Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ђаво кога знате бољи од оног кога не знате!  (Pročitano 33233 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Slazem se sa Rufusom da je trebalo skinuti one talibane jos mnogo pre 9.11., secate li se samo kako su prosli oni spomenici Budi stari vise hiljada godina, ali mene je najvise zabolelo ukudanje televizije, alo bre, pa ja sam srastao sa daljinskim upravljacem i zaplacem svaki put kad vidim u nekom dokumentarcu da neka deca u Africi nemaju isti. A kad sam cuo da u Afganistanu ukidaju TV, hteo sam da se prikljucim oslobodilackom pokretu! Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
ramon23 ,nije da nisi u pravu, ali ipak to je totalno drugacija kultura, tako da si pobrkao loncice.
Pazi koliko mi imamo slicnosti sa zapadnim materijalistickim drustvom, pa opet imamo nepremostive prepreke u razumevanju, a tek Afganistanci koji su u fazonu "dragi Amerikanci, mi smo izabrali predsednika, a posle njegove smrti, tron ce naslediti njegov sin, pa njegov unuk, dosta vise sa tim vasim demokratskim izborima".

Sto se tice "oslobodilackog pokreta"  Smile

Kako iz naseg ugla izgleda zapadna Evropa koja je pocinila najveci zlocin protiv covecanstva
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1489
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia 
Citat
ramon23 ,nije da nisi u pravu, ali ipak to je totalno drugacija kultura, tako da si pobrkao loncice.

kultura ????? ti to nazivaš kulturom ??? talibane ??? To je i za patri(j)otu mnogo.

Citat
"dosta vise sa tim vasim demokratskim izborima".

A to bi ste i ovde hteli, pa da imamo slobino potomstvo na vlasti.. malo sutra
IP sačuvana
social share
"Cogito, ergo sum"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Pazi koliko mi imamo slicnosti sa zapadnim materijalistickim drustvom, pa opet imamo nepremostive prepreke u razumevanju, a tek Afganistanci koji su u fazonu "dragi Amerikanci, mi smo izabrali predsednika, a posle njegove smrti, tron ce naslediti njegov sin, pa njegov unuk, dosta vise sa tim vasim demokratskim izborima".

Sto se tice "oslobodilackog pokreta"  Smile

Kako iz naseg ugla izgleda zapadna Evropa koja je pocinila najveci zlocin protiv covecanstva
Nisam pobrkao loncice, talibani jesu i uvek ce biti zlo, to nema veze sa kulturom vec sa namerno pogresnim tumacenjem Kurana kako bi se na vlasti ustolicila grupa ljudi. Medjutim, to im nije dovoljno, vec pod istim izgovorom ukidaju sve ljudske slobode, koje su postojale u Afganistanu pre njihovog dolaska na vlast. Ali ni to nije dovoljno vec su pokusali da uniste sve spomenike kulture koji ne predstavljaju islam. I ima jos, poceli su da ubijaju sve one koji bi imali kod sebe bilo kakav simbol druge vere, kao sto je biblija ili lancic sa krstom ili sl. To nema veze sa kulturom Afganistana, koji postoji mnogo duze od talibanskog pokreta, pa se takve stvari nisu desavale. To je nesto sto je nametnuto narodu Afganistana spolja, i kada sam rekao oslobodilacki pokret, mislio sam na snage koje su se borile protiv talibana pre 9.11.
Mi nemamo nepremostive prepreke u razumevanju sa zapadnim materijalistickim drustvom, samo pojedinci koji su ksenofobicni, ali oni, srecom, nisu u vecini i sve ih je manje. Na kraju krajeva, i mi smo materijalisticko drustvo, nismo monasi koji zive samo da bi sluzili bogu ili tako nesto.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

шумско цвеће

Zodijak
Pol
Poruke 588
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
.... Isto super poligon za probu novih oruzja i njihovih dejstava, nezamjenljivo, na zivoj sili. A da ne spominjem milijarde, koje su ustvari u igri. Nema veze ko izgine i koliko, vazno je da se para obrce. A novaca imaju Ameri ko blata, i samo rasporedjuju malko vise u pojedine dzepove.
......
...  E, naravno, zapad je demokratska zemlja pa im se mora u javnosti prosuti prica kako bacanje tih skupih bombi sluzi da bi se spasili neciji zivoti i tako se stanovnik Iowe rasplace kada vidi prognanog Albanca i podrzi svoga predsjednika i povjeruje kako ima humanu vladu.
Другом половином фебруара сва острвска (В.Британија) штампа донела је транскрипт,а ТВ одвртила снимак разговора двојице УС пилота под шифрованим именом Попов 35 и Попов 36.Летели су у мисији подршке пријатељским британским снагама.Уочили су колону оклопних возила с договореним, коалицијским оранж ознакама на куполама.Причинили су им се лансери противавионских ракета.Попов 35 је рекао:"Изгледа као да купе гузице.Ха-ха!..".Попов 36 је рекао:"Уопште не изгледају пријатељски".Консултовали су Командни центар и и обрушили А10 - убице тенкова.Пошто су разбуцали јасно обележено оклопно возило скимитар,под чијом се куполом налазио каплар Хорс,и узгред још једно, из Центра су их обавестили да је ситуација била blue on blue. Познатија као friendly fire - пријатељска ватра.Попов 35 је рекао: " Ах,срање!". Попов 36 је рекао:"Аааххх,јебено срање!".
Потом су Попов 35 и 36 мирно одлетели на носач..........
Пентагон то зове правилима службе.
У првој години ДЕМОКРАТИЗАЦИЈЕ Ирака, од четрдесетак британских жртава,пола су рецнули себи у кундак.
И све то уз 100.000 Ирачана!

