Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 20:38:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dobre i loše strane visokih plata  (Pročitano 12757 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
BlackBerry bold
Svakako da su previsoke plate loše pogotovo za homobalkanikusa jer on onda počme da bjesni , kupuje i šta treba i ne treba , počme da tjera inat sa komšijama , prestane da komunicira sa sirotinjom od rodbine itd itd .... sve negativno  Smile Smile
složio bih se sa tobom u prvom delu rečenice. mislim da su velike plate smrt za ovako slabu i nekonkurentnu privredu, tako da taj novac odlazi na potrošnju i završava van granica ove zemlje (mislim i na HR, iako ste vi u daleko boljoj situaciji. a i mislim da vaši gradjani imaju daleko razvijeniju svest da treba investirati-pokazatelj je i vaše tržište kapitala).
a sam rast dohodka opterećuje vlasnika kapitala koji u ovoj fazi razvoja ima veću potrebu da reinvestira i to više nego ikada do sada.

naravno, stoji  da bi svi mi voleli velike plate, ali ekonomski gledano možemo da trošimo samo ono što zaradimo, inače će nam se ta potrošnja obiti o glavu.

samo kad se setim kako su se ponašali akcionari knjaza i apatinske posle prodaje akcija! šta bi eu auto-industirija, japanska tehnika i td. bez nas?!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Dobre plate imaju jos uvek samo poslanici i javna preduzeca u vlasnitvu Srbije- JAT,NIS, EPS,....
I tu radnici vise manje ali direktori i rujovodeci kadar koji je po politickoj liniji tu gde jeste, i naravno cuveni UO.
Prosek plate iz jednog preduzeca ;direktor-generalni oko 250.000-350.000 dinar sa dnevnicama i putnim troskovima( usput mu je izgradjen stan od 360 kvadrata u kome imai teretana-da se psihicki odmori i isprazni) osatli direktori sektora proizvodnje, marketinga, razvoja,izvoza,...plate oko 100.000 dinara a radnik na liniji ima oko 20.000 dinara.
Moram da napomenem da rukovodeci kadar od transakcija imaju odrdjenu marzu- koja j eustanovljena na nivou preduzeca do 1.5-2 % ! Izgleda malo ali ako se zna da je godisnji obrt ove firme od nekoliko miliona evra onda cete shvatiti procenat i velicinu love koja ide   rukovodecem kadru !.
Ispada da je prosek zarada u toj firmi visok.
Ali kada se sve  gore procita videcete stvarnost.
Direktori i rukovodeci kadar  jeli meso i rostilj a radnik klot pasulj i na kraju - svi jeli pasulj sa mesom !!!
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
hehe...dobru platu ima onaj koji hoce i moze...bez obzira na skolu...zarad svog truda dobija uspeh u firmi gde je bio pocetnik  Smile

bar kod mene je bilo tako ....
postoji i druga opcija radite 2 posla ...
prednost je svakako to sto mozes sebi da priustis ono sto zelis kao i svome detetu ako ga imas ,naravno..

za mene mana ne postoji.
za mene je mana kada si zdrav i prav a nemas novac.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
hehe...dobru platu ima onaj koji hoce i moze...bez obzira na skolu...zarad svog truda dobija uspeh u firmi gde je bio pocetnik Smile

bar kod mene je bilo tako ....
postoji i druga opcija radite 2 posla ...
prednost je svakako to sto mozes sebi da priustis ono sto zelis kao i svome detetu ako ga imas ,naravno..

za mene mana ne postoji.

U Srbiji danas se tesko moze steci na posten nacin i da nisi povezan sa politickim partijama. Mozes da crknes radeci po eo dan kao konj ali nema neke vajde.
Zan se da sve ono sto donosi dobru lovu je ztvoreno za ulazak obicnim smrtnicima u Srbiji. Samo sacica ljudi moze u te vode a tu ili vec imas lovu pa hoces jos vecu ili politika i politicari.

Pa vidite ljudi koliko afera u Srbiiji -drumska, carinska, mafija preca novca, sada EPS - ova mafija....
Dokle ???
Kako onda obican grdajanin da zardai da pristojno zivi i da prehrani porodicu ?????
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
e kako se svi grupno vadite na opste stanje u drzavi,korupcije,organizovan kriminal...a nisam cula jos nekoga da kaze kako radi i 3 posla kako treba...kako se trudi da napreduje u svome poslu..kako sebi gradi buducnost trudeci se na poslu i dajuci svoj maksimum...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
e kako se svi grupno vadite na opste stanje u drzavi,korupcije,organizovan kriminal...a nisam cula jos nekoga da kaze kako radi i 3 posla kako treba...kako se trudi da napreduje u svome poslu..kako sebi gradi buducnost trudeci se na poslu i dajuci svoj maksimum...

Radio sam 6-7 godina tri posla- imao stalno zaposlenje u firmi, sudio rukometne utakmice- gde su takse bile solidne i gde su popunjavale rupe u budzetu, i radio na lokalnoj TV kao sportski urdnik i novinar.
Bilo je bolje ali.
To ALI je najbitnije u celoj prici :
Decu sam vidjao kada se budim i kada dojem da spavam. Po ceo dan na poslu. Nema slobodnog dana jer je vikend rezervisam za sport.tempo je bio, ubitacan- ne moze se vecito. Pocelo se od silnih stresova, neredovne i nepravilne ishrane od stalne zurbe da s svuda stigne - poboljevato. Otkazuje jedno po jedno i tako iscedjen kao krpa odustajem od sudjenja-prvo, zatim od honorarnog posla da bih sacuvao samo osnovni posao u firmi.sada se lecim i vecinu para koje sam zaradio trosim na lekove i lecenja.
Nisam nesto bolje ziveo jer nisam bio sa porodicom, deciju ljubav sam kupovao poklonima a brak a ostalo???

