Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dobra kafana gde se skoro bili i gde bi valjalo otici  (Pročitano 355440 puta)
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple 
Hvala Panini,

Ako zelish blize i detaljnije da pogledas sta imaju na izboru kao i photo galery njihov e-mail je:www.archipelago-restaurant.co.uk ili toptable.co.uk/Archipelago

Pozdrav
« Poslednja izmena: 08. Jul 2008, 17:55:19 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Хвала ти, погледаћу, занимљиво је шта све људи једу,  али ипак остајем при стандардној кухињи са ових поднебља. Протеин је протеин - пробао сам и неке пржене бубе и жабље батаке и јегуље - али нисам нешто посебно одушевљен укусом. Јагње под сачем преваже.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Znam Brate i Ja svake godine jedva cekam da dodjem kuci u Srbiju pa da se najedem ko covek pecenja i suvog mesa ,ima ga i ovde ali nije isti ukus ,Jedina stvar sto ne postoji ovde u Engleskoj i sto mi stvarno ne dostaje jesu  kajmak i divlje jagode.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Impossible Is Nothing

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2917
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Dva jarana,Lavica... -  u Nisu
IP sačuvana
social share
Na svetu nista lepse,ne moze da postoji,nego sto je nasa ljubav prema Crno-beloj boji !!!
Ponos Srbije
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Znam Brate i Ja svake godine jedva cekam da dodjem kuci u Srbiju pa da se najedem ko covek pecenja i suvog mesa ,ima ga i ovde ali nije isti ukus ,Jedina stvar sto ne postoji ovde u Engleskoj i sto mi stvarno ne dostaje jesu kajmak i divlje jagode.
Јел залазиш по обичним, просечним енглеским ресторанима? Каква је ситуација по том питању? Шта они уопште једу кад изађу (а да није кинеска, индијска или италијанска клопа)?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Izbora ima toliko mnogo da bih mogao o njima da pisem bar godinu dana ali pokusacu da ukratko zbrzam i dam neku pretstavu.
Po engleskim pabovima su uglavnom Pite sa mesom ali je slabo mesa unutra a i testo im nije lepo,rostilji,pecen krompir,pecurke .Najbolji Steak ili Biftek po nasem ukusu je u Gladnom Konju on je i najveci 32 unce ,obicno po drugim mestima je 8 ili 12unci.Kobasice imaju vrlo malo procenta cistog mesa ali imaju unutra sve ostalo hleba,masnocu,jabuke itd.Zelenu salatu ti ne zacinjavaju ( svi vecinom kupuju gotove dresinge ali ja se drzim nase klasike ,ulje,so,biber,sirce,)nego je samo onako opranu serviraju poput stoke.Kozicu od pecene prasetine glaziraju i mazu medom .Sto se tice Vijetnamsko,kineske hrane najbolji je lanac restorana koji se zove Gourment Bufet platish jednu cenu i mozes da jedesh koliko god zelis imash ogroman izbor od startera do deserta ,po osobi je £5.95 sto je vrlo malo kad pomislish da je paket cigareta £5.50 za decu je pola cene od toga.U Engleskom hotely kao sto je na primer Hedlow manor u Kentu tako nesto bi te kostalo oko £17.50 ,dok u Babilon gardens na Kensigtonu 3 kursa su oko £27 funt.
U Mongolskom restoranu izaberesh sve meso povrce,nuts itd stavish sve onako zivo u jednu ciniju pa im odnesesh i onda ti oni to prze ispred tebe na polukruznom ravnom rostilju sa drvenim lopaticama .Na Kilburnu su uglavnom Japanski restorani,ali nisam ljubitelj zive ribe, Inace imam clansku VIP karticu  Dzez kluba Smolenski na strandu sto je Americki dyner i gde serviraju pljeskavice punjene sa sirom i slaninom a i dobra je muzika.jedina prednost je da kao clan kluba pri vrhu si liste kod rezervacije stolova i ne placash porez od 17.5%.Posle nocnog kluba oko 3 ujutro svi idu na turski ili arapski kebab sa puno ljutog sosa i ako si dobro popio prija ti ljuto ali svi pate sledeceg dana.Indiske hrane neizmerno i najlepshi su Bangladesh restorani ,mnogo se ovde jede karija i poput nacionalne hrane je kao i u Indiji.Inace Engleska nacionalna hrana je PIRE i pre nego sto je krompir dosao iz amerike uglavnom su ziveli na divjaci.Od divjih zivotinja zastupljenih danas su  uglavnom Srne i Zecevi ,Najveci mesozder je Jazavac a zadnji Vuk je ubijen pre jedno 280 godina,Inace 22 hiljade labudova u UK.koji su privatno vlasnistvo Kraljice, skorasnji dolazak imigranata iz Poljske je sjebao jer ih ovi love i mandzaju bre za njih su to kao guske i policija ima pune ruke posla,Ovde je sve samo za gledanje i sport i svaku ribu koju upecash morash odma vratiti u reku a sto se tice morske bele ribe ,Fish & Chips je tradicionalno jelo svakog petka ali je ribe sve manje u Okeanima i sve je skuplja u shopovima,Druga brza hrana( preradjena) je ovde vrlo jeftina i po debljini Britanci stizu amere ali  i sve je vise vegeterijanaca medju mladima i zbog zdavlja i kultura ishrane se menja, srcani napad je josh uvek ubica broj jedan.Takodje ovde imash mesto ne mogu da nazovem kafana gder se sluzi i prodaje samo Voda iz celog sveta i cene su poput piva ,vidish tako nesto kod nas nikad ne bi moglo da prodje.Takodje imash restoran pored nase crkve gde se sluze neki domaci specijaliteti i grejana rakija
cena rakije je £5 funti po cashi a cena flashe Manastirke je £18 funti i to ukoliko mozesh da nadjesh,cuo sam da je neko poceo skoro da pravi burek ovde u Londonu ali lokaciju jos nisam provalio.
Pozdrav
« Poslednja izmena: 09. Jul 2008, 08:36:50 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Све у свему, човек би рекао да су пошли у освајање света зато што им се домаћа храна смучила Smile . Испаде да сви праве бољу храну од Енглеза. Осамнаест фунти за манастирку делује претерано. У ствари, пошто би била, на пример, флаша балантајнса?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple 
Niko ne pije ovde mnogo taj whisky. Scottish  ili Skotskih wiski se deli u cetri grupe;1) Single Malt ,postoji 84 razlicita viskija(150 destilirnica)svaki od njih ima jedinstven ukus i aromu i od njih Preporucujem "Glenmorangije", vecinom se prave u severnoj istocnoj skotskoj.2) Blended/pure malt ili kako ga zovu ovde vatted scotch ,on vrlo redak i nije vrlo poznat a pravi se mesavinom nekoliko single malt viskija koji su razlicitih godina da se dobije jedinstven ukus i u njemu nema nikakav grain ili psenice,jedan primer bi bio"Pride of the Lowlands".3)Pure grain je treca vrsta i pravjen od psenice ,zita i barlija postji oko (8 destilirnica)i primer je "Black barrel".4)A sve ostali ili obicani blendovi su uglavnom kombinacija razlicitih Malt i Graina destilirnica.Procenat mesavine je 60%grain i 40%malt i njemu pripada Ballantine's finest za koji si me pitao,kao i mnogi drugi koji se piju na nasem podruciju kao sto su Black & White,Bell's,Chivas Regal,Johni Walker itd.
Postoji i single malt verzija Ballantine'sa 17 godina starog  ako si na nju mozda mislio,pravljen je po 75 godisnjem receptu i kosta £45 funti a mozesh da ga kupis ili narucish kod http://www.maltwhiskydestilleries.com

