Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 05:28:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dogodine bez viza  (Pročitano 7687 puta)
07. Jul 2006, 23:10:39
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Dogodine bez viza
M. BABOVIĆ, 7. jul 2006

ISKRENO se nadam da će vizne olakšice za naše građane startovati u 2007. godini - optimista je direktorka Vladine kancelarije za priključenje EU Tanja Miščević, posle susreta sa Olijem Renom.
Ona očekuje da će mandat o ovom važnom pitanju biti usvojen u septembru, što je preduslov za otvaranje pregovora sa Beogradom, ali i sa ostalim državama zapadnog Balkana. "Vizni razgovori", kako kaže, trebalo bi da budu završeni do kraja godine.
* Ko će najpre osetiti blagodeti olakšanog viznog režima?
- To će uglavnom biti studenti, eksperti i zaposleni u javnoj upravi. Naš predlog je da budu obuhvaćeni i novinari, aktivisti nevladinih organizacija, biznismeni i porodice naših građana koji su legalno zaposleni u zemljama EU.
* Oli Ren nam je doneo izmenjeni mandat za pregovore sa Briselom, koji mora da potvrdi i Savet ministara. Može li se desiti da neko zakoči proces, zbog nesaradnje sa Hagom?
- Ne bi trebalo da bude problema. U pitanju je čisto tehničko pitanje. Dokument je sada naslovljen na Srbiju, umesto na bivšu SCG, a svi stari uslovi ostaju u preimenovanom mandatu.
* Da li je finski diplomata, barem u naznakama, ostavio nadu da će pregovori sa EU biti nastavljeni, čak i ako Mladić ne bude u Ševeningenu?
- Ne. Ren je bio kategoričan da je Akcioni plan Vlade Srbije samo instrument, a da nastavka pregovora sa EU nema bez pune saradnje sa Haškim tribunalom.

VERUJEM VLADI
* IZ ove prespektive teško je zamisliti da Sporazum o stabilizaciji i priključivanju EU da potpišemo u predviđenom roku - do kraja godine. Verujete li, ipak, u preokret?
- Nadam se da ćemo uspeti da parafiramo SSP u zacrtanom roku. Verujem u uspeh Akcionog plana i u rešenost Vlade da se nastave pregovori sa EU. Čim Evropska komisija utvrdi da su se stekli uslovi za nastavak razgovora, spremni smo da istog časa sednemo za sto.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Daj boze....
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Šengen još daleko
Ž. P., 8. jul 2006

Od stalnog dopisnika - Brisel
Usvajanje mandata za pregovore o olakšavanju viznog režima za građane Srbije neće ići tako glatko. Evropska komisija će sledeće nedelje, na predlog svog pot­predsednika Franka Fratinija zaduženog za unutrašnje poslove i pravdu, usvojiti predlog mandata za pregovore o viznim olakšicama za Srbiju, koji će biti upućen na usvajanje Savetu ministara unutrašnjih poslova i pravde EU. Taj mandat će bi­ti vrlo uopšten i širok. Čak vrlo neodređen. Dva su razloga za to. U EK žele da ostave što veći prostor za pregovaračke rezultate i nemaju nameru da alarmiraju pojedine zemlje Članice koje su vrlo skeptične prema otvaranju šengenskih vrata i zbog toga bi, budući da mandat mora da bude usvojen jednoglasno na Savetu mogle da prave probleme. Kako je "Novostima" rekao jedna od bliskih saradnika potpredsednika Fratinija u Srbiji su prevelika očekivanja od relaksacije viznog re­žima.
- Mi ne pregovaramo o liberalizaciji viznog režima, već samo o olakšavanju vi­znog režima, koje će biti fokusirano samo na pojedine kategorije stanovništva, cenu viza i proceduru; broj dokumenata, dužinu trajanja viza... Bojimo se da je kreiran preveliki entuzijazam oko olakšavanja viznog režima, što bi mogao da bu­de bumerang za vladu kada svima postane jasno da se radi o olakšavanju vi­znog režima, a ne liberalizaciji - kazao nam je naš sagovornik u Evropskoj komi­siji.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
 Smile

ko ce im verovati
IP sačuvana
social share
....................................
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Apple 15
a, ja treba da izvadim pasos zemlje koja je na beloj sengen listi Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
a, ja treba da izvadim pasos zemlje koja je na beloj sengen listi Smile

