Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Doneta presuda u sporu između Srbije i Hrvatske, sud je drži u strogoj tajnosti  (Pročitano 24256 puta)
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Filipe

Pa ko ti brani pomeni,pričaj o tome...

Samo nemoj da pominješ preglabanje jer preglabaćemo dok poslednji Srbin postoji o najvećem zločinu u Evropi od završetka drugog svetskog rata...

To što je neko proglasio da je nivo modernosti balkanskog naroda amnezija ne znači da je to tako...Kina ne zaboravlja Tajvan,Japan ne da neka mala ostrva u kineskom moru,Argentina ne zaboravlja Folklande,Španija ne zaboravlja Gibraltar,isto kao što mi ne zaboravljamo ni Kosovo,ni Republiku Srpsku,ni sever Crne Gore kolevku srpske države(ali ne guslarsku i metaforičnu nego stvarnu faktografsku,istorijski utvrdjenu),ni etničko čišćenje u Krajini i to nema nikakve veze sa tim što mi hoćemo da budemo moderna i razvijena zemlja,ta mantra koja je sklepana u Briselu je gora od najgore ekonomske krize koja nas pogadja...i ja koji tako mislim nisam nikakav krezubi četnik sa Ravne Gore,kako predstavljaju ljude koji izgovore ove gorepomenute rečenice,jer narod koji ne zna ove stvari i svoju istoriju zaslužuje da mu se dese i gore stvari od onih koje je već doživeo...
« Poslednja izmena: 03. Feb 2015, 16:40:57 od sergio ramos »
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.94
mob
SonyEricsson xperia m2
20 godina na brdovitom Balkanu i dalje se preglabaju iste teme , valjda da se pobegne iz ove bedne realnosti u kojoj zivimo

Odeš kod kroasana, oni su super, plus su u EU

Hrvatska je na Balkanu.

Sergio, sve to stoji i ne verujem da iko zeli da zaboravi bilo sta , ali ne miislis da je vec SVE receno oko toga i ne vidim dalju poentu. Ne moze se ziveti u tome, proslost se ne moze promeniti koliko god mi preglabali o tome, kao ni stvari koje su se vec desile. Bitnije je nauciti pouke i videti svoju odgovornost tamo gde je ima u tome sto smo dozvolili da nam se dese sva ta nedela i sa tim poukama nastaviti dalje. Ali ovo forumasko prepucavanje, i ponavljanje jedno te istog, dovoljno je brate. Narocito je bespotrebno za one koji su zaista osetili rat na svojoj kozi.
« Poslednja izmena: 03. Feb 2015, 16:50:41 od FilipFr »
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
Ovo "solomonsko" resenje ce biti podstrek za nove sukobe i nove zlocine na Balkanu, ko ne dobije pravdu na sudu potrazice je negde drugde, samo kad se ukaze prilika... Tuzno danas funkcionisu "medjunarodne institucije", drzava protera 250 000 ljudi druge vere i nacije smisljeno i organizovano i nikom nista, cak nema ni obavezu da im bilo sta nadoknadi.
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
Zasto da bude podstrek za nova nasilja? Zasto nismo u stanju da budemo optimisti nego cemo biti veciti pesimisti? Zasto ne mozemo ovu presudu shvatiti kao nov pocetak, sansu da se konacno smirimo i gledamo svetlo u buducnost? Dal sam ja onda lud ako mi je zlo od borbi i negativnosti medju nasim narodima? Poznajem vise Hrvata, to nisu losi ljudi. Nekolicina ih truje protiv nas, kao sto postoje i ovde slicni.

Mozda nismo zadovoljni ali trebamo izvuci pouku iz ovoga, i mi i oni. Obostrano nam je poruceno da je 16 godina sudjenja previse i da ni jedna strana nije pobednik. Ne postoji u ratu pobednik, samo onaj koji se ziv vrati kuci. Stoga trebamo biti srecni. Nije da se pravdam, niti me briga, ali to je moje misljenje.
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.94
mob
Samsung 111111
Ovo "solomonsko" resenje ce biti podstrek za nove sukobe i nove zlocine na Balkanu, ko ne dobije pravdu na sudu potrazice je negde drugde, samo kad se ukaze prilika... Tuzno danas funkcionisu "medjunarodne institucije", drzava protera 250 000 ljudi druge vere i nacije smisljeno i organizovano i nikom nista, cak nema ni obavezu da im bilo sta nadoknadi.

