Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dok se u Srbiji cmizdri zbog ugroženih prava kerova, u Kini ih peku na roštilju  (Pročitano 22835 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Chrome 51.0.2704.81
Kamo srece da prave cevape.
Zbog toga sto koriste stapice kad Jedu, dakle Jedu bez noza, glupo pripremaju meso
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
Postoji značajna razlika između klanja i hasanja svinja i goveda, i klanja i hasanja pasa. Pas jeste životinja kao i svaka druga, ali njegov odnos sa čovekom je poseban. Mislim kome treba da se objašnjava zašto se pas ne kolje i ne jede, njemu nešto fali. A Kenjazi su po tom pitanju otprilike tu negde, jer osim što su žešće hladni i okrutni jedni prema drugima, u sebe vole da trpaju i govna, kanalizaciju, zemlju i insekte. Pa se posle čude što im život vredi 5 centi i što su prvi u svetu po kanceru jetre i pankreasa.

Ali ipak, nije to glavni razlog što sam otvorio temu. Razlog je to što se u Srbiji u zadnjih par godina cmizdri i kenja po novinama što kerovi nisu apsolutno ravnopravni s ljudima i to se predstavlja kao jedan od najvećih problema univerzuma, a u Kini ih ovi čereče i okreću na ražnju i osim par desetina tmaošnjih njihovih aktivista, niko zbog toga ne daje ni pet para. Podseća me na sličnu kenjažu koja se takođe vrti godinama, kako se u Srbiji svaka druga žena mlati. Ispade da svaka druga žena koju vidim na ulici ima masnaju i podlive po licu i telu. I onda shvatiš da to nema veze s mozgom i da dok se ovde sere zbog par nasilnika, u Saudijskoj Ciganeriji ih muče i ubijaju a njima pak niko ni da pisne zbog toga.

Naravno da treba biti human i voditi računa o životinjama i naravno da se svako veže za svog ljubimca. Ali ideja da bilo koja životinja, koja niti donosi hranu u kuću, niti ju je podigla, niti je izdržava, niti je čisti... treba da bude ravnopravna sa ljudima, je čisto bezumlje i glupost. Uostalom, kao što rekoh, ako su te životinje tako super i bolje od ljudi, neka se svi pobornici te ideje nekoliko godina hrane, leče i obrazuju kod tvih svojih ljubimaca, tamo negde u divljini, pa nek mi jave kako je to prošlo. Pa nakon dve nedelje bi se na kolenima vratili među zle i prljave ljude.
« Poslednja izmena: 28. Jun 2016, 15:10:40 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Chrome 51.0.2704.81
Hkj, sve je to OK ali da li su se Na neki nacin pokusaji promene odnose drustva prema ljubimcima, psima I drugom, odrazili Na tvoj zivot, direktno.
Sem sto te neki tamo nerviraju svojim glupostima
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50085
Zastava Босна
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 47.0
mob
Samsung Galaxy S24
Мени је јасно зашто се у Европи не једу пси. Али и даље не мислим да начин на који смо одгајани, васпитани и уопште научени да живимо мора бити "једини исправан". Па да онда другим културама и цивилизацијама намећемо норме које су кроз нас подизане вијековима. То је просто погрешно. Као што би било погрешно забранити убијање крава у Србији зато што је у Индији крава света животиња например. Ако у пустињи, на артику или пустом острву недостаје меса а људи виде пса једном годишње ко их може кудити што су га искористили да се нахране и преживе?
« Poslednja izmena: 28. Jun 2016, 17:18:20 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
Aaa šta tačno treba da se desi da bi se porazmislilo o ovome?  Smile Jel treba neko da fasuje neku boleštinu u pekari jer se kerovi šetaju po njoj, ili da završi na previjanju jer ga je izgrizao nervozni neobezbeđeni pas u prevozu?  Smile

Opet ta čuvena logika - dok se ne pojede govno, ne može se biti siguran da se ono ne jede.  Smile

I opet - uvlačenje kerova u zadimljene kafiće, pekare i autobuse nije nikakvo poboljšanje odnosa prema ljubimcima nego čisto sviranje kurcu.  Smile Poboljšanje odnosa sa ljubimcem je kad neko uzme pa se obrazuje malo o životinjskoj dresuri i psihologiji (ako je već toliki kreten da ne shvata da pas i čovek nemaju ista interesovanja i razmišljanja) i onda to primeni na svom psu. Al za to treba da se mrdne guzica, napregne mozak i izađe u park i posveti neko vreme i trud.  Smile A ovim folirantima je lakše da vežu psa za sebe ceo dan i šetkaju ga po mestima na kojima ne želi da bude i onda se posle busaju kako su veliki ljubitelji životinja i Majke Tereze.

