Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 11:47:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Документарци  (Pročitano 45134 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
  RTS je uradio jednu dobru i zanimljivu seriju dokumentaraca koja se zove Rockovnik.Ima je u prodavnici i sasvim solidno je urađena.

Citat
Rockovnik

Muzička redakcija Radio-televizije Srbije počinje emitovanje dokumentarnog serijala Rockovnik, koji se bavi rok scenom SFRJ.

U 40 polučasovnih epizoda smešteni su najznačajniji autori i izvođači najpopularnije muzike XX veka.

Naziv Rockovnik je igra reči. Rokovnik jeste mesto gde su zabeleženi najvažniji događaji u periodu od 1958. do 2000. godine.

Serija je snimana nekoliko godina, na bitnim lokacijama na kojima je stvarana rok scena: u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Kragujevcu, Puli, Rijeci, Ljubljani, Novom Sadu i Skoplju.

Tom prilikom, snimljeni su razgovori sa više od 300 učesnika i svedoka, i prikupljena je kompletna video arhiva tog vremena, koja će prvi put biti prezentovana u serijalu.

Autori Rockovnika su Dušan Vesić i Sandra Rančić.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Qtek 小米
Exit through the gift shop - http://www.imdb.com/title/tt1587707/

Lud dokumentarac potpuno, neverovatna prica, potpuno mi je tesko da poverujem da je sve to istina i da se sve to tako ludacki razvilo u svakom slucaju... Fascinantan je sam taj pokret koji fakat postoji bilo da se sve ovo bas ovako desilo ili ne  Smile

10/10
Сад сам огледао, заслужена оцена, одлична музика и обавезна препорука ... па зато мислим да је боље да овај коментар оставим на овој теми.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 243
Zastava Roma
OS
Mac OS X v: 10.7
Browser
Safari 534.48.3
mob
Nokia ne znam
Ubedljivo najbolji dokumentarac - Planet Earth BBC
Vredi skinuti u najvecoj rezoluciji koju podrzava vas monitor, ma koliko vam trebalo i uzivati u pejzazima.
Neverovatni snimci, prosto da ne poverujete gde vi zivite.
Obavezno skinuti !

I ko voli matematiku, ili koga interesuje takva tematika - Dangerous Knowledge , takodje BBC
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
  Ne znam kako mi se desilo da zaboravim da spomenem Šok Koridor koji se davao na televiziji Art i koji sam imao prilike da pratim i gledam.Skoro ceo taj serijal se na sreću može naći po prodavnicama i to je pravi rudnik zlata za filmofile.Ovo je nešto najbolje što je do sada uradio dvojac A.Radivojević - N.Bekvalac.Pisao sam ne samo ja o ovoj emisije ovde na taznim mestima,treba to jednostavno naći i videti.Ono što je važno da se zna je da sadržaj nije za svačije živce,stomak ili ukus.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Before all else, be armed.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
Zastava Beograd, Mirijevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
HTC Smart
Film o Mojsinjskoj Svetoj gori

Ivan Vučković na konju kao francuski putopisac Bertrandon de la Brokijer u Južnoj Moravi

Dugo pripremano snimanje dokumentarno-igranog filma „Vrata Srbije – Mojsinjska Sveta gora“ najzad je počelo. Prva klapa snimljena je pored Južne Morave, u Stalaću, nasuprot Grad Stalaća i ostataka kule poznatog epskog junaka vojvode Prijezde. U porti Crkve svetih arhangela Mihaila i Gavrila akteri filma održali su konferenciju za novinare i najavili želju da i Srbija i svet u pravoj meri upoznaju krajolik koji je jedinstven po kompleksu od 77 crkava i crkvišta, podizanih između 7. i 14. veka u Mojsinjskim planinama, iznad Južne Morave.

Scenarista filma profesorka književnosti i publicista Milanka Milosavljević objasnila je da će film doprineti upoznavanju sa izuzetno značajnim prostorom Srbije, u kulturnom, verskom i istorijskom smislu, i da „tu lepotu koju imamo treba da podelimo sa drugima“.

– Čast mi je što sam u prilici da snimim jedan ovakav film. To će doprineti da ova lepota, koju treba da vidi ceo svet, ne ode u zaborav – rekao je reditelj Marko Dabić.

Prvu scenu snimio je glumac Ivan Vučković u ulozi francuskog putopisca iz 15. veka Bertrandona de la Brokijera, koji je dva dana proveo u predelima Mojsinjskih planina, odnosno Mojsinjske Svete gore. On je na konju izašao iz Južne Morave i krenuo put crkava i crkvišta u predelima Mojsinjskih planina.

Film će se snimati desetak dana na oko sedam lokacija. Posle toga sledi montaža, a premijera će biti u Beogradu, u oktobru ove godine. Igraju: Dragan Čapkunović kao Derventije, Boris Bingović kao Konstantin Ćirilo, Bojan Veljović u ulozi crnorisca Hrabrog, Marko Živić kao konjanik, Marijana Mićić kao devojka, Nebojša Dugalić u ulozi Isaije, Nebojša Milovanović kao monah Jakov, Dejan Tončić kao Stevan, Vojin Ćetković kao vojvoda Prijezda, Marina Aleksić u ulozi njegove verne ljube Jelice, Spasoje Ž. Milovanović kao car Mehmed i drugi.Svi glumci odrekli su se honorara kako bi film bio što pre završen i doprineo afirmaciji jedinstvenog kompleksa u kome je zakopano izuzetno duhovno blago Srbije, naročito iz 10. veka.

