Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dokazi o nepostojanju (hriscanskog) Boga  (Pročitano 64981 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 68
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
To je opet sa logicke tacke gledista. Kod pravog vernika sumnja u postojanje Boga ne postoji. On je ubedjen da postoji.
P.S Koliko je pravih vernika medju nama?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Poenta je u verovanju .

verovanje je lichan chin - tvoja vera u kiseo kupus  Smile nije dokaz univerzalnosti kiselog kupusa  Smile . da ne pochinjem o tome kako su verovanja uglavnom emocionalno uslovljena .

Citat
Bog ne cini sve sto je u njegovoj moci da spreci zlo. On to moze ali ne cini. Tipican dokaz ti je u Svetom pismu prica o Pravednom Jovu (ili Jobu). evo ti link pa procitaj u Starom Zavetu.

prema hriscanskoj teologiji bog je savrsheno dobar - dakle prilichno se razlikuje od jevrejskog osvetoljubivog demona jahvea iz starog zaveta koji trazi da se ubijaju zene i deca  Smile ... jeste da je prilichno apsurdno da je isusov tata krvozedni jahve  Smile ,ali takva je situacija .

ja dakle polazim od hriscanskog savrseno dobrog boga  Smile .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 68
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
@Amalia
Stvari koje se desavaju oko nas, koje karakterisemo kao zlo, su iskusenja koja Bog stavlaj pred nas da bi proverio nasu veru. Pogledaj i ti, u prethodnom tekstu sam dao link, pricu o Jovu. Tu ce ti biti objasnjeno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
mob
HTC One
Aha, znaci svemoguci cika zeli da se igra?

Pa je pred Hitlera stavio test vere a ovaj jadnicak skrenuo sa pravog puta. Zrtve manje-vise, ali Hitler ode u pakao po zasluzi?

I kako u jednom komentaru napisati da je verovanje a u drugom da se to zna? Kontradikcija?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
iskusenja koja Bog stavlaj pred nas da bi proverio nasu veru.

dobra bica ne dovode druga bica u iskushenje , jer je iskushavanje delo zlog (satane) . to shto jevrejski bog dopushta satani da iskushava joba je samo dokaz njegove zle prirode  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 68
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
Tacno bf! Verovanje je licna stvar.
A ako uzmemo u obzir da ja verujem u kiseo kupus onda je on za mene sve.Niko me ne moze ubediti da kiseo kupus nije ok.  Dakle, ljudi sami biraju u sta ce da veruju, a da li je to ispravno pokazace vreme.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Tacno bf! Verovanje je licna stvar.
A ako uzmemo u obzir da ja verujem u kiseo kupus onda je on za mene sve.Niko me ne moze ubediti da kiseo kupus nije ok.  Dakle, ljudi sami biraju u sta ce da veruju, a da li je to ispravno pokazace vreme.

pa nije tachno  Smile . jer verovanje je lichna stvar ,a bog bi trebao da bude apsolutan   Smile .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 68
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
Bog je za pravog vernika apsolutan. Jesi li primetio kod ljudi koji te presrecu na ulici i nude razne pamflete i instant spasenje kako se ponasaju i kako im oci sijaju dok te ubedjuju? Oni veruju, ne pokusavaju logicki da dokuce odgovore. Stvari koje ne razumeju prepustaju da Bog resi.... i njima je lepo. Oni su vec u raju, nema nervoze, brige... sve ce biti reseno. Pokusaj se staviti u njihovu kozu i shvatices nacin kako to sve funkcionise
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Bog je za pravog vernika apsolutan. Jesi li primetio kod ljudi koji te presrecu na ulici i nude razne pamflete i instant spasenje kako se ponasaju i kako im oci sijaju dok te ubedjuju? Oni veruju, ne pokusavaju logicki da dokuce odgovore. Stvari koje ne razumeju prepustaju da Bog resi.... i njima je lepo. Oni su vec u raju, nema nervoze, brige... sve ce biti reseno. Pokusaj se staviti u njihovu kozu i shvatices nacin kako to sve funkcionise

dzabe ja tebi pricham  Smile bog moze za tebe da bude apsolutan (jer ne znash sta ta rech znachi  Smile ) ,ali hriscanski bog objektivno ne postoji .

probacu da ti to prikazem ovako : tvoj jugo 45 je za tebe najbrzi auto na svetu  Smile , ali objektivno je krsh  Smile Smile

ako posle ovoga nisi shvatio onda , jbg  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 68
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
Kad vec poredis sa automobilima.... koji je auto za tebe najbrzi? Recimo auto X. I smejes se mojem Yugu. A onda se pojavi neko sasvim treci kaze da je njegov auto Y najbzi. Sa tvoje tacke gledista ti si u pravu, sa moje ja  a taj treci  misli da je on u pravu. Nasi mozgovi mogu da dopru do odredjenog stadijuma i dalje ne ide. Tako je i sa svemirom, mi verujemo da je svemir bezgranican. Da li je? Kako nema logicnog objasnjenja za to pitanje, to postaje stvar vere. Zasto je lakse verovati u to nego u Boga?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.