Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dokazi o nepostojanju (hriscanskog) Boga  (Pročitano 65267 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Ne razumes me. Govoris o moralnosti, ja govorim o utkanosti u kreaciju. Da probam ovako. Pakao, u koju bi kategoriju smestio ?

Koje su mi na raspolaganju ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Sony xperia
Koje god zelis.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Koje god zelis.

Ok , pakao je metafizička kategorija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Sony xperia
Mozes mi malo objasniti. Iskreno, zanima me misljenje, vidjenje ... hvala unapred. Ne zameram ni najmanje ako nisi u mogucnosti to uraditi. Isto cu biti zahvalan i razumeti. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Mozes mi malo objasniti. Iskreno, zanima me misljenje, vidjenje ... hvala unapred. Ne zameram ni najmanje ako nisi u mogucnosti to uraditi. Isto cu biti zahvalan i razumeti. Smile

Ne razumem , više od onoga što sam napisao ja ne znam. Mogu da obrćem i okrećem to što sam napisao , ali postoji velika mogućnost da se rasplinem u sterilnu filozofiju ,....., a ja to ne želim.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
U svezi one bebe koju toliko spominjete.Ako čovjek ima slobodnu volju da baci bombu a ima, šta bi bog trebao učinit.Mjenjati zakone prirode,fizike,energije.Pala bomba a bebi ništa jer je beba.Grom udario u kuću svi mrtvi a bebi ništa.Čovjek se napija,auto u provaliji dubokoj sto metara,on poginija a suvozač nije jer nije ništa kriv.Bi li Bog trebao takav biti'
Бог поставља законе о којима говориш. Ја говорим о равнодушности бога (који треба да буде Љубав) за патњу невиних. Уосталом, што би се ико молио некоме кога није брига?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Sony xperia
Postujem Sova.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
A odkle ta patnja nevinih? Zbog cega se to desava? Jel zasluzeno il nije? Mozda je to kazna od Boga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Ako Bog postoji, on je, po meni, sasvim sigurno izvan našeg poimanja i materijalizovanja,  i takođe sumnjam da bi imao potrebu da se otkriva i objašnjava kroz razne proroke i knjige, čije reči nesavršeni ljudi tumače na razne načine, često pogrešne.

"Теодицеја је антрополошко извориште свих религија. Она је назив за човекову склоност да и поред неподношљиво бесмислене патње верује у божју руку, у промисао.
Ниједна рационална теодицеја, ни сва настојања да се чињеница зла у свету логички непротивречно помири са свемоћним и свеблагим Богом, логички нису могућа, нити су основана, и у исти мах у суштини религиозно нису допустива јер у себи скривају одређено оправдање зла. Од формирања теистичког погледа на свет па све до савреме¬них онтолошких концепција теистичког профила, проблем теодице¬је је чинио не само једну од најизраженијих теоријских тешкоћа, већ се је уједно исказивао и као пробни камен њихове одрживости уопште! То је логична последица околности, што проблематика тео¬дицеје задире изравно у саму представу о Богу, који према традира¬ној представи није једино највише, свемогуће и свезнајуће, но истодобно и апсолутно добро и праведно биће. Контрастирање наведених атрибута у склопу класичног појма Бога са фреквенrним и врло артикулисаним искуством појаве великих зала, деструкција и патњи у људској историји, која би по претпоставци требало даје под перманенrним Божијим надзором, делотворном контролом и усмеравањем, водило је онда ка драматичним светоназорним дилемама, које су дотицале и питање (правог) реалног појма Бога. Тим дилемама су, дакле, непосредно довођене у питање саме основе теистичке онтологије, што је, даље, неке рационалистички настројене мислиоце нагонило на уздржаност у погледу заступања теистичког виђења устројства стварности. О томе нам изричито сведочи и И. Кант, који је управо у проблему теодицеје сагледао главни разлог резервисаности многих филозофа према онтологији теизма.

Савремени јеврејски филозоф, Ханс Јонас, у свом огледу "Појам Бога након Аушвица“ каже "ако Бог постоји, онда је он био и у Аушвицу",  и одмах потом поставља  питање које се  инстинктивно јавља - "како је Бог могао бити у Аушвицу, а  да Аушвиц не спречи?"  На то питање нема логичног одговора."

Ovo sam našla ovde na forumu.
« Poslednja izmena: 01. Sep 2010, 18:54:02 od Brana.M »
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Citat
"како је Бог могао бити у Аушвицу, а  да Аушвиц не спречи?" 

Meni je ovo zanimljivo. A sto bi Bog sprecavao Ausvic?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.