Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:23:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dokle vise? ~ Treca presuda za Ibarsku  (Pročitano 18475 puta)
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG Nexus 5

Ko je organizovao? AKo je Sloba, covek je odavno umro. Ako nije on, nadam se da ces mi ti reci.

Ti si izgleda najbolja potvrda mog komentara.

3.oktobra 1999. na dan atentata Milosevic je bio medju zivima(umro je 11. marta 2006.) i obavljao je funkciju predsednika SRJ , kao i za vreme ubistva Slavka Curuvije, Ivana Stambolica, pokusaja atentata u Budvi itditd.
Ovo je cisto informacija za ljude koji su prespavali te nezaboravne godine.

A jel?
Pa dobro. Recimo da si ti u pravu i recimo da sam ja prespavao to sve. Cinjenice su sledece:
-Slobodan Milosevic - po tvojim recima glavni organizator: trenutni status-mrtav
-Milorad Ulemek Legija - glavni osumnjiceni: trenutni status-osudjen na 40 godina robije, u zatvoru.

Dakle, sta ti sada hoces? Da otkopamo Slobu pa da ga obesimo na Terazijama? Da legiju sud osudi na 500 godina zatvora ili da ga kolektivno zlostavljamo na nekom gradskom trgu kao u Iranu?

Najzalije je to sto Vuk pokusava da zaradi po neki politicki poen. Bitno je da se on pojavi u javnosti, a to da li je u pitanju modna revija Verice Rakocevic ili presuda za Ibarsku, to i nije tako bitno.

Dosta mi je prica o Slobi, a i o Vuku. Koliko se secam, taj Vuk je optuzivao Lazareviceve telohranitelje da su ubili onog nesretnog vojnika u Leskovcu i Mladiceve telohranitelje da su ubili ona dva vojnika na Dedinju. Isti simptomi kao i kod radikala. Ovaj je lopov, onaj je mafijas, onaj tamo je Busov agent, a onaj pored njega ustasa...Brdo optuzbi bez dokaza.

Kao sto sam vec naveo u prethodnom postu. Objasni ukratko sta Vuk zeli novim procesom?

Za tvoju informaciju poznavao sam licno Zvonka Osmajlica, bio je legenda. Njegov brat je takodje vrlo dobar covek. O njima sve najbolje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 624
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Jel to sutiras kineza?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Ko je organizovao? AKo je Sloba, covek je odavno umro. Ako nije on, nadam se da ces mi ti reci.

Ti si izgleda najbolja potvrda mog komentara.

3.oktobra 1999. na dan atentata Milosevic je bio medju zivima(umro je 11. marta 2006.) i obavljao je funkciju predsednika SRJ , kao i za vreme ubistva Slavka Curuvije, Ivana Stambolica, pokusaja atentata u Budvi itditd.
Ovo je cisto informacija za ljude koji su prespavali te nezaboravne godine.

A jel?
Pa dobro. Recimo da si ti u pravu i recimo da sam ja prespavao to sve. Cinjenice su sledece:
-Slobodan Milosevic - po tvojim recima glavni organizator: trenutni status-mrtav
-Milorad Ulemek Legija - glavni osumnjiceni: trenutni status-osudjen na 40 godina robije, u zatvoru.

Dakle, sta ti sada hoces? Da otkopamo Slobu pa da ga obesimo na Terazijama? Da legiju sud osudi na 500 godina zatvora ili da ga kolektivno zlostavljamo na nekom gradskom trgu kao u Iranu?

Najzalije je to sto Vuk pokusava da zaradi po neki politicki poen. Bitno je da se on pojavi u javnosti, a to da li je u pitanju modna revija Verice Rakocevic ili presuda za Ibarsku, to i nije tako bitno.

Dosta mi je prica o Slobi, a i o Vuku. Koliko se secam, taj Vuk je optuzivao Lazareviceve telohranitelje da su ubili onog nesretnog vojnika u Leskovcu i Mladiceve telohranitelje da su ubili ona dva vojnika na Dedinju. Isti simptomi kao i kod radikala. Ovaj je lopov, onaj je mafijas, onaj tamo je Busov agent, a onaj pored njega ustasa...Brdo optuzbi bez dokaza.

