Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 04:21:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dobra žena nekad i sad,iz oba ugla  (Pročitano 46305 puta)
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 16.0.912.75

Jedan dan u braku po meni ovako izgleda...
Budjenje a neko pored tebe,pomilujes i pitas "jesi budna" ona odgovori "mmmm".Ko jutros kuva kavicu ja ili ti? ona odgovori mmmm.Red je ustati i skuvati kaficu dragoj.Drugi slucaj ,on se pravi da spava i namjerno ceka da ona ustane i skuva kaficu.Treci slucaj on je odvali samarcinom za dobro jutro te kaze "ajde ustaj ljencugo i kuvaj kafu".Da li su ovo igrice,naravno da jesu,neko zna za ljubav,neko za slugu,neko voli da i najmanja sitnica bude po njegovom.Mislim da je to dovoljan odgovor.Kada covjek opise jedan jedini dan u braku kako ga on zamislja tada vecinom dobijes i sliku covjeka,sta zeli,o cemu sanja,gdje ide,kakvu osobu zeli uz sebe.

Mnoge rijeci vuku vagon pitanja,ali samo jedno se izdvaja a to bi koliko smo ljubomorni?
Izvini Anea sto pitam licno ali svakako ne bjezis od odgovora tako da ovo nije problem odgovoriti.Recimo Ti u braku i kako zamisljas jedan dan od ustajanja do spavanja(sta radite,gdje idete,o cemu pricate,gledate Tv sta gledate,uzivate u cemu,prepirete oko cega)?
Mozda ova pitanja ponude i odgovor za bracne/ljubavne itd.igrice.

Kao prvo, ja se sa dragim mi ljudima ne prepirem... ili ako dodje do toga, to su neke stvari od kojih se pokrecu kontinenti... znaci, neke stvari oko kojih ja ili druga strane ne mozemo preci jer se njima drasticno ugrozava sloboda, licnost ili nesto drugo... pa i tada... period neprijateljstva kratko traje. Nemam vremena, zivaca, zelje, volje, potrebe, zanimanja ili bilo cega da se durim satima, danima, mesecima i godinama... Spremna sam da prva pruzim ruku cak i kada znam da ja nisam kriva i da nisam prva pocela... Sva ta ljutina i zestina me relativno brzo prodje jer je sve to efemerno... zaista... Kada pogledas oko sebe, shvatis da ma sta god da se desilo zaista nije vazno...
Neko ce reci da sam pomirljiva i da se foliram kada ovo pisem, ali ... jednostavno sam vec deo vremena zainteresovana za neke druge stvari... kvalitetnije... da tako kazem...

I sta mi onda treba durenje? Gubljenje vremena... Za to vreme mogu da procitam knjigu, ili da odem sa drugarima na kafu... ili da se prosetam... vezbam ... gledam TV... umesto da sedim u cosku ... grizem u snu i durim se...

Nepotrebno...

Sve sto mi radimo u zivotu je u neku ruku nevazno... To je samo jedan treptaj Vasione i nista vise...

E, sad... da se vratim na zemlju posle ove metafizike...

Zakljucili smo da se ne svadjam, ne prepirem, ne objasnjavam... Racunam da je druga strana dovoljno inteligentna kao i ja, pa kad joj se jednom kaze... to je dovoljno... Ako mi nesto smeta... kazem... Ipak sa tom osobom moram da se druzim, volim, zivim... sta god...

Sto se tice bracnog zivota, tu ne mogu da ti dam konkretan odgovor, posto sam se do sada zabavljala sa muskarcima koji su imali u potpunosti razlicite nacine zivota, tako da je i dinamika veza bila uglavnom dijametralno razlicita...
Takodje, moj zivot je nekad lezerniji, nekad je u usko grlo, ali do sada je bio sasvim nepredvidljiv...

Nije da vrdam... samo .. ne znam...

Ali, eto... probudimo se... dok se jedno sprema, drugo kuva kafu i dorucak i obrnuto... svako ide na svoj posao... cujemo se mozda da vidimo gde cemo posle... pa dolazak kuci, ostajanje ili  odlazak da se vidimo savako sa svojim prijateljima ili zajednicki... ili gledamo zajedno TV, ili ja citam, a on radi sta god hoce... pa jedno kuva, drugo pere sudove... ili jedno gugla donesi.com, drugo razmislja da li ce da jede cajnizi ili opet cikenitu (fast food u beogradu)... i opet... spremanje... krevet....

