Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Доказаћу да је Сребреница велика лаж  (Pročitano 620 puta)
06. Maj 2015, 21:22:48
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
ВАЦЛАВ ДВОРЖАК: Доказаћу да је Сребреница велика лаж

Чувени чешки режисер Вацлав Дворжак каже да ће доказати да је истина о догађајима у Сребреници потпуно другачија од оне која се годинама представља јавности. У ексклузивом интервјуу за Спутњик открива чињенице до којих је дошао у разговору са сведоцима на подручју Босне и Херцеговине.

Чешки режисер Вацлав Дворжак, велики противник Европске уније, у нашој земљи постао је познат после снимања филма „Отето Косово“ у коме објашњава како је дошло до бомбардовања Србије и проглашења независности у јужној српској покрајини.

Осведочени сте пријатељ Срба и Србије, филм о Косову и Метохији прославио вас је у нашој земљи, али и свету. Колико сте данас у контакту са тим људима и простором и шта мислите о званичној политици Србије према Косову?

— Нерадо се изјашњавм у вези са унутрашњом политиком Србије, али желим да кажем да оваква ситуација није добра. Ово је ситуација која је за народ најгора. Србија би свакако требало да се побрине о српском становништву на територији Косова. Људи живе у гету, ситуација је јако тешка. Знам то јер сам у сталном контакту са људима са Косова са којима сам сарађивао на филму. Чујем се преко друштвених мрежа, Фејсбука и Скајпа, са људима из Велике Хоче, Пећи, Белог поља, Осојана… Организујем и аутобусе за одлазак на Косово, за новинаре… Желим да се та прича шири. Мој посао је да покажем Чесима и свету праву истину о ономе што се дешава и како људи живе. Желим да истина угледа светло дана и да не заборавимо шта се догодило на том простору.

Политички аналитичари кажу да Србија успешно балансира на релацији Брисел — Москва? Анкете показују да је народ против уласка у НАТО, Конференција на ту тему је и разлог вашег доласка у Београд. На ком курсу Србија треба да буде?

— Стање у Европској унији најбоље се види на украјинској кризи. Тамо нема демократије, то је фашистички, лажни пројекат. ЕУ шири политику која не може да одговара Србији. Не знам да ли бих могао да препоручим Србији да се придружи пројекту ЕУ, да крене тим путем, знам то из искуства Чешке. У самој Европи све више јача мишљење да Унија није добра за живот, то је мишљење масе, она није прави избор.

Да ли је спољна политика председника ваше земље, Милоша Земана контроверзна? Он је прво изјавио да иде на Параду победе 9. Маја у Москву, да се захвали Русима што у Чешкоје не мора да говори немачки и поздравља са „Хајл Хитлер“, а касније је отказао присуствовање паради.

— Наш народ је подељен, имамо две струје. Једна је под утицајем медија, а медији су на страни Америке и ЕУ. Председник Земан није на тој страни, он стаје уз народ. Ми смо земља која је била под окупацијом совјета, сада антируска пропаганда игра на: „што је руско то је и совјетско“. Наш народ се са тим не слаже. Наш председник је против тога, као и већина људи. Народ схвата да су совјети заштитили Чехе од геноцида. После Јевреја, били смо следећи на реду. Долазак Руса није био идеално решење, али је далеко боље од онога што би добили са Хитлером. Председник је направио једну врсту компромиса — путује у Москву, положиће венце и одати поштовање Русији за све што је урадила за Чешку Републику и народ.

На којем пројекту тренутно радите?

— Започео сам пројекат „Истина о Сребреници“. Сребреница је велика лаж. То је једна велика изрежирана политичка манипулација, као Хашки трибунал. Ради се о некој врсти театра, представе. Желим да представим ствари онаквима какве јесу.

Да ли већ имате формиран став, шта се ту заправо догодило, да ли сте већ дошли до своје истине о Сребреници?

— Питање је врло комплексно. Тамо се догодио типичан грађански рат изазван мешањем спољних сила које су направиле цео тај хаос. У Сребреници је било жртава, наравно, али изрежирали су да их је било у том броју — седам или осам хиљада. Генерал Младић није предводио плаћене војнике, паравојне формације, није могао да буде одговоран за све жртве тамо. Тамо се догодио масакр, али није одговорност генерала Младића, он не може да сноси одговорност за све. Они који су све организовали унапред су одабрали кривца и жртву и држали се тог сценарија. Срби су криви, а жртве су муслимани. Када сам пре три године био тамо и разговарао са човеком задуженим за чување гробова, споменика, питао сам: „Колико је заиста људи овде сахрањено, људи који су овде убијени“. Нисам добио одговор. Отишао сам. Дошао поново. Тек кад сам трећи пут дошао у Поточаре добио сам одговор — да су то све жртве Сребренице. Мислим да су ту донели жртве и са других подручја и представили да су их Срби убили у једном дану. Дошао сам до сазнања да је било више од две и по хиљаде мртвих војника, људи који су ратовали. То нису жене, деца, цивили. Ексхумирани су и људи који су преминули десет година пре рата, а има и оних чија су тела вожена 200 километара да би ту била сахрањена. На тај начин су представили да их је било толико много и да су то ненаоружани цивили.

Дворжак још не зна када ће филм о Сребреници бити завршен, али верује да ће осветлити још један догађај који је појачао лошу слику о Србима у свету. Каже да ће међувремену наставити да се бави хуманитарним радом у оквиру удружења грађана „Пријатељи Срба на Косову и Метохији“.

Izvor Sputnjik
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Qtek 小米
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Konacno nesto pametno
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
  Srebrenica jeste laž alo to ne znaju oni koji nas predstavljaju, koji se izvinjavaju zbog masakra i koji se čak ne pitaju šta je sa ubijenim Srbima. Nikog ne zanima šta se desilo u okolini Srebrenice ili u samom Sarajevu u kom je bio 101 logor za Srbe. Mislim da time treba da se bavimo a ne Srebrenicom koja je postala sabirni centar za ko zna odakle iskopane kosti kojim se povećava broj žrtava.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.124 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.