Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 18:11:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Документарци  (Pročitano 45150 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Qtek 小米
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 16. Jul 2011, 16:09:54
  The History of Rock 'N' Roll (1995)

http://www.imdb.com/title/tt0148284/

Imao sam sreće da naletim (i snimim na video kaseti) na TV-u na ovu seriju koju je uradio BBC.Ima se šta videti i naučiti.Serija se može naći po prodavnicama ali ono što nedostaje je prevod koga za sada još uvek nema.

Ja сам почео да купујем документарац, има 10 епизода и енглеске преводе.
Хвала на препоруци.

Volume 1
The Rock'n'Roll Explods
Volume 2
Good Rocking Tonight
Volume 3
Britan Invades America Fights Back
Volume 4
The Sounds of Soul
Volume 5
Plugging In
Volume 6
My Generation
Volume 7
Guitar Heroes
Volume 8
The 70s Have a Nice Decade
Volume 9
Punk
Volume 10
Up From The Underground
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
Citat
Ja сам почео да купујем документарац, има 10 епизода и енглеске преводе.
Хвала на препоруци.

Nema na čemu,zato postoji ovaj forum.Ja sam milsio na srpski prevod,valjda će se pojaviti.

Roditelji oprez (2008)

Pre dosta vremena sam naleteo i skinuo dokumentarac koji nije za one koji nisu punoletni zbog sadržaja koji poseduje.Dokumentarac se bavi negativnim uticajem koji ono što se zove industrija zabave ima na mlade.Ako neko nekad naiđe u prodavnici na ovaj dokumentarac ne bi bilo loše da ga bar informativno pogleda ako već neče da ga kao ja nareže i ima u kolekciji.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
Samsung 
Имаш ли линк ка продавници Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Qtek 小米
Имаш ли линк ка продавници Smile

нека zoranjurkovic само потврди да ли је то та верзија.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 17. Jul 2011, 20:15:08

Moraš da me zajebavaš.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
  Jeste,to je ta verzija i ima je u jednoj prodavnici u delu sa dokumentarcima baš pod imenom koje sam napisao.Ovo sam našao,skinuo i gledao pre skoro 3 godine.Nisam znao da se pojavio na jutjubu.

Zabranjeni bez zabrane (2007)

http://www.imdb.com/title/tt1045568/

A sad tema.
  Dokumentarac Zabranjeni bez zabrane (2007) je nešto što bi svako trebao da vidi,ovo je opšta kultura naše kinematografije.Dosta sam naučio iz njega mada sam dosta toga znao jer sam svojevremeno pratio rad pokojnog Bogdana Tirnanića koga se niko više ne seća iako je umro pre nešto više od dve godine a ne pre dva veka.To smo mi,ništa me ne iznenađuje kad se radi o nekom ko je mislio svojom glavom,onako kako misli da treba a ne kako je poželjno i kako mu se kaže.
  Pomenuti Tirnanić je baveći se filmom (bio je verovatno naš najbolji filmski kritičar) napisao u Ninu svojevremeno jednu seriju članaka o Crnom talasu,iz tog serijala sam dosta naučio,ne samo o filmu već i o ulozi nekih pojedinaca (sada velikih "demokrata i disidenata") u tadašnjem društvu.Znam da je Tirnanić izdao i istoimenu knjigu za svoga života (kasno sam doznao ovo pa je nemam) i da ona u stvari uglavnom sadrži sve ono što je napisao u Ninu.Ako je neko nađe neka je pročita,može samo nešto više da nauči o filmu.Preporučujem je svakom,ne samo ljudima kojima je fim kao meni hobi.
  Dokumentarac M.Nikodijevića i D.Tucakovića (svaka vam čast na ovom) Zabranjeni bez zabrane obrađuje jedan kraći deo naše filmske istorije.To je možda i najbolje razdoblje našeg filma ne samo zbog nagrada koje je naš film tada zasluženo pokupio po svetu na raznim festivalima već i po kvalitetu.Izgubio bih dosta vremena kad bih pisao o pomenutim filmovima kao i ljudima koji su tada snimali,izgubio bih vreme a sam ne bih mnogo rekao.Najbolje je da se ovaj dokumentarac skine (ima ga u prodavnicama) i odgleda jer zaslužuje pažnju jer se,dok gledam ovo što se sad još uvek zove naš film,istorija ponavlja.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Qtek 小米
zoranjurkovic5@gmail.com дај још неки документарац о рнр музици т.ј. популарној музици.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
  Soul Britannia je mini serija koju je takođe uradio BBC.Nisam suguran ali mislim da su obradili i rege u ovom serijalu.Mogu da preporučim neke dokumentarce koje sam imao prilike da gledam prvo na TV-u a sad i kad sam ih skinuo jer se pojavio prevod.Ja inače slušam drugu vrstu muzike koja je sve samo ne popularna.

Joe Strummer: The Future Is Unwritten (2007)

http://www.imdb.com/title/tt0800099/

Ovo je sjajan dokumentarac koji sam zahvaljujući ludačkoj sreći gledao oba puta gledao na Pinku.Onda nije bilo prevoda ali sad ga ima.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Qtek 小米
Reggae The Story Of Jamaican Music
http://www.imdb.com/title/tt0411802/
постоји онлајн

zoranjurkovic5@gmail.com, пронашао сам Soul Britannia на ЈТ, хвала.   Smile
Него сад се сетих једног документарца који говори о еволуцији вокалног извођења и мислим да је ББЦ продуцирао, зове се ''Voice''
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Before all else, be armed.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
Zastava Beograd, Mirijevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
HTC Smart
DokuFest: Nagrade za Pismo ocu i CK

Dokumentarni filmovi reditelja iz Srbije, "Pismo ocu" reditelja Srđana Keče i "Sinema Komunisto" Mire Turajlić, osvojili su prve nagrade na jubilarnom, desetom "Dokufestu" u Prizrenu.

ilm "Pismo ocu" proglašen je za najbolji dokumentarac s Balkana, dok je dokumentarac Mile Turajlić o usponu i padu nekadašnje jugoslovenske kinematogtrafije, odnosno beogradskog studija "Avala film" osvojio nagradu za najbolje debitantsko ostvarenje.

Odluku o nagradama doneo je žiri koji su činili Aleksandar Nanau iz Rumunije, Sara Garsija Vilanueva iz Španije i Donald Mošer iz SAD. Film Srđana Keče priča je o životu rediteljevog pokojnog oca, zasnovana na zaboravljenim fotografijama, pismima i kućnim video snimcima iz sedamdesetih godina, u kojoj se ogledaju i strahote ratova na Balkanu devedesetih godina.

U konkurenciji za nagrade Dokufesta u kategoriji filmova s Balkana bili su i dokumentarci "Naša škola" Mone Nikoare, "Mila traži Senidu" Roberta Tomića Zubera i "Selo bez žena" Srđana Šarenca. Jubilarni Dokufest, na kojem je prikazano 180 filmova iz 55 zemalja, završen je 31. jula uručenjem nagrada pobednicima u sedam takmičarskih programa. Među gostima Dokufesta ove godine su bili engleska pevačica i kantautorka PJ Harvi, iranski reditelj Mohsen Mahmalbaf i grafički dizajner i ilustrator Mirko Ilić, koji živi i radi u Njujorku.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 18:11:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.