Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 16:32:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Djindjic je bio katolik  (Pročitano 18728 puta)
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Стара комунистичка логика замене теза. Је ли бре Имагинело, мислиш да избегаваш одговр, а?
Ево ја сам завршио факултет па не видим да ме УДБА прогања. А и што би кад сам "звер", "нечовек", "нацош" и "клерофашиста". Иако сам завршио факултет.

Ниси ми одговорио, а настављаш са својим манихејским глупостима и заменом теза.
Колико сам схватио твој пост горе, Ђинђић је видео света и читао неке књиге, па нико не сме да га доводи у питање. А?
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Ја сам стао на "Белој гриви" у 2. основне!  Smile

Шта ћу сад? Smile

Не могу да будем као Ђинђић.
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Za mene taj Đinđić nije sveta krava, pogotovu mi smeta sada kada ima svoje "branitelje" kao nekad Tito. Hteo je da Srbiju naglo i ubrzano modernizuje ne vodeći računa o realnom stanju stanovništva u Srbiji kao i o shvatanju života većine populacije u Srbiji "Kome to u Srbiji zaista treba Điki ljudi ovde to jednostavno ne žele!" Ne može se balkanski Pakistan za noć pretvoriti u Švedsku. Eto to je moja kritika Đinđićeve politike. Ovde uopšte nije pokrenuta tema kritike ili odbrane njegove politike već je tema tipičan udbaški pamflet za lokalne Pakistance.

Duh Sekire lepo je što si završio fakultet samo si u zabludi ako misliš da nisi pod nadzorom UDBE koja je samo par puta menjala ime. Karakteristika - inteligentan, obrazovan, patriota, samostalno misli nije papagaj, opasnost da postane lider koji nije UDBAŠ, držati podalje od realnih poluga vlasti (Čvorović)
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Citat
Karakteristika - inteligentan, obrazovan, patriota, samostalno misli nije papagaj, opasnost da postane lider koji nije UDBAŠ, držati podalje od realnih poluga vlasti (Čvorović)

Ово је нажалост тачно, зато, људи који виде себе у овоме чувајте се!

Не мислим да је ово на неком глобалном нивоу типа велики брат све надгледа већ једноставно такви људи се осујећују у напредовању у рецимо политици.
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Forza Viola...Collettivo1978

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 291
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k608
pa to je metaforichki receno a vi ste kao i  uvek obrnuli te reci!!!!
IP sačuvana
social share
I kada gubis ja ti pevam jer u srcu mome jedino si ti!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ђинђић јесте одударао од просека и зато сам његово убиство схватио као метафору о насилном поткресивању оних изданака који су изнад... Не мислим да је он желео баш толико брзо да мења Србију нити да је мења у оном смеру у који сад неке радикалне присталице представљају.
Рецимо, после његове смрти прочитао сам у НИН-у један његов необавезан интервју дат немачком листу у коме он каже да Србију у будућности види као Грчку. Не као Немачку, већ као Грчку. Додао је још као "земљу у којој се не ради много, а живи се лепо". То ми се свидело.
Макар и док је био жив није пружао такву слику, хвалио се како спава 5 сати дневно, што ми тешко може бити идеал.

Добар део Ђинђићеве политике био је одређен несхватањем токова у којима се нашао. Тако је од човека који је промовисао прагматизам постао идеалиста, чак жртва свог идеала. Неки га сад приказују као свесну жртву, што је глупост. Вади се она његова изјава "ако неко мисли да ће зауставити спровођење закона"... А ја ипак верујем да је он желео да живи. Кривац за то што није побољшано обезбеђење је ипак неко други.
Друга ствар је што од тих идеала за које се он наводно свесно жртвовао углавном овде видимо само наличје. То је та Европа која пушта Насера Орића, има један стандард за Косово, други за Српску.

Најзад, колико је Ђинђић заиста био проевропски? Да је образован добрим делом у Европи, био чак германофил нема спора. Али колико то води за собом анти-национализам који му приписују? Није ли био "присиљен" да би потиснуо Коштуницу да води са собом курту & мурту из махом из антинационалних странчица!? То је оно неразумевање дијалектике које се догодило доктору филозофије. Јер кад је поставио Коштуницу на место председника СРЈ, овај је постао много јак фактор. Реално би било да је са њим поделио сфере интересовања, као касније Г17, што је дало доста резултата.
Сада се представља као идентитет његове политике то што је радио против једног опонента. А кад је успео да најзад потисне Коштуницу урадио је низ потеза који се нису свидели многима са стране:
1. Отишао је у Бањалуку против воље Американаца
2. Покренуо је питање Косова, тражио поделу
3. Откупио је италијански део Телекома.
Уз то је и нследио коначни раскид са мафијом.
Да ли је то заиста била његова "права" политика, а не Драгољуб из Сурчина, МК, Беба, Чеда...
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Udovica srpskog premijera Ružica Đinđić u ispovesti Globusu rekla da je on bio bliži katoličkom nego pravoslavnom mentalitetu
BEOGRAD - Ružica Đinđić, supruga pokojnog premijera Zorana Đinđića i član predsedništva Demokratske stranke, u ispovesti hrvatskom nedeljniku Globus izjavila je da je njen pokojni suprug bio " katolik ili protestant u jednom čisto pravoslavnom okruženju". Da ne bude zabune, objasnila da je reč o metafori...

