Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 17:24:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Djukanović u "duvanskoj mafiji"?  (Pročitano 9475 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Ajmo da vidimo malo i drugu stranu. Evo rekacije iz Milovog DPS-a. Smile

Оптужбе о умијешаности бившег црногорског премијера и челника Демократске партије социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића у шверц цигарета су неосноване и то је политички мотивисана прича, оцијењено је данас из те партије.

Тужиоци у Барију, како су пренијели подгорички медији, завршили су истрагу и одлучили да покрену судски процес против Ђукановића, некедашњег потпредсједника владе Мирослава Иванишевића и бившег трговинског представника Црне Горе у Италији Душанке Пешић - Јекнић, због шверца цигарета од 1994. до 2002. године.

Портпарол ДПС-а Рајко Ковачевић је поновио да у Црној Гори није било никаквих криминалних радњи у вези са шверцом цигарета.

"Било је транзита цигарета, али је тај посао обављан у скаду са законом", саопштио је он и нагласио да је то рађено и прије доласка ДПС-а на власт.

Оптужбе о умијешаности Ђукановића у шверц цигарета су, сматра он, "већ виђена, политички мотивисана прича".

Izvor: MINA
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Ovaj, a kakav to politicki interes imaju Italijani u CG... mislim.. sve su pokupovali Rus, sto za sebe, sto za Siptare...  Smile

Inace... Jel' ja to cujem odjeke retorike Milovog gurua i zastitnika S.M. u ovoj izjavi?
Ko u dobra stara vremena... Dnevnik 2 RTS-a i ciguliganje: "Svi protiv nas, mi protiv svih!"  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Ih bre sta se cudis. Pa mora portparol da izbaci bilo kakvo saopstenje.  Smile
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia E50
Cudi me kako ne optuzise Velikosrpske aspiracije nego Italiju... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Cudi me kako ne optuzise Velikosrpske aspiracije nego Italiju... Smile

A, nemoj tako... sledeci korak je dokazivanje da su Ertrurci Srbi, pa je zaista u pozadini "linca" velikosrpska zavera...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Клупко се размотава...
Многи дукљани ће да беже у Естонију Smile
Estonija ima restriktivnu imigracionu politiku, nek protegnu noge, pa u najvecu crnogorsku koloniju, Rusiju..... Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Ђукановић недоступан за медије  Smile

Вести из Италије о окончању истраге и отварању судског процеса против бившег црногорског председника и премијера Мила Ђукановића и неколико његових сарадника, због шверца цигарета током минуле деценије, бациле су у засенак све друге догађаје у Црној Гори.

Медијска сцена је просто прокувала, а готово сви црногорски новинари покушавају да контактирају Ђукановић, али, за сада, без успеха.

Уместо њега медијима је одговорио портпарол његове Демократске партије социјалиста Рајко Ковачевић који је одбацио оптужбе италијанских тужилаца о умешаности свог партијског шефа у шверц цигарета.

Он каже да су оптужбе неосноване и да је то већ виђена политички мотивисана прича.

Ковачевић тврди да у Црној Гори није било никаквих криминалних радњи у вези са цигаретама.

Било је транзита цигарета, али је тај посао обављан у складу са законом, нагласио је Ковачевић, додајући да је то рађено и пре доласка ДПС-а на власт, пре 17 година.

Новинарима се јавио и бивши потпредседник црногорске владе и министар финансија Мирослав Иванишевић који је негирао да је примио обавештење италаијанског тужиластва да ће се против њега водити судски процес због уцесћа у шверцу цигарета.

Изненађен сам јер први пут чујем да се моје име помиње у вези са том истрагом.

Није тачно ни да сам обавештен о било чему, казао је Иванишевић. Из опозиционих кругова кажу да се припремају саопштења или изјаве, али се стиче утисак да се то ради са доста опреза, с обзиром на то да су ранији наговестаји сличног расплета те некада "мега афере" у Црној Гори у последњи час релативизовани и одлагани.

Црногорски медији су пренели данас да је италијанско тужилаштво у Барију завршило истрагу о великом шверцу цигарета у току прошле деценије и одлучило да покрене судски процес против Ђукановића, Иванишевића и некадашњег трговинског представника Црне Горе у Италији Душанке Пешић-Јекнић.

Тузиоци у Барију Еугенија Понтасуља и Ђузепе Шелзи оптужили су их за "мафијашко удруживање ради шверца цигарета и прања новца" од 1994. до 2002. године, а оптужницом је обухваћено још десет особа, јавила је италијанска новинска агенција Анса.

Наводи се да је прање новца од шверца цигарета обављано преко рачуна у Швајцарској, са којих је новац упућиван у Црну Гору, а затим на Кипар, а прослеђиван у кнежевину Лихтенштајн.

Тврди се да је на рачуну број 03854109703948 у Кипарској банци откривено 500 милиона евра, а тај новац је наводно коришћен за инвестирања у Црној Гори.

