Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dobrosusjedski odnosi - uspjesne price izmedju naroda u BiH  (Pročitano 25184 puta)
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k530i
Citat
Удбашев син,а салонски четник...шта све неће спојити твој илирски ум

хехехе ... пази издржао је три стране скоро па као нормалан лик који не лупета глупости по дифолту. Ипак је то корак у добром смеру

kako ja imam nekakakv cudan utisak da si ti i ovaj gore empty klip ustvari jedna te ista osoba xexexe  Smile

Одређена сличност постоји,то си одлично запазио мистер Холмс!Сви имамо по два ока,уши,нос,зубе,екстремитете,пишемо ћирилицом,припадници истог народа,и уживамо да те зајебавамо.Само то ради још 10 људи поред нас  Smile

А и не патимо сви од отварања мултија да би испало како се неко слаже са нама.
« Poslednja izmena: 03. Dec 2009, 22:07:03 od vl4d4 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
kako ja imam nekakakv cudan utisak da si ti i ovaj gore empty klip ustvari jedna te ista osoba xexexe  Smile
Није ми ни до појаса Smile

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
DEPO | BiH
AKADEMIJA: 800 godina franjevačkog reda

Cetvrtak | 03.12.2009
Franjevci Bosne Srebrene organizirali su u četvrtak prigodnu akademiju  u Franjevačkom studentskom centru u Sarajevu povodom 800. obljetnice franjevačkoga reda

Pozdravne riječi prisutnima je uputio provincijal Bosne Srebrene fra Lovro Gavran. Na akademiji se kroz tri referata govorilo o tri nezaobilazna područja djelovanja bosanskih franjevaca. Riječ je o   temama koje sačinjavaju život bosanskoga franjevca i njegove redodržave Bosne Srebrene.

Tako je fra Miro Jelečević govorio o specifičnosti bosanskofranjevačkog katoliciteta, o vjeri i posebnim naglascima u teologiji bosanskih franjevaca.

Fra Ivan Bubalo svoj referat posvetio je temi koja govori o hvaljenom i istodobno toliko osporavanom političkom djelovanju bosanskih franjevaca u smjenama carstava i režima, o graničnim povijesnim, egzistencijalnim kritičnim situacijama unutar države i Katoličke crkve.

Književnik Ivan Lovrenović govorio je  o kulturnom djelovanju bosanskih franjevaca, s posebnim naglaskom na franjevačku literaturu, knjigu, jezik, na ono što naziva  „franjevačkim pismom“.

Govoreći o kulturi teksta kod franjevaca, Lovrenović je rekao da pod  tim izrazom valja razumijevati najprije spisateljski rad franjevaca, ali i cijeli onaj kompleks od iznimne povijesno-kulturološke važnosti u koji spadaju nastojanja oko jezika, pisma, opismenjavanja i obrazovanja, pravopisa, izdavanja knjiga, udžbenika, periodike...

"Franjevačko spisateljstvo u Bosni predstavlja četiri stoljeća dugu kulturnu akciju i književnu tradiciju, te veoma raznorodan skup tekstualnih žanrova. Nekad je bilo uobičajeno da se vrijeme i karakter te književnosti ograničuju na starije povijesno razdoblje, u kojemu je spisateljska djelatnost franjevaca bila motivirana dominantno religijsko-odgojnom, utilitarnom svrhom, pa su iz toga proizlazili i njezini glavni oblici, motivi i postupci. No, u bosanskih  franjevaca spisateljska praksa nikada nije zamirala, živa je i danas, nastavljajući i preinačujući stare tradicije u suvremene izraze i postupke, a stvarajući i nove", rekao je Lovrenović.

U svečanom dijelu akademije predstavljene su poštanske  marke JP BH pošte, od kojih je jedna je urađena za 800. obljetnicu Franjevačkoga reda a druga za 100. godišnjicu neprekinutoga djelovanja Franjevačke teologije u  Sarajevu.

(FENA, DEPO/eb)
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
kako ja imam nekakakv cudan utisak da si ti i ovaj gore empty klip ustvari jedna te ista osoba xexexe  Smile
Није ми ни до појаса Smile

Smile Smile Smile

Ај не причај ... кад су то па Сремци били тако високи Smile Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
Jergović i Vidojković na putu bratstva i jedinstva
Cetvrtak | 03.12.2009
Jergović i VidojkovićDva pisca - Miljenko Jergović iz Hrvatske i Marko Vidojković iz Srbije, kreću na putovanje bivšom Jugoslavijom, a dogodovštine s putovanja Yugom od Vardara do Triglava bit će dijelom dokumentarca koji bi trebao biti premijerno prikazan početkom iduće godine.

Dokumentarni film u produkciji SEETV-a bavi se podjelama u tumačenju bliže i dalje povijesti na području bivše Jugoslavije, te time kako razlike u viđenju prošlosti utječu na sadašnjost i budućnost regije, prenosi portal B92.

Protagonisti filma su dva pisca koji se smjenjuju za volanom juge, u vožnji s kraja na kraj Autoputa bratstva i jedinstva, koji je povezivao većinu republika SFRJ.

Film će imati verziju od 52 i 85 minuta, premijerno prikazivanje predviđeno je za prvu polovinu 2010., a partnerske produkcije filma su Optimistic Film iz Srbije i New moment Video House iz Makedonije.
(FENA, DEPO/tg)
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k530i
Нашла крпа закрпу  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
Нашла крпа закрпу  Smile

mozes li ti ista pozitivno prokomentarisat, ajd budi covjek , nemoj bit srbin dva dana  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
budi covjek , nemoj bit srbin
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k530i
Нашла крпа закрпу  Smile

mozes li ti ista pozitivno prokomentarisat, ajd budi covjek , nemoj bit srbin dva dana  Smile

Кад су у питању Јерговић и Видојковић не  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
Нашла крпа закрпу  Smile

mozes li ti ista pozitivno prokomentarisat, ajd budi covjek , nemoj bit srbin dva dana  Smile

Кад су у питању Јерговић и Видојковић не  Smile

ne znam stvarno kome su njix dvojica naudili u zivotu  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.