Ne znam... ja sam sklona mirnom i dosadnom zivotu u kome svako ima pravo na svoj zivot i svoje aktivnosti... Nisam od onih koji uvek moraju sve da rade u paru, sasvim mi je u redu da svako pored zajednickog vodi i svoj zivot (prijatelji, hobiji, nega druga interesovanja)... sta vise... insistiram na tome da ja imam neko vreme za sebe i svoje prijatelje...

Sto se tice prica... pricala sam sa raznima o raznim stvarima... od bing benga i sahovskih teorija do sporta, filmova, muzike, knjiga, politike, filozofije, stolarstva, mehanike, delova automobila... od A do S... bez preskakanja...

A muza ne trazim... ni decka... Niti je ovo neka moja platforma...

Rekoh vec... ja volim miran i dosadan zivot... nisam zainteresovana da izigravam neku zavodnicu ... tako da nema potrebe za oglasima...

Oni kojima sam ja zanimljiva vec su nalazili i nasli svoj put do mene i bez oglasa Wink

Ovaj prvi pasus sto nazivas kao metafizika mi zvuci kao totalna izolovanost i nedodirljivost od svih vibracija koje evidentno sacinjavaju zivot.Ulazeci u poru svake napisane rijeci vrlo lako bi mogao zakljuciti samo dvije stvari.Jedna je nedodirljiva proslost koja frisko pliva vodama sadasnjosti i zbog koje ledeni brijeg ne kopni.Drugo je romanticar koji ima svoje crte u pojedinim momentima odsutnosti, dok prilazi i pri tome se igra sa necim vrlo dubokim.Mozda dvije licnosti koje se neprestano bore u grudima jednog tijela.

Iskreno nisam osoba koja se svadja i tu se potpuno slazem sa tobom.Mada sam napisao referat sa milion pod pitanja i na kraju izbrisao,jednostavno ne mogu protiv sebe.

Po meni svatanje braka i jeste zivot u paru,do tada je bilo drugacije.Ako slazem kucu od sibica,volio bih da ta osoba sa kojom sam, slaze uz mene.Ako ona hekla, moglu pridrzati klupko tek da budemo u blizini jedno drugog.
Na kraju moja zena izadje sa nekim svojim drugom na kaficu dok ja sjedim kuci (njene slobodne aktivnosti ili zivot),istina ljubomoran sam i istina to nebih progutao.
Kada gledam film,volio bih da taj neko koga osjecam bude uz mene,jedan njen drugi moj.Mozda se ne svidja moj film njoj ili njen meni,ali tu smo zato da naucimo jedno drugo, obostrano prihvatajuci kako mane tako i vrline.Mislim da to vodi ka srecnom zivotu,sve ostalo udaljava njega i nju,jedno od drugog.
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
HTC One
Lapsuse, ajde malo budi muskarac a ne cangrizava tetka... ne znam sa kojim pravom i kojim licnim kredibilitetom neke vajne osobe uopste procenjujes osobe zenskog pola sa foruma... to sto ti je vecina njih uvek zacepila usta agrumentovano i sto ne mozes da se pomiris sa cinjenicom da ne prolazi ta tvoja svima cudna prica ne znaci da su one lose/sa kolcem/4 pistolja/sabljom vec da si ti ocigledno bez necega medju nogama.

Odjavljujem se sa teme jer je ovo mucno citati.  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 16.0.912.75
Nemoj Cool ici...ja cu otici.
Rekoh vec nisam od onih za svadju...pisem o Nama i Nasim osobinama jer Obama me ne zanima...zato izvoli imas rijec i budi musko,ja se povlacim kao cangrizava tetka Smile
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.25
Citat
Na kraju moja zena izadje sa nekim svojim drugom na kaficu dok ja sjedim kuci (njene slobodne aktivnosti ili zivot),istina ljubomoran sam i istina to nebih progutao.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

tumblr_lntbjkgCsa1qjnaqd.gif
(463.91 KB, 300x166)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Apple 15
@lapsus

Nikada nisam krila da imam razlicit odnos prema dragim ljudima i onih koji to bas i nisu.  Jednostavno, do nekih ljudi mi je stalo i ne zelim da kvarim odnos sa njima zbog gluposti, jer osnova svakog sukoba je - glupost... jednostrana ili obostrana...
Doduse.. i sa stanovista fizike ja zaista imam hiljadu lica, tako da mi to moze biti samo kompliment i to jeste cinjenica.... Smiley

Prosla sam ja kroz sve te... faze... i ukapirala da meni to u zivotu ne treba... Taj momentum u vezi se moze odrzavati i na drugi nacin... pa rekoh sebi, ajde da krenemo sa nekom zen varijantom... I prija...