Kao sto sam vec naveo u prethodnom postu. Objasni ukratko sta Vuk zeli novim procesom?

Za tvoju informaciju poznavao sam licno Zvonka Osmajlica, bio je legenda. Njegov brat je takodje vrlo dobar covek. O njima sve najbolje.
U pravu si za sve što si rekao! Smile
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG Nexus 5
Jel to sutiras kineza?

Ne, nego offtopicare, provokatore, osobe koje pozivaju na linc, klanje, ubijanje,..itd. Ona kineska slova su moje ime i prezime. Ako znas kineski, onda znas kako se zovem i prezivam. Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12

A jel?

Da si malo bolje pratio sva ta sudjenja za atentat na Ibarskoj magistrali shvatio bi koliko je tu bilo omalovazavanja samog procesa, podmetanja i pokusaja da se neki od krivaca ne optuze. Zbog toga ovaj proces i traje tako dugo koliko traje.
Navescu ti samo primer da u prvom sudjenju Legija nije ni bio medju optuzenima vec je pozvan za svedoka.
 Svesti ovu pricu na to da Sloba je mrtav a Legija osudjen na 40 godina(za tvoju informaciju osudjen je na 15 godina) nema blage veze sa pravdom. Neki isto tako odgovorni ljudi za ovaj zlocin su na slobodi i time pravda nije zadovoljena.
Mozda neki ovde smatraju da porodice i prijatelji zrtava treba da se sa tim pomire ali pokusajte da se stavite u njihovu poziciju. Oni nece moci ni da osete da je pravda zadovoljena dok
svi krivci ne budu iza resetaka.
Neke od izrecenih kazni su sramota za pravosudje. Kako inace objasniti cinjenicu da neko ko je organizovao cetvorostruko ubistvo dobije 7 ili 8 ili 10 godina.  Dragiši Diniću izričena je kazna od 19, a Vidanu Mijailoviću od devet meseci zatvora. Verovatno da je neko u Srbiji i za saobracajni prekrsaj dobio vecu kaznu.

Pravo na tu borbu za potpuno zadovoljenje pravde rodjacima zrtava  ne mozete nikako da osporite.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG Nexus 5

Da si malo bolje pratio sva ta sudjenja za atentat na Ibarskoj magistrali shvatio bi koliko je tu bilo omalovazavanja samog procesa, podmetanja i pokusaja da se neki od krivaca ne optuze. Zbog toga ovaj proces i traje tako dugo koliko traje.
Navescu ti samo primer da u prvom sudjenju Legija nije ni bio medju optuzenima vec je pozvan za svedoka.
 Svesti ovu pricu na to da Sloba je mrtav a Legija osudjen na 40 godina(za tvoju informaciju osudjen je na 15 godina) nema blage veze sa pravdom. Neki isto tako odgovorni ljudi za ovaj zlocin su na slobodi i time pravda nije zadovoljena.
Mozda neki ovde smatraju da porodice i prijatelji zrtava treba da se sa tim pomire ali pokusajte da se stavite u njihovu poziciju. Oni nece moci ni da osete da je pravda zadovoljena dok
svi krivci ne budu iza resetaka.
Neke od izrecenih kazni su sramota za pravosudje. Kako inace objasniti cinjenicu da neko ko je organizovao cetvorostruko ubistvo dobije 7 ili 8 ili 10 godina.  Dragiši Diniću izričena je kazna od 19, a Vidanu Mijailoviću od devet meseci zatvora. Verovatno da je neko u Srbiji i za saobracajni prekrsaj dobio vecu kaznu.

Pravo na tu borbu za potpuno zadovoljenje pravde rodjacima zrtava  ne mozete nikako da osporite.

Vuk se zalaze samo za pravdu na Ibarskoj magistrali. Ne vidim da se zalaze i za druge pravde, kao sto su druga brojna ubistva, rezirana od strane politicara. Kao sto rekoh Legija je dobio 40 godina robije kumulativnim zbrajanjem kazni. To sto je dobio 15 godina, to Vuka brine? Da je dobio 50 godina, onda bi bio srecan? Ako ga za svako delo optuze po recimo 20-40 godina, bice farsa kao u Americi gde imas slucajeva gde osudjenik dobije 160 godina zatvora. Onda bi po tebi pravda bila zadovoljena?

