Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dobro i Zlo - relativni ili stvarni pojmovi ...  (Pročitano 23803 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49790
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24

dakle - ono shto je dobro za tebe ,dobro je i za tvog boga (i naravno isto vazi za zlo). ali ,shvati da ima onih koji misle mnogo drugachije nego ti - i njih njihov bog tera da ubijaju ,pale ,istrebljuju .... Smile za tebe je njihov bog djavo ,ali za njih je tvoj bog djavo ...

ti koji ubijaju ne vjeruju u Boga. Niko neće zarad bilo kog Boga ubiti, već će ubiti zbog svog ega. Tako da bi se njegov ego mogao nazvati bogom o kom pričaš.

sad, neko će ubiti zbog ljubomore, treći zbog zavisti, četvrti pohlepe.. ali niko neće ubiti zbog "boga" !

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ja sam tebi vec objashnjavao ,ali to nekako ne ulazi u tvoju tvrdu glavu.Smile

I ja to tebi mogu da kažem. Smile

ti si stvorio boga prema svom liku .

Otkud to?Ja razumem da ti imaš svoje tumačenje onog što sam ja napisao,ali da me ubeđuješ da radim nešto što ne radim - ne mogu da razumem.

dakle - ono shto je dobro za tebe ,dobro je i za tvog boga (i naravno isto vazi za zlo).

Dakle - suština je u tome da ne određujem ja šta je dobro za mene,nego mislim da je Bog koji je stvorio ljude (ne samo mene pa da bude samo moj Bog) odredio i zakon po kome je za čoveka nešto dobro,a nešto loše.Ja nikad ne mogu da budem siguran šta je dobro,ali imam neke pretpostavke koje svaki dan ispitujem.A ako ti misliš da nema tog zakona (mislim na prirodni zakon,a ne neke moralne zakone koje ljudi određuju),zašto se ljudi nekad loše osećaju iako to ne žele?Ja sam to lično iskusio,a mislim da je i svaki drugi čovek pa pretpostavljam da se razumemo na šta mislim.To je za mene dokaz da postoji prirodni zakon po kome ne može čovek bilo šta da radi i da se dobro oseća,nego neke određene stvari.Po mom mišljenju Božije zapovesti iz Biblije i Kurana,pet zapovesti o kojima je Buda propovedao itd. opisuju rečima taj prirodni zakon.

ali ,shvati da ima onih koji misle mnogo drugachije nego ti - i njih njihov bog tera da ubijaju ,pale ,istrebljuju .... Smile za tebe je njihov bog djavo ,ali za njih je tvoj bog djavo ... 

Ajde...Ja sam mala beba pa ne pratim šta se dešava...
To što neko proglašava đavola za boga - nije moj problem.Svako će da odgovara za svoje postupke Stvoritelju čoveka.Ali svako može pogrešno da protumači ono što mu Bog govori,međutim samo treba da prati svoj osećaj i vratiće se na pravi put.

zamisli kako bi izgledao bog krava ili svinja ili vanzemaljaca ... Smile

Ne mogu da zamislim.Za mene je Bog jedan jedini i nema izgled koji ja mogu da shvatim,jer je beskonačan. Smile

ti koji ubijaju ne vjeruju u Boga. Niko neće zarad bilo kog Boga ubiti, već će ubiti zbog svog ega. Tako da bi se njegov ego mogao nazvati bogom o kom pričaš.

sad, neko će ubiti zbog ljubomore, treći zbog zavisti, četvrti pohlepe.. ali niko neće ubiti zbog "boga" !

To je to.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
a chak i da bog postoji - ono shto je dobro za boga ne bi moralo da bude dobro i za ljude Smile

Другим речима, што приличи Јупитеру, не приличи волу Smile

ja sam tebi vec objashnjavao ,ali to nekako ne ulazi u tvoju tvrdu glavu.Smile ti si stvorio boga prema svom liku . dakle - ono shto je dobro za tebe ,dobro je i za tvog boga (i naravno isto vazi za zlo). ali ,shvati da ima onih koji misle mnogo drugachije nego ti - i njih njihov bog tera da ubijaju ,pale ,istrebljuju .... Smile za tebe je njihov bog djavo ,ali za njih je tvoj bog djavo ...