Помиње се и сума од још 100 милиона евра, колико је прикупљено од 1997. до 2000. године од кријумчарења цигарета, што је такође, како се наводи, пласирано за инвестиције у Црној Гори.

Оптуженима је одређен рок од 20 дана да затраже да буду саслушани, или да представе своју одбрану по истеку рока, јер је готово сигурно да ће бити поднет захтев за покретање поступка, преносе медији. Ђукановић се терети да је био вођа мафијаског удружења, које су чинили и чланови мафије из Пуље и двојица бизнисмена са швајцарским дрзављанством, Франко дела Торе и Ђерардо Куомо, против којих се води одвојен процес.

Према истрази тузилаштва у Барију, за прање новца је био задужен Станко Суботић Цане, који је наводно у швајцарску банку уплаћивао новац, који је затим пребациван у Црну Гору, а одатле на Кипар.

То се, како се тврди, радило са три приватна авиона, од којих је један купљен управо новцем добијеним од "пореза на транзит" кроз Црну Гору, који је црногорска влада у том периоду увела кријумчарима.

Ђукановић је оптужен да је Дела Тореу дао дозволу да месечно у Црну Гору увози 1.000 тона цигарета, које су касније кријумцарским каналима, односно глисерима уношене у Италију.

Оптужен је и да је помогао илегалну продају преко предузећа "Зетатранс", да је преко врха црногорске полиције омогућио да кријумчари глисерима упловљавају у луке Зеленику и Бар, као и да је обезбедио заститу италијанским бегунцима - криминалцима, који су се крили у Црној Гори.

Истрагом из 1999. године утврђено је и да је постојао договор мафије из Црне Горе и из Пуље о контроли и управљању илегалном трговином.

Тај договор су, према тужиластву у Барију, италијански мафијаши склопили са Андријом Драшковићем, којег истразитељи сматрају једним од главних мафијаских вођа на простору бивше Југославије.

Драшковић је, у замену за монопол у набавци хероина и кокаина, италијанским бегунцима, који су се крили у Црној Гори, обезбеђивао заштиту. Он је недавно ухапшен у Немацкој и изручен Италији.

Оптузен је и Бранислав Мићуновић, кога истразитељи такоде сматрају једним од мафијашких босова са територије бивше Југославије. Њему се ставља на терет да је обезбеђивао заштиту италијанским бегунцима, а да је у замену за то добијао део прихода од илегалне трговине цигаретама, преносе црногорски медији.

Izvor: Tanjug
« Poslednja izmena: 23. Jun 2007, 16:50:22 od ZvezdasBG »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Сада смо на почетку правог процеса

Италијански адвокат Мила Ђукановића Енрико Тучило потврдио је данас да су тужиоци из Барија завршили прелиминарну истрагу против његовог клијента и још десетак особа из Црне Горе због шверца цигарета од 1994. до 2002. године.

"Сада смо на почетку правог процеса, јер се пре говорило само о истрази коју је водило Јавно тужилаштво, на основу информација које је добијало из разних извора", казао је Тучило подгоричком радију Антена М. "Сигуран сам да ће, или одмах, или мало касније, кроз дебату одбране и тужилаштва, изаћи на светло истина против свега овога што представља културу и климу која жели да дискредитује Црну Гору", рекао је Тучило.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 166
Zastava stockholm
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Milo mrco,jado de tebee nadose !?
IP sačuvana
social share
CaneLane Supermoderator 2007 11 11 Citiram autora: Srpska vojska na ovim prostorima je bila okupatorska vojska i nista vise
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Судски поступак се може очекивати после лета

Новинар италијанске агенција Анса Роберто Буонавоља, који је јуче пустио вест да ће против бившег црногорског председника и премијера Мила Ђукановића и десетак других особа из Црне Горе највероватније бити покренут судски поступак због шверца цигарете у минулој деценији, потрврдио је данас ту процену.

"Са великом сигурношћу могу то да кажем, што се тиче Ђукановића, јер да није тако, тужилаштво не би слало обавештење о завршетку истраге. Да буде јасније, да је тужилаштво у Барију хтело да архивира истрагу, сигурно не би слало осумњиченима обавештење о њеном завршетку", казао је Буонавоља.

На питање подгоричког радија Антена М када би могло да почне суђење, он је казао да ће тужилаштво после лета тражити судски поступак, што је много вероватније, него да евентуално затражи архивирање случаја.

Он је објаснио да се италијанско тужилаштво вероватно неће званично оглашавати у вези са овим случајем, јер ту могућност ограничавају законски прописи.

"Истразитељи у Италији не могу да дају званичне изјаве, осим уколико их изричито не одобри државни тужилац. Он је једина особа која би у овом тренутку могла нешто званично да каже о овом случају", рекао је Буонавоља.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 17:24:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.