Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Devojčicu iz Valjeva usmrtio voz, nije ga čula jer je nosila slušalice u ušima  (Pročitano 11713 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.89
Reci kome smetaju moje slusalice ako postujem sve saobracajne propise je isto kao i reci kome smeta to sto pricam na telefon dok vozim ako postujem sve saobracajne propise.

Apsolutno identicno.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.2
Browser
Safari 600.3.18
mob
Apple 15
Radi se o tome sto se u tim situacijama smanjuje brzina reakcije. Mozes ti da postujes propise, ali druga strana.. jock...

Uzmimo npr. Slaviju... posebno onaj deo gde je ukljucenje iz Bulevara Oslobodjenja... u oba smera mi se x puta desilo da se neko zaustavi bukvalno na 20cm od mene iako uvek prelazim ulicu posto dobro pogledam levo i desno, prelazim u grupi, i cesto postoji policajac koji kontrolise saobracaj.

Ali u 4 od 10 slucajeva postoji neka budala koja se zaleti ili niz Bulevar ka Slaviji, ili obidje bus na stanici koja je odmah uz pesacki prelaz, pa ne mozes da vidis ko dolazi sa te strane  ili u slucaju kada se trole zaglave na kruznom toku da surfuje izmedju njih...

A tek ono jebavanje sa uslovnim skretanjem.. uhuhuu... to je vec 8 od 10 da ce neko pokusati da se uglavi pre pesaka...

Mada, moj omiljeni momenat je ipak prelaz kod Sajma. Iako postoji rampa... uvek...ali... uvek.. neko pokusava da pretrci preko pruge iako je to 2 minuta cekanja... Pravo je cudo kako neko vec nije poginuo...

Mislim i pesaci, kao i vozaci moraju da vode racuna o propisima i brinu o bezbednosti. Ako nece budala da zakoci, valja moram da imam vremena da ga primetim i reagujem...

Secate se pre par meseci onog lika koji je zaginuo u Bulevaru?

Pricao je sa mamom... i kada je skocio unazad da ga ne zakaci tramvaj, pao je pod autobus...
« Poslednja izmena: 13. Mar 2015, 14:33:38 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.89
Znas kako u americi rade to sa rampama. Kad krene rampa da se spusta to ide uz svetlosne i zvucne signale. Bukvalno se iscimas kad ih prvi put cujes i vidis pa ti nije milo da pretrcavas.  A razglas koji ovde kao ljudima smeta u javnom prevozu tamo je 5 puta glasniji i 5 puta cesci.

Devojka je poginula ne treba likovati, ali moraju ljudi da shvate da nisu bas svi zakoni napisani da bi njima ogranicavali slobodu, neki su tu da bi povecali sigurnost.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.76
U pravu si Anea. Evo lepo piše.

Član 96.

Приликом преласка преко коловоза пешак не сме да употребљава мобилни телефон нити
да користи слушалице на ушима.

I dalje Član 98.

Пешак не сме ступити ни кретати се по аутопуту или мотопуту.

Nije rečeno ništa za pruge ali verujem da važi isto pravilo.

Što se Slavije tiče, ona je odličan primer bahatosti ne samo nekih vozača nego i mnogih pešaka. Problem je što se pešaci tamo kreću u rekama, što stvara kolone vozila na ulazima. I većinu njih mrzi da zastane na tri sekunde i propusti kolonu nego svi samo piče. Ja svaki put kad ne žurim stanem i propustim automobile (ne samo na Slaviji nego i inače) ali džaba jer čim kola krenu, odmah pored mene protutnjava krdo pešaka koji izmarširavaju na kolovoz, često ne geldajući kuda idu ali ne propuštajući priliku da se izbrecaju na ove u kolima što se usuđuju da probaju da prođu dalje svojim putem.

E onda neko predloži da se ispod Slavije naprave podzemni prolazi koji će da olakšaju i ubrzaju putovanje i pešacima i vozačima. Ali avaj, onda se nađu kompleksaši i oportunisti koji dignu frku oko toga i obore projekat jer im je ispod časti da siđu u prolaz, nego će radije da pešače duplo duže kroz blatnjave trotoare i ispucale kolovoze i šine. 

ali moraju ljudi da shvate da nisu bas svi zakoni napisani da bi njima ogranicavali slobodu, neki su tu da bi povecali sigurnost.

Ne vredi to pričati, to ko razume razume, ko ne, džaba pričaš. Samo će da ti izvrne reči i napravi priču kako je to napravljeno da bi njega neko zajebavao. Kao što je slučaj kad dođu da ruše ilegalna naselja pored reka ili na klizištima. A onda posle bude ''ljudi upomoć!''
« Poslednja izmena: 13. Mar 2015, 14:43:52 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 41.0.2272.89
mob
HTC One
Reci kome smetaju moje slusalice ako postujem sve saobracajne propise je isto kao i reci kome smeta to sto pricam na telefon dok vozim ako postujem sve saobracajne propise.

Apsolutno identicno.

Apsolutno nije identicno.  Smile

Izvodi iz zakona:

Citat
Члан 28.
Возач не сме да користи телефон, односно друге уређаје за комуникацију уколико нема,
односно не користи, опрему која омогућава телефонирање без ангажовања руку за време
вожње.