zamisli kako bi izgledao bog krava ili svinja ili vanzemaljaca ... Smile

То се може и другачије рећи
Твој терориста је мој борац за слободу.
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 8621
Zastava 44°49'14"N 20°27'44"E
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia N82
dobro je relativan pojam ako imamo nesto sto mi definisemo kao dobro uvjek ce se nac neko ko ce tvrditi da to nije dobro isto vazi i za zlo Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
SonyEricsson k310i
Hajde onda da se svi lepo poubijamo i kraj.Ako zlo ne postoji onda zasto se ljutiti jedni na druge.Onda ne trebaju sudovi,evo ja cu da uradim nesto lose i da kazem da je to dobro.Ne kapiram sta vi pokusavate da kazete.Kad vi uredite nesto sve je to dobro a kad vama neko nesto uradi onda je to zlo...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 8621
Zastava 44°49'14"N 20°27'44"E
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia N82
ja sam samo rekao da ce za nesto sto neko smatra dobrim uvijek biti neko drugi ko ce to smatrati losijim i to je tacno
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 168
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6555
kolko ti mislis da me zaebavas ako te bas interesuje procitaj bibliju...u sta uopste vjerujes ako nisi vise hriscanin??

Znaci ti hoces da kazes da su samo hriscani vernici, ili mozda hoces da kazes da covek mora da pripada nekoj religijskoj grupi da bi verovao u nesto.  Smile

ko kaze da je religiozan i da je vjernik e taj je jos i debil.

Znaci religiozni vernici su debili?  Smile

A ti hoces da kazes da se u bozje ime nije ubijalo u proslosti, a ni sad?

Dakle - suština je u tome da ne određujem ja šta je dobro za mene,nego mislim da je Bog koji je stvorio ljude (ne samo mene pa da bude samo moj Bog) odredio i zakon po kome je za čoveka nešto dobro,a nešto loše.Ja nikad ne mogu da budem siguran šta je dobro,ali imam neke pretpostavke koje svaki dan ispitujem.A ako ti misliš da nema tog zakona (mislim na prirodni zakon,a ne neke moralne zakone koje ljudi određuju),zašto se ljudi nekad loše osećaju iako to ne žele?Ja sam to lično iskusio,a mislim da je i svaki drugi čovek pa pretpostavljam da se razumemo na šta mislim.To je za mene dokaz da postoji prirodni zakon po kome ne može čovek bilo šta da radi i da se dobro oseća,nego neke određene stvari.Po mom mišljenju Božije zapovesti iz Biblije i Kurana,pet zapovesti o kojima je Buda propovedao itd. opisuju rečima taj prirodni zakon.

Prirodni zakoni koji vaze za coveka, vaze i za sva ostala bica na ovoj planeti. I oni su nastali u istom trenutku kad je nastao i covek, znaci milionima godina pre biblije, kurana... Zacrtani su u njegovim genima.

ja sam samo rekao da ce za nesto sto neko smatra dobrim uvijek biti neko drugi ko ce to smatrati losijim i to je tacno

Barem u necemu da se slozimo.  Smile

ILi,ili o tom fazonu mozes da citas od Kirkegara, a on je po meni je bio kozmicki idiot

Znaci, preporucujes mi da citam knjige koje su pisali idioti, pa bas ti hvala!  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49790
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24

A ti hoces da kazes da se u bozje ime nije ubijalo u proslosti, a ni sad?

Ti ćeš reći da se u božje ime ubijalo, a ja da postoji zapovjest koja kaže da se ne uzima uzalud ime gospoda Boga svoga. Dakle, postoji mogućnost da se uzme uzalud. Obrati pažnju na to !

U božje ime se ubijalo, ali se nije ubijalo zbog boga tj. božje ime samo je zloupotrbljeno kako bi zločin imao racinalnog obrazloženja. Međutim, svakokm ko iole poznaje svoju vjeru je lako provaliti "obrazloženje". Radi se o agresivnim emocijama koje tako reći drže čovjeka pod kontrolom. Čovjek postaje ovisnik i mora da ih zadovoljava. Da je zadovoljenje emocije neko olakšanje, laže ih vlastiti ego koji bukvalno čovjeka drži kao psa na lancu. U tome svemu čovjek se sjeti božjeg imena, čisto da ima šta da kože; dok je stvarno božansko za njega imaginacija. Ljubavi u čovjeku nema...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
dakle shto se tiche ubijanja - m.master tvrdi da bog ne naredjuje ubijanje - ali stari zavet je pun primera gde jehova naredjuje da se poubijaju ne samo mushkarci ,nego i zene i deca i stoka Smile mislim da je vec bilo citirano par puta pa da se ne ponavljam Smile

mozda to nije tvoj bog m.mastere !!!  Smile

bojan pak kaze da njegov bog propisuje moralne zakone .ali recimo njegov bog - allah ne smatra da je nemoralno prodavati ljude ili da je nemoralno ubijati ljude u odbrani . s druge strane ima ljudi koji smatraju da njihov bog/bogovi zabranjuju da se oduzme zivot chak i komarcu !!!

to verovatno nije tvoj bog ,bojane !!! Smile

svaki bog je slika svojih vernika - vera stvara boga ,a ne obrnuto ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Prirodni zakoni koji vaze za coveka, vaze i za sva ostala bica na ovoj planeti. I oni su nastali u istom trenutku kad je nastao i covek, znaci milionima godina pre biblije, kurana... Zacrtani su u njegovim genima.