Imam dva pasosa. Jedan je nas, drugi je jedan od najboljih na planeti: Slovenacki. Iako sa njim mogu maltene bilo gde, ipak bih mnogo voleo da sa srpskim mogu kao i sa slovenackim. Sta ti je krv... Smile
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Kada će Evropska unija ukinuti vize za građane Srbije
Stolica pred konzulatom nam ne gine

BEOGRAD - Iako Vlada Srbije "paketom plus" od Evropske unije zahteva ukidanje viza za naše građane do 2008. godine, do kojega bismo došli faznim olakšicama za studente i naučnike, iz Brisela još nema zelenih signala. Bilo kako bilo - ne gine nam dug štap do čijeg kraja ćemo još dugo, dugo protezati redove pred konzulatima evropske dvadesetpetorke.

Pre nego što i pomislimo da bismo mogli da dođemo na takozvanu belu šengen listu i kažemo zbogom vizama, treba sa Briselom da ispregovaramo sporazum o viznim olakšicama.

- Očekujemo na jesen početak pregovora o viznim olakšicama za neke kategorije naših građana. Verujemo da ćemo ih brzo završiti jer smo unapred dobar deo posla odradili, znajući šta je za to potrebno. Mi smo, zapravo, ispunili sve uslove za početak pregovora - kažu u Kancelariji Vlade Srbije za pridruživanje Evropskoj uniji i napominju da je za njih i dalje nepoznanica kada bismo mogli biti oslobođeni traženja evropskih viza.

Potpisivanjem pomenutog sporazuma "svanulo" bi studentima, ljudima od nauke, biznismenima, državnim službenicima, ali najverovatnije i sportistima, novinarima, kao i predstavnicima nevladinih organizacija.

- Ove kategorije našeg stanovništva imale bi mnogo manje posla oko silne papirologije, koja je sada neophodna za odobrenje boravka u nekoj zemlji Unije. Tako bi, recimo, umesto dobijanja vize na nekoliko dana, koliko im je potrebno da obave neki posao u državi EU, imali vize na znatno duži period, kao što je šest meseci. Međutim, još ne znamo kako će to tačno da izgleda, pošto nam iz Brisela još nije dostavljen predlog sporazuma - objašnjavaju u Kancelariji.

Dobijanjem viznih olakšica praktično mali broj kategorija našeg stanovništva ostaje nepovlašćen u konzulatima članica Unije. To su uglavnom turisti ili ljudi koje posao ne vodi među granice ujedinjene Evrope. Međutim, olakšani dolazak do "ulaznice" za neku od članice evropske porodice ne znači da će građani Srbije moći da uđu na tržište rada Unije. Tu privilegiju još nisu dobile ni neke nove članice EU, te naši ljudi ne treba da grade iluzije da će to nama uskoro poći za rukom.

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

----- Whiro -----

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1848
Zastava Šabac, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Ok i ove olakšice su korak napred sa mrtve tačke, mada meni neće ništa značiti - ne pripadam ni jednoj od navedenih kategorija. Mene zanima da li su iz EU nekada konkretno rekli: da bi Srbija došla na belu Šengen listu, treba da ispuni: to, to, to .... Ako jesu, ko je odgovoran za ispunjavanje datih uslova  Smile. Otkud u  EU tolika razlika u tretmanu Srbije i Hrvatske, šta su oni to uradili što mi nismo? 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 311
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@petard
pevali su danke deutschland
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

----- Whiro -----

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1848
Zastava Šabac, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
@petard
pevali su danke deutschland
neka nam odmah ukinu vize, pevaću i ja   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 05:28:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.