« Poslednja izmena: 09. Jul 2008, 16:45:12 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Хвала ти на исцрпним обавештењима, али сам мислио на класичан, "индустријски" балантајнс, да бих упоредио цену са класичном, "индустријском" манастирком. Иначе, не пијем често виски, предност дајем ракијама или вотки. Понекад попијем и џин, а уз клопу розе шприцер или пиво (ту и тамо и суво црно вино).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple 
Svi ovi Blendovani ili kako ih zovesh masovno proizvedeni industriski viskiji su oko £12 do £30 funti ,Stvarno izvini ali nisam dugo video Balentajns ovde po prodavnicama,vecina ljudi ovde koje znam pije Americke Burbone Dzek Danijels ili Jim Bim i francuske konjake kao Kurvozije ili Henesi jer su lagani i takoreci slatko pomalo dimljene arome i cena im je od £17 do £22 funte za700 cl, ,Votka Red,Blue or Black Smirinof £16 do £20.Vina Najgora su Spanska,Italijanska a najbolja Americka i ona su pobedila vecinu Francuskih zadnjih godina u raznim takmicenjima ,znam znam sta ce mnogi ljudi reci ali moram da ti kazem malo istorije da bi me razumeo.Tokom 17 veka u Evropi se pocela pojavila neka bolest grodzdja koja je pocela da tamani sve i da se siri vrlo brzo moralo se nesto uraditi jer za Evropu je to bilo poput globalne katastrofe.Odluke su donete u vecini razvijenih Evropskih zemalja i to na najvishim nivoima da se sve najlepse vinske loze moraju sacuvaju i da se stave na sigurno,tako da su ih prebacili u ameriku na cuvanje i na mesta sa lepom i pogodnom klimom i tek posle 200.godina ta grozdja su pocela ovde da se vracaju i od njih su sva danasnja dobra vina.Citao sam pre jedno dva meseca neki izvestaj o grozdju na nasem podruciju da je jedino starinsko grozdje koje je prezivelo nedotaknuto tu bolest jer je  bilo na nekim nasim ostrvima recnim ili morskim neznam,ali mi je neko rekao da se sada vino pravi od njega ,ako budesh mogao nadji mi ime i cenu njega kao i gde bih mogao da ga kupim.Ako ti nije tesko i ako mozesh molim te mi posalji imena par dobrih rakija ali fino destilisanih. Pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.345 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.