Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dobrodošlica gostima iz Srbije u Makarskoj: Da imam nož, sad bih te zaklao!  (Pročitano 52877 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia 
Boro SSSSrbine što si tuko turiste  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.122
Meni nije jasno kako se to neko od tih turista ne posiba sa domorodcima Smile 
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
Srbi stvarno ne treba da idu na hrvatsko a ni crnogorsko primorje.
+1
« Poslednja izmena: 03. Avg 2011, 14:44:14 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia 
ti koji odu uglavnom idu kod svojih babe i dede i žive u ružičastom svetu ko naš Danilo dok im ne izlome vilicu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
04. 08. 2011

PRESS

DOBRODOŠLICA NA HRVATSKI NAČIN... KragujevČanin Miodrag ŽivkoviĆ zverski pretuČen bez ikakvog povoda
Ovako obeležavaju "Oluju": Srbinu slomili vilicu u Splitu

Napad - Žrtva mučkog napada priča za Press: Nasrnuo je na mene s leđa nasred ulice, oborio me, počeo da me šutira u glavu i udara rukama. Pre toga nismo razmenili ni jednu jedinu reč, ma ni pogled

Još jedan napad na srpske turiste u Hrvatskoj! Miodrag Živković (32) iz Kragujevca pretučen je u noći između ponedeljka i utorka u Splitu, na platou ispred kluba „Bačvice". Napao ga je, bez ikakvog razloga, nepoznati muškarac oko 3.30 časova, a od siline udaraca nogom i pesnicama u glavu Miodragu je pukla vilica na dva mesta.

- Vraćao sam se iz provoda sa društvom, išli smo ulicom ka kući kada je na mene s leđa nasrnuo očigledno pijani napadač. Pre napada nismo razmenili ni jednu jedinu reč, ma ni pogled. Oborio me je iznenada i počeo da me šutira svom snagom u glavu. Sve se munjevito odigralo, pa se nisam snašao ni da odreagujem. Pamtim samo bol, kao da me je udarao užarenim čekićem. Kada sam došao sebi, skupio sam nekako snagu da se odvučem kući, kod prijatelja kod kojih sam i boravio - priča Miodrag za Press.
Hitna operacija

On navodi da je prvo legao da se malo oporavi.

- Tek kasnije, kada su se rane ohladile, vilica je počela da me užasno boli. Prijatelji su me odveli do lekara - kaže Miodrag.

U bolnici u Splitu lekari su mu dijagnostikovali ozbiljne prelome vilice na dva mesta i naložili hitnu operaciju.

- Još ne mogu da verujem šta mi se desilo! Ulicom sam hodao ćutke, nisam imao ništa od garderobe poput navijačkih simbola ili nečeg sličnog. Ne znam zaista zašto me je pretukao - kaže Miodrag, koji je grafički dizajner i trenutno radi za jednu firmu iz Bangkoka.

Miodrag je juče iz Splita otputovao u Crnu Goru, a na granici ga je sačekao srpski konzul u Herceg Novom, koji ga je odveo do majke koja živi u Petrovcu. Danas će Miodrag u pratnji konzula, a o trošku naše ambasade, stići u Beograd, gde će na Vojnomedicinskoj akademiji operisati vilicu.

- Lekari u splitskoj bolnici su me zbrinuli, a sada me čeka složena operacija vilice koja mora hitno da se uradi. Bolovi su jaki, ali uspevam nekako da jedem i da govorim. Baš mi je teško - priča Miodrag, uz napomenu da u Splitu ima mnogo prijatelja i da nije mogao ni da zamisli da će doživeti ovakav užas.

Kako su rekli za Press u Policijskoj upravi u Splitu, Miodrag je sve prijavio nekoliko sati posle napada, kada je pušten iz bolnice, zbog čega je teže naći počinioca.

Marija Raca - Ivana Žigić

Press
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Nokia 
Srbi stvarno ne treba da idu na hrvatsko a ni crnogorsko primorje.
+1
+1
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Nokia 2610
BEOGRAD 04. 08. 2011
PRESS
HOROR... KAKO OSUĐENI HRVATSKI GENERALI ANTE GOTOVINA I MLADEN MARKAČ VIDE „OLUJU"

Srbi se „etnički samoočistili"

Hrvatski generali Ante Gotovine i Mladen Markač u svojim žalbama na presude Haškog tribunala tvrde da etničkog čišćenja u vojnoj akciji „Oluja" nije bilo, odnosno da Srbi nisu pobegli iz Krajine zbog napada i pod granatama Hrvatske vojske, nego su to uradili zbog „siromaštva i jadnih životnih uslova"

I Gotovina i Markač tvrde da se u avgustu 1995. godine 200.000 Srba „evakuisalo" po naredbi krajinskog rukovodstva. Advokati Gotovine, između ostalog, tvrde da nije utvrđeno da je ijedna civilna žrtva usmrćena ili povređena zbog granatiranja HV-a (?!), ali je Markačeva odbrana u vređanju zdravog razuma otišla korak dalje. Markač, naime, tvrdi da je u „Oluji" izvedeno „etničko autočišćenje" i da se dogodio „spontani odlazak" ljudi. Najgrotesknija je njegova tvrdnja da su civili u jeku ratnih sukoba bežali „zbog želje Jugoslavije da popravi vlastitu etničku sliku uz pomoć izbeglih Srba iz Hrvatske".
"Niko nije stradao"

Gotovina je u Hagu osuđen na 24, a Markač na 18 godina zatvora zbog zločina nad Srbima u vojnoj akciji „Oluja". Gotovina je 15. aprila proglašen krivim za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu, smišljenom da protera srpsko stanovništvo iz Kninske Krajine. Njegov pravni tim je u ponedeljak podneo žalbu i zatražio da bude oslobođen i proglašen nevinim jer je Tribunal „pogrešio i činjenično i pravno" u zaključku da su napadi na srpske civile bili nezakoniti.
Vučić: Najteži zločin etničkog čišćenja

