna ozbiljna drzava ne racuna na politicke stranke  ( sa manje od  5% glasaca bukvalno, popu LJDP danas ) i njihovim paravojskama ( poput Sesljovaca i Arkanovaca 90-ih).

Prema tome, jedini legalni pokret je onaj kojeg je odredila legalna vlast Kraljevine Jugoslavije i ona ima da sprovodi upustva Vrhovne komande i cuva Ustav drzave.
Ne treba biti pravnik pa shvatiti da su komunisti prekrsili i Ustav i ratne planove

PAKSON:
"Ja ne osporavam americko ucesce u ratu, ali osporavam to da su pretrpeli velike gubitke i da su zrtve. Mnogo vise smo izgubili mi Srbi od njih. Zato u Americi i njihovim zatvorima ima mnogo anti-fasista a bas malo skinera i nacista "
--------------------------------------

A sta mislis, sta je vaznije u ratu? Koliko si imao zrtava ili koliko su zrtava imali tvoji neprijatelji? Tvoje zrtve ne vode do pobede ako su ginule uzalud.

Ameri su manje ginuli i od Rusa i od Srba ali su na onaj svet poslali vise neprijatelja ( Nemaca, Italijana, Japanaca) od spomenutih.
Nisi se zapitao zasto su prakticno jedino Srbi imali gubitke u Yu?

PAKSON:
"Naravno da ne verujem, samo sam realan. Da nije bilo njih ne bi ti sad bio tu gde jesi."
-------------------------------------

Tacno. Da nije bilo komunista ja bih sada ziveo u Kraljevini ili mozda u Republici Srbiji koja ne bi trpela bombardovanja i sankcije 90-ih a takodje bi i mapa izgledala znatno drugacije jer zemlju ne bi danas i kroz 90-te vodili isti oni sumari koji su ispali iz dzungle 45-te i opljackali i pobili 80 000 Srba

PAKSON:
"Da li si ti normalan??? Da je na celom Balkanu tokom celog rata poginulo 25k nacista."
-------------------------------------

Tako kaze Vermaht i to su jedini zvanicni podaci priznati u svetskoj istorijskoj nauci. Inace su prvi put objavljeni u Moskvi  70-ih godina prema  nameackim arhivima zaplenjenim od strane Crvene Armije.
Sve ostalo su puka partijska naklapanja da bi sebe predstavili kao efikasne i uspesne borce ...
Koliko su sumari-partijasi bili nakloneni istini, govori i podatak da od cele Planete samo Hrvati i komunisti tvrde da su Cetnici biili fasisti.

Mene bi bilo sramota da ponavljam sta HDZ i Franjo kazu ..ali vi komunisti ocigledno imate neki interes.. Wink

PAKSON:

"Svaka dalja prepiska sa tobom kod ovog komentara se zavrsava."
--------------------------------------------

Hvala, vrati se peglanju pionirske marame a raspravu prepusti onima koji barataju  argumentima a ne partijskim  naklapanjima  Smiley
« Poslednja izmena: 16. Nov 2009, 14:15:19 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 109 110 112 113 ... 122
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 22:21:16
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.