Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 21:32:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dolar u samrtnom ropcu  (Pročitano 24588 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
da a Kinezi ce da pristanu da se odreknu ziliona i ziliona dolara. ne ide to bas tako jednostavno. vise je po sistemu spojenih sudova.
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Misliš, da se odreknu gomila i gomila papira ?  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Kako to srediti,to vec ne znam dovoljno,i ne mogu o tome da pricam.

Ali da se to mora promeniti,mora.

Smesno je koliko je sam kapitalizam,i zapadnjacki sistem,smesan.S jedne strane se sve podredjuje nauci i zakonima fizike(u tolikoj meri da se cak tvrdi da za sve mora da postoji neki zakon,i da bude materijalne prirode,sto je smesno,jer mi jos nismo skroz prokljuvili ni nas sopstveni mozak,a sad cemo da tvrdimo sta i ko postoji ili ne postoji),a s druge strane se ponasamo ko da to ne vazi u pojedinim oblastima.

S jedne strane se sere o tim zakonima fizike,a s druge strane,kad je kinta u pitanju,to odjednom ne vazi.
Jer,eto,nema veze koliko je covek vremena,rada i energije (a to su sve fizicke velicine) utrosio u nesto.Ako je valuta u kojoj on "drzi" tu svoju moc manje vredna,onda je i njegov rad manje vredan.
Tj. onda ispada kako on nije ulozio toliko i toliko napora i rada,nego manje...

Mislim,alo... Pa,majku mu,gde je onda taj rad?Gde je ta energija? energija se ne moze stvoriti,niti unistiti,vreme takodje.Tako da gde su onda?

Kad se tako postave stvari,postaje sasvim jasno koliko su ljudi danas,puni sebe i svoje arogancije i pohlepe,postali tolike kontradiktorne budale i robovi niceg drugog do gomile papira i par brojki u racunarima.

S jedne strane serendanje o fizici,naucnom pristupu,nauci,kurac palac... a s druge strane krsenje istih tih "zakona" i tvrdnji pravljenjem necijeg rada i necije energije manje vrednim samo zato sto zivi u drugoj zemlji i ima drugaciju vrstu papira kao reprezent njegove moci.

I onda ce posle meni neko da prica o nauci,logici,razumu... mislim se-alo,bre,pa razmislite vi malo o ovome,pa se onda bavite hadronima,CERNovima,materijom,kurcima palcima...   Smile
« Poslednja izmena: 17. Maj 2011, 13:52:20 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Ti si čuo za pojam " dvomisao" , Orvel i tako to ?
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Ti si čuo za pojam " dvomisao" , Orvel i tako to ?

I cuo za njega i citao njegov "1984.".
« Poslednja izmena: 19. Maj 2011, 01:16:44 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Ako si pročitao , onda vidim da bi trebalo da pročitaš gosn Orvela još jednom  , nekima su potrebna po dva čitanja  , mada ponekad i to ne pomaže.

Dvomisao , posebno psihičko stanje "čovjeka" kada sam sebe natjera da vjeruje u istinitost dvije potpuno kontradiktorne  činjenice , to je upravo ono o čemu govoriš u svome postu. Eto kakve ima veze.
« Poslednja izmena: 19. Maj 2011, 01:22:22 od konankos »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
S jedne strane vjerujemo u nauku i fiziku ali s druge strane to u modernoj " ekonomiji" nevaži , negde su 2+2=4 , a negde 2+2= 4000 , i oba pojma su istinita!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
S jedne strane vjerujemo u nauku i fiziku ali s druge strane to u modernoj " ekonomiji" nevaži , negde su 2+2=4 , a negde 2+2= 4000 , i oba pojma su istinita!

Pa,o tome i ja pricam.  Smile

Jao...  kapiram sad sta si mislio,samo sto nisam hteo da razmisljam tad,nego odma budem sumnjicav.  Smile Smile

Izvini.  Smile Smile Priznajem gresku.Pogresno sam te razumeo,i odma stao u gard.  Smile  Smile

Elem-da,postpuno se slazem tu s tobom.I dobro si primetio to.Mislim,verovatno ima svasta jos da se nadje u tom delu(mislim-da se uporedi i pokaze tacnim),nego,nisam dugo citao,pa onda zaboravim...
« Poslednja izmena: 19. Maj 2011, 01:32:40 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Ono što mene ovdje najviše zanima dali je život papirnog novca " oscilacija" , što u praksi znači da može trajati beskonačno  ili je balon koji jednom mora eksplodirati ?

Hajmo ekonomisti ?

A možda je pomalo od oboje ,  pri čemu se perioda poklapa sa životnim vijekom neke "imperije" ?

Ono pušemo američi balon dok nepukno , pa reset , pa kineski , pa reset pa brazilski pa reset ....

U biti životni vijek papirnog novca ovakvog kakvog ga danas znamo nije duži od dva vijeka.
« Poslednja izmena: 19. Maj 2011, 01:43:03 od konankos »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Predivni svet kapitalizma...(iliti pomahnitale pohlepe)

Ne zna covek,kad vidi ovo,da li da se smeje,ili da place.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 21:32:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.