Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dramatičan pad indeksa Beleks 15, razlog: Nikolic!  (Pročitano 20704 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
pa reci kako ti zamisljas berzu, sta bi trebalo promentiti?
moje vidjenje da je previse informacione asimetrije, a da jos niko nije robijao.
a dobit koju donosi berza je normalna stvar, ko sto su normalni gubici. tako funkcionise trziste kapitala na celom svetu, gde postoji.
dakle, kupujes hartije ako pristajes na cenu i prodajes kada ti zelis i mislis da je trenutak.
ne vidim razlog da treba porediti berzu sa jezdom i dafinom, ovde je situacija daleko drugacija.

Citat
ps: 2) Zabranjeno otvarati teme koje nemaju veze sa politikom. Sve tema koje nemaju veze sa politickim forumom bice uklonjene. Takodje ce biti uklonjene i teme koje su iste ili previse slicne vec postavljenim. Duznost svakog clana je da pogleda da li se tema koju zeli da postavi vec nalazi na forumu.

obrati paznju na 1.recenicu
da si malo duze na forumu, znao bi da se na politici postavljaju ekonomske teme i da je ovaj deo foruma predvidjen i za ekonomiju. to mozes da pitas i vlasnika foruma i modove.
ekonomski forum iz tog razloga i ne postoji na bureku, a kako je vlasnik nagovestio nece ni postojati!

obrati paznju na 3. i 4. recenicu
« Poslednja izmena: 20. Maj 2007, 21:17:54 od Kamaro24 »
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
Sta nedostaje kod nas..da bi stvarno bila Berza.. Jednostavno kontrola i mehanizmi da necasni ucesnici berzanskog mehanizma robijaju.U stvari toga ima ali mozda se slozio ili ne to je samo mrtvo slovo na papiru(kao i ostalo )

Neznam "puno" o berzama u svetu,ali barem je bilo mali milion filmova u kojima su prikazani neki aspekti berze..
NPR na Wall Street-u na balkonu sede neke cikice i posmatraju berzanske igrarije.Skapirao sam koga oni pozovu telefonom ili pokazu prstom na njega taj je najebao ko zuti,Svima bez obzira koliko su jaki tresu se gace od te neke agencije..
U ostalom oni su ucili i berzu pravili 150god,a kod nas od koga su nasledili zanat.Pa naravno od gore pomenute gospode i gospodje.
I kod njih nisu najebali veliki ulagaci nego sitna raja,kao sto na berzi najebavaju sitni akcionari.
U prilog tome jos nismo nigde procitali u medijima ko je profitirao od pada Belexa,znamo ko je pukao.

Da se vratimo na temu,u svetu se ne bi desilo da jedan benigni dogadjaj kao sto je izbor Predsednika skupsti izazove ovakav lom (neracunajuci naravno 1929-tu a ni to nije izazvala politika nego.... znamo ko)
U svetu politika nema uticaj na berzu a kod nas je to ocigledno.U Americi ni Bush nemoze da naredi da njihov DJ indeks padne ili skoci ni da je jos toliki.Kod nas ocigledno moze,a nemora da bude ni Predsednik drzave ni Premijer nego neki srafcic u sistemu.

IP sačuvana
social share
Кроз ватру и воду дигнуте главе, стазама Победе, Части и Славе!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
Citat
Sta nedostaje kod nas..da bi stvarno bila Berza.. Jednostavno kontrola i mehanizmi da necasni ucesnici berzanskog mehanizma robijaju.U stvari toga ima ali mozda se slozio ili ne to je samo mrtvo slovo na papiru(kao i ostalo )
"necasni ucesnici berzanskog sistema"-ne znam na koga mislis. da li na brokere i dilere koji jednog dana prodaju po nizoj ceni hartije, da bi sledeci dan kupili za tu nizu cenu  vise hartija?
nisu oni krivci, to je dozvoljeno!

ono sto je nedozvoljeno, a desava se jeste informaciona asimetrija, tj. ja znam da ce sledece nedelje alfa vranje da potpise ugovor tezak 30 mil. eura sa ruskom kompanijom, a ti tu informaciju saznas tek na dan potpisivanja ugovora. u medjuvremenu ja sam kupio akcije po nekoj ceni, a tada ih prodajem tebi po vecoj.
informacije najvise cure iz bankarskih krugova. zbog prirode posla, bankari znaju i finansijsku situaciju i sve ostalo sto se desava u preduzecu koje je njihov komitetnt. te informacije prosledjuju rodbini, ortacima i td. zrtve su lakoverni koji ne znaju da u trenutku kada ta informacija stize do njih bajata i da joj je prevashodna uloga da te ubedi da kupis tu hartiju i po vecoj ceni.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
Mislim na sve po malo.

I naravno Banke,licno znam gomilu situacija gde su banke imale ravnopravnije i obavestenije klijente..

Citat
"necasni ucesnici berzanskog sistema"-ne znam na koga mislis. da li na brokere i dilere koji jednog dana prodaju po nizoj ceni hartije, da bi sledeci dan kupili za tu nizu cenu vise hartija?
nisu oni krivci, to je dozvoljeno!

ono sto je nedozvoljeno, a desava se jeste informaciona asimetrija, tj. ja znam da ce sledece nedelje alfa vranje da potpise ugovor tezak 30 mil. eura sa ruskom kompanijom, a ti tu informaciju saznas tek na dan potpisivanja ugovora. u medjuvremenu ja sam kupio akcije po nekoj ceni, a tada ih prodajem tebi po vecoj.
informacije najvise cure iz bankarskih krugova. zbog prirode posla, bankari znaju i finansijsku situaciju i sve ostalo sto se desava u preduzecu koje je njihov komitetnt. te informacije prosledjuju rodbini, ortacima i td. zrtve su lakoverni koji ne znaju da u trenutku kada ta informacija stize do njih bajata i da joj je prevashodna uloga da te ubedi da kupis tu hartiju i po vecoj ceni.