Pa naravno i cinjenica je da medjunarodna "Pravda" na balkanu donosi samo nezadovoljstva i podstrek za nove sukobe Smiley
Ja ne bih mogao da prigovorim presudama da su osudjeni Hrvatski generali,pa da su osudjena neka jaka lica iz Bosne ili sa Kosova. Smiley
Da ne govorim o zlikovackom bombardovanju i okupaciji Kosova.

E sad nije problem sam u tome sto su oni doneli presude koje su doneli jer bi bilo van svake pameti da sami sebe osudjuju.
Problem je sto smo mi uopste pristali da nam se sudi ?!

Ja ne mogu da verujem da postoje takvi defekti da pokrenu saradnju sa nekim ko nam se blago receno u prenesenom znacenju krivi napio i da ocekuje pravdu.
Mislim da bi to bilo jednako sudjenju naseg suda odgovornima za Nato bombardovanje i da se EU i USA nadaju da ce nas sud da donese oslobadjajuce presude.

IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 35.0

Da, samo sto ljudi tamo nisu ni priblizno optereceni ovim temama kao mi Balkanci.

Нису? Smile

Ел знаш да у појединим земљама западне Европе је кривично дело негирање холокауста?

Ел знаш и дан данас на Јом Хашоа у Израелу сви се зауставе на звук сирене да би одали пошту жртвама холокауста?

И то је национални празник.

Мени се чини да смо ми премало оптерећени својим жртвама и да уопште не одајемо пошту како доликује...

I ova presuda bi pomogla kako?
Da je eto Hrvatska proglasena krivom , koliko bi to pomoglo zrtvama rata? Nikako.
Neko cemo besomucno da preglabamo o istom. A recimo o statusu izbeglica ovde niko ni rec da spomene i kako im ova ista nasa drzava pomaze, o tome necemo.

Како би помогла...шта ја знам да су пресудили да је Хрватска одговорна за геноцид вероватно не би рекли ''шта сад, други пут немојте''

Мислим да је вероватније да би морали плаћати одштету тим жртвама рата и онда би им се и статус поправио...
« Poslednja izmena: 03. Feb 2015, 18:29:00 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1523
OS
Linux
Browser
Safari 534.30

Pa naravno i cinjenica je da medjunarodna "Pravda" na balkanu donosi samo nezadovoljstva i podstrek za nove sukobe Smiley
Ja ne bih mogao da prigovorim presudama da su osudjeni Hrvatski generali,pa da su osudjena neka jaka lica iz Bosne ili sa Kosova. Smiley
Da ne govorim o zlikovackom bombardovanju i okupaciji Kosova.

E sad nije problem sam u tome sto su oni doneli presude koje su doneli jer bi bilo van svake pameti da sami sebe osudjuju.
Problem je sto smo mi uopste pristali da nam se sudi ?!

Ja ne mogu da verujem da postoje takvi defekti da pokrenu saradnju sa nekim ko nam se blago receno u prenesenom znacenju krivi napio i da ocekuje pravdu.
Mislim da bi to bilo jednako sudjenju naseg suda odgovornima za Nato bombardovanje i da se EU i USA nadaju da ce nas sud da donese oslobadjajuce presude.

I opet - odbijat suradnju sa međunarodnim institucijama je vrhunaravno.

Dalje... čim je neka država potpisala Međunarodnu konvenciju o genocidu, automatski je prihvatila nadležnost Međunarodnog suda pravde u Haagu. Usput, svaka članica UN automatski priznaje i taj sud.

Tako da... ta priča o "nesuradnji" sa međunarodnim sudom ti je malo tanka. Pogotovo kad je kombiniraš sa starim balkanskim principom "ili je kriv onaj drugi ili je kriv sud, nikako nisam kriv ja"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 35.0

Usput, svaka članica UN automatski priznaje i taj sud.

Решење - не будеш у УН-у... Smile
« Poslednja izmena: 03. Feb 2015, 18:49:38 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.94
mob
Samsung 111111
Srbi nisu krivi za genocid Hrvata nad Srbima.
Ja to odgovorno tvrdim.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1523
OS
Linux
Browser
Safari 534.30

Решење - не будеш у УН-у... Smile

Upravo briljatno rješenje.

Srbi nisu krivi za genocid Hrvata nad Srbima.
Ja to odgovorno tvrdim.

A to je potpuno logično, budući su svi nadležnk sudovi izvan svake sumnje utvrdili kako genocid nad Srbima nije počinjen.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.