Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 21:30:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dobri ljudi <3  (Pročitano 11694 puta)
Jet set burekdzija

Бззз :)

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 8261
Zastava Париз
OS
Windows XP
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
Samsung Galaxy S II
Ivanice? Smile
Ти си то прешао на мушки пол? Smile Smile
IP sačuvana
social share
Немам потпис, јер ми га Челави увек обрише! Толико!

Edit by chelavi1: i to je potpis, zar ne?
Зар ћеш и то да ми обришеш?!

Edit by chelavi1: Dokle god je potpis uklopljen u pravilnik, necu.  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Nestašica vlada, nemam izbora Smile Daj šta daš Smile
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Srpski vozač novi heroj u SAD

Uvek sam spreman da pomognem, pa i po cenu života, kaže Nišlija Ivan Vasović, koji je u SAD dobio „Gudjirovu“ nagradu „Heroj autoputa“.

Nesreća 27. oktobra prošle godine

Prestižno priznanje Vasović je dobio za poduhvat spasavanja vozača iz zapaljene cisterne 27. oktobra prošle godine, koji ga je umalo koštao života.

Srbiju je napustio razočaran stanjem u zemlji nakon ubistva premijera Zorana Đinđića i već 11 godina živi i radi u Americi, gde je prvo bio vozač kamiona, a danas ima svoju kompaniju „Boulevard Way Inc“. Nagrada mu je donela neviđenu popularnost i nadimak Supermen, a kompanija s kojom sarađuje je ustanovila godišnju nagradu koja će nositi ime po njemu.

Ivan Vasović dobio nadimak Supermen

- Bio sam u kamionu u centru Los Anđelesa ispod nadvožnjaka autoputa kada je cisterna izletela s kolovoza i zapalila se. Kabina i prednji deo su visili s nadvožnjaka, a zadnji deo se zadržao. Gledao sam odozdo dramu: požar je zahvatio kabinu u kojoj se nalazio vozač. Mislio sam da će izgoreti, ali je on iskočio iz kabine sa oko deset metara visine. Prilikom pada, slomio je noge i nastavio da gori. Šestoro ljudi je stajalo sa strane i snimalo telefonima. Nisam ni sekund razmišljao, pritrčao sam i počeo da ga gasim - priča Ivan.

Pored povređenog vozača nije se moglo stajati duže od nekoliko sekundi zbog ogromne vreline koja je dolazila iz zapaljene cisterne iznad njih. Svakog trena cisterna je pretila da padne i usmrti ih.

Nagrada koja će nositi ime hrabrog Nišlije

- Pomogao je još jedan prolaznik, ali nismo mogli da ga dovučemo na sigurno jer je toplota bila neizdrživa. Uzeo sam vodu iz kamiona i polio se, a onda se vraćao još dva puta do povređenog, svaki put ga povlačeći pomalo. Iz četvrtog puta smo uspeli da ga izvučemo. Nepun minut kasnije, na mesto gde smo stajali srušila se zapaljena cisterna. Sekunde su nas delile od sigurne smrti, što sam video tek posle na TV snimcima - priča Vasović.

On bi događaj smestio u sećanja da ga menadžer kompanije s kojom sarađuje nije predložio za nagradu „Heroj autoputa“, koja se u Americi dodeljuje 31 godinu.
- Iznenadio sam se kada sam saznao za kandidaturu, a potom i da sam ušao u najuži izbor sa četvoricom kandidata - priča Vasović.

Posle svega, prepoznaju ga ljudi na ulici.
„Hub Group Tracking“, jedna od najvećih kompanija u SAD za transport robe, ustanovila je nagradu „Ivan Vasović - heroj“, koja će se dodeljivati svake godine.

Opet bih uradio isto

- Porodica je vrlo ponosna na mene, ali ne i iznenađena, a nisu ni ljudi koji me poznaju jer je to bila normalna reakcija i siguran sam da bih opet isto reagovao. Majka Milica, koja živi u Nišu, zamolila me je da to ako mogu više ne radim - priča Ivan. Milica Vasović kaže da je proživela pravu dramu videvši na TV-u snimke spasavanja i da danima nije mogla da spava zbog toga.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2014, 12:32:24 od dzonipascal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 1041
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
Svaka cast i gospadji i radniku na humanosti malo je ovakvih ljudi danas ali ovi dokazuju svoju velicinu.
+1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Preminuo policajac čije je prijateljstvo s devojčicom bez doma potreslo Balkan

U Goraždu je u četvrtak uveče u 47 godini života iznenada preminuo Sanjin Rašidović portparol Uprave policije MUP-a BPK Goražde.

