Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Digital Art ~ One step beyond... ®  (Pročitano 282967 puta)
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 6120c
Sto mrzim kad sam toliko u pravu da znam da mora da zaboli...  Smile

PhotoRealistic RenderMan, or PRMan for short, is a proprietary photorealistic RenderMan-compliant renderer.

It primarily uses the REYES algorithm but is also fully capable of doing ray tracing and global illumination.

PRMan is produced by Pixar Animation Studios and used to render all of their in-house 3D animated movie productions. It is also available as a commercial product licensed to third parties. Sold as part of a bundle called RenderMan Pro Server: A RenderMan-compliant rendering software system developed by Pixar based on their own interface specification.
Videlo gospodu iz Alias-a nije  Smile Postoji renderman for Maya, al' koliko se ja secam, jos uvek je u "pelenama" Dakle, renderman nije Mayin, nije ni Alias-ov, razvili su ga verovatno najveci manijaci 3d-a Smiley gospoda iz Pixar-a... Slazem se inace za renderman... Jeste najbolji... Al' ko skonta onaj njegov shading language... Treba vremena.. Smiley Al' da je najbolji jeste...

Jos jednom kazem... Ko je kupio koga?  Smile
Salu na stranu... Boj ne bije svijetlo oruzje vec... Zar ne?  Smile
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Ja ne rekoh da ga je pravio Alias ... rekoh samo da je najbolji ... i da je plug in za Mayu, ne PRRenderman , nego Renderman , mozda mislimo na razlicite stvari  ... btw  Pixar radi sve sa mayom otkad je izasla ...

Jos jedna stvar ... ako ja tebe kupim :
1.Ja sam bolji od tebe
2.Kupio sam te jer vredis nesto
Odgovore saljite na nas mail Smiley

Zakljucak :
Brzo, jednostavnije i krajne efikasno modelovanje = 3ds
Realisticnost materijala  =maya

Citat
Sto mrzim kad sam toliko u pravu da znam da mora da zaboli...

JaoJaoJao , egomanijaku, nije bitno ko je u pravu nego ti kazem ono sto sam cuo od ljudi koji se zaludjuju sa time Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 6120c
egomanijaku
Fala...  Smile  Smile popio sam 3 piva sad... odgovoricu sutra...  Smile
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 6120c
da znas koliko me mrzelo da kucam... Smile
elem.. Meni je zasmetalo sledece.. :
Ma sta ce mi VRay za Mayu kad ima mental koji je pet puta bolji sto se tice materijala ..
na sta ja kazem:
Mental nije bolji...  Smile
na sta ti kazes :
oh , yes it is ... maya je zakon za materijale Smiley
gde pocinjes da mesas maya-u sa MR sto nema mnogo smisla jer Mental nije maya-in, on je samo default renderer ali ga razvija potpuno druga firma...a plus na to, mental nikako nije bolji...

na sta ti o5 kazes:
Pricali smo o renderima , i lepo radi vray plastiku , metal .. osvetljenje super ... ali ostalo ... najbolji render na svetu , koga koriste za najnovije filmove i koji vec 11 godina uzima sve nagrade - Renderman , a da ... inace to je Mayin render Smile
na sta ti ja opet kazem da nije njen... da ga razija druga firma... moja poenta celo vreme je :
Salu na stranu... Boj ne bije svijetlo oruzje vec... Zar ne?  Smile
Odnosno, mozes ti i sa povRay-om i njegovim textualnim shaderima da izvedes fotorealizam, samo ako znas... Realisticnost materijala nema mnogo veze sa programskim paketom u kom su radjeni/rendani, jedina bitna stavka u tome je onaj ko pravi materijale...

Egomanijak sr. (svojerucno)  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
@ auuuuuuu Zenit (duzis se sa nef) yourtoiletpaper (tako dobre knjige citas)

pa zar vas dvoje o tako besmislenoj temi.... a oboje znate da se svaki od pomenutih razvijao po potrebama trzista .... mislim "rendera" a  i programa ...

tako da  i Maya i max i njihove "produzene ruke" su radile tamo gde je vise placeno i sve ima svoje ....

a mi mali korisnici smo ostavljeni na milost i nemilost npr.. hollywood-a

moje licno misljnje je:

Maya je mnogo laksa za modelovanje (prakticnija) i sa svojim "Paint mogucnostima " laksa za upotrebu ...

ali ako ocu da radim neki projekat za arhitekturu... nedostaje gomila (na-izgled glupih) "plugova" za  ljude, prozore, drece .. koje moram da trazim po netu  a posebno sto max poseduje podrsku za CAD fajlove koji su meni  neophodni .....

ma sve ima svoje, ali gde nadjoste da se prepirete oko vecite teme (na ovoj retkoj temi o tome, na bureku)

Smile
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
*Rek'o mi Mosko da ne smem da se prepirem ...  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 6120c
elem... (pelem)

PS -> Terragen -> Apophysis -> 3dsMax -> PS  Smile

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Super , zaista , jedna od boljih terragen slika koje sam video... ako te ne bude mrzelo otkrij tajnu , sta si sve radio i sa cime ... voda i tekstura terena izgleda bolje nego sto je inace u terragenu ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 6120c
iskreno, najvise me mucila topologija terena... na kraju sam napravio tga fajl i importovao ga u terragen, tako da sam u potpunosti izbegao da "vajam" teren u terr-u... textura je nista posebno, malo sam samo experimentisao sa osnovnom postavkom, ovako izgleda pre ps-a :

sve ostalo je magija iz Adobe-a, planeta je bila mnoogo detaljniji render iz max-a al' mi je smetalo i izgledalo malo nelogicno da ima toliko detalja posmatrano sa povrsine druge planete pa sam je blurovao...

da, zaboravih... tripovi po nebu su iz apophysis-a (kako god da se pise)
« Poslednja izmena: 16. Jun 2007, 21:30:04 od Zenit »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.