Sto se tice suzivota, probala sam ja i tu tvoju varijantu da stalno budemo zajedno, pa nije islo... Kao sto smo utvrdili u onoj temi o lakim zenama, ja sa sobom u vezu donosim i svoju porodicu, prijatelje i iskustvo zasnovano na proslosti...  Zbog ljubavi sam radila i radicu razne gluposti (lepe i pogubne), ali ono jedino sto zelim je malo mesta za sebe... Smiley
Kapiram da gro ljudi ne bi moglo da zivi na nacin na koji ja zelim, ali... ehej.... sasvim je ocigledno da ce moj brak ili neka trajnija veza da lici na hipi komunu Smile

« Poslednja izmena: 15. Jan 2012, 05:35:12 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 16.0.912.75
Vratih se samo reci zahvaljujem na iskrenom odgovoru Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 44033
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Samsung Galaxy S lll
Dugo se dobrom zenom smatrala dobra majka zena i domacica, danas sto vise na musko lici. Rode to jedno (jadno) dete i onda jurcaju kroz zivot trceci za idealima, novcom, slavom vukljajuci u svojoj gluposti to jadno dijete okruzeno svim i svacim ali liseno lubavi i topline doma. Ljubav decijeg okruzenja zamenjuju ljubavlju prema sebi i svom izgledu u ogledalu, karijeri. Gledam tridesetgodisnjakinje, uspesne poslovne zene kao se bore izmedju majcinskog poriva i sopstvenog komfoa i na zalost se odlucuju za hladni zivot u samoci. Tuga je ovo sto nam donelo vreme. I zene a sa njima celo covecanstvo gubi. Dobrom zenom bi danas okarakterisao onu koja je uspela da joj se ukucani sa iskrenim osmehom na licu sretni vracaju kuci... Smile
« Poslednja izmena: 16. Jan 2012, 02:27:17 od medozarr »
IP sačuvana
social share
Nek stoje prijatelji...zlu ne trebali...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75

Ako se opet vratimo na ono "on menja osigurace" ili "pomera ves masinu" ili "cepa drva" ... onda da prekinemo odma, zato sto to radi vecina zena koje znam ukljucujuci i mene ..

Па и неко други исто тако познаје и мушкарце који перу, пеглају, кувају, перу судове.

-
Опет се дође до те теме. Никако ми није јасно да толико људи не може да схвати да нормалан мушкарац неће одбити захтев нормалне жене да јој се помогне било где Smile и ко год да мисли да је лакше радити ван куће него у кући, тај се опако зајебао. Свака ствар има своју тежину, али прављење ограде, ређање црепова на +40, сечење дрва у шуми на "нуларици"... никако не може бити лакши посо од кувања ручка или пеглања Smile док, када си у фирми, не можеш да се организујеш, него, кад ти газда каже да радиш ти мораш да радиш... у кућним пословима можеш да се лепо организујеш, погледаш мало ТВ, дремнеш, сам свој газда времена... и свакако да се не ринта по цео дан.

Али та тема је одавно прежвакана.

Добра жена је савесна, саосећајна, вредна, особа која уме да разуме и опрости, која зна да поштује и пружи или затражи помоћ... много тога има.
« Poslednja izmena: 18. Jan 2012, 02:15:47 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Da li tripuješ da od ovdašnjih neudatih može da nastane dobra majka i domaćica? Pa osnovne stvari ne znaju, čak ni da se ponašaju u skladu sa ženskim prefinjeno-kulturnim obeležjima...Čast izuzetcima, od ostalih možete da učite od kojih da bežite (prijateljski savet muškarcima)  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Da li tripuješ da od ovdašnjih neudatih može da nastane dobra majka i domaćica?
Moze, samo treba da nauce da ne budu previse "Ja, ja i ja" a da vise budu "Mi, mi i mi". To nekako i bude glavni problem, previse egoa a premalo kompromisa...
« Poslednja izmena: 18. Jan 2012, 13:19:21 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 04:21:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.