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić kazao je da ta stranka najoštrije osuđuje hrvatske političare koji veličaju „Oluju".
- To je najteži zločin etničkog čišćenja posle II svetskog rata. Nigde tako brzo i tako brutalno nisu proterane stotine hiljada ljudi. Hrvatska Srbima mora da obezbedi elementarna ljudska prava i oni moraju da budu jednaki sa Hrvatima. U tome očekujemo podršku EU - rekao je Vučić.
- Nijedan srpski civil nikad nije izjavio da je napustio Hrvatsku zbog nezakonitog granatiranja HV-a, ali je sudsko veće ipak zaključilo, i to pogrešno, da su desetine hiljade Srba prognane zbog neselektivnog granatiranja. (...) Ipak, sudije su zaključile da su Srbi pobegli iz Knina, Benkovca, Obrovca i Gračaca iz straha od granatiranja. To je pogrešan zaključak - navedeno je u žalbi u kojoj se navodi da su Srbi otišli „zbog naredbe za evakuaciju koju je izdalo njihovo vlastito vođstvo".
- To su potvrdili dva bitna zaštićena svedoka i tadašnji američki ambasador u Hrvatskoj Piter Galbrajt, ali su sudije ta svedočenja zanemarile - stoji u žalbi.
Advokati Gotovine negirali su postojanje „udruženog zločinačkog poduhvata" s ciljem progona Srba, što je učinila i Markačeva odbrana. Markačeva odbrana navodi da je za sud „glavni i jedini dokaz" postojanja zločinačkog poduhvata sastanak na Brionima koji se održao krajem jula 1995. godine, na kome je hrvatski predsednik Franjo Tuđman rekao da će Hrvatska Srbima „tobože garantovati građanska prava". Hrvatski general smatra da je sud pogrešio jer je dao previše značenja reči „tobože" - da nije, ne bi bilo ni presude (?!).
Sramne tvrdnje

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta kaže da su sramne tvrdnje Gotovine i njegove odbrane.
- Kako ih nije sramota da tvrde da su Srbi tobože sami i masovno otišli iz svojih kuća?! Pa, ko normalan napušta svoj dom i ide u izbeglištvo?! Ako je 200.000 prognanih Srba iz Hrvatske i ako je 700 civila ubijeno tokom „Oluje", šta je to ako nije etničko čišćenje?! - navodi Linta.
Tadić: Rešiti sudbinu nestalih

Predsednik Boris Tadić izjavio je povodom godišnjice da je potrebno da se reše sudbina nestalih i problemi povratnika u Hrvatsku.
- Ti problemi su vraćanje stanarskih prava, obnova imovine, penzije, konvalidacija radnog staža, kao i problemi u procesu stambenog zbrinjavanja, nemogućnost otkupa stanova i problemi vezani za dobijanje državljanstva i ekonomsku održivost povratka - naveo je Tadić.  On je dodao da građani Srbije 4. avgusta tuguju i odaju počast svim nevino stradalim u zločinima koji se ne smeju zaboraviti.
On ističe da naše rukovodstvo ima moralnu i ustavnu obavezu da insistira na utvrđivanju pune istine o progonu Srba iz Hrvatske „u cilju normalizacije odnosa dva naroda".
Advokat Toma Fila kaže da Gotovina nema nikakve šanse da mu ova priča pred Tribunalom prođe i da uskoro bude na slobodi.
- „Oluja" je za Hrvate legitimna vojna akcija HV-a kojom su oslobodili svoju teritoriju. Pa, godišnjica „Oluje" im je državni praznik. Ali postoje svedoci i snimci koji ukazuju da HV nije gađala samo vojne ciljeve, nego i civilne. A to što se Gotovina setio da se žali baš pred godišnjicu „Oluje" čista je provokacija za Srbe i poruka da ga je baš briga za našu tugu - ocenjuje Fila.
„Oluja" je bila završna operacija u ratu 1991-1995, tokom kojeg je ubijeno i nestalo ukupno blizu 7.000 i proterano 404.887 Srba, od čega 141.887 iz gradova van ratnih dejstava. Samo 57.000 prognanih vratilo se u Hrvatsku.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
SonyEricsson 
Citat
...Pre napada nismo razmenili ni jednu jedinu reč, ma ni pogled. Oborio me je iznenada i počeo da me šutira svom snagom u glavu...
...Još ne mogu da verujem šta mi se desilo! Ulicom sam hodao ćutke, nisam imao ništa od garderobe poput navijačkih simbola ili nečeg sličnog. Ne znam zaista zašto me je pretukao...

hmmm...verovatno mu je skenirao dnk...  Smile

Citat
I Gotovina i Markač tvrde da se u avgustu 1995. godine 200.000 Srba „evakuisalo" po naredbi krajinskog rukovodstva.
kad su izbeglice došle u naše selo, pričali su da nije bilo nikakvih ratnih delovanja, nego je njihova vojska došla u selo, i rekli su im da pokupe sve što mogu i pravac neznamkoja šuma, tamo je prihvatni centar. kad su stigli tamo, nije bilo nikakvog centra, samo nekoliko vojnika koji su poslali dalje dok nisu stigli do bih, gde su ih rasporedili, koja grupa kuda treba da ide.
oni nisu hteli bežati, ali bili su terani od sopstvene vojske.
e sad...ako su oni lagali, onda i ja lažem...jbg...
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
lažeš, ajmo dalje...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
SonyEricsson 
lažeš, ajmo dalje...

dobro...samo nisam ja počeo.
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.