Мени је јасно зашто се у Европи не једу пси. Али и даље не мислим да начин на који смо одгајани, васпитани и уопште научени да живимо мора бити "једини исправан".

Ne radi se tu o ispravnosti nego o prostom zdravom razumu. Primer : Indus kaže da je krava sveta životinja. Ja ga pitam da mi to naučno objasni i dokaže. Indus ćuti ili mi recituje citate iz verskih knjiga  narodnih priča. Ja opet pitam da li ima konkretne dokaze da je krava sveta životinja. Indus zaćuti. Indusova tvrdnja pada u vodu. Krava nije sveta životinja. End of stori. Isto važi i za bilo koje druge rasprave te vrste. Da li treba da jedemo bube i govna ko kinezi, da li je normalno da muslimani žive ko u srednjem veku, da li su veganizam i vegetarijanizam ispravne prakse, da li je transseksualnost poremećaj, da li treba svi da nosimo oružje ko ameri... Sve se to može rešiti i odgonetnuti razgovorom, kroz argumente, logiku i razum. Nema tu ''pa oni to tako'' nego ili je logično, ili nije. Samo što neke kulture više cene mumbo jumbo verovanja nego logiku i razum.

A što se tiče ovoga da smo mi sad kao neki šovinisti koji misle da su samo naše prakse ispravne... Idi prošetaj malo po bliskom istoku, Africi i Aziji pa mi reci da li i dalje misliš da smo mi Evropljani jedini koji to rade.

Ако у пустињи, на артику или пустом острву недостаје меса а људи виде пса једном годишње ко их може кудити што су га искористили да се нахране и преживе?

Babe i žabe. Ovde se ne radi o hasanju psa usred puste nedođije nego o festivalu psećeg mesa koji se održava u gradovima širom Kine. Sasvim je razumljivo da neko jede pse i bube kad nema ništa drugo oko sebe. Al jesti bube, govna, pse i ko zna šta još u vremenu i uslovima kada su dostupne i bolje hrane je... umnobolno.
« Poslednja izmena: 28. Jun 2016, 17:38:54 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Chrome 51.0.2704.81
A hkj hoces da kazes da se nasi zakoni ne bave uslovima u kojima rade pekare I slicno, u smislu da ne zabranjuju da po hrani setaju pacovi, bubasvabe, psi, Macke I nosorozi
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
Care ne mora ker da hoda po jebenoj hrani da bi uneo bolesti i zaraze u nju. Comprende?

I da, očigledno se ne bave dovoljno čim vlasnici imaju mogućnost da u svoje lokale, u šta spadaju i pekare i restorani, dozvoljavaju ulazak psima.
« Poslednja izmena: 28. Jun 2016, 17:41:19 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Chrome 51.0.2704.81
Znam da ne hodaju zaboga.
Moram da se slozim da moze biti gadno uvodjenje pasa u restoran.
Ali mislio Sam Na kuhinji. Tamo ih bar nema.
Ili se varam?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.84
mob
Ericsson jeste
Citat
Nema tu ''pa oni to tako'' nego ili je logično, ili nije
odnosno,ili je tebi logično ili nije. zašto si toliki diktator te ono što TI ne smatraš logičnim-to mora da važi i ZA SVE DRUGE?!? sve je subjektivno
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
mob
LG G3
Ja bih mogao da probam,ali en bih mogao da zakoljem kera,a to se kosi sa mojm filozofijom jer ja kad se u sleu kolje i obavezno prisustvjem i držim za rep  Smile Moja je filozofija sve moze da s ejede ako ga sam ubijes bar jednom godisnje.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.