.....Експортна УС слобода и демократија лаж на почетку, крв у средини, и срамота на крају

Нешто од овог је цитирано из једног текста "писма из Лондона", новинара М.Марића
« Poslednja izmena: 22. Mar 2007, 01:45:14 od Drenjina »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Slucajno sam se bavio ovom temom kada je bila aktuelna, pre vise od mesec dana, pa imam par primedbi:
1. A-10 nije avion koji polece i slece sa nosaca aviona.
2. Doslo je do greske u komunikaciji izmedju koalicionih snaga, tako da su piloti obavesteni da u reonu nema prijateljskih snaga, zbog cega su i reagovali na kolonu vozilakamiona. Obelezja koja su imali vozila su narandzaste pruge, a iz vazduha su ih piloti protumacili kao raketne lansere na kamionima i stoga, nakon vise provera da nema prijateljskih snaga u regionu, odlucili se na napad. Nakon pocetka napada dobili su informaciju sta su i koga napali i odustali od daljeg dejstvovanja.
3. Nisu odleteli mirno, a pogotovo ne na nosac aviona (vidi 1.), komentar koji su dali izmedju ostalog je bio:"sranje, odosmo u zatvor", a jedan od njih je plakao.
ceo transkript mozete videti na ovom linku:http://forum.burek.com/index.php/topic,189352.msg2587965.html#msg2587965

Cini mi se da si namernio izvukla neke delove iz konteksta, sto nije u redu, poenta koju si htela da postignes tako se samo gubi prilikom razotkrivanja onoga sto se zaista desilo. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
HTC One
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Видим да овде падају олака слагања са некима, па да подсетим на неке аспекте расправе. Како су изнети јасни ставови, а дискусија почиње отприлике одавде:
http://forum.burek.com/index.php/topic,203507.msg2832011.html#msg2832011

Јасно се видело да је на моје аргументе Руфус одговарао паролама и генерализацијама. Он и не зна много о муслиманском свету, али то му не смета да доноси закључке. Вахабије немају никакве везе са Ираном и Сиријом, али имају везе са Саудијском Арабијом која је амерички савезник. Кад смо код Сирије и Ирана, Американци су их позвали на мировну конференцију о будућности Ирака. Дакле, по Руфусу екстремисте су позвали. Руфусе, види то са својим господарима.

Руфус се позива на неки "универзалне стандарде" које ни сам не поштује. Јер да их поштује, осудио би Сједињене Државе. И ту долазимо до кључне ствари због које пишем овај резиме. Он каже - они су довели Садама и талибане, они су их и скинули. Као да је то нека игрица... Smile
А шта се догађало у међувремену, ко је за то одговоран?!? Ко ће оној деци вратити руке које су изгубили?! Ко ће вратити људима упропаштено време, животе!? И зато не треба да постоји одговорност "једине светске суперсиле"?!?
У Авганистану су једну дивну земљу упропастиле обе тадашње суперсиле. Али увек треба подсећати да једна од њих више није глобални проблем. А друга јесте.
Ирак би могао имати много бољу будућност да нису Американци војним ударом довели Садама. Садам је прво убијао комунисте. Напао је Иран по америчком налогу. Његов режим је једини у исламском свету који се стварно могао назвати фашистичким. А имао је сву подршку Америке. Толико о "исламофашизму".
Иран? Прво место интервенције америчких служби у региону. Да ли би дошао Хомеини да претходно неко није довео крволока Резу Пахлавија?

Најзад прича о "увођењу демократије". Пошто ће Американци увести демократију, Руфус им све опрашта. Да ли ће увести демократију? Ту су мишљења подељена - Руфус и Буш тврде да су у томе успешни, сви остали углавном виде да нису. Подаци о порасту производње у Авганистану ништа не значе. Наравно да расте производња, расте у најјачој грани - производњи опијума. Како Руфус објашњава узлазни тренд који траје од кад су их Американци "ослободили"? Излазност на изборе не значи ништа. Код Милошевића и Чаушескуа је такође била велика. О Ираку не треба трошити ни речи. Каква је то "демократија" у којој свакодневно гину стотине грађана?!? Најзад, ако је све тако, зашто Америка зове у помоћ архинепријатеље, "екстремисте", Сирију и Иран???
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
Apple 15
Citat
Cini mi se da si namernio izvukla neke delove iz konteksta, sto nije u redu, poenta koju si htela da postignes tako se samo gubi prilikom razotkrivanja onoga sto se zaista desilo. Smile

To jedino i zna da radi....
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nemoguce je otkriti sta je nemoguce

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 278
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sekiro  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.