Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dom učenika prodaje višak svoje struje i ZARAĐUJE  (Pročitano 2038 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Kul tema, a vidim i zainteresovalo je poznavaoce.
Ja sam razmišljao na duže  staze da ugradim..

Pa možete li malo da objasnite, koji brendovi kod nas su najbolji.
Kakve su cijene, isplativost, da li treba vracati u mrezu i sl.

Tj. neko vase opsto iskustvo i zajebancije s tim.
« Poslednja izmena: 10. Sep 2015, 14:49:40 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 600.8.9
mob
I-mate 30 Pro
Da vracas u mrezu to jedino ako si lud...

Mozes se mozda dogovoriti sa komsijom ili nekim pa podelite po pola ...

Mislim to vracenje u mrezu je ko da pisas u more...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
ako placa 20 dinara onda ide debelo u minus,domacinstvo placa u proseku oko 5-6 dinara zavisi od tarife

ovi paneli jedu efikasniji ali i kostaju,ja sam uzimo od 160w za 80e komad
http://www.euractiv.rs/odrzivi-razvoj/5324-usvojena-nova-uredba-o-fid-in-tarifama

znaci smanjili su cenu otkupa lepo Smile

znam da je ranije trebalo sijaset neki dozvola da bi uso u sistem,ili neka predebela veza,sto se tice vracanja u sistem gledao sam jednu instalaciju koja kad ima viska struje okrece sat unazad,mada vise se isplati da njima prodajes i posle platis struju,ja sam uzo 2 panela cisto radi probe,za neku ozbiljniju namenu kompjuter frizider tv treba bar 1.5kw tj oko desetak panela
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.8.9
mob
I-mate 30 Pro
Pa ja ti kazem...covece...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
ako placa 20 dinara onda ide debelo u minus,domacinstvo placa u proseku oko 5-6 dinara zavisi od tarife

ovi paneli jedu efikasniji ali i kostaju,ja sam uzimo od 160w za 80e komad
http://www.euractiv.rs/odrzivi-razvoj/5324-usvojena-nova-uredba-o-fid-in-tarifama

znaci smanjili su cenu otkupa lepo Smile

znam da je ranije trebalo sijaset neki dozvola da bi uso u sistem,ili neka predebela veza,sto se tice vracanja u sistem gledao sam jednu instalaciju koja kad ima viska struje okrece sat unazad,mada vise se isplati da njima prodajes i posle platis struju,ja sam uzo 2 panela cisto radi probe,za neku ozbiljniju namenu kompjuter frizider tv treba bar 1.5kw tj oko desetak panela

Auh.. bas je slabo.

Zivio ugalj  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.8.9
mob
I-mate 30 Pro
Ih pa nije to nafta...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Cela pomama u vezi obnovljivih izvora energije i skladištenja za svakodnevnu (civilnu, kako god) upotrebu je jedna velika laganica. Odabrano društvance iz sveta enerdži-biznisa je tek ove godine stalo na tu loptu.

Svođenje stvari na čiste energente, odnosno one sa graničnom emisijom štetnih isparenja i nije tako "sveža" vest. Telo čiji je zadatak da donosi uredbe, stvara platforme za donošenje zakona i obavlja stručne projekcije razvoja na polju energenata manje štetnih po okolinu - odnosno uštede energije uopšte na EU prostoru - je pre dobrih sedam, osam godina objavilo prvu procenu koja je odjeknula u medijima. Očekuje se da će edukacija, tržište i potrošačka kultura odneti "pobedu" nad izvorima energije štetnim po okolinu tokom narednih 15 godina. Dakle, nakon 2030. cilj evropske administracije je da se upravlja motom "Većina koristi čistu energiju" nakon čega bi bilo lakše da se "on-hands" pristupom upravlja tržištem energenata na mikro planu.

Pored navedene standardizacije (spomenute u prvom pasusu), skladištenje energije u formi biogoriva bilo bi strogo kontrolisano u gusto naseljenim urbanim sredinama. Objekti i rezidencije će u najvećem broju slučajeva imati kontrolu uštede el. energije kod napajanja sa strujne mreže, a generatori čiste energije biće povezani na skladišta u lokalnim uslovima. Usred evidentnog porasta u broju stanovnika (i pretpostavke rasta istog) ocena je da se samo racionalnim raspoređivanjem potrošnje u gradskim sredinama može postići da proizvodnja i transport el. energije nema štetna dejstva, tj. neštedljiv karakter.

Tim redom, nakon 25 godina bi trebalo da se očekuje porast sa polovine na 60& do tri četvrtine broja vozila bez emisije štetnih gasova. "Zeleno" uređeni gradovi bi usklašivanje svojih industrijskih zona sa ovim standardima postizali putem sve važnijeg značaja reciklaže, gde se pominju cifre readmisije sekundarnih sirovina u značajnom odnosu 80%-20%. Zdravije, ali i plodnije stanište bi, barem po njihovim rečima, trebalo da osvesti stanovništvo i skrene pažnju na bitne aspekte očuvanja neposredne sredine, ali i cele planete.

Neki lični utisak, nakon čitanja više ovakvih vesti, reportaža te stručnih i manje stručnih opažanja je - ili ćemo naučiti da štedimo struju i vodu na nivou pojedinca, ili odosmo u vražju mater kao civilizacija.
« Poslednja izmena: 10. Sep 2015, 18:50:46 od Ywatt »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
" ili ćemo naučiti da štedimo struju i vodu na nivou pojedinca, ili odosmo u vražju mater kao civilizacija."

a na nivou kompanija necemo stedeti,secam se onomad odoh u eps neka manja filijala 3 najvece TA non stop ukljucene,u drugoj fan kojleri non stop rade leti zimi

da se vratyimo na temu,solarne celije tek sad postizu energetsku efikasnost koju su imale 80tih,neko je malo drzao sve u fioci,uz napredak tehnologije led sijalice,racunare koji malo trose,i ovih 300w koje ja imam moze da zavrsi poso za neku vikendicu u racionalnu potrosnju,ko sto rekoh uzo sam cisto eksperimantalno da bih ocenio kvalitet pratecih elemanata instalacije,akumulator sam stavio od auttomobila kiselinski 74ah
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0

Ulaganje je minimalno a video tutorijala ima koliko hoćeš. Nezgodno je što radi samo preko dana Smile
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Mozilla 11.0
prof. dr Miroslav Lambić

http://www.tfzr.uns.ac.rs/Kadar/NastavnoOsoblje/25

Izuzetan stručnjak , uvek spreman da pomogne oko saveta u vezi solarne energije , samogradnje , itd....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.