Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 02:02:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dnevnik jednog Debeljuce  (Pročitano 51277 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Mislim da čak i nutricionisti sa isustvom nije lako i ne uspeva uvek iz prve da nekome propiše pravu dijetu, koja će dovesti do smanjenja težine, a očuvati stabilan psiho-fizički status.
Dijeta je sigurno odricanje, ali ne bi smela da bude mučenje jer će u tom slučaju rezultati sigurno izostati ili u najmanju ruku biti kratkotrajni.
Svi smo mi custom made, pa tako i svaka dijeta mora biti precizno prilagođena potrebama i afinitetima svakog pojedinačnog organizma i što je, mislim najvažnije, mora se prilagođavati "uz put".
Ako neko, npr., tri meseca jede hranu koja mu je neukusna, nije lepa na oko, ne voli je...čisto sumnjam da se ubrzo, po postizanju rezultata, neće vratiti starim navikama.
Mislim da nije toliko ni problem u volji, koliko u uspostavljanju nekog unutrašnjeg konsenzusa sa samim sobom...niko ne voli da ga neko šikanira, pa ni kad sami sebi to radimo.Džaba dijeta ako u sebi čeznemo i vapimo za nekim dobrim, ukusnim zalogajem.
Čujem da se često javlja želja za slatkišima, to je normalno..ali se ona može utoliti i sa zdravim i ukusnim zalogajima, parčetom domaćeg kolača, npr.
Postoje stvari kojih svi možemo da se odreknemo, grickalice, fabrički slatkiši i gazirana pića su svakako nešto bez čega svi možemo.
Elem, uverena sam da je uvek bolja i dugotrajna dijeta koja sporo donosi rezultate, uz bilo kakvu fizičku aktivnost (koja nije mučenje), da je bolje  jesti hranu koju volimo (onu za koju je stručnjak izabrao kao zdravu i izbalansiranu)...nego se mučiti, jer mislim da nesrećan čovek ne može da smrša.
Mislim da je najvažnije uspostaviti balanst telo-duh, raditi i jesti ono što nas čini adovoljnim i spokojnim i telo će znati to da ceni.
« Poslednja izmena: 18. Maj 2011, 07:58:21 od Brana.M »
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Apple 15
Ljudi su razmazeni.

Samo to cu da kazem. Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
Ja sam epikurejac. Samo ću to reći. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 
Poenta je da se cvrsto odlucis sta ces dalje sa svojim zivotom i svojom kilazom.Da kazes sebi da je dosta. Mozes da se nateras na milion nacina. Moj nacin je da vidim sve one divne stvari u plakaru koje ne mogu da obucem. I da se zapitam da li je ta hrana vredna toga da se ne osecam lepo u svojoj kozi.
Kad pocnu da me bole ledja da li je to od kilaze? Jeste.
Kad mi fali 15 cm da zakopcam pantalone u kojima sam sial na posao, da li je resenje kupovina XXL garderobe, i jos bitnije-da li je tu kraj? Ne . Nije,islo bi dalje ili vise tacnije.
Kad tesko disem da li je to od kilaze? Da, jeste.
Kad pogledam na ulici druge zene sa decom da li se osecam zadovoljno? Ne.

Nijedna cokolada,nista slatko, niti torta, ni Bred Pit sa tortom u rukama ne moze da me spreci da dodjem do svoga cilja kad odlucim tako.
I nijedna vrsta hrane ne moze da me privolim da odustanem od toga da se ponovo osecam vrlo mocno.
Jer samtram da je moj izgled, plus moje govornicne vestine ,vestine pregovaranja, manipulacije mojadobitna kombinacija i za moj posao u kojem nema mnogo zena.
Eto....vazno je motivisati se.
Ipak ljudi su toliko ziveli bez te visoko kaloricne hrane mogu i ja.
I ta visoko kaloricna hrana je stetnapo zdravlje.
Sta ce mi veca motivacija?
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Apple 15
Ja sam epikurejac. Samo ću to reći. Smile

Ma, ne... to je moja rekacija na onu varijantu - Jaoooo, tesko je promeniti se... Smiley

Naravno da je tesko, ali nemoj da kukas ako ne zelis da se promenis. Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
E, bre, da probam i ja ovo ? Ja da skinem 70, treba mi 9 meseci ... mnogo bre ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
Ja nemam karakter. A Boga mi ni granicu.

Kod mene postoje samo dva moda: gladan i prejeo se.

Ja sam skinula par kila tako što sam ubjedila sopstvenu kuvaricu, da smanji malo. Ona naime liječi stres tako što kuva, peče, mjesi...
Zamisli situaciju kad svaki put kad si kući osjetiš da se na šporetu krčka tvoj omiljeni ručak, a u rerni se peče 2-3 kg štrudle s makom.
I štrudla vruća i miriše i mami i zove... I tako je umal meni došao kraj.

Ja sam onda ucjenila / namolila dotičnu da malo ohane sa pečenjem i predje na lajt kuvanje - lajt u smislu sastava namirnica, ne u smislu količine.
I za sada mi odlično ide. Pošto je moja kuvarica genije svog zanata, sve što se na sto iznese je super ukusno i ono što je meni najbitnije sve dolazi u velikim porcijama.
Moje oči ne misle da ću ostati gladna. Moj želudac ne misli da je jadan i prazan.         
A ko je uspio da prebaci dozvoljeni broj kalorija jedući špinat, blitvu, salatu ... svaka mu čast

Inače ja nemam problem da odolim upakovanim stvarima. Kod mene u kući trenutno stoji Milka od 300 g sa lješnicima, Goldi keks, gomila štapića, čipseva, smokija... i ništa.
Ali da ima kolač sa višnjama, svjež, našla bi ga brže nego trenirani pas tragač.

I još jedna moja velika mana. Da govno staviš ispred mene i ostaviš ga dok gledam tv ili blejim u komp i njega bi smazala. Nema te hrane koju ja ne bih pojela kad mi je stalno pred očima ili pod rukom. 

Meni trenutno stanje savršeno odgovara. I zdravstveno i težinski.Nemam napde gladi, praktično jedem po čitav dan, a i nema ništa što mi se baš jede ni slatko ni slano.
Ali moja kuvarica je nezadovoljna. Novi režim ishrane ne dozvoljava joj da se oslobodi dovoljno stresa i želi da se vrati na staro. Ako se to desi ja ću da puknem ko onaj iz Pajtonovog filma.

I najviše mrzim one koji mi kažu - pa pusti je da kuva, ne moraš da jedeš. Ajd da vidim nekog ko je bio kod mene kući, a da nije otišao raskopčanih pantalona...

« Poslednja izmena: 18. Maj 2011, 15:31:40 od Patak Dugoprugas »
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Citat
Poenta je da se cvrsto odlucis sta ces dalje sa svojim zivotom i svojom kilazom

bravo sandra, ti si bog i batina ovog foruma Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
Citat
Ja nemam karakter. A Boga mi ni granicu.

Kod mene postoje samo dva moda: gladan i prejeo se.

Zagrljaj za mog davno izgubljenog blizanca.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Apple 15
Kad sam to procitala, setila sam se jednog skorasnjeg leta i rekla sebi... ova je opet na nekim drogama... Smile

Patko, ne lazi bar nas koji te znaju...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 02:02:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.