kao prvo, moram naglasti da ovo nije provokacija, hrvat sam, pa to nemojte kap istu shvatiti, i nisam nacionalista ni jednog naroda, osim možda eskima
ali djelujete li sami sebi smiješno? maštajući o ovajanjim aa sva su povijesto ovih balkanskih plemena propala, maštanju o nekoj velikoj državi, hegemoniji, nebeskom narodu, odličnom poretku...
jel kad sami sebi kažete, jebote to je iluzija, ja sam lud ko struja, idem biti malo pragmatičan, nisu bitni ustaše i četnici, balije i partizani?
idemo biti ekonomični i tako, ili ne kužite da ste ludi...
ovo ide naravno ekstremnim nacionalistima, pobornicima i fanovima ludih miki maus ličnosti iz prošlosti...
nema sanse, ovde kod nas u Srbiji vreme je stalo negde izmedju doseljavanja slovena na balkan i prvog krunisanja kraljeva u srednjem veku. uostalom sto ocekivati da neko razmislja kada ima ko ce umesto njih. vi hrvati ste neozbiljna drzava kod nas se zna ko je zaduzen za istinu, ko je zaduzen za ideologiju i sve ostalo - pa mi onda i ne moramo da razmisljamo ni o cemu.
nema sanse, ovde kod nas u Srbiji vreme je stalo negde izmedju doseljavanja slovena na balkan i prvog krunisanja kraljeva u srednjem veku. uostalom sto ocekivati da neko razmislja kada ima ko ce umesto njih. vi hrvati ste neozbiljna drzava kod nas se zna ko je zaduzen za istinu, ko je zaduzen za ideologiju i sve ostalo - pa mi onda i ne moramo da razmisljamo ni o cemu.
ma kod nas je samo malo blaže, samo ovdje nema pdf hrvatski da njima također postavim isto pitanje
@BuffaloBill, razmišljao sam se da li da postavim isto pitanje, ali neki ljudi imaju previše uzak vidik, pa ova tema neće preživeti na ovom forumu. Mali savet: Odustani, jer nekim ljudima su neke stvari jednostavno usađene i ne možeš da im objasniš da se realna situacija drugačija...u stvari oni imaju sopstvenu realnost u kojoj će živeti srećno do kraja života...
klićo, svaki segment tvojih tvrdnji sam pokušao mukotrpno da shvatim i iskakala su pitanja kao pop-up prozori
Citat
vi hrvati ste neozbiljna drzava
u kom smislu? kako država može da bude neozbiljna i na kom polju iskazuju tu 'neozbiljnost'
Citat
kod nas se zna ko je zaduzen za istinu
ko?
Citat
pa mi onda i ne moramo da razmisljamo ni o cemu.
znači slepo veruješ tom nekom ko je zadužen za istinu
PS. Time što sam nastavio diskusiju i postavio pitanja ja sam ispao debil, ali baš me zanimaju odgovori na ova pitanja pa ću se posle dobijenih odgovora (iako sam siguran da će ponovo iskakati još pitanja) povući iz diskusije dajem savete a ne pridržavam ih se...
« Poslednja izmena: 24. Apr 2009, 17:35:48 od qcko »
maštajući o ovajanjim aa sva su povijesto ovih balkanskih plemena propala, maštanju o nekoj velikoj državi, hegemoniji, nebeskom narodu, odličnom poretku...
A koliko ti nas zaista poznaješ da bi izneo takvu tvdnju? Jer ovo mi više deluje na grubu generalizaciju i propagandu koja se širila u tvojoj zemlji. Ako zaista ovako razmišljaš, shvatanje politike ti je na nivou deteta od 10 godina. (takođe nije provokacija)
Sa klićom se džabe konsultuješ, on je plaćen da sastavlja takve rečenice. Dakle na objektivnost možeš da zaboraviš kod njega.
You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
@whitegoa - jel mi vjrujes da vas poznajem i da sam non stop u srbiji?
ako ne, ja ti pomoci ne mogu
i nitko ne kaze da se to ne dogdja u hrvatskoj, pa i propaganda devedesetih (koji vi kao niste imali, i to ne zescu nego mi, nego ono, govori o oslobadjanu vukuovara... jesi puko?)
i pitam te zaista, zapitas li sebe, jebote pa ja sam lud ono, totlano, koji mi je qratz? zasto se ne okrenem prema napred i boljoj buducnosti?
You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
A koliko ti nas zaista poznaješ da bi izneo takvu tvdnju? Jer ovo mi više deluje na grubu generalizaciju i propagandu koja se širila u tvojoj zemlji. Ako zaista ovako razmišljaš, shvatanje politike ti je na nivou deteta od 10 godina. (takođe nije provokacija)