Sada pokojni Rašidović sa malom prijateljicom / Foto: Facebook

Rašidović je privukao pažnju medija svojim neobičnim prijateljstvom sa romskom devojčicom bez doma malom Anikom.

Smrt dugogodišnjeg policajaca potresla je njegove najbliže ali i građane Goražde koji ga pamte isključivo po profesionalnom obavljanju posla kojim se bavio ali i po neizmernoj humanosti, piše portal Goraždeonline.

Vest o njegovoj smrti u Goraždu je primljena sa šokom i nevericom. Komemorativna sednica povodom smrti Rašidovića biće održana danas u 11 sati u Centru za kulturu u Goraždu, nakon čega će biti sahranjen.

Podsećamo, priča o Sanjinu i maloj Aniki obišla je Balkan nakon što je ovaj policajac na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju sa devojčicom i priču o njoj koja je potresla region.

Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Profesorku klavira koja spava u parku primila siromašna žena s velikom dušom

Nada Alimanović (55), nastavnica klavira koja je nakon što je izgubila posao nekoliko noći provela na klupi u kuršumlijskom parku, nije više pod vedrim nebom. Privremeno utočište pronašla je kod Stojke Ilić (50) iz Kuršumlije, koja se jedina ponudila da joj pomogne.

Humanost: Stojka Ilić i Nada Alimanović

- Videla sam je kako bespomoćno sedi u parku i nešto je prelomilo u meni da joj pomognem i ponudim joj privremeni smeštaj. I pored činjenice da sam i sama socijalni slučaj, odlučila sam da je pozovem - priča Stojka, koja svojim delom potvrđuje da još ima ljudi koji su spremni da pomognu u nevolji.

Nada kaže da je nije zaboravila samo država već i prijatelji.
- Iz Sarajeva sam 1992. godine došla u Šabac i prijavila se u Kolektivnom centru. Potom sam radila u nekoliko gradova da bih se 2009. javila na konkurs i dobila posao u Muzičkoj školi. Kao nastavnica klavira radila sam u Kuršumliji sve dok me prošle godine nisu isterali kao tehnološki višak - priča Nada.

Izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бззз :)

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 8261
Zastava Париз
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Samsung Galaxy S II
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Немам потпис, јер ми га Челави увек обрише! Толико!

Edit by chelavi1: i to je potpis, zar ne?
Зар ћеш и то да ми обришеш?!

Edit by chelavi1: Dokle god je potpis uklopljen u pravilnik, necu.  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
Samsung GT-S7580
Spasli troje dece iz požara

U novosadskom naselju Satelit u Ulici Anđe Ranković broj 10 juče je izbio požar u zgradi, a vatrogasci su od sigurne smrti spasli troje dece i šestoro odraslih.

Brza akcija vatrogasaca je sprečila tragične posledice. Čim su stigli na lice mesta, vatrogasci su videli kako dim kulja iz stanova, a na prozorima su ljudi dozivali u pomoć.

U takvim trenucima se mnogo ne planira. Odmah smo utrčali u zgradu da spasavamo ljude. Dim je toliko kuljao iz stana u kome je izbio požar da se u hodnicima na četvrtom i petom spratu ništa nije videlo. Popeo sam se na peti sprat i na kolenima došao do jednog stana, otvorio ga i viknuo ima li koga. U jednoj od soba su bili roditelji sa dvoje dece - priča Igor Adam, šef smene.

On kaže da su svi bili prestrašeni, ali da je moralo brzo da se reaguje.
- Kolega Darko je uzeo jedno dete koje je imalo godinu dana, a ja drugo, ne starije od pet godina. Roditelji su uplašeno vikali da ih ne razdvajamo, ali smo za kratko vreme uspeli da ih ubedimo da nas puste da spasemo decu - kaže Adam.

Kod:
Nigde bez mačke
- Iz jednog stana smo spasli i mačku jer dvoje ljudi koje smo zatekli tamo nisu hteli da izađu ako i mačku na povedu sa sobom - kaže Igor Adam.

Prema rečima vatrogasca Darka Tunića, deci su na glave stavili maske da ih dim ne bi ugušio i krenuli su kroz hodnik.

- Kad smo stigli na niže spratove, već je bilo lakše jer nije bilo puno dima, bolje se videlo i mogli smo da požurimo. Ispred zgrade smo decu predali hitnoj pomoći, koja ih je odvela u bolnicu - priča Tunić i dodaje da su ubrzo i roditelji spaseni kroz prozor, i to pomoću dizalice.