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Religulous (2008)

http://www.imdb.com/title/tt0815241/

Ovaj dokumentarac na jedan zanimljiv,neobičan i duhovit način pokušava da "raskrinka" najvažnije svetske religije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
mob
Sony xperia
Citat
Ubedljivo najbolji dokumentarac - Planet Earth BBC
Vredi skinuti u najvecoj rezoluciji koju podrzava vas monitor, ma koliko vam trebalo i uzivati u pejzazima.
Neverovatni snimci, prosto da ne poverujete gde vi zivite.
Obavezno skinuti !
Imam ga dosta vremena skinutog u Blu ray. Predivan dokumentarac. Predivni kadrovi.

Ima jos jedan slican, "Destiny In Space". Kadrovi izvan i u Shatlu. Uradjeno boli glava.  Smile
« Poslednja izmena: 14. Avg 2011, 19:32:56 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Before all else, be armed.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
Zastava Beograd, Mirijevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
HTC Smart
Makartni u dokumentarcu o 11. septembru

Slavni britanski muzičar Pol Makartni, u čiju će čast uskoro biti snimljen „tribjut” album, na kome će njegove pesme izvoditi velikani kakvi su Bili Džoel, „Kis”, Bi Bi King, biće i „junak” dva nova filma. Jedan je dokumentarac „The Love We Make” o Makartnijevom iskustvu posle terorističkog napada na Njujork 11. septembra 2001. i humanitarnom „Koncertu za Njujork” koji je organizovao 20. oktobra iste godine, okupivši krem rokenrola u „Medison skver gardenu”.

Ovaj dokumentarac beleži njegovo iskustvo na ulicama Njujorka tih dana, kao i planiranje dobrotvornog koncerta, uz snimke sa tog događaja na kome su, pored Makartnija, nastupili: grupa „Hu”, Džeger i Ričards iz „Stonsa”, bend „Bon Džovi”, Džej Zi, Erik Klepton, Elton Džon… i na kome je prikupljeno 35 miliona dolara.

– Bila mi je čast što sam bio u prilici da pomognem Njujorku i Americi u tom trenutku. U vazduhu se osećao šok i strah, i to se moglo bar malo ublažiti muzikom – izjavio je Makartni.

Režiju ovog dokumentarca potpisuju Albert Majsles i Bredli Kaplan, a u filmu se pojavljuju i Dejvid Boui, Erik Klepton, Mik Džeger, Džej Zi, Bili Džoel, Elton Džon…

Ostvarenje „The Love We Make” biće premijerno prikazano 10. septembra, dan uoči desete godišnjice terorističkog napada na Njujork.

Svetski mediji ovih dana pišu i da je kuća „Unique Films” već počela rad na animiranoj adaptaciji Makartnijeve knjige za decu „High in the Clouds”, objavljene 2005. godine. Nije poznato mnogo detalja o ovoj produkciji, osim da je engleski muzičar već napisao nekoliko kompozicija za film.

Osim poslovnih poduhvata, Makartni se, kako izveštavaju britanski tabloidi, sprema da po treći put stane na „ludi kamen”. Iako su se pre mesec dana pojavile spekulacije da se čuveni muzičar oženio svojom izabranicom, Amerikankom Nensi Ševel, to je demantovano, a svadba će, po najnovijim informacijama, biti održana uskoro u Londonu. Biće „vrlo intimna i skromna”, za uzak krug ljudi, piše engleska „žuta štampa”.

„Pol jako voli Nensi, ali ne želi raskošno venčanje”, rekao je neimenovani prijatelj bivše „liverpulske bube”.

Nakon venčanja, mladenci će, navodno, odleteti u Njujork gde će organizovati zabavu za prijatelje i članove Nensine porodice.

Šezdesetdevetogodišnji Makartni u vezi je sa Nensi Ševel, koja je od njega mlađa 18 godina, od 2007. godine. Polova prva žena Linda, sa kojom je bio u braku tri decenije, umrla je od raka 1998, dok se od druge supruge Heder Mils razveo 2008. godine.

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Zalazak stoljeća (Testament L.Z.) (1994)

http://www.imdb.com/title/tt0109584/

Ovaj dokumentarac L.Zafranovića sam gledao samo jednom na TV-u i od onda ga povremeno tražim svuda po netu.Ne znam da li se u međuvremenu pojavio,ako jeste dajte adresu prodavnice.Isplati se videti ga i imati jer je L.Zafranović jedan od retkih ljudi sa ovih prostora koji ne laže već kaže (ako mediji to prenesu) sve u lice.Takav je slučaj i sa ovim njegovim dokumentarcem.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 11:47:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.