- Često volim da kažem: Bio je katolik i protestant... Naravno, reč katolički upotrebila sam u metaforičkom, svakako pozitivnom značenju. Vidite, Zoran je 12 godina živeo u Nemačkoj. Pa je razmišljao: to što stvara kvalitet života u zemlji koja je sebe uspela da izgradi u vodeću državu u Evropi treba, danas-sutra, da postane kvalitet i u Srbiji. Ili barem temelj za standardizaciju tog kvaliteta - ispričala je Ružica Đinđić.

Zadnja ruža
Ona je dodala da svakog 24. decembra sa Brankom Prpom, nevenčanom suprugom pokojnog Slavka Ćuruvije, dočekuje katolički Božić.
- Branka Prpa je moja stara porodična prijateljica. Otkako smo udovice kojima su muževi život izgubili na zadatku, još smo se više zbližile. A, tu su još Borka Pavićević, Gorica Mojović, Nadežda Gaće. To je sad jedan ženski nukleus. Žensko smo društvo, koje u Beogradu proslavlja katolički Božić, posle ponoći obavezno gledamo na HTV božićnu misu, ali bude tu i bučno, jer svaka ima svoj personaliti, svoja uverenja - objasnila je ona.

Ružica, koju je Globus od milošte nazvao "zadnjom ružom srbijanskom", pričala je o svom životu sa Zoranom Đinđićem.

Izvor-Kurir

gambi, ae priznaj koliko te placaju da pises ovakve gluposti?  Smile

mislim, nisam od tebe ocekivao nista pametnije, ali ovo ipak je najbolje od najlosijeg....strasno!  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Autor ove teme u svom potpisu ima okorelog ateistu i još jednog koji je Patrijarha Pavla nazivao izdajnikom. Onda takav lik smatra da je uvreda kada kažeš da je neko katolik, kad jadničak svoju veru nema
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ђинђић јесте одударао од просека и зато сам његово убиство схватио као метафору о насилном поткресивању оних изданака који су изнад... Не мислим да је он желео баш толико брзо да мења Србију нити да је мења у оном смеру у који сад неке радикалне присталице представљају.
Рецимо, после његове смрти прочитао сам у НИН-у један његов необавезан интервју дат немачком листу у коме он каже да Србију у будућности види као Грчку. Не као Немачку, већ као Грчку. Додао је још као "земљу у којој се не ради много, а живи се лепо". То ми се свидело.
Макар и док је био жив није пружао такву слику, хвалио се како спава 5 сати дневно, што ми тешко може бити идеал.

Добар део Ђинђићеве политике био је одређен несхватањем токова у којима се нашао. Тако је од човека који је промовисао прагматизам постао идеалиста, чак жртва свог идеала. Неки га сад приказују као свесну жртву, што је глупост. Вади се она његова изјава "ако неко мисли да ће зауставити спровођење закона"... А ја ипак верујем да је он желео да живи. Кривац за то што није побољшано обезбеђење је ипак неко други.
Друга ствар је што од тих идеала за које се он наводно свесно жртвовао углавном овде видимо само наличје. То је та Европа која пушта Насера Орића, има један стандард за Косово, други за Српску.

Најзад, колико је Ђинђић заиста био проевропски? Да је образован добрим делом у Европи, био чак германофил нема спора. Али колико то води за собом анти-национализам који му приписују? Није ли био "присиљен" да би потиснуо Коштуницу да води са собом курту & мурту из махом из антинационалних странчица!? То је оно неразумевање дијалектике које се догодило доктору филозофије. Јер кад је поставио Коштуницу на место председника СРЈ, овај је постао много јак фактор. Реално би било да је са њим поделио сфере интересовања, као касније Г17, што је дало доста резултата.
Сада се представља као идентитет његове политике то што је радио против једног опонента. А кад је успео да најзад потисне Коштуницу урадио је низ потеза који се нису свидели многима са стране:
1. Отишао је у Бањалуку против воље Американаца
2. Покренуо је питање Косова, тражио поделу
3. Откупио је италијански део Телекома.
Уз то је и нследио коначни раскид са мафијом.
Да ли је то заиста била његова "права" политика, а не Драгољуб из Сурчина, МК, Беба, Чеда...
b ravo!
to je u neku ruku bila njegova politika!
dakle, nije bio ni antinacionalista ni nacionalista.
bio je blagi patriota!!

takav je i djelic!
svaka im cast!
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
bravo!
to je u neku ruku bila njegova politika!
dakle, nije bio ni antinacionalista ni nacionalista.
bio je blagi patriota!!

takav je i djelic!
svaka im cast!

Па сад не мораш да га упрскаш. Не кажем да је Ђелић "издајник", једноставно до сада се показао као личност која нема интегритета (враћа паре Богију, слуша Чеду), а није ни био неки интегратор (свађа са Млађом, посебно њени комични аспекти). Ђинђић је, ако ништа друго, био много опаснији.

Занимало би ме како би се Ђики сада понашао, како би у његовој перцепцији била чињеница да су Русија и Кина све јачи фактор, док рецимо улазак у ЕУ постаје проблематичан са стране саме Уније од како им је пропао Устав.
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 16:32:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.