Nikako da mi odgovoris na pitanje: Objasni ukratko sta Vuk zeli novim procesom? Ko je to izmakao ruci pravde, a da je ziv i da je u Srbiji?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12

Vuk se zalaze samo za pravdu na Ibarskoj magistrali. Ne vidim da se zalaze i za druge pravde, kao sto su druga brojna ubistva, rezirana od strane politicara. Kao sto rekoh Legija je dobio 40 godina robije kumulativnim zbrajanjem kazni. To sto je dobio 15 godina, to Vuka brine? Da je dobio 50 godina, onda bi bio srecan? Ako ga za svako delo optuze po recimo 20-40 godina, bice farsa kao u Americi gde imas slucajeva gde osudjenik dobije 160 godina zatvora. Onda bi po tebi pravda bila zadovoljena?

Nikako da mi odgovoris na pitanje: Objasni ukratko sta Vuk zeli novim procesom? Ko je to izmakao ruci pravde, a da je ziv i da je u Srbiji?

Ovaj tvoj komentar nije na mestu jer on godinama ponavlja da moraju da odgovaraju svi krivci za sve zlocine pocinjene od 90-te na ovamo. Draskovic upravo i  trazi da se sva ta zlodela povezu jer i jesu u direktnoj vezi. Navescu ti samo podatak da grupa koja je pratila Curuviju na dan ubistva je ista ona koja je pratila Draskovica 3. oktobra 1999. godine.
A mozda ti mislis da bi masovne ubice trebalo da se nadju na slobodi pa da nastave da rade po starom.
a) Draskovic i porodice zrtava zele da pravda bude u potpunosti zadovoljena jer ona to trenutno nije. Objasnio sam ti i naveo u predhodnom postu kako i zbog cega ali mi ti na to nisi odgovorio.
b) Branko Djurić i Milan Radonjić  su oslobodjeni optužbi. Godinama Draskovic ponavlja da i oni snose svu odgovornost za ucesce u ovom zlocinu.
« Poslednja izmena: 06. Mar 2008, 16:45:08 od KGBaron23 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

samo me gledajte

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 885
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Crowz,

Ako nekog taj proces ne zanima, ili mu je dosadio, jednostavno prebaci kanal kad Vuk prica o njemu, ne procita clanak u novinama i sl. Pricas o tvrdnjama o ubistvu vojnika. Kako iko moze da se osmeli da tvrdi da su te pretpostavke sasvim sigurno netacne? Zasto je to ubistvo obavijeno velom tajne? Tebi deluje uverljivo da su se momci poubijali medjusobno? Nekako se uvek ispostavljalo da su pretpostavke koje dolaze iz SPO-a a vezane su za kriminalce i ubistva, bile ispravne. Setimo se Legije i sprege DOSovske vlasti sa njim. Odmah posle 2000. SPO je upozoravao na to da ne moze izaci na dobro ta druzba sa kriminalcima. Djindjic je tada tvrdio da je Legija heroj, a sad je nazalost taj isti Djindjic pokojni. Kazes - Sloba je mrtav. I ne postoji nacin da ga vise kaznimo. A da li zbog toga treba da zaboravimo sta nam je radio? Da ne kazemo jasno i glasno za koja je sve ubistva odgovoran? Zasto ocekujes od Vuka da se bori za pravdu za sve, mada se on bori za to, a ne ocekujes to od drugih politicara? Zar nisu rdjaviji oni koji pravdu ni ne spominju? Uostalom, da je slucaj procesuiran kako treba prvi put, da su kazne bile adekvatne posle prve presude i da su svi krivci bili osudjeni odmah, svega ovog ne bi ni bilo, i pustili bi te ljude da pocivaju u miru. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
kome je vuk smetao?nekako se logicno uvek javlja logican sled dogadja da bi mogao smetat blizim saradnicima. kao i u svim atentatima.
uvek stradas od sebi bliskih ljudi. jedan moj drug se razveo. i kad je trebalo da se deli imanje i dok se cekao sud sta ce odluciti njega neko htede da ubije. osta slucajno ziv. o. k usporedbe nemaju istu tezinu ali. . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Selektivna lista DB-a za zločin na Ibarskoj
Autor: V. Z. C. - M. I. | 09.03.2008 - 00:02

