Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 19:39:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 122
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Draza Mihailovic-izdajnik ili patriota?  (Pročitano 121182 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
@SF
Ja te nigdje nisam nazvao procetnicki orjentisanim jer sam kroz dosadasnje citanje tvojih postova na ovoj i mnogim drugim prethodnim temama vezanim za ovu oblast shvatio tvoj stav.
Ja sam samo rekao i opet ponavljam da takav nacin razmisljanja (koji si ti iznio u dijelu posta koji sam ja citirao) znaci u stvari reviziju cetnistva i izjednacanje istih sa partizanima. Ja to ponovo tvrdim a to sto ti znas jako, jako, jako... mnogo partizana koji su ubijali neke ljude ne znaci da su SVI partizani bili takvi i da se na osnovu tog tvog uzorka moze donositi zakljucak u vidu generalnog pravila kojim bi se oni stavili u istu ravan sa cetnicima.
Ja nikada nigdje nisam rekao da su partizani bili andjelcici ali isto tako sigurno nisu ni bili toliko crni koliko ih neki zele prikazati.

Sto se tice ovog dijela vezanog za Zarka Zrenjanina, da budem iskren, to mi nije poznato tako da o stvarima o kojima ne znam nista ili ne znam dovoljno obicno ne raspravljam.
Samo jedno pitanje, ko ga je ubio, mozda partizani jer je pokusao pociniti zlocin? Ako su ga ubili partizani to samo govori kakvi su bili po pitanju discipline u vlastitim redovima.
Namjerno kazem "ako" jer zaista ne znam ko ga je ubio. Ali ko god da je, ako je ovaj pokusao silovati neku djevojku, ubica je imao puno pravo.
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Ubio ga otac devojke - vlasnik ranca kome su jeli ostali drugari presudili na mestu.
Moje misljenje je da su u principu bili podjenako sivi i jedni i drugi, ali da su partizani zasluzili penziju a cetnici ne iz jednog jedinog , veoma prostog razloga.. partizani su pobedili.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Citat: SerbianFighter
Prilicno sam ubedjen da ih je podjednako procentualno bilo sa obe strane.

ako su partizani bili organizovanija vojska disciplina je bila jaca,samim tim nije moglo biti ravno u takvim ispadima...verujem da ih je sa partizanske  strane bilo najvise pred kraj rata,kad su ojacali i pokret vec postao 'masovan'...mislim i dalje da je desciplina bila cvrsca nego u cetnickoj vojsci,u bilo kom periodu
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Citat: Shaolin
................Nemci su i sveukupno, na citavoj teritoriji okupirane Kraljevine
Jugoslavije, vecu opasnost videli od cetnika nego od komunista

pa naravno Smiley cetnici su bili 'kraljevska vojska' a partizani 'banditi',odmetnuti gerilci
(mislim da su kasnije promenili misljenje)

Citat
znaci tvoj deda je partizan ti verujes onome sto pisu komunisti.....moj deda je cetnik ja verujem onome sto pisu
 isti........

ne verujem ja da je to toliko relativno..
uvek moze da se utvrdi sta je ko radio

Citat
i jedni i drugi su verovali da se bore za ispravnu stvar

svaka cast onome ko je otisao da se bori iz ideala i uverenja da radi ispravnu stvar...verujem da je takvih bilo malo

Citat
Kao sto i  Ameri kazu da smo mi agresori u Bosni i na Kosovu

ovo ne kazu samo Ameri
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Citat: malaj
@SF
Ja sam samo rekao i opet ponavljam da takav nacin razmisljanja (koji si ti iznio u dijelu posta koji sam ja citirao) znaci u stvari reviziju cetnistva i izjednacanje istih sa partizanima.

aman covece pa zar ne mozes samo ovo da kazes+ argument...ti toliko licno sve dozivis da napises pola strane samo da bi se izduvao...nemoj da te to tako pogadja Wink
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Citat: malaj
@SF
Ja sam samo rekao i opet ponavljam da takav nacin razmisljanja (koji si ti iznio u dijelu posta koji sam ja citirao) znaci u stvari reviziju cetnistva i izjednacanje istih sa partizanima.

aman covece pa zar ne mozes samo ovo da kazes+ argument...ti toliko licno sve dozivis da napises pola strane samo da bi se izduvao...nemoj da te to tako pogadja Wink
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Mozda covek ima razlog da ga pogadja, nije malo ljudi koji su zbog partizana i onoga sto je posle toga bilo mnogo propatili.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
kao ni zbog cetnika...ali mogao bi to da nam da na znanje,pa da pazimo sta govorimo
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
Citat

aman covece pa zar ne mozes samo ovo da kazes+ argument...ti toliko licno sve dozivis da napises pola strane samo da bi se izduvao...nemoj da te to tako pogadja

Hajde mi samo kazi otkud ti uopste ideja da me to toliko licno pogadja i otkud ti uopste takav osjecaj? Smile:
Evo ti i moj odgovor.
Nista sto je vezano za partizane i cetnike me ne pogadja licno i nisam uopste propatio bilo sta po pitanju promjene odnosa medju ljudima u vezi partizana i cetnika.
Ono sto mi SMETA kao covjeku (a nikako me ne pogadja licno) je to sto se sad ODJEDNOM i NIOTKUD pojavljuju kojekakvi "strucnjaci" i "istoricari" koji su se tek sad sjetili da prosipaju svoje "znanje" a dotle ih nigdje nije bilo i koji se svojski trude (po nalozima onih koji su ih angazovali a to su razne stranke, partije, politicke organizacije itd) da promijene preko noci sve ono sto je jos davno utvrdjeno i o cemu se vise nema sta dodatno pricati. A siguran sam da su svi ti "istoricari" pozavrsavali fakultete za vrijeme socijalizma u SFRJ i da takve stvari koje sad prosipaju ionako napacenom narodu nisu naucili tamo vec su to "naucili" od istih onih koji su i inicirali raspad SFRJ.
Zasto se recimo niko u jednoj Njemackoj nije pojavio za sve ove godine poslije WW2 sa pokusajem da revitalizuje nacizam i Hitlera?
Nemojte mi reci da su tamo bili na vlasti komunisti koji su ih svojom diktaturom sprecavali da tako nesto objave.
Nadam se da ti je sad jasno zasto se tako zdusno zalazem da se svacije mjesto u istoriji zna i da se neki zlocinci (ustase, cetnici i sav drugi sljam) ne provlaci na mala vrata kao antifasisti kad to nikada nisu bili.
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Ko kaze da se niko nije pojavio u Nemackoj?
Naravno da se pojavio samo pokret jos uvek nije dovoljno jak.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 122
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 19:39:30
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.