Baš tako. Smile Upravo to sam hteo da kažem.

U božje ime se ubijalo, ali se nije ubijalo zbog boga tj. božje ime samo je zloupotrbljeno kako bi zločin imao racinalnog obrazloženja. Međutim, svakokm ko iole poznaje svoju vjeru je lako provaliti "obrazloženje". Radi se o agresivnim emocijama koje tako reći drže čovjeka pod kontrolom. Čovjek postaje ovisnik i mora da ih zadovoljava. Da je zadovoljenje emocije neko olakšanje, laže ih vlastiti ego koji bukvalno čovjeka drži kao psa na lancu. U tome svemu čovjek se sjeti božjeg imena, čisto da ima šta da kože; dok je stvarno božansko za njega imaginacija. Ljubavi u čovjeku nema...

Potpisujem.

bojan pak kaze da njegov bog propisuje moralne zakone .

Bog ne propisuje moralne zakone,nego prirodne zakone,a ljudi propisuju moralne zakone kopirajući te prirodne zakone.

ali recimo njegov bog - allah ne smatra da je nemoralno prodavati ljude

Ko kaže da Bog ili Alah ne smatra da je nemoralno prodavati ljude?Ko je uopšte rekao da ja znam šta Bog smatra,a šta ne smatra.Ja to mogu samo da nagađam.

ili da je nemoralno ubijati ljude u odbrani .

A tebi je moralno da pustiš da neko ispred tebe vrši zločine?

s druge strane ima ljudi koji smatraju da njihov bog/bogovi zabranjuju da se oduzme zivot chak i komarcu !!!

I ja mislim da ne treba ubijati komarce. Smile Od kako sam prestao da ih ubijam više me nešto i ne ujedaju. Smile

to verovatno nije tvoj bog ,bojane !!! Smile

A koji to Bog,bf-u?

svaki bog je slika svojih vernika - vera stvara boga ,a ne obrnuto ....

Vera ne stvara Boga,nego pokušava da Ga opiše.Bitna razlika.Bog je postojao pre nastanka ljudske vere.A ja bih pre rekao da je vera (tj. tumačenje Boga)slika svojih vernika.A ako hoćeš da kažeš da Bog ne stvara čoveka,ko onda stvara čoveka?

dakle shto se tiche ubijanja - m.master tvrdi da bog ne naredjuje ubijanje - ali stari zavet je pun primera gde jehova naredjuje da se poubijaju ne samo mushkarci ,nego i zene i deca i stoka Smile mislim da je vec bilo citirano par puta pa da se ne ponavljam Smile

To je tvoje tumačenje,burazeru.To što ti tako tumačiš,ne znači da tako i treba da se tumači.Isto važi i za moje tumačenje.Meni samo nije jasno što ti zameraš na tom ubijanju,kad si ti više puta na ovom forumu pozivao na uništenje onih koji veruju u jednosemitske religije?To su bre milijarde ljudi i žene i dece.(Ili sam ja nešto pogrešno shvatio...)
A po mom tumačenju Biblije Bog nije pozivao na fizičko ubijanje,nego na psihičku borbu protiv onih koji hoće da šire zlo pa ako taj krene da te fizički ubije,onda nije greh takvog ubiti.Međutim,ubijanje nije cilj,jer zato postoji Božija zapovest - ne ubij.Ko bukvalno shvata Bibliju,sigurno će se naći u problemu.Na jednom mestu piše - ne ubij,a na drugom - ako taj i taj uradi to i to,da se pogubi.Čista kontradiktornost za bukvaliste.Stvar je u tome što su ljudi tad živeli u drugačijim uslovima od današnjih,drugačije su se izražavali i tek kad bi se vratili u to vreme na mesto događaja videli bi šta je istina.Ali nema potrebe.Sve je to upisano u čoveku i čovek na osnovu osećaja može da otkriva šta je istina i kako treba živeti.
« Poslednja izmena: 28. Apr 2007, 12:13:32 od bjbojan »
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.