Odluka Vrhovnog suda Srbije da u nastavku suđenja za zločin na Ibarskoj magistrali kao svedoke sasluša bivše šefove DB-a Gorana Petrovića i Zorana Mijatovića mogla bi da pruži jasniji odgovor na dva pitanja: zašto je srpska tajna policija posle oktobarskih promena preuzela ovaj slučaj i zašto je januara 2001. podnela krivične samo protiv trojice osumnjičenih.

Posle 5. oktobra je odlukom trojice koministara u MUP-u formirana policijska jedinica "Poskok" kojoj je poverena istraga o zločinu na Ibarskoj magistrali. Kada je "Poskok" otkrio da je vozač kamiona kojim je inscenirana nesreća pripadnik JSO-a Nenad Ilić, slučaj je preuzela tadašnja Državna bezbednost.
U krivičnoj prijavi koju je DB podneo krajem januara 2001. godine, osumnjičena su samo dvojica pripadnika JSO - narednik Nenad Ilić i kapetan Nenad Bujošević, kao i šef DB Radomir Marković.
Iz "Poskoka" i SPO, kao i stručne javnosti, stigle su oštre kritike na račun rukovodećeg tima DB-a. Zamereno je da je prijava selektivna i da njome nisu obuhvaćeni pomagači iz DB-a, organizator zločina Milorad Ulemek Legija, tadašnji komandant JSO, i drugi saučesnici iz te jedinice.
Vrh DB-a se praktično oglušio na sve ove primedbe i dugo je odbijao da proširi istragu. Tek kasnije je listi osumnjičenih pridodato samo ime šefa beogradskog DB-a Milana Radonjića.
Javnost je nemalo bila iznenađena kada se na suđenju za zločin na Ibarskoj čulo svedočenje Gorana Petrovića, tadašnjeg šef DB-a, i njegovog zamenika Zorana Mijatovića. Oni su priznali pred sudom da su dvojici osumnjičenih pripadnika JSO - Nenadu Iliću, Nenadu Bujoševiću, i njihovim porodicama izdali prave pasoše sa lažnim imenima. Petrović je tada izjavio: "To su naši momci koji su mislili da idu da ubiju albanske teroriste."
Tek nakon ubistva premijera Zorana Đinđića istraga je proširena i na Milorada Ulemeka Legiju, zatim još trojicu pripadnika JSO, generala Branka Đurića, šefa beogradske policije, generala Dragišu Dinića, načelnika saobraćajne policije Srbije, i pukovnika Vidana Mijailovića, načelnika saobraćajne policije Beograda.
Sudski postupak za zločin na Ibarskoj magistrali ušao je u osmu godinu, i nakon tri prvostepena suđenja Vrhovni sud sada ima zakonsku obavezu da donese konačnu presudu.
Petrović i Mijatović će verovatno ponovo morati da objasne i zašto je sredinom 2001. godine rukovodstvo DB-a, bez dozvole istražnog sudije, izvelo iz pritvora Radomira Markovića i odvelo na Institut bezbednosti da se sastane s ministrom unutrašnjih poslova Dušanom Mihajlovićem. Marković je tvrdio da on nije tražio sastanak, dok su rukovodioci DB-a svedočili da je Marković tražio sastanak jer je navodno ima nešto važno da kaže. Ministar Mihajlović je svedočio da nikakvu informaciju nije dobio, iako je to očekivao i da je taj sastanak bio gubljenje vremena. Istražni sudija Nebojša Živković je svedočio da je Marković izveden bez njegove dozvole.
Vrhovni sud je kao svedoka pozvao i Ljubu Milanovića, zamenika šefa "Poskoka".

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:23:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.