Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 35 36 38 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dokazi o nepostojanju (hriscanskog) Boga  (Pročitano 64618 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9

Lajbnic, jel to onaj sto je sad na farmi?
A otkud ti znas da je bog svet napravio najboljim mogucim?
da , bash taj  Smile . mrzi me da se dalje preganjam sa tobom , moj savet : mani se  i filosofije i religije , nisi bash talentovan za to  Smile Smile
« Poslednja izmena: 14. Sep 2010, 23:08:02 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Znam. A jel moze odgovor na postavljeno pitanje? Ako ja po tebi ne mogu da ga shvatim odgovor onda odgovori zbog drugih ljudi koji prate ovu temu.
« Poslednja izmena: 14. Sep 2010, 23:15:29 od noob_saibot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Sony xperia
Da ne prekidam diskusiju, samo ukratko o necemu sto mi se u brzom pregledu nekoliko zadnjih strana, ucinilo zanemarenim.

Ma ok, nisam u toku. Elem onim gore si da dokazao da je ovaj nas univerzum nesavrsen tj. da postoje odredjena ogranicenja ( gle cuda ) a ne bog. Znaci bog koristi izmedju ostalog i zlo kao alat zato sto je u nasem univerzumu to jedini moguci nacin za oblikovanje ljudi tj. ovaj nas svet je nesavrsen a ne bog.
Ogranicenja ne znace i nesavrsenost. U svim svojim ogranicenjima, Univerzum je savrseno onakav kakav bi trebao biti da bi postojao ovakav kakav je. Bilo koji od parametra da je malo drugaciji, ne bi ni postojao.

Smile
« Poslednja izmena: 14. Sep 2010, 23:41:02 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Problem u celoj prici je sam termin nesavrsenosti. Nesavrsenost kao pojam je subjektivne kategorije i samim tim je prilicno rastegljiv.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9

Ogranicenja ne znace i nesavrsenost. U svim svojim ogranicenjima, Univerzum je savrseno onakav kakav bi trebao biti da bi postojao ovakav kakav je. Bilo koji od parametra da je malo drugaciji, ne bi ni postojao.

Smile

pod nesavrshenostima se misli pre svega na postojanje zla , koje je navodni tvorac dopustio , iako je savrsheno dobar i savrsheno mocan (svemocan)  . ochigledno je dakle da jedan od ova dva atributa otpada , shto onda invalidira hriscansku teologiju .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
Sad kad pogledam iz drugog ugla ova teorija drzi vodu pod uslovom da zlo postoji. Zlo se uvek moze predstaviti kao zamaskirano dobro.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
Ja se zvanicno povlacim iz ove teme posto nisam kompetentan da pricam o ovome. Moj problem je sto postojanje boga gledam kroz nereligijsko prizmu. Moram priznati bf-u da je njegov dokaz sa logicke strane totalno ispravan i da sam pogresio sto stvari nisam gledao sa religijske strane. Pozdrav  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7967
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.55
mob
Apple iPhone 4
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.59
Ja se zvanicno povlacim iz ove teme posto nisam kompetentan da pricam o ovome. Moj problem je sto postojanje boga gledam kroz nereligijsko prizmu. Moram priznati bf-u da je njegov dokaz sa logicke strane totalno ispravan i da sam pogresio sto stvari nisam gledao sa religijske strane. Pozdrav  Smile

Pa lepo sam ti rekaćo da se ne trudiš.

@noob_saibot Postavljao sam tu sliku vec. Moras da shvatis da je vera neka vrsta fanatizma i da vernici vide ono sto zele i nista vise od toga. Sve gledaju kroz prizmu svojih zelja i tako filtriraju stvarnost dok iz nje ne izbace sve sto bi moglo da iskrivi sliku o svetu koja njima odgovara.

« Poslednja izmena: 16. Sep 2010, 10:22:32 od framling »
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
ova tema mi dođe kao odmor za mozak posle onih perverznjaka na psihologiji....  Smile

IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 35 36 38 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.