Citat
Члан 96.
Приликом преласка преко коловоза пешак не сме да употребљава мобилни телефон нити
да користи слушалице на ушима.

I sad je logicno da vozac moze da ima slusalice/slusalicu u usima a pesak ne moze? Zakoni su nam oduvek bili logicni i uskladjeni.

Realno stanje jeste da policajac ne moze da zna da li slusam muziku ili pricam, jer koristim iste slusalice i za razgovor (tzv. handsfree) i za slusanje muzike.

Dolazimo do krajnje besmislene situacije u kojoj vozac automobila, koji je daleko opasnija masinerija koja moze proizvesti neuporedivo vise stete od ljudskog tela, moze da koristi handsfree ali pesak ne moze.  Smile Smile Smile

Citat
ali moraju ljudi da shvate da nisu bas svi zakoni napisani da bi njima ogranicavali slobodu, neki su tu da bi povecali sigurnost.

Uvek sam bio protivnik ovoga. Drzava treba da te stiti od drugih ljudi, nikako od tebe samog. Moja stvar je kako cu se odnositi prema sebi i svom telu, samo moja i nicija vise... opet, dok to ne ugrozava druge ljude. Saobracaj nije najbolji primer za ovo, ali je pomenuto pa sam se osvrnbuo. To je ono poput - zabranjeno je drogirati se. Koga boli uvo da li se neko drogira, ako hoce da se unisti neka to i uradi. Zabranja upravljanja motornim vozilom pod dejstvom narkotika je sasvim druga stvar. Eto, u tom smislu drzava niti treba niti ima pravo da stiti ljude od njih samih.
« Poslednja izmena: 13. Mar 2015, 14:44:58 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.76
Pa pazi Runneru, tebe niko ovde ne tera i ne sprečava da držiš sluške u ušima non stop kad si napolju.

Što se mene tiče slobodno. Tvoj život je u pitanju.

P.S.

Citat
To je ono poput - zabranjeno je drogirati se. Koga boli uvo da li se neko drogira, ako hoce da se unisti neka to i uradi.

Ima jedan mali problem.  Smile Narkomani svoju destrukciju najčešće ne ograničavaju na sebe i svoje telo nego je prenose i na svoju okolinu i porodice.  Smile
« Poslednja izmena: 13. Mar 2015, 14:47:23 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.89
Pesak ne ugrozava bezbednost drugih nego svoju bezbednost. Zakon sprecava pesaka da ugrozava svoju bezbednost time sto ce se dovesti u situaciju koja nije bezbedna.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 41.0.2272.89
mob
HTC One
Dopunio sam prethodni post... niko nema pravo da brine o mojim postupcima koji ugrozavaju samo moju bezbednost, to je iskljucivo moja stvar.

Ako je prelazim ulicu na pesackom ili na semaforu tokom zelenog svetla, sta god da mi se desi ne moze biti krivica slusalica vec onoga ko je odlucio da prodje na crveno za automobile ili preko pesackog na kojem je vec pesak.

Cinjenica je da bi odsustvo slusalica pomoglo da cujem automobil i mozda odreagujem, ali to i dalje nije stvar krivice pesaka vec vozaca. Valjda je to jasno i ocigledno. Ako nastradam zbog slusalica onda sam budala, baksuz, milion drugih stvari... ali nikako nisam krivac za to sto se desilo.
« Poslednja izmena: 13. Mar 2015, 14:50:39 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.76
A jel ti misliš da pešak ne može da ugrozi automobil i vozača u njemu?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 41.0.2272.89
mob
HTC One
Ukoliko postuje saobracajne propise onda ne moze. Ajde da se manemo retorickih pitanja i hipotetickih situacija, ne zelim da se igram tih igrica. Od pocetka komentarisanja sam savim jasan - semafor i zeleno za pesake odnosno pesacki prelaz uz prethodno gledanje levo i desno pre stupanja na isti.

Ukoliko prelaizm ulicu na crveno ili pretrcavam van pesackog, slusalice su najmanji problem.  Smile

Citat
Citat
Ima jedan mali problem.  Smile Narkomani svoju destrukciju najčešće ne ograničavaju na sebe i svoje telo nego je prenose i na svoju okolinu i porodice.  Smile

Nema ni malog ni velikog problema. Ukoliko dodje do psihickog ili fizickog maltretiranja drugih, postoji zakon. Nije moj problem stoi se ne sprovodi. Opet krecemo da gledamo stvari naglavacke.

Ali posto si se uhvatio tog primera, iako nije adekvatna opaska, evo drugog - strajk gladju. Pravo svake osobe je da strajkuje gladju pa i po ceni fatalnog ishoda. Drzava ne bi smela da ima pravo da intervenise iduci toliko daleko da sebi da za pravo da osobu prisilno hrani. Pritom sam siguran, s obzirom da su strajkovi gladju u 99,9% slucajeva usmereni na drzavu i njene organe, da drzavi uopste nije stalo do osobe koja strajkuje vec ne zeli da dozvoli negativna osecanja prema sebi jer je ona indirektni uzrok necije smrti.
« Poslednja izmena: 13. Mar 2015, 14:58:37 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.