Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 09:07:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dišite polako  (Pročitano 348 puta)
22. Avg 2008, 08:44:58
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Usporeno disanje može da bude odličan način da se smirite. Pomaže kada to radite s vremena na vreme, onako, bez posebnog povoda, a može da pomogne i kad vas nešto razbesni, pod pretpostavkom da se u takvom trenutku setite da usporite disanje.

Kada smo opušteni, dišemo polako, puls nam je sporiji, pritisak niži. Mada je moguće naučiti da usporite svoj puls i snizite pritisak, za to je potrebno vreme i vežba; za usporavanje disanja nije potrebno ni vreme ni vežba, potrebno je samo setiti se da to učinite.

Šta da učinite? Udahnite duboko, koliko god možete a da vam ne bude neprijatno. Zatim izdahnite, polako, i to dok ne izbacite sav ubačeni vazduh. Ponovite nekoliko puta, onoliko koliko osetite da vam je potrebno i koliko vam prija.

Šta ovim postižete? Lagano disanje je signal vašem mozgu da je sve u redu, sve je opušteno, i onda mozak daje komandu da se luče hormoni koji će vas dalje opustiti. Zato je ovaj postupak koristan onda kad ničeg što vas nervira nema, malo se opustite i bude vam prijatno, osetite se bolje, a veoma je koristan i onda kada vas nešto iznervira ili razbesni.

Ako se setite da na opisani način dišete i onda kada vas nešto iznervira, vrlo brzo osetićete da vam bes slabi. Osetićete se mirnije. To vas može sprečiti da "dreknete" na nekog onda kad ne bi trebalo, kad bi to vama više štetilo nego vam koristilo, i/ili povredilo nekog vama dragog, i ne samo to; jednostavno, time što ćete se malo smiriti, osetićete se bolje. Nije da će situacija koja vas je iznervirala nestati sama od sebe ili se problem rešiti sam od sebe, ali ćete se vi osetiti manje pogođeno time, plus će vam i glava biti bistrija, što će vam olakšati izlaženje na kraj s problemom.

Nekoliko sporih, dubokih udaha i izdaha, i osećate se bolje i mirnije i lakše rešavate probleme.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 09:07:03
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: polako ite

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.