Mohamed Salmo Miya (55) iz Nepala bio je toliko ljutit kada ga je ugrizla zmija u rižinu polju da je i on nju odlučio ugristi i tako je ubiti. Nije u životnoj opasnosti
"Oko za oko, zub za zub", tom se izrekom vodio 55-godišnji Mohamed Salmo Miya iz Nepala kada ga je u utorak u polju riže ugrizla otrovna kobra. Muškarac je, naime, zmiji vratio istom mjerom. Bio je toliko bijesan što ga je otrovnica ugrizla da je i on nju grizao sve dok nije uginula.
- Mogao sam je ubiti štapom, ali sam je ugrizao jer sam bio jako ljutit - ispričao je 55-godišnjak, piše Reuters. Dogodilo se to u selu udaljenom 200 kilometara od nepalskog glavnog grada Kathmandua.
Policija je izvijestila da je muškarcu pružena liječnička pomoć te nije u opasnosti od smrtonosnog trovanja. Neće ga tužiti zbog ubijanja zmije jer nije među ugroženim vrstama.
aham...da nije bio "suvi ugriz" ku*** moj bi prezivio... posle ugriza zmije otrovnice rana se imobilizira...i pozove se pomoc.. ni u najvecem ludilu se ne trci..skace i hoda...dakle strogo mirovanje... pri svakom pokretu..otrov se brze krece kroz krvotok... a sem toga... na tim prostorima... kobra je neka sveta zivotinja... ljudi i te kako paze da ih ne povrijede... inace i nisu toliko nasrtljive i opasne...imaju jako kratke zube...i njihov tjelesni sustav jako sporo prizvodi otrov..zna da bude i te kako jak..u vreme monsuna... ali kako rekoh sporo se "pravi" ...zato rijetko ..koriste ..."pravi ugriz" na svemu sto nije plijen... inace 50% "pravih ugriza" prodje bez posledica... a sto se tice krvi i mesa ..kao i kod svake zmije...je puno bakterija..i Nije preporucljivo konzumirati meso bez dooobre termicke obrade... ovaj mentol..ako se ovo sve stvarno i desilo -na ovakav nacin kako su to "novinari" opisali".. ima vise srece negoli pameti...
« Poslednja izmena: 27. Avg 2012, 15:33:19 od bobaK_bl »
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.