Nema tih para koje mogu kupiti osmeh i radost mog deteta kada je samnom i kada sam ja sa njim !
Nema tih para koje mogu da stabilizuju brak da se ne vidjas za suprugom i da svako na svoju stranu !
Nema tih para koje ti mogu kupiti iskrene prijatelje kroz vreme provedeno sa niima u druzenju i zezanju.

M O Z D A  sam imao vise para ali definitivno nisam lepse i srecnije ziveo- najmanje sam u toj prici bitan ja vec je rec o mojoj porodici- mojoj deci i supruzi, mojim prijateljima.

Nadam se da ce doci vreme da radis samo jedan posao i od njega pristojno zivis.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
 Smile Smile Smile

ima tih para kad te dete pljune sa 18 godina jer za ceo zibvot nista nisi stekao
ima tih para kad odes nesto da mu kupis a on se vrati placuci jer ne mozes da mu kupis...
ima tih para da te matorci ne jebu jer sve sto imas si nasledio od njeh,pa te posle time ucenjuju...
ima tih para da mozes da otputujes gde gos zelis,da ti dete vidi evropske prestonice.....da kazes da si negde bio...da si video svet a ne samo svoja 4 zida..i to tudja ili nasledjena...
ima tih para da vozis skupa auto...
da odes u supermarket i da kupujes sve sto ti treba a ne da se mislis kako ces posle da platis racune...

dete te voli kad imas novac u protivnom ce te pljunuti i prezreti jer nemas da mu das...ne bukvalno ali ces dobiti po nosu kad tad...jos ce ti reci da si nesposoban!!!!!!

ja sam radila u firmi gde sam unapredjena sa 25 u asistenta direktora....
sada imam istu takvu firmu sama i radim kao stoka ali imam oko 3000e platu mesecno..
vozim pezoa ..
imam svoj stan koji istina otplacujem...
i netaknuto nasledstvo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
znaci moje dete ce imati duplo vise od mene!!!
i sugurno nece reeci da je njegova mama procerdala zivot!!!!!!!!!!!!11
a da ne pricam gde sam sve putovala....
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia E50
Pa sad,Sandra...ne mozes da polazis bas uvek od sebe...ljudi nisu isti,nisu svi "snalazljivi", postoje uvek druge okolnosti koje nekoga u necemu sprecavaju...Ne leze svima svi poslovi...etc..
Citat
Sta ti znaci, imati novac???
Kad se za nekog kaze da ima novac,uvek i svi misle da je pun kesha... Smile
Citat
hehe...dobru platu ima onaj koji hoce i moze...bez obzira na skolu...
Jednim delom se slazem,ali u tom slucaju,ili moras raditi kao konj,u nekoj firmi(jer,slozices se u istoj ja i inzenjer nismo isto placeni)ili s vremena na vreme ici sa druge strane zakona(ako nista ono zbog neplacanja poreza-sverca),u slucaju da si S.Z.R,S.U.R i slicno...
Moja lepsa polovina je bila "vukovac" i u O.S i u Gimnaziji...sada je Dipl.Istoricar umetnosti(znam,reci cete ,kakav je to fax,to je zaebancija...ali nebitno)sto znaci fakultetski obrazovana,u odnosu na mene,koji imam srednju skolu iz koje su me jednom izbacivali,pa je jedva zavrsio... Smile
E,sad...ja radim u jednoj firmi,gde imam platu izmedju 35 000 i 50 000(prekovremeni,odsustva...), ona radi u kladionici-kucka tikete za 15 000...
Po tvojoj logici,ja bi nju trebao smatrati  nesposobnom,jer "nema novac"... Smiley 1
Ja bih se momentalno menjao-moj posao za njeno obrazovanje,jer je ono ipak ono najvaznije(bar po meni)...i taj sistem vrednodti u kojem smo mi odrastali,polako ali sigurno nestaje,jer sam sklapajuci kojekakve CV-eve,to dobro osetio,bez obzira na referencu poslova,radno iskustvo itd.
Citat
e kako se svi grupno vadite na opste stanje u drzavi,korupcije,organizovan kriminal...a nisam cula jos nekoga da kaze kako radi i 3 posla kako treba...
Niko se ovde ne vadi,to ti je de facto stanje u drzavi...3 posla... Smile jedino da me kloniraju,da naprave jos koju kopiju mene,pa OK...i...necemo se sad ovde gadjati svojim sposobnostima,znanjem...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
niko  Smile Smile

sve se moze kad se hoce...ja sam svojevremeno radila 16 sati dnevno...jeste da sam imala 15 kg manje tada ali sada imam satisfakciju da sam uspela u zemlji gde se to tesko moze..i primer sam svima onima koji vicu da ne mogu da se itekako moze...
sama sa detetom...i majkom koja mu je vise bila majka nego baka...jos malo pa je mogao da me zove teto!!!
ali...sva sreca da sada imamo svo vreme ovoga sveta da nam bude lepo !!!

i ono sto zelim je da jednog dana kaze da ne bi bilo nicega da nije bilo njegove mame...
sve sto sam radila i zaradila je za njega Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 20:38:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.