I opet da se vratimo na temu...Gde je tu Toma Nikolic.Mislis da je Toma predsednik skupstine Srbije Alfa ne bi potpisala ugovor..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
nisam pisao o tomi i padu vrednosti akcija, ali ako vec hoces...
naravno da sama pomisao da ce radikali doci na vlast ledi krv svakom investitoru. ja u zivotu nikada ne bih investirao u nesto u srbiji, kada bih znao da ce radikali doci na vlast.
druga stvar, kad bi radikali dosli na vlast, berza bi bila ukinuta ili bi se koristila samo u odredjenim situacijama. to je u zavijenoj formi rekao i sam toma na rts-u.
radikali i ekonomija i dalje, finansijsko trziste ne idu zajedno!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
Malo hipotetican stav da radikali i ekonomija ne idu zajedno.
Svako ima pravo na svoj stav i to cenim..Mogu da kažem samo živi bili pa videli..

Ja na primer sam shvatio Nikolica da nema nista protiv Berze nego ima protiv onakvih stvari sto su se desavale NPR: a ti to odlicno znaš , sa hartijama od vrednosti koje je emitovala NBS uz veliki prinos tipa 20 i nesto posto i da odmah po prodaji (zna se kome) istih se krene u obaranje kursa za skoro 10% odnosno sa tadašnjih 89 din na skorasnjih 80'ak dinara.

Složićeš se samnom da ne treba biti Toma Nikolić da bi se osudile takve stvari.Verovatno bi i Ti i bilo ko sa ovog foruma osudio i da si u poziciji sprečio  takvu stvar..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
Citat
a ti to odlicno znaš , sa hartijama od vrednosti koje je emitovala NBS uz veliki prinos tipa 20 i nesto posto i da odmah po prodaji (zna se kome) istih se krene u obaranje kursa za skoro 10% odnosno sa tadašnjih 89 din na skorasnjih 80'ak dinara.
ako mislis na blagajnicke zapise nbs sa prinosom od cini mi se 17%, znaj da ja mrzim dinkica iz dna duse ali mu je to jedan od najboljih poteza. time se vratila vera u dinar, sto je najbitnije.
a ako ces istinu, svi koji su hteli mogli su da kupe blagajnicke zapise. druga je stvar sto su bili sumnjicavi. obaranje kursa nije imalo toliko veze sa tim. bas su oni znali da ce nafta da padne, i da ce norvezani kasnije dati toliko kesa za mobtel.
i jos jednom, radikali nemaju veze sa ekonomijom.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
Citat
a ti to odlicno znaš , sa hartijama od vrednosti koje je emitovala NBS uz veliki prinos tipa 20 i nesto posto i da odmah po prodaji (zna se kome) istih se krene u obaranje kursa za skoro 10% odnosno sa tadašnjih 89 din na skorasnjih 80'ak dinara.
ako mislis na blagajnicke zapise nbs sa prinosom od cini mi se 17%, znaj da ja mrzim dinkica iz dna duse ali mu je to jedan od najboljih poteza. time se vratila vera u dinar, sto je najbitnije.
a ako ces istinu, svi koji su hteli mogli su da kupe blagajnicke zapise. druga je stvar sto su bili sumnjicavi. obaranje kursa nije imalo toliko veze sa tim. bas su oni znali da ce nafta da padne, i da ce norvezani kasnije dati toliko kesa za mobtel.
i jos jednom, radikali nemaju veze sa ekonomijom.

Dinkića!!!

A ja mislio da je guverner Jelašić i da je nezavisan u svojim odlukama.
A to da se nije znalo za Mobtel,nije valjda da u to veruješ.Nije Šlaf od juče ili preključe..
Nije valjda da nisi upoznat da je najveći kupac dotičnih hartija bila upravo guvernerova "bivša" banka (da je ne reklamiramo) koja je inače iz prijateljske nam Austrije i uzgred budi rečeno čijih akcija NEMA na Berzi (kakav bi to rast bio i ko da teli takve dobiti sa sitnom buranijom)
« Poslednja izmena: 20. Maj 2007, 23:48:21 od ljubac »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
Citat
Dinkića!!!

A ja mislio da je guverner Jelašić i da je nezavisan u svojim odlukama.
ajde da ne preterujemo u "naivonosti"!

Citat
A to da se nije znalo za Mobtel,nije valjda da u to veruješ.Nije Šlaf od juče ili preključe..
pa sasvim iskren da budem, sumnjivo mi je sve to. karic podmiren, drzava zadovoljna, slaf prezadovoljan!

Citat
Nije valjda da nisi upoznat da je najveći kupac dotičnih hartija bila upravo guvernerova "bivša" banka (da je ne reklamiramo) koja je inače iz prijateljske nam Austrije i uzgred budi rečeno čijih akcija NEMA na Berzi (kakav bi to rast bio i ko da teli takve dobiti sa sitnom buranijom)
e ovo mi nije jasno, pa ako mozes pojasni! cijih akcija? mobtelovih? i kakva banka je tu posredovala?
ovo malo odudara od realnosti. a kad mi odgovoris na gornja pitanja, reci cu ti i sto!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
Mislim na pomenute blagajničke zapise od NBS..

Najveći kupac tih zapisa je bila Banka gde je guverner pre postavljenja radio kao I čovek banke(nerviraju me i ne pominjem im ime).

Tako da uz onoliki prinos jos im je dobrodosao i pad kursa od skoro 10 %
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.