Igor Adam i Darko Tunić

Treće dete spasle su Igorove i Darkove kolege. Dojava o požaru je vatrogascima stigla oko 10 sati i oni su vrlo brzo na lice mesta stigli sa sedam vozila. Najpre su izvukli ljude, što je trajalo desetak minuta, a onda su za dvadesetak minuta uspeli da lokalizuju požar.

Požar je izbio u stanu broj 19 na četvrtom spratu, kod starije žene koja živi sama. Njen stan je gotovo u potpunosti izgoreo, a preko terase se proširio na terase na petom spratu, pa na mansardu. Na sreću, stanovi na višim spratovima nisu mnogo oštećeni, ali je zato krov gotovo potpuno uništen.

Zgradu je obišao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je naložio javnim preduzećima da raščiste zgarišta i obezbede najlon kako bi se rešio problem izgorelog krova. Zasad se ne zna da li je uzrok požara bila plinska boca ili loša instalacija.

Izvor:Blic
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Momak koji je digao Srbiju na noge: lečenje male Nađe bitnije od čudesne kolekcije

"Postojati! Živeti! Da, ali zašto postojati? I kako živeti? To vas ja pitam. Ko nije svestan postojanja i ko aktivno ne učestvuje u životu, taj i ne živi i ne postoji", pisao je svojevremeno Ivo Andrić. Baš ta njegova misao iz "Znakova pokraj puta" kao da je sama utrčala u uvod u našu priču o nečem skoro zaboravljenom. Priču o ljudskosti. A ta priča ide ovako:

Mladi Jovan Simić, 23-godišnjak iz Beograda, odlučio je da svoju kolekcionarsku ljubav prema fudbalskim dresovima ostavi po strani i to iz jednog divnog, humanog razloga: rešio je da svoju bogatu kolekciju stavi na aukciju i to kako bi pomogao prikupljanju novca za devetogodišnju Nađu Novaković, kojoj je potrebno 300.000 evra za transplantaciju koštane srži usled retke i teške bolesti matičnih ćelija.

Na aukciji, koja će se održati u ponedeljak 28. aprila od 19 časova u osnovnoj školi Ivo Andrić (Ivana Mičurina 38a) na Kanarevom brdu, zainteresovani će moći da dođu do zaista retkih dresova. Spomenućemo sada samo neke: originalni dres Zlatana Ibrahimovića sa njegovim potpisom, dres Dejvida Bekama iz PSŽ-a koji je nosio tokom svoje poslednje godine u slavnoj karijeri, dres Lazara Markovića iz Benfike, dres Nemanje Vidića iz Mančester junajteda i to iz sezone u kojoj je kao kapiten podigao poslednji trofej pod Aleksom Fergusonom...

Kada su u našim najvećim klubovima čuli za inicijativu ovog mladića, odmah je stigla podrška ali i pomoć: Zvezda će mu obezbediti nekadašnje dresove Dejana Stankovića i Dušana Baste, iz Partizana stiže potpisani dres jednog od najboljih igrača u ovoj polusezoni, Nikole Drinčića, a na aukciji će se naći i nekoliko desetina zaista retkih dresova, poput onog koji je Dejan Rambo Petković nosio u Veneciji, ili kopije Batistutinog dresa iz Rome, čija će početna cena biti simboličnih 200 dinara. Oni vredniji primerci - imaće i nešto veću početnu cenu.

Jovana smo pozvali da nam kaže koju reč o ovom neobičnom poduhvatu, imajući u vidu da se kolekcionari teško odriču onog što tako vredno i dugo skupljaju. Pozvali smo i otkrili da ga motivišu mnogo lepše stvari od - stvari.

"Kod mene ovi dresovi, uslovno rečeno, 'samo skupljaju prašinu', a njima može da se sakupi novac za nekoga kome je on mnogo potrebniji nego meni", kaže nam Jovan Simić, pa dodaje nešto mnogo važnije:

"Mene ovih dana mnogi tapšu po ramenu, čestitaju mi na ovome, ali... meni je tužno dokle smo došli kao društvo, da neko smatra da je ovo velika stvar, umesto da se podrazumeva. Hteo sam ovom svojom akcijom da 'povučem nogu', da podsetim i druge da oni mogu da urade nešto slično, da neko nešto organizuje u Novom Sadu, za ovu ili drugu humanu stvar, ili u Nišu, drugim gradovima...".

"Kako bi dobro bilo ne biti ništa, ne zvati se nikako, ne odazivati se nikad, nikom, a postojati, znati da po stojiš, i trajati", pisao je Andrić u "Znakovima pored puta", ni ne sluteći da će u školi sa njegovim imenom, narednog ponedeljka, neko postojati. I trajati.

Dođite da postojimo zajedno.

Izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 21:30:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.